Частни ДГ София 2

• 98 837
  • 774
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ето я така наречената Британска.
http://www.euroliceum.eu/?cid=4
За тях претенции са най нормалните искания на хора плащащи им 700 лв месечно или 3000 евро годишно, като например децата да се хранят за сумата за която се плаща, да има лекар или поне медицинска сестра, да има спорт , да има родителски срещи, да има добро отношение към децата а не лелята да ми крещи на детето и после то да е в стрес ...
 Обясняват на всеки родител отделно, че само той е претенциозен и само той има проблем с градината.

1, благодаря за пожеланията   bouquet

Таксата е 3200 евро без храната и транспорта. За храна 6 лв на ден допълнително. Цената е висока и аз имам изисквания, но не и претенции... Не съм искала видео игри или театър примерно... Искам грижи и внимание към детето от първа необходимост. Не може да седи с пълен памперс почти 8 часа... безумно е... ами ако направи обрив или алергия... Не може да спи с дрехите... и не е въпрос на налагане... не може едно дете на 2 години и 10 месеца да се наложи над лелите.... и последно моето дете на 2 годинки не е оставяно за сек без надзор... винаги има някой наблизо... не може да оставиш сами 6 малки деца с 6 по-големи.... безумно е ... и ако се беше случило нещо как щяха да се оправдаят...

Сега като съм тръгнала се сетих още нещо, което бях забравила... Преди да го запишем го бяхме завели за един час при дечицата и играеха навън с мъжа ми и децата. След малко съпруга ми се върна и попита директорката имат ли Пантенол или нещо друго за изгаряне, защото имало коприва в двора, където играят и моето дете я пипнало с ръка, а друго детенце си опарила крака... Директорката извади една кутия, която се води аптечка и в нея нямаше нищо за такива случаи... Приличаше като малка аптечка за кола... спирт, реванол...

# 211
  • София
Lilian_V Много съжалявам за неприятните преживявания. Преди време бях писала за тази ДГ, но в темата за частното образование. Копирам поста си от тогава и тук, за всеки случай. Няма нужда още хора да опитват това място.

Посетих въпросното Британско училище преди месец. Знам, че отговорът ми няма да ти хареса, но за мен притесненията ти са основателни. Градината няма лиценз. Едва се справят с няколко деца сега, а какво ще правят от есента не е ясно. Нямат нает персонал за следващите групи, а по думите на директорката ще наемат нови учителки и лелки през юни. Shocked
По професия съм социолог, а и имам опит в оценката на компетенциите на персонал от всякакъв ранг. Моите впечатления са, че директорката няма нужната квалификация и опит за длъжността, няма ясна и логична концепция на развитие на подопечната и структура, силно желае да се хареса, но в опитите си се оплита в лъжи. Нелоялна е спрямо клиентите си и е склонна, за да се хареса на непознат да разкаже всички подробности за децата и техните семейства. Говори неправилен български, използва диалект и има небрежен външен вид.

Имах няколко прости въпроса към нея и тя така се оплете, че накрая не знаеше какво да каже. Попитах я дали децата в 10 ядат само плодове, защото държа на здравословния режим на хранене и тя го потвърди на 100%. След това я попитах какво правят децата, които отиват без да са закусили у дома, защото знам, че има много голям процент такива деца по принцип. тя ми каза, че заради тях сервират и плодово кисело мляко. Попитах я какво точно е това плодово кисело мляко, а тя ми каза, че не знае, защото не яде такива неща. Shocked Казах, че това мляко по никое време ме притеснява, защото сина ми не би обядвал, ако в 10 изяде нещо различно от плод. Тя ми каза, че всички деца са така, даже веднъж идвайки на работа, купила голям пакет кроасани, за да "замезят" с колежките, а децата я видели и поискали и те да хапнат- тя не могла да им откаже и те не обядвали после. как така не може да им откаже, каква е политиката по отношение на храненето на това място и кое от всички казани неща е вярно- мога само да гадая.

С въпросите свързани с програмата и методите на възпитание положението беше същото.

# 212
Вие поне сте умни и сте ги преценили навреме Британската, какви са.
А аз овцата, освен че им се доверих и си записах там детенцето, взех че и въпреки проблемите все се надявах да се оправят нещата, все опитвах да си наложа "претенциите" и то милото прекара доста време там, докато ми дойде ума и го отписах...

# 213
А аз овцата, освен че им се доверих и си записах там детенцето, взех че и въпреки проблемите все се надявах да се оправят нещата, все опитвах да си наложа "претенциите" и то милото прекара доста време там, докато ми дойде ума и го отписах...

Няма смисъл да се обвиняваш! Случва се такива неща. Аз лично имам такъв горчив опит с първата ЧДГ на големия ми син. Но после - вече "поопарена", направо изучих наредбата за ЧДГ и си направих нещо като "въпросник" с над 30-40 въпроса. Обиколихме всичките лицензирани ЧДГ и си отмятах - тука какво има, тука какво няма. Направихме "short"-лист от 3 ЧДГ, които ни харесаха и отговарят на Наредбата. После разпитах страшно много и за тях. Та така си намерихме нашата градина.
Иначе и аз с първата ЧДГ през цялата втора година все си виках - аха ще се оправят нещата. През първата беше наистина много добре и затова си беше доста по-сложно решението. Макар че като се опознахме с другите родители и засякохме информацията - решението почна да става ясно. А собственичка беше един страшно омайващ човек и все успяваше да ни влезе "под кожата".

# 214
  • София
Ами умни. Не е само до ум, а и до късмет. Едни неща заблуждават едни хора, а други хора се хващат на други. Затова и форума е полезен, защото има информация от различни хора и човек може по- лесно да се ориентира. Ясно е, че щом си записала детето някъде няма да го отпишеш без да има нещо драстично още на втората седмица. Навсякъде има по нещо, което не е наред и все се надяваме поне другите неща да са ок. Hug Hug

# 215
Много сте мили, благодаря ви  Hug

# 216
Момичета, има ли някой посещаващ Германи? Новооткрта е и не мога да открия мнения за нея.

# 217
Освен билбордовете, които бяха опънали из цяла София с Жени Калканджиева на тях-нищо не съм чувала.

# 218
Oх, дори и до нашите контейнери са налепили плакати за тази ЧДГ.  ooooh! Чудя се има ли подтекст или "толкова им е акълъта". Или някой яко се е "избъзикал" с цялата им рекламна кампания.

# 219
Някой тук май се опита да направи реклама на 101 защо, ама се уплаши от минзухар ли що ли, та се покри?

1, давам каквото пожелаеш, за да видя въпросника ти.   bouquet

# 220
1, и аз искам да чуя повече за въпросника ти, ще ми е полезно.  Hug

# 221
аз също бих искала да знам какво включва този въпросник  Peace

и по-конкретно (въпросът ми е и към всички останали), как преценявате дали градината е добре обезопасена, за да гарантира, че престоят на детето там ще е без инциденти... какво гледате, какво питате? ще съм много благодарна на всякакви отговори...

# 222
 Joy Joy Joy За моя въпросник - вземате Наредбата за ЧДГ и по нея пишете въпросчета. Оказа се много полезна. Няма как да ви ги дам моите въпроси, защото говоря за време преди 7 години. Оттогава-насам гледам да следя положението и с ЧДГ, и с ЧУ. Много е по-лесно, когато човек има информация за дадено учебно заведение и за персонала му в развитие.

# 223
ЧДГ"Ерих Кестнер"-за първи път, но  КАТЕГОРИЧНО го препоръчвам. Натрупаха се "мънички" неща, но те са критерии за едно - децата там са личности и се зачитат, а не са бройка или поредна текса. Препоръчвам!  bouquet

# 224
Има ли някой опит с "Дима" в Бъкстон?

Общи условия

Активация на акаунт