За нас, Земята и Вселената

• 36 564
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
В семейство,където има насилие,няма духовни връзки или ако има то те са много на ниско ниво и много слаби.Да,децата би трябвало да помогнат на родителите си да се извисят духовно,но не винаги става.То е двустранен процес,трябва да го искат и двете страни.И все пак, дори да предположим,че децата учат родителите си,те от тях научават също което им липсва като опит.Става объркано,но така е според мен.Всеки избира своя път,един път като дете,после като родител-всеки има своето житейско училище.
Относно децата без родители-при тях е по-сложно от една страна,нямат модел на подражание,от друга ако правят грешки ще са си лично техни.И израстването им ще се дължи само на техните усилия,не случайно се казва,че по-късия път е по-труден.
С моята майка имам конфликт от как се помня,липса на внимание,състрадание и грижа от нейна страна,физическото и психическото насилие...Трябваха ми години да разбера,че  няма да я променя,защото тя не го иска.И после последва раздялата,част от пробуждането ми.Все пак  не съжалявам,това са моите уроци.След тях идват новите,и след тях-други нови.

# 736
Дани,  Peace
Хрумна ми да ви попитам нещо: Имам 3 приятелки, които през детството си са били малтретирани от бащата, а от майката общо-взето без грам внимание или редовната реплика за желание за смърт или самоубийство... Лесно се определя драмата на тия родители. Но ми е трудно да определя мисията на децата... а и за тях самите е непосилно. Някой да има идея?  newsm78 Нямат спомен да са научили нещо нито от единия, нито от другия родител.
... може би тази публикация (#322) е отговорът, който търсиш:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=461284.msg14642016#msg14642016

Последна редакция: пт, 26 мар 2010, 15:47 от Passiflora

# 737

С моята майка имам конфликт от как се помня,липса на внимание,състрадание и грижа от нейна страна,физическото и психическото насилие...Трябваха ми години да разбера,че  няма да я променя,защото тя не го иска.И после последва раздялата,част от пробуждането ми.Все пак  не съжалявам,това са моите уроци.След тях идват новите,и след тях-други нови.
всяка намеса против волята на даден човек е агресия. Нямаме право да искаме да променяме някого и да правим опити за това, освен ако не ни помолят за това. Можем само да се учим и да даваме уроци на близките си. Въпро на техен избор е дали те ще си научат урока или ще трябва този модел да им се повтаря over and over again.

# 738
  • Добрич
Ако желаете да се включите в Часът на Зе … 03;та.

# 739
Благодаря, Вела, аз се вклюкчвам  Simple Smile

Много добра книга , а и повечето от вас са я чели  е "Четирите споразумения". Тя също дава отговори и насоки как взаимодействаме и как 'дресираме' децата си, упражнявайки върху тях властните драми, дори без да го съзнаваме. Мисля че двете книги "Селестинското пророчество " и "Четирите споразумения" вървят ръка за ръка- за да ни помогнта да разберем как избираме и как реагираме във всеки един момент. Simple Smile

# 740
Закривам темата с предложение за едно по-дълбоко вникване в себе си, желанията, нуждите и възможностите, за които често не подозираме:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=485842.new#new

Благодаря на всички, които споделиха времето и мислите си в досегашните теми!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт