Майчетата припкат неуморно а бебчетата смеят се доволно! Тема 7

• 14 006
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
Цитат
аз да попитам: това изследване ни го направиха за ваксината през първия месец- при какви норми на билирубина може да се направи?
  Извинявай, не схванах въпроса. Изследването е на билирубин, прави се при продължаваща жълтеница и притеснения от страна на педиатъра. Вече в резултат на нивата се решава дали има нужда от взимане на определени мерки.
кремче го е написала много добре:
Бобито, ваксината се прави при нива на билирубина под 50 единици. Това го знам от нашия лекар. На Диана също й правиха такова изследване за първата ваксина, билирубина беше 46 и й направиха ваксината след няколко дни.
Кремче от къде й взеха кръв на Диана- от пръсчето или от вена?

# 136
Бобито - от пръстчето, но аз си мислех, че ще й вземат кръв от петичката, защото в болницата на горкото три пъти му боцкаха петичките за кръв, бяха синички Sad Доколкото си спомням в болницата билирубина й беше 118, после 143, после 117 и ни изписаха.

# 137
madlena гледах снимките в албума и цикламената рокличка на малката е страхотна Blush

maeva - какво ви казаха за ортопеда.Кога се ходи с бебо?
Една позната която е лекар ми каза ,че за бебетата няма лимит на направленията.Защо нашите педиатри си правят углушки да те изпратят когато трябва ми е чудно.

Фелина от какво се спука гумата и аз имам такава количка newsm78

# 138
Аз пак за фенобарбитала, че ми се струва много важно:
Боби, ето ти линка към листовката му:
http://www.medlux.ru/misc/help/barbitur.html
http://bda.bg/bdias/22263s.pdf

Без да съм, чела темата назад ... просто мернах "фенобарбитал" и се включвам да кажа, че го бяха изписали за Макс първия месец. Понеже не му беше минала жълтеничката ... 1 ампула се смесва с 200мл глюкоза (смеската ни я правиха в аптека по рецептата). Пиеше 3 пъти на ден по 5мл. Абсолютно безвредно в малки количества  Peace
Да, със зелена рецепта!
Макс се оправи няколко дни след приема ... вече даже бях забравила!  Crazy

# 139
Bella просто гумата ми спадна и с Минолтичка се опитахме да я напомпим с помпата която си е къма   количкатка.
Обаче после пак спадна и решихме че се е спукала. Отидохме при един младеж който има магазин за колелета и той я свали и започна да търси дупка но така и не намери. Напомпа я здраво и ни прати по живо по здраво. След има - няма 20 минути се чу здрав гърмеж и тва беше. Една циганка се обърна и ми вика "Ша му изкараш акъла на тва бебе ма госпожа"

Както и да е ако ти се спука гумата , знам къде има във Варна 10 цолова вътрешна гума.  newsm10 ще помагам.
Покрай гумата купих и на щерката от   големите тротинетки ... голяма радост беше  newsm44

# 140
Ле ле, какви сладки майски мами и бебета. Така ми се иска и аз да дойда на една среща ама съм мноооого далеч4е Sad
Ние утре отиваме за пентаксима и много се притеснявам. Дано го приеме добре. Лека и мека нощ на вси4ки мами и сладки беб4овци. Да бъдат добри и да спинкат Hug

# 141
Здравейте, скъпи дами. Ние най-после се завърнахме от пътешествията. Лелеее моите моми какъв километраж навъртяхаааа. Пу - да не им е уроки, ама супер им понесе. Отвори им се апетит, започнаха да акат по няколко пъти на ден, забравиха какво е да имаш сополи, изобщо... Разбихме се от път, а девойките станаха като часовници по отношение на режима за хранене. И напоследък все повече будуват - смеят се, ритат, карат колелета, купон... Ще кача снимки тези дни да видите какви шаферки бяха.  Laughing
Днес бяхме и на консултация. Лекарката страаашно им се зарадва. Качили сме по 1100 г за последния месец, всяка от тях, и по 4-5 см. Сияна вече е 55 см и 4500 г, а Дария е 54 см и 4400 г. Биха ни и Пентаксима. Освен, че малко поплакаха, друго за момента няма като реакция. Изобщо - отличнички! Много съм горда с тях!  Grinning

# 142
  • София/Варна
Фелина, аз бях споменала преди доста време, че гуми на количка съм пукала само във Варна. Просто има няколко растителни вида в града, които са неприятно бодливи. Малко късно ще ти дам съвет. но при съмнение за спукана гума, аз ходех на вулканизатор. Бяхме голяма атракция - аз с бебе в кенгуру, мъкнеща колелото на количката, сред разни потни, мърляви чичковци.

Зайо, добре си дошла, надявам се да се присъединиш към нас на следващата среща, че да ги видим тия госпожици най-сетне Simple Smile.

# 143
Добро утро! Тази сутрин кафето е от мен Simple Smile

В тази връзка да ви питам вие безкофеиново кафе ли пиете? Аз от както родих едва в неделя си позволих да пия кафе и то мокачино. Имам чувството, че заради него вчера бебка е неспокойна и не можеше да заспи сумати време.
Така е и тази сутрин, принципно се буди към 8ч, днес ме вдигна към 6ч. и до сега се опитвах да я приспя. Не плаче, а само си удряше от време на време главата в рамото ми, мн ми става мъчно като почне да прави така. На мен супер мн ми се спи, но реших да мина да ви видя, че мн ми липсвате.
Да ви питам, нощно време мъжете ви стават ли за бебоците или ги оставяте да спят? Понеже мъжа ми мн работи и аз го оставям да спи, но от време на време се чувствам страшно изморена и в тези моменти ми иде да го изритам от леглото  Twisted Evil за това, че така сладко си спинка докато ние се подрусваме в опити я да се оригне я да заспи...
Колко ме хвана яд вчера като се сетих, че е понеделник, а аз бях забравила за срещата, а и покрай бурите нямах нет и не бях влизала да се подсетя, нищо другия понеделник в Южния ще се видим, надявам се Simple Smile
Ако знаете варненки как ви завиждам, че сте до морето... надявам се да успеем да стигнем до него и ние тази година Praynig
Искам да попитам софийските мами при кого заведоха бебоците в ГОрна баня, предварително си запазихте час ли или директно си отидохте?
Вчера ходих за първи път на преглед след като родих, все чаках лохите да ми спрат, но вече не съм сигурна лохи ли са, някакво течение ли е. Лекарят ми взе микорбиоология и ще видя, дано само да не съм си отгледала някои гъби Wink
Зайо добре дошла, мн хубаво, че госпожиците свикват да пътешестват, бравос Simple Smile
Да кажа за козметиката, аз накъупих преди да родя СЕбамед, но лекаря ми каза дан използвам поне в началото нищо за къпането, а след къпане да я мажа със зехтин . Така и правим, бебка се чувства мн добре Simple Smile
Отивам да подремна още малко. Хубав ден!:)
ПП:сори за дългия пост

# 144
  • София/Варна
bani, нямам никакви скрупули да си изритам мъжа посред нощ да сменя памперси. Така става по-бързо - докато аз ида до тоалетната и се хидратирам с чаша-две вода, той почиства изхода и лягаме да се кърмим. Колкото по-активно се включва таткото в отглеждането на детето, толкова по-силна и хубава връзка ще изградят помежду си.

# 145
  • гр.Стара Загора

Добро утро и от нас !
Зайче добре дошли ,с нетърпение ще чакам снимките на зайчетата. Hug Hug Hug
Нашия тати не го закачам през ноща, тъй като ми е жал всеки ден бие най-малко 400 км. но когато си е в къщи през деня много ми помага и за детето и за домакинската работа  Peace
 Айде аз отивам на тераската с кафенцето и цигарката  EmbarassedДо по-късно

# 146
  • Велико Търново
Добро утро!
Мерсаж за кафето и това изкушение от поста на Роси Blush

Вчера водих Мина на ортопед всичко и е наред.Чакахме 40 мин. и през това време Божи беше с 39 градуса/там я е вдигнала/ и грам не мрънка,а си седя кротко детето.На мама героя е тя.

Аз мъжа ми и сега и с Божидара не съм го будила,но връзката между него и нея е доста силна.Та помагането нощем не гради връзка ми е мисълта BlushАз памперси нощем не сменям,ставам кърмя и пак лягам.С Мина това упражнение се повтаря 2-3 пъти,с Божидара май веднъж на нощ.Пък и сега той спи с Божа в една стая,аз с Мина в друга.

За козметиката A-derma и Mustela.

За морето днес ще разбера дали ще ходим всички.

Хубав ден на всички!

# 147
  • София/Варна
Аз мъжа ми и сега и с Божидара не съм го будила,но връзката между него и нея е доста силна.Та помагането нощем не гради връзка ми е мисълта

Да съм писала, че нощем се гради връзка?
Наблюденията ми са, че често размислите от типа "Нека го оставя нощем да спи, че е уморен", водят до "Ами по-добре да не го занимавам сега, той току що се е прибрал от работа и сигурно е скапан" и други от сорта Simple Smile. Което кара някои мъже да се изолират доброволно или не толкова от грижите покрай детето.

# 148
Добро утро и от мен! Мерси за кафето и сладкото изкушение!
Аз мъжа ми не го будя, защото е наистина много натоварен на работа - тежка физическа му е работата. Виж ако се събуди сам е друго нещо - люля малката докато аз направя АМ, че иначе може да събуди цялата кооперация. Но когато е свободен се занимава с нея - разхожда я, хранил я е един два пъти и и прави мляко понякога. Още само не е свикнал да и говори - аз му казвам говори и за да гледа към теб или за да се успокои, ама той не - може би си мисли, че тя не разбира нищо и няма смисъл.
Милата ми бубка така се опитва да си държи главата изправена - прави бая дълги опити като я къпя или като съм я сложила върху мен по коремче и се опитва да ме гледа в очите.

# 149
  • Велико Търново
KayRenn,моето беше просто разсъждение Peace

Общи условия

Активация на акаунт