За нас, Земята и Вселената

• 36 639
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
fastuche, това е чудесно!  Heart Eyes Поговорила си си с душата значи! Дано чувствата и усещането ти се запазят и в стреса на ежедневието, колкото и трудно да е! Опитай винаги, когато имаш нужда - да се върнеш, да докоснеш тази част от теб, в която са стаени тия чувства, тази чистота и хармония!  Hug

Причината за всяко страдание е в самите нас.

Душата се чувства у дома във всички измерения Тя не забравя нищо.

Който успее да се освободи от неизпълнените си копнежи, се грижи добре за прераждането си.

Много пътища водят към върха на щастието.

# 106
Аз се опитвам,но тук в града не ми се полу4ава много правилно сред тоя бетон и спареният въздух. Tired
Марица  Hug  А как възприемаш слънцето? Пробвай да го възприемаш като живо същество, разговаряй телепатично с него. Аз му изпращам някои мисли като тази "Моля те, зареди ме с твоята животворна енергия!"
п.п. Марица, много ми харесва аватара ти, навява ми невероятни спомени   Grinning !

Приятен ден на всички!   Two Hearts

# 107
tonimar, прекрасни неща си написала,благодаря ти!  Hug   bouquet

Passiflora ,старая се да се зареждам емоционално от него. За да усетя максимално добре благотворният му ефект даже съм сменила плажуването_ходя надале4 от града,където е 4исто,няма смог.Запо4нах да зареждам сутрин вода със слън4ева енергия и към двете се отнасям като живи същества.Радвам се,4е аватарът ми ти е повлиял положително!  Heart Eyes

Нали помните нашите майки и баби как са ни правили закаляване със слън4ева вода?За баба ми беше на първо място лятото да ми сложи в едно корито вода и към обяд ми даваше да влизам. Peace

Сега да ви разкажа за моята дъщеря. Heart Eyes Напоследък запо4на да се интересува много от растенията.Имам много цветя на терасата и тя запо4на от известно време да ги полива,подрязва,говорейки им през цялото време.Всяко цвете е кръстено с име.Като излезне на терасата и запо4ва да ги гали и да им се обяснява.Ако искате вярвайте,оба4е цветята пощуряха. Party Растат като луди,станали са прекрасни.А наро4но ги държа само на вода,не съм правила нищо друго.

fastuche, това което описваш е 4удесен на4ин за пре4истване.  Hug Моят мъж има подобен както твоят слу4ай и наистина след това както и ти казваш се 4увстваше страхотно.

# 108
Марица,за цветята това е вярно.Аз от малка и до ден днешен им говоря,като на живи същества и всеки ,който ги е видял се възхищава...а е имах случай  ходихме някъде  забравих да ги полея преди тръгване...в най-големите жеги,2-3 дни,неполяти,на слънце изтипосани и свежи,като марулки...какво да кажа повече...Чак ,аз самата не повярвах,като ги видях...Мислех си ,че ще трябва да ги изхвърля,като се приберем или най-малкото да ги заваря в окаян вид...На свекърва ми /бяхме заедно/,нейните пък се бяха скапали,въпреки,че тя поне се беше сетила да ги полее преди да тръгнем...
Тонимар,пак ти благодаря!И на всички останали,които пишат тук...толкова ме зареждате и то все с положителна енергия!Благодаря ,ви от сърце!  Heart Eyes
Лека и спокойна нощ от мен!
Мир и любов!  Heart Eyes

# 109
И аз да споделя опит с цветята  Wink
Наистина реагират на нашите емоции.
От доста време отглеждам орхидеи. Много е интересно да ги наблюдава човек, просто са уникални растения!
Имам едно орхидейче, което не беше цъфтяло никога при мен, дори не знаех какво е на цвят и ми беше много любопитно да го видя най-после цъфнало. Какво ли не пробвах, а то все не желаеше да цъфне. В периода, в който не цъфтеше, беше в друга стая, отделено от останалите орхидеи, които впрочем цъфтят почти непрекъснато  Grinning
След това прочетох някъде, че цветята "гледат" едно от друго и се стремят да си приличат, дори се "състезават" по цъфтене  Laughing
И така реших да го преместя при останалите. Е, познайте как само разцъфна!!!   Laughing

# 110
  • Добрич
 mijjjka, значи това си имала предвид, като си писала надписа под аватара си.

# 111
Марица, прекрасна е дъщеричката ти!  Hug

dodyniki, радвам се, че нещата, които пишем, продължават да те зареждат!  Hug

С растения са правени и опити (нали науката вярва само на доказателства) и е установено, че рестението разпознава човек и реагира на очакванията си. Ако някой вече му е причинил болка - реагира по един начин, когато човекът е на близо. А ако е този, който му е дал любов и внимание - реагира по друг начин. Какво ли усещат животните! Whistling

# 112
Нещо отново за прераждането и най-вече за това, че можем сами да избираме родителите си, своите близки, любими... От този текст някои могат да направят връзка със собствения си живот и отношенията дете-родител.

Познати са ми истории, когато един влюбен поглед е бил достатъчен, за да се запечата връзката в кармата. Има истории, в които целият стремеж за прераждане се концентрира върху желанието да имаш точно определена жена за майка или точно определен мъж за баща, но желаното лице не може да забременее. Много любопитно и интересно е доколко една душа може да влияе на живите хора, при които иска да се прероди. След като веднъж държах лекции на тема прераждане, една посетителка ми разказа следната куриозна история за някого, който с всички средства се опитвал да постигне желаното прераждане.

Баба се разхожда с тригодишната си внучка по брега на Боденското езеро. Момиченцето внезапно решава да влезе в една телефонна кабина и моли баба си да и свали слушалката и да излезе от кабината. След това малката започва да "телефонира". Бабата участва в играта и наблюдава отвън как внучката оживено провежда много сериозен и дълъг разговор. През стъклото тя не разбира нито дума и няма представа с кого детето говори в играта си. Когато внучката свършва, бабата пита: "С кого говори по телефона?" - "С дядо" - "Я виж ти, че дядо ти от две години е мъртъв", чуди се бабата. Въпреки това момиченцето твърди упорито, че е говорило с дядо си по телефона. "И какво каза той?", продължава да пита бабата. "Каза, че мама трябва да спре да взима хапчета, дядо иска да ми стане брат".

Бабата остава със зяпнала уста. Първо, какво знае малката за някакви си хапчета? Второ, откъде и е хрумнала тази идея за прераждането? И трето, ами нали тя е виждала дядо си само през първата година на живота си? Въпроси, които старата жена подробно обсъжда със снаха си, по които обаче от страна на сина си не среща разбиране. Накрая снахата и свекървата се разбират мама да спре да взима хапчетата дори и таткото да не е напълно съгласен. След по-малко от две седмици тя забременява. Ражда се момче, за което всички казват: съвсем същия като дядо си. Защото бебето прилича на дядо си не само физически, но и по характер.

Това преплитане на кармичен и биологичен произход спада към най- разпространените подбуди за прераждане. В такъв смисъл никой човек от нашите географски ширини няма да се прероди толкова бързо в мизерните предградия на Калкута, в Африка, а ще дойде по-скоро при собствената си снаха. Това вероятно ще е всичко друго, но не и безконфликтна роднинска връзка, защото снахата тогава ще му върне всичко лошо, което и е било причинено през неговия последен живот.

Прераждания при любимите или нелюбимите роднини са най-честите, защото за това е необходимо най-малко усилие при вземането на решение. По този начин се събират хора, които всъщност се мразят. Често човек е привличан от душевно неуредената сметка точно там, където не иска. Но това е била първата възможност колкото може по-бързо да се настаниш в тяло, а за целта в кръга от познати и роднини, които на човек му се струват най-близки, е съществувала тази възможност само при лицето, което всъщност никога повече не би искал да срещне. Гузна съвест, чувство на вина, омраза и любов от предишния живот са силни движещи сили за инкарнационни решения.  Колкото по-малко човек е способен да чака, толкова по-често трябва да се примирява с някой отблъскващ човек за майка или баща само защото е привързан единствено към дадено лице като родител и не притежава спокойствието и свободата на волята да изчака подходящата констелация на родители. В бардото, където няма време и място, би трябвало при ясно до някаква степен съзнание да успея точно да видя на кого искам да бъда дете през целия си живот.  Дори и да видя, че връзката на моите потенциални родители няма да бъде постоянна, въпреки това мога да взема решение в нейна полза, ако това лице е толкова важно за мен като бъдеща майка, че да искам да го имам и като самотна майка. Зад това може да се крие активен интерес да отраснеш само с майка си или само с баща си.

Клеменс Куби - "По пътя към следващото измерение"

Обичайте се!   Heart Eyes

# 113
  • Русе
 по повод на това, което написа Тони за избора на родител.
Ние осиновихме нашето дете на 10 месеца, след като аз няколко пъти не можах да задържа бременноста си.
Доста бързо и изненадващо взехме решение да си осиновим детенце, още по бързо стана и самото осиновяване, без изобщо да правим никакви усилия.
Когато взех детето си, то ме погледна с моя поглед. До втората му година приличаше много на мене и по походка и маниери на покойния ми баща, както твърдеше майка ми.
Имаме белези на едни и същи места, имаме една и съща кръвна група изобщо много съвпадения.
  Той расте обаче с много по голям позитивизъм и увереност от мене и много често ми подава ръка, когато се чувствам зле, въпреки, че е само 6 годишен.Изобщо има качествата, които харесвам у себе си но в много по добър вариант и гледа много смело и положително на всичко.
В доста неща се съмнявам, но едно от нещата, в които съм аболятно сигурна, е че това е моето дете, детето, точно което съм искала да имам.

# 114
tonimar , наистина много интересно   bouquet
навява ме на  много мисли,естествено пречупени през моята призма...
колко ли са били нетъреливи моите моми/ чакахме 6 години,докато започнем решаването на нашия проблем /, за да се загнездят в мен, още с първия опит  Sunglasses

между другото , какво се казва в твоите източници за  раждането на близнаци ,или за прераждането на  две души едновременно - много ще ми е интересно   bouquet

A m b e r,  невероятно е как съдбата ни подарява шанс за живот  Two Hearts

# 115
Цитат
Какво ли усещат животните!
Нали?Имайки предвид,че растенията нямат нервна система...
Искам да попитам гледахте ли онзи ден по БТВ в предаването "Часът на мама" имаше една гостенка,която ми направи много силно впечатление.Накратко:след раждането и откриват букет от автоимунни заболявания, и малко след това и поставят диагноза множествена склероза.В опита си да намери лек за заболяването си,пита своят лекар,дали няма нещо,нетрадиционно,което би и помогнало.Тогава лекарят казва ,че имал няколко пациента,които всяка година ходили в Индия.И той не знаел какво точно правят там,но им действало много добре на здравето и се чувствали добре,след престоя си там.Тогава тя решава,че това е нейната "вратичка" и тръгва нататък.Запознава се с вегетарианството,йогата и аюрведа.Точно това ми направи впечатление и исках да го споделя с вас.Толкова положителна енергия лъхаше,макар и от телевизията,тя така разказваше,с такива добри чувства и намерения...Беше пленена от индийците,тяхната култура и тяхният живот...Та главно мисълта ми бе за аюрведа.Ето и малко за това:
http://www.ayurvedabg.com/
Извинявам се,ако вече сте го обсъждали в предишните теми!   bouquet
Лека и спокойна нощ от мен! Heart Eyes

# 116
Марица, хрумна ми да си направиш експеримент с дъщеричката ти  Hug
Можеш да посадиш семена от еднакво цвете в различни саксийки. На едното да даваш внимание и обич ти, а на другото - тя. Мисля, че и двете ще пораснат бързо, ще станат красиви... но ми се струва, че нейното ще е малко повече - заради детската енергия, чистота, необремененост  Grinning

Според някои източници преди да влезем в човешко тяло, сме били капки вода, цветя, животни..

A m b e r , синът ти е намерил този начин, за да бъде твой син! Чудесно е!

Мисля си, че трябва постоянно да бъдем щастливи заради факта, че нашата мисия се изпълнява. Нищо, че нямаме представа от нея, какво сме пожелали и приели като такава - тя става реалност с всички положителни и отрицателни от гледна точка на нашето мислене страни. А това ще рече, че всичко е както трябва да бъде!  Hug

Mamagemelar, вчера мернах в книгата нещо за раздвояване на душата, надали е ставало въпрос за близнаци, но днес не успявам да го намеря. Ще опитам пак по-късно, а и на друго място ще погледна.  Hug

dodyniki, за тази жена това е бил пътя към трансформацията, промяната. И тя я е постигнала! Някои се плашат, не успяват да го приемат като предизвикателство за промяна и дори посягат на живота си... или се отдават на болестта и болката.

Ще прегледам за аюрведа Wink  Hug

Ако искаш отново да можеш да вървиш, ти трябва основателна причина за това.

# 117
Марица, хубаво е, че си имаш фея на цветята в къщи!  Grinning Аз тази година към моите цветя имам провинение и чувствам, че ми се сърдят. Отидохме на почивка, а забравих да кажа на майка ми да ги полива. Мина някъде около седмица и тя ми се обажда и ме пита дали някой ми полива цветята  Shocked  . Чак тогава се сетих, че не й бях поръчала, викам си "Край всичко е изсъхнало!"  Sad , но като се върнах започнаха много бързо да се възстановяват и се подават нови цветове, но усещам като излезна на терасата някакво негодувание от тяхна страна  Embarassed

dodyniki , благодаря ти за линковете!   bouquet Изключително полезни са ми и всеки път все нова и интересна информация.

Mamagemelar, относно раждането на близнаци, някъде съм чела, че това са много близки души със сходни съдби и  карма. Даваха пример за двама приятели, които са се били заедно на фронта и са убити по едно и също време. Нещо такова беше, но за съжаление не помня много детайли.

mijjjka, отдавна ми се иска да си взема орхидея в къщи, но все ми се струва, че са доста претенциозни растения и няма да мога да се грижа достатъчно добре за такова цвете. Ако се престраша вече ще знам към кого да се обърна за съвет!  Grinning

На всички  Hug !

# 118
  • Добрич
Докъде се простират човешките възможности, когато човек желае нещо:

Цитат
...той още от малък бил запленен от нещо, което прочел в Библията. Именно бил запленен от това където Господ е казал, че ще направи, така че моретата да се запалят, затова той решил, че щом Господ може, значи и той не би трябвало да изпитва проблем да постигне този ефект. Години по – късно така наречения Браунов Газ е неговия начин да запали водата, защото самия браунов газ представлява горене на водород и кислород...

От тук

# 119
Вела мерси за любопитното инфо.   bouquet

Аз не говоря на цветята, но май трябва  Thinking
Какво им казвате  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт