Няма живачни термометри,електронен,но какъв?

• 35 446
  • 89
  •   1
Отговори
Днес отидох в аптеката да си купя живачен термометър(стария се развали),но продавачката ми каза,че вече такива не се продават-забранени били от ЕС.Каза,че много хора ги търсят,но вече и в складовете няма.Имам електронен-ЕЛИТ.На упътването пишеше,че когато спре покачването Т е измерена,но дори след 4-5 минути то си продължава бавно нагоре.Малчо е с Т и разстройство  Sad .Принудена съм да закупя друг електронен,но не съм сигурна какъв да е.От кои марки сте доволни и на каква цена са горе-долу?Благодаря!

-

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 18:26 от преспа

# 1
здравейте, аз имах същия проблем преди около 3месеца (живачните термометри са изтеглени от пазара от 01 април т.г.). В момента освен електронен има и още един вид- на  принципа на живачния, но мисля, че е със спирт (понеже аптекарката не можа да ми кажа и аз предполагам, че е спиртен), незнам кой от двата и каква марка е по-добра, тогава така и не си купих термометър...
иначе - времето за измерване на температурата зависи от това в коя част на тялото се мери температурата - за електронен термометър-около 1-2 минути под мишницата, около минута орално или ректално.
P.S. за бебета на места предлагат електронен термометър с мек накрайник и термометър за мерене на температурата на челото (на чико)- незнам до колко са точни, знам само, че съществуват Simple Smile

# 2
http://family-bg.com/catX_95_96.htm?osCsid=2e82ad1d3bcd182b1fc84091d333fbe1

Ето тук има термометри.Термометрите-залъгалки ми се струват добър избор. newsm78 Hug

# 3
  • Бургас
От опит споделям- най-лесен при употреба за малки деца особено са ушните термометри.
Нашия е такъв и съм много доволна: http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09006467

# 4
до колкото знам най-точни са тези който мерят под мишнищата или в дупето,лекарите не препоръчват термометри които мерят челото,ушите и др.части.......дават отклонения,така са ми казвали.

# 5
Аз ползвам термометър на Brown за мерене в ухото. по принцип наистина трябва да се приспадне около 0.5 градус, но понеже на малкия каналчетата са тесни, той не може да влезе толкова навътре както в ухото на възрастен и отчита сравнително реалната температура - сравнявала съм с обикновен термометър какво показва. нашата педиатърка има за мерене на челото и мисля, че е много удачен за бебенцата и отчита вярно.

# 6
Аз ползвам дигитален термометър THERMOVAL и съм много доволна-12 лв.струва.Помни и последната измерена температура.Но от тези с мек накрайник не съм доволна-много бързо им се пречупват кабелчетата.

# 7
  • София
на мен ми казаха преди месец, че ще има други освен дигиталните...като живачните но с друг метал....или нещо подобно...питай дали нямат...

# 8
Плзвам дигитален на Омрон.Довална съм.

# 9
Аз имам електронен Елит и съм доволна от него, като премери Т изпищява, помни и последната измерена Т Peace

# 10
  • Стара Загора
lumiscope  е последния който взех за яслата на синът ми и показва 36 и нещо , когато няма Т. Мисля че е точен, все не ми остава време да сверя с един живачен който имам, но поне за разлика от останалите дигитални, не ми показва 34 и нещо, 35 и нещо Т, когато не са болни.

# 11
Засичала съм електронния на Чико и резултатите на живачен, и няма почти никакво разминаване Peace

# 12
Имам електронен но не съм доволна хич.Правила съм си експеримент 3 поредни пъти да меря температурата и трите пъти показва различно  ooooh! Използвам съвсем обиквновен термометър и съм много доволна.Ако има от къде да си намериш обикновен ще е най добре.Чувала съм за тези тип биберон че са много хубави но аз лично не съм ги ползвала.

# 13
Благодаря на всички за мненията   bouquet .Имаме един живачен (бяха два преди),но искам да съм подготвена в случай,че този се повреди-ползваме го доста често,за съжаление.Поръчах този  http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=91_81&products_id=1888  ,едва сега видях отзивите долу и зле ми стана  ooooh! .

# 14
Електронен OMRON,а за челото има много точни BEURER,но са по-скъпички.

Общи условия

Активация на акаунт