Майчетата припкат неуморно а бебчетата смеят се доволно! Тема 7

• 13 969
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
Абе поне да не е Доган че не новини на турски  ми направо по един фес ще ни метне. Sick #2gunfire
Избирааш най-малкото зло както всеки пър на избори.
Яне блокирал турската граница да не влизат с автобусите... ми евала  newsm20

# 61
То и аз ще гласувам, ама майка ми , чакала 30 мин, а с малкото няма как да стане, Ще ида към 4/5 , поне тогава се успокояват нещата, освен ако няма рекордна избирателна активност, в което се съмнявам  smile3506

# 62
Добър ден и от мен!
Аз още не съм ходила да гласувам,ама днес ме е хванала музата да готвя...(че рядко се случва Laughing)
Но по-късно ще отида,макар,че съм съгласна със Сиска-всички са еднакво крадливи.. ooooh!
Момичета имам контейнерчета за кърма на Авент,които не ми трябват,ако някой има нужда ето линк към продавалника: http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=669619&cat=13

Не мога да се сетя коя мама продаваше Инфакол,ако има още да драсне едно ЛС.

# 63
Гласувах  Peace
Мисля, че тази година избирателната активност ще е учудващо голяма.

Купих и билети за кино. Ще водя от 17ч. баткото на "Ледена епоха" 3

КайРен, аз го поръчах през приятели в Германия и те го донесоха. Доставката в този случай беше минимална.

# 64
 Аз реших че този пътняма да гласувам. На никого нямам доверие и мисля, че ще са поредните грабливи хорица (въпреки, че то остана ли нещо да се граби в държавицата ни). Другата причина, че още съм с регистрация в Балчик но тя е много маловажна. Ако исках да гласувамщях да си направя една малка разходка до китното ми градче - хем и родителите ми щяха да са много доволни да си видят внучката  Laughing, че са се затъжили за нея въпреки че през ден си я гледат по Скайпа.
 Ние до преди малко бяхме на разходка тримцата - отразихме едно кафе и после с шофьорските умения на таткото бързо се върнахме вкъщи, че нашето тюленче беше гладно вече.  Simple Smile

# 65
  • вече Пловдив
Здравейте и от нас в новата тема. Минолтичка, благодаря!  bouquet
Ние с таткото гласувахме още към 10,30 и направихме шоу в избирателната секция Mr. Green. Таткото носеше с кенгуруто Бела (секцията е на 2-я етаж и няма как да стигнем там с количката) и лелките взеха да се умиляват  hahaha Joy колко е сладка и как "гласува". Е, наложи се и да почакаме, че  доста хора чакаха да гласуват.
Една скромна почерпка от нас, че днес станахме на 2 месеца  newsm08 beer Popcorn  food002

# 66
и аз минах през избирателната секция сутринта, а бебчо ме чака отвън с дядо и вуйна си. пуснах гласа си  за работодателя  Laughing  bg 
Абе поне да не е Доган че не новини на турски  ми направо по един фес ще ни метне. Sick #2gunfire
Избирааш най-малкото зло както всеки пър на избори.
Яне блокирал турската граница да не влизат с автобусите... ми евала  newsm20
Браво на Яне Янев . Но с 120 избирателни секции в Турция ... smile3511

# 67
И аз гласувах  Peace  Имах късмет, че 1 от 4те избирателни секции беше в едно предградие та не се наложи да пътуваме сума ти километри...  Така ме е яд обаче, че 3 от тези 4 места са в радиус от 60 км и все на Запад, а на изток, север и юг има много БГ , които едва ли ще се трогнат да си изгубят времето в шофиране напред-назад... А в Турция са отворили цели 122 секции  Close

Възхищавам ви се как намирате време за писане във форума, а аз въпреки организаторския ми талант  Blush не мога да седна 2 реда да драсна.

Minoltichka, мерси за темата   bouquet

Имам 1 въпросче към Кай Рен и Аила. На консултацията се оказа, че Изабела е наддала 1.7 кг за един месец, а е изключително на кърма. Бях подготвена, защото и Виктория качваше по 1 кг всеки месец, но малко се стреснах. Не е ли много? А и коментарът на лекарката бе, че трябва да я ограничавам! Съвсем в началото ядеше на поискване, на полека-лека си направи режим на 3 часа. Не мисля да се опитвам да й увеличавам паузите между храненията, защото тогава и в Бангладеш ще разберат, че е гладна... Та какво мислите, момичета?

за памперсите сме още на Хъгис 2, нямам забележки  Peace А памперсите на Памперс за новородени тук имат една лентичка - индикатор отпред, която се оцветява в синьо, когато бебето е чишкало. Ели, ти май се интересуваше от аларма  Wink

Хубав ден   bouquet нас ни морят адски жеги  Crazy, лятото продължава вече почти месец  Crazy кога ли ще се захлади  Thinking

# 68
Честити месечинки на  мама deliana, мама Ваня1975, мама Maria-Chiara, мама Nevinna и всички знайни и незнайни майчета на БГ  newsm47

На мен сега ми предстои тежката задача да събудя домочадието.. ама пусти избори ... "По-честичко" да има такива, че децата много добре спят. Иначе баткото не е спал следобяд от години  newsm62 а бебо спи вече трети час  newsm44

Я да питам аз, навсякъде в дебелите книги пише, че малкото бебе не бива да се слага да спи по корем, само, че аз доста често слагам така Бо и той си спинка съвсем доволен. Има ли други мами дето слагат бебо да спинка по корем ???  newsm78

# 69
  • София/Варна
Nijntje, по принцип е нормално първите три месеца бебчетата да наддават повечко, при всяко темпа е различен. Хубаво е да се види колко ще наддаде и следващия месец, за да се прецени има ли някакъв реален проблем. Ако ограничаването на храненията води до дискомфорт на теб или дребосъчка, по-добре е да оставите нещата по старо му

# 70
MINOLTICHKA и аз слагам Дени по коремче за по няколко минутки всеки ден. иначе той е силен привърженик на спането по гръбче  Simple Smile

# 71
  • София
Да се запиша и аз в новата темичка, с благодарности!   bouquet
Ние имахме гости тези дни - девер ми със семейството си. Много са мили и разбрани хората, ама някак си натоварих нервите с толкова хора вкъщи, и кандидати да вземат бебето в ръце постоянно има. Пък аз като майка орлица гледам накриво... Иначе го ударихме на големи разходки с гостите, снимки, возене с водно колело (е, гледахме отстрани  Wink)
Малкият днес ми връща мляко на няколко пъти  Confused, още малко и ще се притесня. Разхълца се - връща, напъва се да ака - връща, вдигна го да го оригна - оригва се и връща на фонтан даже. Вече си отчитам като постижение оригването без "ресто".  Режимът съвсем му се размести, ту спи по 4 часа, ту иска през час-два да яде. А аз си нямам работа и само си намирам в какво да се вторача и да се притесня  Crazy
Така, излях си душата, че от петък не бях Simple Smile
Честити месечинки на всички бебчета!!   party023
В петък бяхме на консултация. За две седмици - 400 грама, добре било. И 1.5 см. Това със сантиметрите не ми е ясно, преди за една седмица бил пораснал с 2, сега за две - 1.5  newsm78
Сложиха ни и противохепатитната ваксина. Щях да се разрева там още преди бебо, много се разстроих от процедурата. А и той като заплака жално с едни големи сълзи...  Tired Иначе, слава Богу, я понесе добре. Но ме "успокоиха", че следващите (Пентаксима) бил по-тежка работа.  Crazy
Мигла, и на мен ми е безчувствено мястото над белега. Неприятно е, наистина.
За утре какво стана, има ли кандидати за разходка в Борисовата?  Simple Smile
П.П. Да добавя нещо, което ни каза педиатърката за стимулиране на кърмата - запарка от жаблек, от билкова аптека, 4 с.л. в един литър вода за половин час, за един ден се изпива. Остава и правилно да съм запомнила билката  Crazy Някой ако иска, да пробва и да докладва  Peace

Последна редакция: нд, 05 юли 2009, 18:16 от лято!

# 72
Както Фелинчето беше писала и ние имахме проблеми с кърмата тази сутрин. А мъника дори ме остави да си поспя цели 5 часа  Mr. Green, но уви кърма Тц за 5 часа  #Crazy много странно, пък снощи така хубаво си хапнах и диня, и млекце пих и чайчето на Хип и на сутринта в 7:30 за Малчо имаше много малко хапване и гърдите ми меки... та се наложи дохранване с АМ (оф колко го мразя, ама ми е по жал да плаче милото глагничко докато го прехвърлям от едната гърда на другата и то да се дърпа горкото  Cry) Поспа си доста и като се събуди и млекоцентралите се бяха посъбудили хапна си пак и заспинка в 17:00 пък да видим до кога (за сравнение снощи пак заспа в толкова и се събуди чааак в 23:30  #Crazy къде го слага това спане незнам  Crazy а за събъждане и дума не може да става нищо не помага да го разбудя  Naughty)

Ние утре сме на процедурите описани от Лято! и дано всичко е ОК  Peace

А за масажчета и гимнастика обяснават ли ви на консултациите как да се правят правилно, че четох че от 2 месец трябвало да се почват  Thinking е утре ще питам де  Wink

# 73
  • София
Гале, на нас ни показваха и масажи, аз запомних май някаква част само  Wink И направление за ортопед ни дадоха, сега трябва да се организираме.
Това с празните гърди при нас обикновено е вечер - той гладен, аз явно пускам по-малко, зор, рев... Като наближи време за вечерно хранене, и се стресирам. Бях решила така да наглася нещата, че да има по-голяма пауза преди това, та уж да събирам. Ама ей го на, кое време е, а малкият спи от 3 и нещо. И ако после ми ревне пак в 9, да речем... Правя си сметките без кръчмаря  Simple Smile

# 74
  • София/Варна
лято!, наддаването на малкия е чудесно, не се притеснявай за сантиметрите, за месец е нормално да наддава минимум по 2,5см, а при вас са над 3. По мое мнение причини за връщането може да е режима ви на хранене. Големите паузи водят от една страна до препълване на гърдите, от друга бебето прегладнява и се нахвърля да суче много лакомо. Комбинацията препълнени гърди плюс гладно бебе е предпоставка за връщане. Знам, че ти е много трудно да го будиш зверко, но се опитвай да го правиш. Ето и още няколко съвета за начина на кърмене при връщане:

Цитат
Съвети за кърмене

•   Стремете се към често кърмене, всеки път, когато бебето загатва, че иска да яде. Тези малки, но по-чести хранения ще улеснят смилането на храната.
•   Опитвайте се да поставяте бебето в полулегнала или седнала поза, когато го кърмите или го подпрете на гръб, за да може бебето да е над или корем- в- корем с майката. Вижте информацията за повдигнати пози за кърмене (http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html#positioning).
•   За нервни, злояди бебета, пробвайте повече контакт кожа-в-кожа, кърмене в движение (люлеене, разхождане), в банята или когато бебето е сънливо.
•   Осигурете добро обхващане на гърдата, за да минимизирате поглъщането на въздух.
•   Позволявайте на бебето да завърши напълно храненето от едната гърда (като чакате, докато бебето я пусне или заспи) преди да предложите другата. Не прекъсвайте активно сучене, за да смените гърдите. Смяната на гърдите прекалено скоро или прекалено често може да предизвика  прекомерно повръщане. (виж  Прекалено много мляко?). За бебетата, които искат да бъдат кърмени прекалено често пробвайте да редувате гърдите на всеки няколко часа, вместо на всяко хранене.
•   Окуражавайте сученето предизвикано не от глад, а поради нужда от успокоение, тъй като това сучене намалява раздразнението и ускорява стомашното изпразване.
•   Избягвайте грубото или бързо движение или ненужното бутане или държане на бебето веднага след хранене. То може да се чувства по-удобно, когато му помогнете да стои изправено през повече време. Помага и да се оригва по-често.
•   Както винаги, следете бебето си и следвайте неговите знаци, за да определите какво върши най-добра работа за облекчаване на симптомите на рефлукс.

Общи условия

Активация на акаунт