На плажа - по голо дупе или с бански

• 29 762
  • 323
  •   1
Отговори
# 225
...Ако единствената цел е да пазят от слънцето, бих ползвала обикновена памучна фланелка вместо тях. Самата мисъл цялото ми тяло да е облепено с тази изкуствена материя докато съм на плажа в най-големите жеги предизвиква в мен чувство на клаустрофобия.

Обикновената памучна фланелка няма фактор на защита от слънцето +50. А тази "изкуствена материя" е изключително фина и удобна. Съхне в пъти по-бързо от обикновените бански също така.
А за какво трябва да има фактор 50+? Когато си навън на слънце облечен с памучна тениска изгаряш ли? Аз не.

# 226
това пък, че на някой не му е прияно да гледа голи деца би ми било последна грижа...и никога няма да е причина да не пусна голо  малкото си детенце.....
то грозни гледки по плажа и улиците бол....
 то и на мен не ми е приятно да гледам някои индивиди на плажа...което обаче не ги задължава да се скрият в тъмна стая и да не се показват...
И дали само голите момченца на по годинка-две са ти неприятни или и момиченцата......и дали проблема е в децата точно или в твоята глава?
Не,определено проблема не е в децата,а в безотговорните им родители.Мои приятелки не искат децата им да ходят в "мокри компреси" но пък не си оставят децата да тичат кат' майка ги е родила,а след всяко влизане във водата им сменят банския или просто им обличат гащички най-малкото.Но пък мързеливи родители бол.Нека детето да лови мръсотиите и болестите докато "загрижените" за здравето им родителки си пият кафенцето,пушат си цигарката и се пекат на слънце.
 Специално няма да се оправдавам пред никого,независимо кой ще ме напада и не смятам за задължение да отговарям на всеки,но тук реших да поясня."И дали само голите момченца на по годинка-две са ти неприятни или и момиченцата....." - първо не съм казала,че е задължително да са на по 1-2 години.Дотогава повече ме е яд,че не се пази елементарна хигиена.Но хич не ми е приятно да гледам примерно едно 5-годишно голо момченце,тичащо по плажа и с извинение онази работа да му се вее.Ми гадно е.И далеч не съм единствения човек,мислещ така.Особено чужденците,които често чувам да говорят на тази тема и с право.Няма да цитирам,че няма да ви е много приятно за четене.

P.S.Мимченце малката е голяма сладуранка Heart Eyes

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 17:54 от Cheryl

# 227
това пък, че на някой не му е прияно да гледа голи деца би ми било последна грижа...и никога няма да е причина да не пусна голо  малкото си детенце.....
 то и на мен не ми е приятно да гледам някои индивиди на плажа...което обаче не ги задължава да се скрият в тъмна стая и да не се показват...
И дали само голите момченца на по годинка-две са ти неприятни или и момиченцата......и дали проблема е в децата точно или в твоята глава?
Не,определено проблема не е в децата,а в безотговорните им родители.Мои приятелки не искат децата им да ходят в "мокри компреси" но пък не си оставят децата да тичат кат' майка ги е родила,а след всяко влизане във водата им сменят банския или просто им обличат гащички най-малкото.Но пък мързеливи родители бол.Нека детето да лови мръсотиите и болестите докато "загрижените" за здравето им родителки си пият кафенцето,пушат си цигарката и се пекат на слънце.
 Специално няма да се оправдавам пред никого,независимо кой ще ме напада и не смятам за задължение да отговарям на всеки,но тук реших да поясня."И дали само голите момченца на по годинка-две са ти неприятни или и момиченцата....." - първо не съм казала,че е задължително да са на по 1-2 години.Дотогава повече ме е яд,че не се пази елементарна хигиена.Но хич не ми е приятно да гледам примерно едно 5-годишно голо момченце,тичащо по плажа и с извинение онази работа да му се вее.Ми гадно е.И далеч не съм единствения човек,мислещ така.Особено чужденците,които често чувам да говорят на тази тема и с право.Няма да цитирам,че няма да ви е много приятно за четене.

А пък един чужденец вчера си вървеше с  голото момченце в комплекса, на път за хотела, дори и на плажа не беше!!!
Стига с тия чужденци и стига измислици  hahaha

# 228

А пък един чужденец вчера си вървеше с  голото момченце в комплекса, на път за хотела, дори и на плажа не беше!!!
Стига с тия чужденци и стига измислици  hahaha
Хе,ти съдиш по един чужденец два,а аз по много хора.Естествено че като казвам чужденци,не казвам 100% от тях Peace.И за съжаление не са измислици.Тъжно е,че единствените,които страдат от безхаберието на родителите са децата,които нямат вина за нищо.

# 229
  • София
Cheryl - предполагам, че наистина не ти е приятно....но както казах и на мен много гледки на плажа хич не са ми приятни...амаги преглъщам и гледам да ми е приятно...пък кой каквото иска да развява....и честно казано по-неприятно ми е да видя възръстен мъж с прашка на плажа пред дете по атрибути....

просто го давайте по-ларж...нека всеки се наслаждава на пясъка и морето както му е кеф....нали не на вас и вашето дете пишката и д-то се пълнят с пясък и болести....кво ви пречи тогава....

Нама защо да се оправдаваш....ама айде и недей с такива нападателни думи....

# 230
Cheryl  Просто давам пример , не че съдя  Peace
Малко ще изместя темата , но искам да споделя личните си впечатления от чужденците. В хотела ,с който мъжът ми има сключен договор туристите от британския полуостров ходят по голяма нужда в коридора, баща  и син се бият и бащата изхвърля сина през терасата, да не говоря ,че са вечно пияни. Подобни примери мога да давам до сутринта, така че  не желая да са ми мерило и нямам комплекси от тях .
От французите също имам впечатления....да не говорим за тези по-черничките, натурализирани французи.
Та да заключа: всяка нация да гледа себе си. И на нас някои неща ни правят впечатление и ние ги обсъждаме , но на тях не им дреме  Simple Smile

# 231
Вчера се върнахме от морето.Първите дни синът ми беше с бански ,с които много се гордееше и непременно държеше да ги слага.Трябва да ви кажа,че с такова търкаляне и ровене в пясъка банските изобщо не могат да предпазят от влизане на пясък не само в дупето ами изобщо, целите пяха пълни с пясък и буквално му висяха... Laughingтака,че ако имате някаква идея за предпазване от нещо си, въобще  не си правете илюзии JoyДва дни така изкарахме.След плажа отивахме на душовете за да го поизмия от пясъка  и така му забравих прословутия бански.От този ден нататък изкара цялото море гол и имаше определено по-малко пясък в дупето Joy
Пожелавам на всички,които  им предстои да ходят на море весело изкарване и щастливо синьо лято!  Nature Sunny  grinning039 photo

# 232
Никога не е бил гол. Като бебе и по-малък с памперс-бански, сега вече с бански. Не харесвам гледката на голи дечица, не знам защо Rolling Eyes

# 233
Такааа.....
Има разлика в материята.
Тези са с 40+фактор UV защита

докато тези не са

.... и за water shoes - ние ги ползваме само покрай басейна и на плажа - незнам дете как тича с тези силиконови подметки newsm78
не случайно са за вода  Crazy материята е неопрен и бързо съхне  Grinning

# 234
  • София
А за какво трябва да има фактор 50+? Когато си навън на слънце облечен с памучна тениска изгаряш ли? Аз не.

За да те предпазва от слънцето. На теб може да не ти дреме, но на мен ми дреме - достатъчно неща съм прочела както за стареенето на кожата, така и за рака на кожата. Когато кожата изгори - вече си доста след предпазването. Тенът НЕ Е здравословен - всеки кожен лекар ще го каже...  кожата буквално има памет и със всяко излагане на слънце естествената й защита намалява.

И изобщо - в някакъв паралелен свят ли живеем?  newsm78

# 235
  • Linz
Според мен вредата от слънцето се преекспонира. Докато пък ефектът от други- по-вредни неща се замазва... и всичко е според нечии интереси.

Неотдавна бях "леко" шокирана от масовите изказвания в една тема в Дом и семейство, че в голотата няма нищо срамно, тя е най-естественото нещо и няма защо хората да се крият. Тук пък е точно обратното- сакън, да не се видят "срамотиите" на малките деца ooooh!

# 236
... вредата от слънцето се преекспонира...... и всичко е според нечии интереси....
Crazy Outta Joint

И изобщо - в някакъв паралелен свят ли живеем?  newsm78
Вероятно  Mr. Green

# 237
Какво му е "неестетичното" и "гнусното" на голо малко детенце?  Shocked Никога не съм се замисляла, но може би щото съм от морските хора, които са израснали по цял ден на плажа лятото.
Моите ги държа с бански на пясъка (и не заради самия пясък, който се нагрява до 60-70 градуса през деня и едва ли някоя бактерия ще оцелее, а заради боклуците в него - почти няма чисти плажове вече. Морската вода пък съдържа много соли и е саморегулираща се система в микробиологично отношение за разлика от басейните към хотелите, където се разчита  само на отговорността на поддържащите ги). В морето влизат голички и като изсъхнат отново слагам банския. Колкото до слънцето - мисля, че нямат място децата на плажа от 11 до 15 ч. или поне не директно под слънчевите лъчи. Дори и извън тези часове задължително са намазани с висок фактор. На брега все още не ги оставям сами (малки са), но догодина сигурно ще са непрекъснато с бански.
Малко в страни от темата - инфекции по морето не се хващат от морската вода и пясъка, а от безбройните места за сядане по заведения (не знам защо някои са покрити дори с разни декоративни шалтета, които се мокрят от сядащите с мокри бански по тях, гъбясват и става един обмен на флора и фауна ...  Sick , от нехигиенични тоалетни, бани и т.н и т.н). Ей това повече ме притеснява от голо дупе на пясъка.

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 09:19 от Cygnus

# 238
# 239

Деси, много ти е хубаво детенцето, но едва ли банският му в този случай е да го предпазва от мръсният пясък, нали  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт