Частни ДГ София 2

• 98 853
  • 774
  •   1
Отговори
# 240
ААС: групата на 3 и 4 годишните учи на половин ден - 8:30 - 12:30, няма занималня след това и доколкото разбрах за малките деца няма транспорт. 20 деца в група с 1 учителка (англоговоряща по рождение) и 2 помощник учителки (българки, но с дългогодишен опит в училището), това и стандартът в САЩ.

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 05:53 от Лeни

# 241
ЛЕНИ аз също гледах тази градина за сина ми. Мислех да им звъня, защото таксите са високи, та исках да видя какво им е покритието за тези такси. И съвсем случайно, на един празник се запознах с една мацка, която се оказа от медицинския персонал на заведението.
Сградата е уникална (буквално)- имат пречиствателна станция за водата, която ползват, слънчеви панели за електричеството, огромен двор, ефективно разположение на прозорците за максимално усвояване на светлината -изобщо, не се сещам за подобна сграда в България.

Друго- това, че искаш да запишеш детето си, съвсем не значи , че ще го приемат. Жената, с която говорих каза, че са отказали прием на детето на много известна наша спортистка, но пък са приели например детето на някаква македонка /безработна и никому известна/. Казвам това, в смисъл, че не се знае какви са критериите за прием  newsm78. Иначе си права-детската градина няма леглова база за малките, сутрин си го караш, на обед си го взимаш. Обучението било на високо ниво. Възпитават ги в екологична отговорност към мястото, на което живеят, също така програмата на обучение е по американски/английски стандарт. Има групи от родители-доброволци, които помагат в определени дейности. Най-вече майките се събирали в тези групи и организирали разни благотворителни инициативи, подпомагали организационната дейност при тържества и разни такива...
 Българчетата не са много. То и в сайта пише, че на първо място се приемат дипломатски дЯца, после на нагличани  Wink и американци, после на чужденци и ако остане някое местенце го запълвали с наши деца.

Проблем е, че дипломата, с която излизат децата не "фит-ва" на нашите образователно-нормативно-административни  Crazy  изисквания и оттам ако решиш след това да учиш в бг- училище или университет ще трябва да полагаш някакви приравнителни или пък те пишат за чужденец (някакви подобни неща ми разправяше тази "девойка").

Та така; таксите са много високи (мисля, че по-високи няма), но то си е с цел- дипломатите не ги интересува какви са таксите, защото на тях съответната държава им ги плаща, те не си ги вадят от джоба. А спрямо чужденците на средно към високо социално ниво са си ок (пък и щом са се излъгали да дойдат да живеят сред мутри, дупки и корупция, значи причината е била убедителна  Money ). Въпроса е, че цедката е за тука.
Това е , което ми разказа (в общи линии). Ако те интересува нещо от "кухнята", мога да я питам   bouquet

# 242
Поли, страхотна си, мерси  Hug

# 243
Някой има ли отзиви от градините Фънки Мънки и Алиса? Интересуват ме по-специално менюто на децата. В Алиса мернах няколко пъти в седмицата кроасани и пакетирани меденки Rolling Eyes Във Фънки Мънки също им давали, но не можаха да ми кажат колко често.

# 244
Девойки, имам едно въпросче за сверяване на часовника. Какво включва/не включва месечната такса във вашата градина.  Аз плащам солидна месечна такса+солидна първоначална такса записване. И в тия аткси не са включени закуска, вода и канцеларски материали. Първите две си носим, за материалите  плащаме допълнително. 
Ще взема да пусна нова тема.

# 245
  • София
минзухар, включва плодове/зеленчуци преди обяд, обяд, следобедна закуска, вода, канцеларски материали (наистина много и разнообразни). На практика включва всичко без сутрешна закуска (която всеки си яде вкъщи). А, че има първоначална такса за записване в ЧГ, чувам за първи път.

Soleil* , дъщеря ми е във Фънки Мънки и сме много доволни. Закуската обикновено е палачинка, курабии, баница, щрудел, бисквитена торта, меденка, млечна баница... Дали някои са "пакетирани" не мога да ти кажа.

# 246
  • София
минзухар, къде записа детето, спомням си, че доста търсеше, какво избра накрая? Дай отзиви, моля.

Нашата такса включва плодове преди обяд, обяд, следобедна закуска, вода, чай, канцеларски материали също, но и се радват, ако занесеш хартия втора ръка.

# 247
Лекси, благодаря ти за инфото! Много полезно и ободряващо ми дойде.
Аз все още се чудя къде да я записвам.

А да ви питам още нещо. Имат ли телевизори във вашите градини и пускат ли им всеки ден филмчета? Аз това забравих да го питам при обиколките.

# 248
  • София
Лекси, благодаря ти за инфото! Много полезно и ободряващо ми дойде.
Аз все още се чудя къде да я записвам.

А да ви питам още нещо. Имат ли телевизори във вашите градини и пускат ли им всеки ден филмчета? Аз това забравих да го питам при обиколките.
Не, не гледат телевизия, нямат и телевизори в стаите. Телевизор съм виждала само веднъж - поради лошо време беше отпаднала екскурзията им до Дендрариума и гледаха някакво учебно английско филмче за животни.

# 249
Както изглежда, на моя юнак ще му се размине яслата, така че ще следя вашите отзиви за градини:)

# 250
  • В Европа!!!
Здравейте мами  Simple Smile.
четох,четох но питанката си ми остава  newsm78-Къде да запиша синът ми на частна детска ясла???Аз съм в кв.Гоце Делчев така че много ви моля ако някой има прясна информация да сподели  Praynig.Също така ме устройват районите около нас-Лозенец,манастирски ливади,Овча купел.

# 251
mayjko, за яслите виж в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=386539.0

# 252
  • В Европа!!!
благодаря ти много   bouquet

# 253
  • София
     Здравейте!
  Интересувам се от ЧДГ "Аладин" в кв. "Лозенец".  Ако можете дайте актуални мнения.

# 254
http://www.aea-bg.com/index.html я дайте инфо за това?
Що е то? Същото ли е като ААС?

Общи условия

Активация на акаунт