Частни ДГ София 2

• 98 779
  • 774
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ескарина - Камелини също имат в Младост, работят по метода на Монтесори, но не зная дали имат места все още, аз записах детето си в тяхната градина в Лозенец.

# 106
Как е Камелини Монтесори в Лозенец като база имат ли двор и какви са таксите

# 107
  • София
Камелини навсякъде са в апартаменти, но апартамента в Лозенец на Богатица е близо до Южния парк - там разхождат децата.
Може да видиш повече тук, вкл. и за таксите:
http://www.kamelini-montessori.eu/indexbg.php

# 108
Благодаря на Olive за отговора

# 109
  • София
„Пейо Яворов”; София, Руски паметник; английски, испански, немски, френски, руски – по желание; 7.30-18.30 ч.; театър, музика, изобразително изкуство, спорт; 420 лв. месечно без транспорт.

Момичета,някой може ли да ми каже нещо повече за тази градина,или поне адреса Praynigнищо не намирам в нета...Търся градина в района,Руски паметник,Мола,Халите...освен Светлина на Одрин(която няма ясла)и Ново Поколение на Лъвов мост,някакви други идеи newsm78

# 110
Момичета а доволни ли сте от храната в частните детски градини, които посещават децата ви?
Проверявате ли, какво всъщност им дават?
На някой детската градина обслужва ли се от същата кетеринг фирма, като нашата ?

http://www.lfsbg.com/bg/home.html
Аз започвам да се изнервям от кетеринга в детската градина на сина ми, но аз съм като бомба със закъснител, търпя ,търпя, намеквам, но ако не се оправят нещата избухвам и то страшно крайно.
Засега засичам само следобедните закуски и някак таксата само за храна от 6 лв на ден (иначе таксата е 3000 евро годишно без храна за 10 месеца)не ми се връзва с менюто ала социална кухня, която предлагат на сина ми.
Какво случайно засичам засега
1. филия хляб с халва  Shocked (това говорих с директорката и каза ,че направила забележка на кетеринг фирмата)
2. баници тип Сточна гара, без нищо, една като подметка жилава тестяна гадост.
3. омазани с лютеница устнички.
4. Днес в менюто пише плод а мъж ми взимайки детето каза,  че закуската била хляб с малка бучка, като кибритена кутийка сиренце.
Тез закуски навярно струват не повече от 20 ст. а аз плащам 6 лв за деня храна, просто съм бясна.
Не искам детето ми да яде боклуци.
Каня се да засека някой обед и ако пак е с подобно качество, просто или ще помоля за родителска среща  и смяна на кетеринг фирмата или ще напускаме детската градина.
Кажете моля сега вие доволни ли сте от храната във вашите градини?

# 111
Не ви ли дават лист с менюто за седмицата  newsm78

# 112
Дават, но например на това  меню, което ми пратиха , днес пише за следобедна закуска "плод" а реалността е била друга...

# 113
  • София
Lo6a mama, впечетленията ми са, че така е в повечето ДГ. Дъщеря ми беше в Увекинд, от които съм доволна. Ползваха също кетърингова фирма, от която не бях очарована, но пък и моите деца на практика у дома също ядат  боклучки Embarassed Имаше обаче опция, детето да си носи отвкъщи храна и поне в училището някои го правеха.

Сега съм в процес на търсене на ДГ за втората ми дъщеря и се сблъсквам с друг проблем. Частните ДГ масово работят от 8.30, което за мен е късно. Голямата трябва да е в училище в 7.45, а аз искам да ги закарам на един курс. Търся градина в Лозенец (около Американското посолство, 21-во у-ще), която да работи от 8. Имам голямо желание да пратя малката в Камелини, но ме притеснява работното време, също така и струва ми се няма наоколо къде да се паркира, а ще водя децата с кола. А от базата им на Боготица как се стига до Южния парк? Минавала съм преди време, но не видях път. Olive, ще се радвам, ако споделиш, защото доколкото разбирам сте там Grinning

# 114
То и при нас разбира се има опция да си носи от вкъщи, но не мисля че е добре от гледна точка останалите дечица и това да не им се прияжда закуската на другото...
И тук не става дума само за боклучки в смисъл нездравословни, ако че за здравословна кухня говорихме ,като го записвах, а и за стойността на храната. Защото аз не искам да съм първа будала и да давам 6лв , които стигат за едно качествено и нормално дневно хранене на дете ( реално там ги водим закусили имат само плод в 10 , обед и следобедна) а да хранят детето ми за примерно 1 лв.(щото за закуските следобед повече от 20 ст не виждам как биха стрували, подозирам силно и за качеството на обедната храна) с евтини боклуци ала социална кухня Rolling Eyes
Чувствам се като пълна глупачка, която я правят на маймуна  ...

# 115
  • София
Лекси, да, от 2 дни сме там, преди това се адаптираше и ходеше за по половин ден 2-3 пъти в седмицата.
Работното им време обаче е от 8,30, и наистина е малко проблемно паркирането, но все пак се намира къде да спреш за 5 мин., аз също съм с кола. Опитът ми обаче е от 10 пъти, не повече, така че не съм показател.
Доколкото разбрах, по задните улички могат да стигнат до парка, но не съм разпитвала за подробности, знам само, че се хващат за въженце и така вървят.
Иначе режимът им е: до 9,30 приемат деца, после имат един час, в който се събират в кръг и разговарят за различни неща, следва закуска плод /може и бисквитка/, до 12-12.30 имат занимания с материалите на Монтесори, обядват и към 13 ч. отиват на разходка, към 15 ч. ги слагат да спят - кой колкото иска или доколкото са казали родителите, от 17.30 до 18.30 взимат децата. Храната е кетъринг, вкусна е - аз я опитах, сравнително здравословно като меню - може да го видиш на сайта /изключая кремвиршите/, само не ми харесват кремчата следобяд /но аз съм маниак в това отношение и съм въобще против кремчета, бих предпочела да им дават плод/. Иначе тя свикна доста лесно, поне засега посещава със желание, е, имаше малко мрън днес като за втори ден, но очаквах да е голяма трагедия, защото е доста привързана към мен и е гледана само от бавачка, без контакт с много други хора и деца.

# 116
„Пейо Яворов”; София, Руски паметник; английски, испански, немски, френски, руски – по желание; 7.30-18.30 ч.; театър, музика, изобразително изкуство, спорт; 420 лв. месечно без транспорт.

Момичета,някой може ли да ми каже нещо повече за тази градина,или поне адреса Praynigнищо не намирам в нета...Търся градина в района,Руски паметник,Мола,Халите...освен Светлина на Одрин(която няма ясла)и Ново Поколение на Лъвов мост,някакви други идеи newsm78

И аз не намирам никаква информация за тази ДГ, а ме интересува !!!!!
Никой ли не знае нищо за нея  newsm78 ??????

# 117
Не съм много сигурна, но срещу МВР болница има едно училище и мисля че там съм мяркала табелка Частно училище "Пейо Яворов". Но да не те объркам мисля че това е училище, а не градина.

# 118
Май никой не пише отзиви в темата. Сякаш е само на ниво първоначален избор.
Ако случайно има тема в която да се обсъждат проблемите в частните градини , моля някой да им даде линк, че не намирам такава а мисля, че проблемите в частните са различни от тези в държавните...

# 119
Е, хубаво е да се споделят и проблеми, но до колкото разбирам, съфорумките са доволни.Само имам питане - храненето кетъринг не е ли неподходящо.Мисля си, че е скъпо и не-питателно. Друго си е да си се готви в самата градина. Освен това ме заинтригува един дневен режим-прием 9.30ч...обяд чак в 13ч, сън /по желание/ в 15ч.Струва ми се не съвсем удачен режим и това е и за малки деца, нали?

Общи условия

Активация на акаунт