За нас, Земята и Вселената

• 36 603
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • Tам през Атлантическия океан

Desss, дори не бях чувала за проф Мулдашев, но материалът и отзивите за книгите му са добри!  Hug  

Една моя приятелка ми ги препоръча (тя ги чете в момента) тъй като знае какво ме влече и интересува  Wink
Материалите които има за него в нета и книгите му са доста интересни  Peace Пише за паралерни светове  Grinning което и ние тук доста коментираме и споменаваме

Цитат

Любопитно е, че религиите признават съществуването на тези паралелни светове. В Корана например се посочва, че те са 1000. Според съвременни учени пък вселените, успоредни на нашата, са невидими и неосезаеми за нас, тъй като се намират в друго пространствено измерение.
Проф. Мулдашев и неговите сътрудници смятат, че те не са изолирани от нашия свят, че "живеят" с нас.

На същото мнение са и доста физици. Те  твърдят, че в тримерното пространство веществото наподобява триъгълник, а в обемно изражение - тетраедър. В четиримерното пространство то съответства на два триъгълника, съединени в правоъгълник, а в обемно изражение е октаедър (геометрично тяло с осем стени). И т.н
Руските учени са убедени, че материята на паралелните светове е проницаема за нас, понеже по принцип е празна, но не можем да я зърнем, защото е невидима както заобикалящия ни въздух.

*от тук

http://www.youtube.com/watch?v=_h30mIg5xmU&feature=related   Grinning

Хубав ден  Hug

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 07:21 от Desss

# 61
Лично на мен книгите на Мулдашев никак не ми допаднаха - просто едни булевардни романи, без особена стойност нито от литературна, нито от фактологическа гледна точка. Изобщо не коментирам безобразния стил на писане на Мулдашев...
Мисля, че биха впечатлили хора, които никога преди не са чували за тези неща.

Извинявам се, ако мнението ми е крайно, но за мен това не са книги, които си струва да коментираме тук  Rolling Eyes

# 62
Desss, лошото е, че и в науката, както и в живота, новостите срещат отпора на мнозинството. Мнозинството не обича промяната. (Специално в науката става въпрос и за конкуренция, пари...) Чета за различни новооткрития, които остават неизвестни за масите. Да не говорим, че новаторите рискуват живота си... (Доколкото знам откривателят на ГНМ почти е полудял от всички заплахи, които получава...)
Аз също си мисля, че не можем да видим паралелните светове така, както ангелите, духовете, нашите водачи... каквото и да съществува извън възможностите на нашите сетива... Grinning Все пак колкото повече се доказват фактите - толкова по-добре!  Hug

mijjjka, май никой друг не е чел Мулдашев и няма да се стигне до коментар...  Hug
аз имам проблеми с четенето на каквато и да е литература от година насам, освен ако не е някакъв кратък материал, статия... Sick

Любов и светлина!  Heart Eyes

# 63
Мишка, аз отдавна направих опит да чета Мулдашев, имам негова книга, ама нещо не ми вървеше и я оставих. И още не й е дошло времето  Wink

# 64
  • Tам през Атлантическия океан

Мисля, че биха впечатлили хора, които никога преди не са чували за тези неща.

WinkМи тя , приятелката ми тепърва започва да се интересува от тея неща  Simple Smile Навярно затова са я впечатлили , обеща ми да ми ги даде та така че и аз ще им хвърля по едно око  Whistling (и ще докладвам)

п.п.туко виж въпросната приятелка се появи в тези наши теми тук , тя и без това пише във този форум  Wink

# 65
tonimar  страхотна тема   bouquet

# 66
Аз скоро постнах един линк към една книжка,ама мисля,че само Тонимар го прочете!Там ставаше въпрос точно за Мулдашев.Интересна логика има този човек,според мен,но много задълбочено трябва да се чете,за да се разбере смисъла на това ,което иска да каже.Ето я и книгата,може да прочетете за него на страница 59!  Peace
http://star05.net/e-books/obshtestveni.nauki/conspiracy.ufo/ian. … ai.tazi.kniga.pdf
Мир и любов!  Hug

# 67
Г-жа Шуши , привет!  Hug
Не се бях замисляла за звуците на шушещото! Много интересно и чудесна идея! Звуците ни се отразяват - както цветовете например. трябва да си намеря нещо шушещо, за да усетя ефекта му  Grinning

Desss , ще очакваме доклада!  Grinning А щом приятелката ти е започнала да се интересува от нещата, за които пишем, значи ще стигне и до темите!  Hug

dodyniki, по твое напътствие аз прочетох само въпросната глава от книгата. Но като бегъл поглед ми заприлича на "Не пипай тази книга". Наистина има интересни поне за мен неща, но така ми бяга по-продължителната концентрация... Трябва да наблегна на медитациите!  Grinning Hug

В един сайт попаднах на въпроси, които ми се струват приятни главоблъсканици:

Ако в главата ви има недостатъчно въпроси, ако си падате по главоблъсканиците - моля, предлагам варианти:

- Какво е реалност?

- Какво е истина?

- Какво е човек?

- Кой съм "Аз"?

- Къде съм "Аз"?

- Защо съм "Аз"? "Аз" ли съм?

- Има ли познание?

- Какво е знание, какво е знаене?

- Какво е свобода?

- Сигурен ли си, че можеш винаги да си помислиш това, което желаеш? Сигурен ли си, че нямаш ограничители; кои са те и какво представляват?

- Какво е щастие?

- Какво е любов?

- Какво е спокойствие?

- Какво е сигурност?

- Какво е красота?

- Какво е страх?

- Какво е "Нищо"?

- Какво е вечност?

- Какво е въпрос?

# 68
Упражнения за повишаване на енергията:

http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=1509

# 69
Тонимар, и аз четох за медитацията,че за по-добро изпълнение и постигане на желаното не трябва много да се гледа телевизия и да се чете "екстремна" литература.Съзнанието трябва да е чисто от всякакви лоши помисли ,мрачни мисли и идеи.Аз за това от месец не съм гледала новините по телевизията.Още преди това имах чувството,че ме натоварват с излишна информация и ме съсредоточават върху неща,за които всъщност не искам да мисля,но се налага след като съм ги гледала.Затова редпочитам да не гледам въобще.Не,че не съм информирана,но така информацията си остава за най-важните и съществени неща,които аз сама определям като такива и които не остават в съзнанието ми за толкова дълго време,че да попречат на медитацията.От край време отказвам и да говоря на тема трагедии и болести,защото те също обременяват излишно психиката,особено,ако си чувствителен човек,като мен и съпреживяваш нещастието на хората.Започне ли някой да ми говори за такива случаи-катастрофи,кой са убили,кой застреляли,казвам само:"Спри!Не искам да слушам!"Отдавам се само на хубави мисли и спомени!  Peace
А тук в темата всички сте толкова мили и така ме зареждате с положителна енергия!Благодаря,че ви има!  Hug

# 70
  • Добрич
Отдавна не съм чела романи, но ми се струва, че тази книга ще биде интересна:

Душа на заем от Тихомир Димитров.

Авторът е дал линк и за електронен вариант на книгата.

# 71
dodyniki , и аз отдавна не следя новини. Те инжектират тъмната част на живота като нещо важно и заслужаващо внимание. А доброто го няма там. Сякаш го няма и в живота ни...
А медитацията спомага и за концентрация на ума.   Hug

Вела, изглежда интересно четиво!  Hug

Ето пак малко четива:

# 72
Подкрепям мненията за новините. Толкова са негативни...  ooooh!

п.п. към въпросите, бих добавила - Познавам ли добре себе си?

# 73
Онзиден се запитах кога точно, дали след конкретна случка започна самоотричането в мен, което продължи цяла вечност. (Фъстъче, благодаря ти за идеята! Heart Eyes) И си спомних нещо "забравено". Като малка, доста малка, аз бях убедена и дълго си повтарях, че е по-добре да ме няма; по-добре е за всички.
А вечерта "случайно" попаднах на това:

Детето научава един фундаментален жизнен принцип: "Родителите могат да са щастливи само когато аз не съм щастлив." Например детето е готово да излезе. Навън вали и дъждът го привлича. И е толкова прекрасно навън... и звукът на дъжда... и е толкова хладно. То иска да излезе и да стои на дъжда. Но майката не иска да му позволи, бащата не иска да му позволи. Те му крещят! То си остава вкъщи. С жадни очи гледа навън през прозореца: толкова е прекрасно там и дърветата са толкова щастливи, и са толкова развълнувани от дъжда. То също би искало да отиде в този свят и да застане като дърво, но не му позволяват. Родителите са щастливи, ако то не отиде, ако то страда. Ако то отиде, тогава родителите ще страдат. Когато се върне, то ще ги е ядосало - те ще го накажат. И ще са му ядосани още дни наред.

Така че всеки ден детето научава едно нещо: "Това, което чувствам като радост, е погрешно, а това, което чувствам като болезнено, като отегчително, е правилно."

# 74
  • Добрич
...
Детето научава един фундаментален жизнен принцип: "Родителите могат да са щастливи само когато аз не съм щастлив."...

За съжаление, често това е така, но не винаги. Има толкова много моменти на споделено щастие между децата и родителите в семейството. Може би има значение кои събития преобладават или по-вероятно кои от тях оставят трайни следи в крехката детска психика.

Общи условия

Активация на акаунт