Майчетата припкат неуморно а бебчетата смеят се доволно! Тема 7

• 13 973
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
Я да питам аз, навсякъде в дебелите книги пише, че малкото бебе не бива да се слага да спи по корем, само, че аз доста често слагам така Бо и той си спинка съвсем доволен. Има ли други мами дето слагат бебо да спинка по корем ???  newsm78

Синът ми обичаше да спинка така, като беше кърмаче. Сега е здраво дете, без проблеми, но тази поза за сън не се препоръчва заради ставичките на крачетата. Наистина не е хубаво. Два месеца ни караха да носим ортопедични гащи (незнам обаче дали е заради спането или защото си е имал проблем - беше роден преждевременно в осмия месец). newsm78

# 76
Честити месечинки на празнуващите днес!   bouquet

# 77
  • София/Варна
Бях решила така да наглася нещата, че да има по-голяма пауза преди това, та уж да събирам.
Не искам да ви плаша момичета, но ще се опитам да обясня малко за хормоналната регулация на лактацията - освен пролактина и окситоцина, на ниво гърда действа и един локален инхибитор, който на ниво гърда регулира производството на кърма. Когато гърдата е пълна се синтезира този локален инхибитор и започва да подтиска нивата на пролактина, който отговаря за количествата на млякото. Та, колкото повече чакате да "събирате мляко", толкова по-малко реално започва да се произвежда.

# 78
Бях решила така да наглася нещата, че да има по-голяма пауза преди това, та уж да събирам.
Не искам да ви плаша момичета, но ще се опитам да обясня малко за хормоналната регулация на лактацията - освен пролактина и окситоцина, на ниво гърда действа и един локален инхибитор, който на ниво гърда регулира производството на кърма. Когато гърдата е пълна се синтезира този локален инхибитор и започва да подтиска нивата на пролактина, който отговаря за количествата на млякото. Та, колкото повече чакате да "събирате мляко", толкова по-малко реално започва да се произвежда.

КайРен, напълно разбирам, но какво да правя като вчера си искаше на 2-3 часа и като хапнеше от едната гърда заспиваше на мига, но при предпоследното хранене поиска и другата и като си хапна и от там - му удари един 6 и половина часов сън  #Crazy а събуждане няма. Ако го бях оставила само с едната щеше да се скъса от рев и нямаше на заспи - биберони залъгалки, гушкане, носене - нищо не помага, следователно ми е най-лесно хоп и на другата гърда и си заспинка сладура  Whistling

Незнам какви са тия наш'те бебета с Лято, като пише за нейния все едно пише и за моя  Mr. Green но е факт че прави големи паузи и то доста често. Като се цедих преди 2 дни за да видя колко кърма имам установих че имам по 70 мл във всяка, т.е. 140 мл, които мъника си хапна след това и пак не щя да заспи веднага а се кокори час и нещо и докато не дадох едната гърда да я пресуши до край не заспа  #Crazy а се събуди след 4 часа   Shocked къде го сложи това ядене незнам  newsm78 вече почвам да се притеснявам че съм му разширила стомахчето с толкова кърма погълната за 2 часа  Confused

# 79
  • София
Без да мога да коментирам - професионално подготвените момичета ще го направят - искам да споделя просто своя опит с по-малкото-мляко-вечер.
Аз също съм се оплаквала от това и начина по който оправям е като качвам броя на храненията вечер и скъсявам интервалите на хранене. Ако сутрин е три часа, вечер отива на 2,5 или дори 2 - колкото е необходимо. Като са ми по-празни гърдите, просто кърмя по-често, а не по-рядко.

Ние направихме 40 дни вчера. Бяхме на църква, после правихме и погача. Правихме погача и на каката - когато тя стана на 40 дни на времето я водих на чиста молитва, но пропуснах погачата. Сега направихме две - хем кака да се радва.

Изкарахме много приятно.

Утре Борисовата - някакъв час?

# 80
И ние правихме погачата днес. Бебето спа почти през цялото време - беше много послушен. Само ме притеснява един мой много сериозен пропуск, и ще го споделя тук - последните 2 седмици съм бъркала дозата АМ и съм сипвала по 2 лъжички по-малко от нормата за съответната възраст. Sad Едва вчера осъзнах в какво недоразумение съм се вкарала, и поправих това, разбира се, но сега се плаша дали именно на това не се дължи, че Иван е наддал едвва към 700гр за първия си месец?
Аз по принцип се старая да не го насилвам с АМ, а да давам само когато видя, че с кърма не се е нахранил, и все пак ... Sad

# 81
  • София
Без да мога да коментирам - професионално подготвените момичета ще го направят - искам да споделя просто своя опит с по-малкото-мляко-вечер.
Аз също съм се оплаквала от това и начина по който оправям е като качвам броя на храненията вечер и скъсявам интервалите на хранене. Ако сутрин е три часа, вечер отива на 2,5 или дори 2 - колкото е необходимо. Като са ми по-празни гърдите, просто кърмя по-често, а не по-рядко.
   Всъщност ти правиш именно това което и аз бих препоръчала, това което и аз правя и това което се съветва в подобен случай. Увеличаване на броя кърмения и скъсяване на интервалите. Съвсем нормално е за повечето кърмачета т.нар клъстер фидинг, а именно струпване на храненията в определени часове от деня, обикновенно вечер. Реално празната гърда произвежда най-бързо кърма, един час след изпразването и се произвеждат до 70 % от новото количество кърма, после темповете неимоверно се забавят, а и дори както Кайрен писа се отделя при преъплнена гърда специалесн инхибиторен хормон, който дава сигнал за намаляване на лактацията. Гърдите отделно не са никога празни, а след месец е съвсем нормално и да изглеждат постоянно меки и празни, което в никакъв случай не означава че няма кърма. Голяма част от млякото при установяване на лактацията се произвежда по време на самото кърмене.
   Самата аз го знам от опит от предишното ми кърмене и на теория но въпреки всички ми стана интересно това което се получи преди седмица. Трябваше ми да се изцедя, гърдите ми както са още след болницата са напълно мекички и малки. Почнах да цедя с помпата, за половин час от двете гърди с паузи, масажи и тн с помпата на Авент изцедих цееели 70 мл. Не се притесних ни най-малко дори си беше постижение защото знам, че това няма нищо общо с това което бебето би изсукало. И тъкмо си мислех за нещо друго и натисках последно няколко пъти помпата, имаше само капки отдавна и изведнуж - о чудо! Стимулира се някак рефлекса на потичане и от абсолютно празните и меки гърди от които вече нямаше и капки почна да пръска на струи. Буквално за две минути донапълних малкото шишенце на Авент догоре и спрях защото нямаше къде още да се събира  Simple Smile След половин час малката се събуди и от същите гърди си хапна, като се усещаше как преглъща.
   Извинявайте за лиричното отклонение  Embarassed

# 82
  • София
И ние правихме погачата днес. Бебето спа почти през цялото време - беше много послушен. Само ме притеснява един мой много сериозен пропуск, и ще го споделя тук - последните 2 седмици съм бъркала дозата АМ и съм сипвала по 2 лъжички по-малко от нормата за съответната възраст. Sad Едва вчера осъзнах в какво недоразумение съм се вкарала, и поправих това, разбира се, но сега се плаша дали именно на това не се дължи, че Иван е наддал едвва към 700гр за първия си месец?
Аз по принцип се старая да не го насилвам с АМ, а да давам само когато видя, че с кърма не се е нахранил, и все пак ... Sad
  Не разбрах какво имаш в предвид под "сипвала 2 лъжички под нормата", правила си го по-разредено или си давала по-малко количество мл спрямо необходимото за месеца. При условие че АМ не ви е основното хранене а само добавка, не мисля че се е случило нещо страшно, а и ти вече си коригирала нещата  Simple Smile

# 83
Ей  Stop, момичета какво става за утре, ще има ли среща или не newsm78? Аз питах вчера или онзи ден, но никой не ми отговори  Sad
Искате ли в 11ч на централния вход на Борисовата градина да се чакаме?

# 84
Ей, много сте изписали от сутринта, браво на вас, ама докато ви прочета  Shocked
И аз гласувах, смятам, че това си е право и трябва да се възползваш. Вярно, че после не се знае, ама пък ако не се гласува, нямаш право да мрънкаш, а пък аз съм си мрънкалце, та така Mr. Green  Иначе днес голям маратон. На кафе със съученички, който нямат бебета, да видят моите циганета Crazy, после у мама на обяд, после със сестра ми да се видя, а сега ще имам гости. Не ми стига един ден да се оправя .

# 85
  • София
Аз съм за! HugЦентралния вход е Орлов мост нали(да не объркам нещо)? Blush

# 86
Eeeeeй уринаха се тез гадни комуняги пууууууууууууууууу ..... newsm10 smile3513

# 87
  • София/Варна
Аз ще съм в Борисовата по-рано, ще бъда на Слона, да повилнее малкия малко по пързалките и люлките, та после да мога да седна и да се видя с вас Simple Smile.

Колкото до сънливите бебчета - много добре ви разбирам, бате ни Ого си беше такова детенце. Знаех, че е важно да не го оставям много да си спи през деня и ползвах много и различни трикове. Ето няколко от тях (по-успешните): смяна на памперс преди хранене, като оставях дупето повече голо; намаляване на броя на дрешките и завивките, че бях се презастраховала заради минусовите температури навън; понякога действаше и само хващане и изправяне на бебето вертикално - сработваше механизъм подобен на спящите кукли (ако някой си ги спомня Wink). Та така с усилено будене успявах да докарам 7 хранения на денонощия. Въпреки това имах много силно изразени лактационни кризи, и си беше зор да ги преодолея (яко цедене и чайове за стимулация).

# 88
  • Пловдив
Здравейте! Не съм писала много отдавна , но при всяка възможност влизам да ви прочета. При нас нищо ново , гледаме се с Велизар , храним се добре , разхождаме се и т.н.
Разгледах снимките от срещите - много сте хубави и мамите , и дечицата ви  Hug . Как го правите номера с отслабването , че изглеждате така сякаш не сте били бременни. Аз с моя тумбак , и не само , все едно скоро ми е термина  Embarassed
Започнах да чета често в темите за захранването. Знам , че имам мнооого време до тогава , но колкото повече чета сякаш повече нищо не схващам. Та затова от сега се информирам. Вие мислите ли вече по въпроса ?
И да ви се оплача малко от детето. Понякога когато почна да го храня , се започва едно мърдане с крака и ръце. Бях чела , че и други се оплакват от това , но при него е направо опасно за здравето му. Започва се едно махане с ръце , удря се по главата , дърпа си косата и ушите. Никак не мога да го успокоя. Пробвам да го вдигна да оригне , понякога успявам , друг път не. И като го сложа пак да суче , започва отново. Преди малко когато започна с тези неща , го сложих в кошарата му и след 3мин беше заспал. Да не би да не е бил гладен , че така риташе  newsm78? Но пък си показваше езичето и ми смучеше рамото , а и рева му беше като за глад  newsm78
Лека нощ , отивам да спинкам вече.

# 89
  • София
 Hug за КайРен и Айла, за съпричастността и търпението, с които ни наливат акъл в главата. Азлично май се проявявам като недисциплиниран "слушател", на теория ги разбирам нещата, ама зашо така се затруднявам с практиката... С буденето например - така ми е жал за малкото човече, вдигам го от легълцето и той ми се сгърчва в ръцете и продължава да спи... Смяната на памперса иначе действа. Айла, и на мен ми се е случвало това при цедене - точно си мисля да се откажа, защото няма нищо  вече, и текнат още примерно 20 мл Simple Smile
Срещата утре - в 11 ли остава? На Ариана?
А за сантиметрите ни - от раждането е пораснал с 6 см, това как е спрямо нормите?

Общи условия

Активация на акаунт