Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо вече не можете да намерите живачни термометри в аптеките?
Какви са алтернативите на живачните термометри?
Кой тип термометър е най-точен за измерване на температурата на децата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо вече не можете да намерите живачни термометри в аптеките?
-
Какви са алтернативите на живачните термометри?
Алтернативите включват електронни термометри, спиртни термометри и нови варианти с галиеви сплави. Спиртните термометри предлагат подобна точност на живачните, но отчитат температурата бавно. Важно е да изберете правилния модел, тъй като има значителни разлики в точността между различните марки електронни термометри.
-
Кой тип термометър е най-точен за измерване на температурата на децата?
Най-точни за деца се считат ректалните термометри, тъй като дават най-точни резултати. Измерванията под мишницата също са възможни, но обикновено показват по-ниски стойности. Много родители също споделят, че термометрите за ухо предлагат добро решение, а честото сравнение с живачните термометри може да вдъхне доверие в тяхната точност.
-
Кои са популярните и препоръчвани електронни термометри сред потребителите?
-
Какви проблеми срещат потребителите с електронните термометри?
.Принудена съм да закупя друг електронен,но не съм сигурна какъв да е.От кои марки сте доволни и на каква цена са горе-долу?Благодаря!
Използвам съвсем обиквновен термометър и съм много доволна.Ако има от къде да си намериш обикновен ще е най добре.Чувала съм за тези тип биберон че са много хубави но аз лично не съм ги ползвала.
.Имаме един живачен (бяха два преди),но искам да съм подготвена в случай,че този се повреди-ползваме го доста често,за съжаление.Поръчах този