За нас, Земята и Вселената

• 36 647
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • Добрич
Просто се отнасяй с тях, като с живи хора, компанията, на които ти е приятна. Майка ми говореше дори на козуначеното тесто и козунаците и винаги ставаха чудесни...

# 121
От днес започвам  Grinning

# 122

Мдаа, винаги щом си правя хляба с желание , и той става перфектен  Grinning
Но това важи за всичко , с което се захванем  Peace

Аз обаче ,нямам никакъв подход при цветята-задължително ще ги уморя  Embarassed  Sad

# 123
Зелена интелигентност
Leonardo Vintini, Epoch Times

Учените по света продължават да разкриват, че растенията са много повече от примитивни и пасивни същества, за каквито ги смятахме някога. Един такъв изследовател – Иън Болдуин (IanBaldwin) от Факултета по молекулярна екология към института “Макс Планк” в Германия – поддържа тезата, че растенията са не само способни да изпускат химически вещества при защита от хищни насекоми, но в действителност комуникират помежду си чрез сложен речник от нуклеинови киселини. 
   Професор Болдуин, наричан от колегите си “шепнещия на растенията”, открива, че тези форми на живот са не само способни да съобщават за свои наранявания на ботаническите си събратя, но дори да изразяват как и къде са наранени. Това ниво на сложна междуботаническа комуникация, проучвано по-задълбочено през последните години, посочва, че растенията вероятно притежават някакъв вид “зелена интелигентност”.
   Неотдавнашното проучване на Болдуин вероятно никога нямаше да се състои, ако не бе новаторската серия от експерименти на Клив Бакстър (Cleve Backster), започнала през 60-те години. Докато някои се подиграват на откритията на Бакстър, той предоставя недвусмислено за мнозина доказателство, че растенията имат не само емоции, но и напреднали телепатични способности. 

Експериментите на Бакстър

От 1962 г. насам Бакстър обучава полицаи и други представители на закона как да използват полиграфа (детектора на лъжата). Впускането му в новаторските течения на науката започва с идеята да свърже един от своите детектори на лъжата с растението драцена, намиращо се в класната стая. След като свързва електродите с листата му, Бакстър полива драцената и полиграфът незабавно начертава крива, обозначаваща положителна емоция. Заинтригуван от това, Бакстър решава да стигне до пределите на това, на което току-що е станал свидетел. Опитвайки се да си представи каква заплаха би накарала растението да реагира, той се замисля дали да не изгори листата му. Растението изглежда реагира на тази мисъл, тъй като полиграфът изписва друга крива – такава, каквато нормално се получава, когато субектът усети опасност. Смайващото откритие подтиква Бакстър и други учени по света да извършат понататъшни експерименти, за да изпитат “съзнателността” на растенията. Много от тези експерименти са подробно описани в “Тайният живот на растенията” на Питър Томпкинс и Кристофър Бърд (‘The Secret Life of Plants’ – Peter Tompkins, Christopher Bird).
   “Когато [Бакстър] и сътрудниците му, използвайки други растения и други инструменти на други места по страната, успяха да достигнат до сходни наблюдения, въпросът даде основания за понататъшни проучвания. Бяха изследвани над 25 различни растения и плодове, включително марули, лук, портокали и банани. Наблюденията, всяко от които сходно с останалите, изискваха нов поглед върху живота с някои разтърсващи за науката значения.” (откъс от “Тайният живот на растенията”)
   Докато Бакстър успява да открие, че растенията наистина притежават мисъл и комуникират на нива, по-висши отколкото се е считало преди, Болдуин и останалите съумяват да дешифрират някои от механизмите зад тези сложни послания, изолирайки извършваните химични промени.

Да говориш на езика на растенията

След като прочита за растителните експерименти на Бакстър, японски електронен инженер се залавя да създаде уред, който би могъл да даде глас на мислите на дадено растение. Той кара съпругата си – пристрастен градинар – да говори на един кактус и успява да го накара да говори … образно казано. Прикрепеният към електронния уред кактус издава променливи ниски звуци със забележим емоционален компонент в отговор на думите на жената.
   Докато растенията в действителност не комуникират по същия начин както другите организми – те не издават звуци и не правят забележими жестове – способността им да предадат ясно послание въпреки това се е доказала като ефективна.
   След години на проучвания учените откриват, че чрез малки рибонуклеинови киселини (smRNA) – вещества, аналогични на хормоните – растенията могат да отблъскват вредители или други опасности, както и да молят за помощ и дори да съобщават за проблемите си на зелените си събратя. Докато науката е установила, че smRNA са активни предаватели на генетична информация между ДНК и протеините, Болдуин и екипът му откриват, че тези сложни химикали могат да регулират процесите на развитие на растенията. Използвайки див тютюн, Nicotianaattenuate, изследователите установяват, че тези малки smRNA разкриват усъвършенстван речник за защита от хищници.
   След съставянето на целия речник на smRNA в дивия тютюн, екипът на Болдуин открива около 110 000 “думи”, съставени от рибонуклеинови киселини, всяка от които с дължина между 15 и 30 букви. Чрез този “речник” в редица експерименти те показват, че транскрипцията на smRNA – а оттам и изборът на “думи” се променя след нападение на насекоми; в резултат на което определени защитни гени се направляват по различен начин.

# 124
Mamagemelar, и аз ги уморявам - забравям ги редовно, а си искат внимание, грижи и любов Embarassed

Г-жа Шуши, успех! и постоянство Grinning

Еквадорската конституция дава права на природата

Част от предложените промени в конституцията на Еквадор ще гарантират на природата „правото да съществува, да се опазва, да поддържа и възражда жизнения си цикъл, структура, функции и еволюционен процес” както и легалният статут на всяко лице, което защитава тези права пред съда.

# 125
Тони,ние двете пак не спим...Ще взема да медитирам сутрин,че така вечерта-виж какво става.Толкова съм бодра,че добре,че е компютъра иначе трябва нещо да се разшетам вкъщи. Grinning
А по въпроса за това,че всичко,което правим трябва да е с желание.Една кратка историйка:
В един ресторант ходил един човек всеки ден да обядва.Държал се грубо с персонала,обиждал сервитьорите,бил нетърпелив и това всеки ден.Хапвал различни гозби ,които страшно много му харесвали и един ден решил да повика готвача на ресторанта и да го попита за рецептите.Готвачът с радост ги споделил,понеже бил добър и скромен човечец....След време клиентът дошъл пак в ресторанта и поискал да се срещне с готвача очи в очи.Попитал го намусено:
-Какви са тия манджи дето си ми ги дал.Пълни буламачи!Аз ти вярвах,защо не ми даде оригиналните рецепти?
Готвачът учудено повдигнал рамене и казал:
-Ти искаше моите рецепти и аз ти ги дадох на драго сърце.Същите са каквито ги ядеше тук.
-Добре тогава,аз ги сготвих всичко спазих ,а нищо не се получи ,направо са ужасни!Измамник!
Тогава готвачът се засмял и казал:
-Братко,братко,никога няма да сготвиш тези ястия както трябва!
-Защо?-попитал клиентът.
-Защото ти липсва една подправка.
-Коя е тя?Откъде да я купя?-попитал клиентът.
-Тя не се купува!Или я имаш или я нямаш!И всъщност подправките са две и без тях ястието и прасетата няма да ти го ядат.Това са любов и търпение.Когато ги имаш и ги вложиш ,докато готвиш,тогава ще опиташ най-вкусните блюда на света!
Всяка домакиня,всеки готвач предава настроението си на ястията.Ето защо дори бабите ни казват,че когато готви жената трябва да е спокойна и уравновесена.Иначе рискува да зарази цялото си семейство с лошото си настроение,чрез храната.Такива проводници на енергия,негативна или положителна енергия са яйцето,водата,солта,конеца.Ето защо никога не давайте и не вземайте на заем нито едно от тези неща.Когато обаче подавате монети на някого-не ги предавайте директно в ръката.Металът е също много добър проводник.Така също се предава енергия и то в повечето случаи отрицателна имайки предвид ,че монетите минават през много ръце.Оставяйте ги някъде преди да ги вземе този ,за когото са предназначени.
Това е от мен за тази нощ.Желая ви спокойни сънища и много любов и светлина!  Heart Eyes

# 126
И аз легнах към 5 сутринта  Wink
Забелязала съм, че когато готвя с удоволствие, става много вкусно. Вече знам причината  Grinning

# 127
Аз всичко което правя го правя с много любов иначе не се и захващам.А за цветята в началото цветята ми много страдаха,няколко и уморих Tired,но в онзи период като се върна аз самата не се чуватвах добре нормално е да се отрази и на тях.В момента имам общо 5 цветя и всичките са като полудели много живи и да ви кажа никога не ги поливам по график винаги усещам кога имат нужда.Също им говоря и при нужда им капвам Рескю.Като тръгнем на почивка им говоря дълго,обяснявам им като на хора,че няма да ни има еди колко си време,че ще си дойдем еди кога си и разни такива луди работи Mr. Green

# 128
  Имало едно време две съседни кралства. Техните владетели никога не воювали по между си, но при всеки удобен случай и двамата се опитвали да доказват един на друг своята мъдрост и интелектуално превъзходство над другия. И всеки празник за тях бил поредният повод да демонстрират един на друг своето остроумие, затова винаги си измисляли и пращали много странни на пръв поглед подаръци...
   Един ден владетелят на едното кралство извикал при себе си най-добрия скулптор, който живеел в неговите владения и му възложил странна задача. Поискал от него да му извае от чисто злато три еднакви статуи на хора, всяка от тях висока около една педя. Една единствена разлика трябвало да има между фигурите, но това щели да знаят само те двамата със скулптора, и никoй друг...
   Не след дълго статуите били готови и когато дошъл рождения ден на владетеля на съседното кралство, те му били изпратени като специален подарък, придружени със следното писмо:

"Скъпи съседе,
Честитя ти празника с тези малки статуи. Макар на пръв поглед трите фигурки да изглеждат абсолютно еднакви, между тях има съществена разлика и една от трите е много по-ценна от останалите две. Когато откриеш коя точно е ТЯ, обади ми се..."

Веднага щом прочел писмото, рожденникът започнал да разглежда обстойно всяка една от златните фигури, но на външен вид те не се различавали абсолютно по нищо...
После заповядал на своите помощници да ги претеглят на най-точната везна в кралството, но пак нямало резултат - оказало се че грамажът на всичките бил абсолютно еднакъв...
   Събрали в двореца всички майстори на скулптори, които живеели по земите на кралството, всеки един от тях обстойно разглеждал и изучавал малките златни фигури, но никoй не успявал да открие каквато и да било разлика между тях...
   Дните се нижели, кралят все повече се тормозел, че не може да разплете загадката, а като го виждали такъв, се измъчвали и поданиците му. Вече нямало в кралството човек, който да не е чувал за златните фигури, но никoй не успявал да намери решението...
Докато един ден не се получила вест от млад мъж, който преди време бил наказан от краля за своята дързост и неподчинение, и бил хвърлен в тъмницата за назидание. И понеже не му оставало нищо друго, кралят позволил на младежа да дойде в двореца и да погледне и той статуите, с надеждата че може пък и да открие нещо...
Довели младежа, дали му трите фигурки и го оставили да ги огледа. След дълго разучаване той помолил да му донесат едно парче тънка тел. Когато му я донесли, той взел първата статуйка в ръката си, промушил единия край на телта през ухото и като понатиснал мъничко, тя се подала от устата на фигурката. Взел втората, мушнал пак единия край на телта в едното ухо и след мъничко телта се подала от другото ухо. Накрая взел и последната фигурка, пак по същия начин вкарал телта в едното и ухо, но... този път тя не излязла от никъде. Имало едно малко тясно каналче, което водело към областта на сърцето, но влизайки там, телта не можела да продължи по нататък и да излезе от никъде...
   Тогава кралят най-после седнал и написал своя отговор на съседа си, от когото бил получил странния подарък:

"Човек, при който влязлото от ухото излиза през устата, няма стойност.

Онзи който приема през едното ухо, но бърза да го изкара от другото, също не е ценен.

Важен е този, който умее да зарови в сърцето си онова, което е чул с ушите си...

Благодаря ти за ценния подарък и мъдростта, която си вложил в него!..."

# 129
Интересна тема.Приемате ли нови ?  Simple Smile)))))

И аз да споделя опит с цветята  Wink
Наистина реагират на нашите емоции.
От доста време отглеждам орхидеи. Много е интересно да ги наблюдава човек, просто са уникални растения!
Имам едно орхидейче, което не беше цъфтяло никога при мен, дори не знаех какво е на цвят и ми беше много любопитно да го видя най-после цъфнало. Какво ли не пробвах, а то все не желаеше да цъфне. В периода, в който не цъфтеше, беше в друга стая, отделено от останалите орхидеи, които впрочем цъфтят почти непрекъснато  Grinning
След това прочетох някъде, че цветята "гледат" едно от друго и се стремят да си приличат, дори се "състезават" по цъфтене  Laughing
И така реших да го преместя при останалите. Е, познайте как само разцъфна!!!   Laughing

Много интересно е това за растенията. В една книга четох, че някаква жена имала проблем с цвете, което не цъфтяло. Било отделено в отделна стая, с много светлина, но  далеч от другите цветя. Тя много обичала всичките си цвета, но към това имала специални предпочитания. Много се грижела за него, поливала го, обичала го, говорила му,но то не цъфтяло.  Имала приятелка, която, виждала аурите на хората и на всичко живи същества и можела да общува с растения и животни. Повикала я у тях и и я помолила, да "поговори"с цветето и ако може да и каже ,защо то не искал да цъфти. Приятелката и погледнала аурата на цветето и видяла, че  то е като болно. Направила телепатична връзка с цветето и го попитала защо не цъфти,след като домакинята толкова го обича и се грижи за него, а цветето отговорило:Самотно съм! Искам да съм в същата стая ,където са други цветя!
 След като домакинята го преместила при другите цветя, то много скоро цъфнало. Как може цветето да знае, че имало други цветя в къщата Simple Smile)))

# 130
Цветята/растенията/ си комуникират едно с друго  Wink Добре дошла  Hug

Тони и Дони, откъде вадите такива истории  Thinking
Чета ги с удоволствие  Heart Eyes Hug

Хубав ден на всички!

# 131
солетче, разбират цветята и още как  Grinning И усещат, че наблизо има себеподобни и искат да са заедно  Grinning
Освен това усещали, когато човекът, който се грижи за тях се прибира вкъщи. И си предавали тази информация едно на друго...

Друг любопитен метод, за който се сещам /но който не съм пробвала/ е да се заплаши нецъфтящо цвете на глас. Казвате му най-сериозно, че ако не цъфне, ще го изкорените и изхвърлите. Горкото цветенце се стряскало от тази заплаха и започвало да цъфти  Laughing
Но за мен това е доста драстичен метод  Wink

Бях чела в ченълингите на Барбара Марчиняк, че никъде във Вселената, на никоя друга планета, няма такова богато разнообразие от растения и животни както тук, на Земята  Grinning
Трябва да сме много благодарни за това  Hug

# 132
  • Русе
А какво става с откъснатото цвете.
Не обичам да ми подаряват откъснати цветя,Винаги когато трябва да изхвърля увехналия букет, чувствам дискомфорт.
И детето си уча да не къса цветя от поляните, въпреки, че все налита да ми прави букети.
Като беше мъничък,беше много сладък като видеше някое цвете, се надупваше да го мирише само  Laughing

# 133
tonimar,както винаги ни "затрупваш" с интересна информация и тема за размисъл.Много интересни ми бяха разказите за прераждане и връзки от миналото,за цветята и приятелството.
За приятелите искам да споделя моят опит,за пове4ето хора съм неразгадаем 4овек,а и имам много малко,но страхотни приятелства.Когато за пръв път се срещнах с тях,се усетихме,така да се каже.
А за опитите,тя така или ина4е си сади леща и фасул и разсада е много хубав. Peace Освен това ми съвзе и бамбука.Бях го отделила,не вървеше добре,завъди буболе4ки и за да не пре4и на останалите растения,го преместих на другата тераса.Детето оба4е запо4на да се занимава с него,какви думи само му говори"Мили4кото ми,болни4кото ми",гали го и сега бамбука не само 4е се оправи,ами и прокараха още три.  Heart Eyes

Passiflora,благодаря,тя си ми е фея на щастието!!!  Heart Eyes

mijjjka,много интересен опит с орхидеите.

Amber за осиновяването ми го е споделяла същото и моя близка.Каза ми_един поглед и разбрах,4е това е моето дете измежду вси4ки останали,които бяха там.Детето много прили4а на нея и като външност и като нрав.  Peace

dodyniki,приготвянето на храната е описано в много книги като изкуство.За това,4е мислите и вълненията на готвещият влияят също съм 4ела.Аз тъй като не оби4ам готвенето съм го усетила това.Захвана ли се с желание да приготвям нещо,то става разкошно.Правя ли го от няма и накъде,не е вкусно и после имам неприятно 4увство.
Но това е нормално,тъй като готвим с вода,а тя запаметява нашите емоции.
Мъжът ми казва много 4есто"Слагай най_важното в тенджерата,а именно любов".То затова и неговите гостби винаги са по_вкусни от моите. Grinning
Същото се отнася и за всяка една дейност,която извършваме.Дори и към колата си имам ли4но отношение,има си име,пазя си я много като поддръжка.Имах преди години една стара колица,на нея се нау4их да шофирам,вървеше при мен като оса.Никакви проблеми.В момента,в който се ка4и друг да я кара,когато съм я давала на някой да си свърши работа,не палеше,загряваше и си ми я връщаха уплашени.Не я искаха втори път. Laughing

Искате ли да си поговорим за огледалата?
Казвали са ми да не се оглеждам пове4е в тях,отколкото е необходимо.Според фън шуй гардеробите с огледала,тоалетките и т.н.не трябва да отразяват спящите,тъй като от горните светове могат да се намесват в сънищата и живота ни.Огледало срещу входната врата също не бива да се поставя,а да е сложено така,4е да не хваща вратата и влизащите.
В4ера гледах и филма"Огледала" с Кийфър Съдърланд и сега просто ме е страх да се погледна.
Там се разказваше за една огледална стая,която е хванала зъл демон от болно моми4е и искаше от всеки,който посети стаята да му намери моми4ето.Който не го правеше,му се слу4ваха ужасни неща.

# 134
Не съм ви чела скоро,но днес се заричам и това да направя.
Само да споделя за реакцията на мъжът ми след като гледа "Дом"
Питам го
"И сега какво мислиш?"
"Ще се мре жена!"
 Joy
Като заспи детенце ще седна да ви чета.Прегръщам ви  и лека нощ от мен   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт