ЮНСКОТО бебе расте, а мама радва му се от сърце! Тема №83

• 17 200
  • 286
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро и от нас,

Петя дано скоро Марти се успокои.

Ние също за сега сме изцяло на кърма. Много се надявам да продължим поне до 6-ти месец.

Утре сме на лекар и ще видим кантара на педиатрката колко ще отчете Simple Smile. Ще му бият и ваксина и много се надявам да не го боли и да не плаче много ... Сама ще ходя от Стрелбище до Люлин и после искам и документите за помоща за раждане да подам, което е в Изгрев.

snowwhite нашия акт стана веднага, но при вас незнам какво е положението. Ако искаш ще питам брат ми как са вадили актовете за раждане на децата, т.к. те живеят в Дания и двете деца са роени там. Не съм много сигурна, но май те си подаваха документите в консулството и от там им извадиха временен паспорт и като се прибраха тук им извадиха паспорт за 6 месеца валидност или нещо такова. Ако искаш да ги разпитам драсни едно лично.

Айла много благодаря за съветите, които даваш.   bouquet

Катеринка - ЧЕСТИТ ВИ ВТОРИ МЕСЕЦ!!! Ех колко бързо минава времето Simple Smile

Bliznachkova страхотни са двамата младежи ... Какви са благуни и толкова мънички Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 10:33 от mgamisheva

# 121
Здравейте, момичета!
Ох, побърквам се с тези обриви! Вчера тъкмо бяха поизчезнали и днес пак наново та даже и от лявата страна, където нямаше. При Ицко няма бяло връхче, а са цели участъци около слепоочията и скулите със много ситни и ярко червени пъпчици и там кожата стои загрубяла. Педито вика, че няма страшно, нормално било, ама мен ме притеснява и ще взема крема на А-дерма от синята серия.
Мима77, сребърната вода я продават в аптеките и пише, че е за обриви, акне, алергии.
Ще ви споделя какво направих, ама незнам дали е правилно newsm78. От двама мои познати чух, че за коликите на техните момченца им помогнала много една отвара дето ходели да си я купуват от еда баба в с. Марково и страшно доволни са. Оказва се, че тази баба е известна в цялото село с отварата за колики дето вари. Приготвя по цял казан всеки ден щото много поръчки имала. Заявката става от предния ден даже. Та аз си взех от отварата и трябва да пия всеки ден 3х100гр, а Ицко вместо вода или чай да пие от това. Много ми горчи, а той я пие с кеф - леко подсладена обаче. Много ми е притеснено дали постъпвам правилно, защото от къде да знам какво е това, но наистина от различни хора чувам, че са много доволни.
Катеринка, да са ти живи и здрави сладурките! Кога минаха два месеца!
Аз се опитвам да стоя по цици или без сутиен, че подплънките наистина запарват и ми държат гърдите все мокри, а от там и опасност да завъдя гъбички, ама ето пак тека!

# 122
Добро утро ние от 4:30 сме будни и само нервничи направо ме подлуди накрая се обадих на педито и май се оказва че детето е гладно и ми каза да му давам по 50 мл добавка та и въпроса ми е свързан с това това 50 мл готово мляко ли да е или вода? И колко вода и колко лъжички мляко да сложа че нещо не ми е ясно с тия добавки? Мерси предварително

# 123
това е готовото количество добавка. На млеката които съм давала на първото ми дете пишеше  на 30 мл. преварена и охладена вода по една изравнена с нож мерителна лъжичка, тя се продава с млякото. Все пак погледни на опаковката как да го приготвиш!

# 124
Катеринка, честит втори месец на малките принцеси!!! Hug
Bliznachkova страхотни са ви кавалерите и какъв грижовен татко! Hug
Франчи приятна ваканция! Heart Eyes
nana7504 аз в никакъв случай не бих давала такава отвара с неизвестен състав! Naughty Сещам се и че едно време бабите са приготвяли т.нар.весела попара/ с вино/за да спи и да мирува детето и така се е стигало до алкохолно отравяне. Предпочитам да си плаче известно време, каката дори по цял ден ревеше без да спира, но не бих си правила експерименти с новородено бебе. За обривите не се притеснявай, при нас сами изчезват, после се появяват на др.места, в тези жеги особено пак се появиха, но не ги третирам с нищо. Peace
Навън излизаме по боди с къс или без ръкав, с тънка пелена през кръстчето само, досега изобщо не сме слагали шапка, нито пък ръкавички. Като гледам колко бързо минава лятото, май и нашите дрешки половината ще останат необличани, хем съм купила малко.
anjeelina млеката които съм ползвала-НАН, Фризо, Нутрилон се разреждаха една равна мерит.лъжичка в 30мл., но трябва пак да видиш в указанията...
За гърдите-мажа с Лансинох при нужда, иначе вкъщи без сутиен и никакви подплънки че спарват още, е похабяват се потничетата с тези потичания, но гледам да са по-стари.

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 11:10 от vanny_76

# 125
anjeelina АМ са почти еднакви като употреба ,но на етикета пише всичко Simple Smile

Докато чета и помпя с помпата и виж станало шишето догоре Peace

Да ви питам -Къде хвърлихте пъпа на бебето??????????? Heart Eyes Simple Smile

# 126
Фризолак ми каза да му давам на 30 мл 1 лъжичка слагам така го разбрах и аз... мерси много за бързите отговори Simple Smile
Ние още не сме хвърлили пъпчето още се чудим къде да го хвърлиме....
Кате честита втора месечинка на тези две сладурани   bouquet
Близначкова като разгледах снимките толкова мило ми стана личи си от снимките колко сте щастливи направо сияете  Hug

# 127
ЧЕСТИТО ДВУМЕСЕЧИЕ НА САВИ И НИКИ!

Франческа,приятно лято и на теб Hug

Близначкова,големи сладури сте цялото семейство!

Петя,наистина се измъчи много,но все някога  Марти трябва да се успокои. Hug

Да се присъединя-и ние сме изцяло на кърма Naughty

Вчера бяхме на разхохка в Морската и се засякох с едни майки-никой не можеше да повярвя че Ема е на месец и половина,всички мислеха че е колкото техните 3-месечни бебета Laughing Наистина изглежда големичка душичката.

След разходката направо с приятелката ми ,мъжете и бебетата отдохме в тях.Мъжета готвеха а ние оправяхме мъниците Ема и Румен.Сложихме ги един до друг,къпахме ги,после ги хранихме-идилия... baby_neutral baby_neutral
После Емка заспа и ние си вечеряхме на спокойствие.Прибрахме се в 11,и направо я преместих в креватчето,и така продължи да спи до 4.

Днес тук  емного горещо,чудя се кога да изляза.. newsm78

# 128
  • варна
Момичета, сега се връщаме от консултация и се оказа, че сме още на теглото на което ни изписаха, с две думи - от 4400, ни изписаха 4250 и сега сме още 4250 - храним се само на кърма, спокойни сме, но уви - кг - не помръдват - при вас как е движението на кг.

# 129
Боре77,а колко пишкани и акани пампи сменяш?Колко пъти суче бебчето?Сънливо ли е?
Би трябвало вече да наддава...Трябва да се увериш,че суче добре,не трябва да има големи паузи(поне 8 кърменета за 24 часа са нужни,а често при новородените стигат и до 12 и повече).Нощем обезателно поне едно кърмене да има.Да не се прекалява с даване на чай,води,залъгалки-а при случай като вашия,където не наддава детето,направо се спират тези неща!Отделно трябва да имаш поне 5-6 пишкани памперса,но пишото да е бистро на цвят.Слагай често на гърда,ако има сънливост разбуждай по-често , и виж за 2-3 дни дали няма да качи нещо...педиатърът какво каза?
Сори,че съм толкова разпитваща и подробна,но си дала доста оскъдна информация Grinning

# 130
  • варна
Педи каза, че уж всичко е в норма, макар и странно....иначе акаме по 3-4 пъти, памперси сменяме често с пишкането, а се храним на два-три часа - през другото време сме спокойни и спим, което ми дава основание да мисля, че всичко е наред, но защо не надаваме незнам. Иначе се родихме с шумчета в сърцето, което е по-притеснителното и има вариянт да ги израстнем...феникс благодаря ти, принципно спазваме тези съвети, които си писала, но ....

# 131
bore77, да не е от кантарите това...Понякога и един дава големи отклонения, а камо ли 2 различни.

# 132
  • Ловеч
 Здравейте и от мен...
Катеринка,честита ви втора месечинка,да са живи и здрави...
За подплънките,и аз в къщи не слагам,ужасно се чувствам,само като излизам навън ги слагам..
Ох момичета дали и при мен няма лактационна криза...Бях започнала да давам на мъника да цока само от едната гърда на ядене и другата на следащото хранене..Обаче от вчера,като изцока цицата,и е неспокоен и плачка,и като му дам и от другата и заспива по спокоен..Преди се доизцеждах,а сега като мине и през двете гърди немога да изцедя нищо..Криза ли е,или ми спира кърмата? Само на кърма сме,не давам добавки...

# 133
Gloria, как разбираш, че е изцокал всичкко? Аз като стисна гърдата излиза кърма, но тя като суче преглъща на 4-5 смуквания. Като почне да преглъща по-рядко сменям гърдата, но пак не ще да спинка. Ако заспи е неспокойна  ooooh!

# 134
Боре,Св. казва нещо,което не се бях сетила,за кантарите,че трябва винаги на един и същ кантар да се мери...и може би оттам да идва разлика.НО-важното в случая е,че педиатърът не отчита проблем засега-значи спокойно Hug Може да се уговорите да идеш пак другата седмица за мерене,със сигурност вече ще се види,че има наддаване.

Глория,давай и от другата гърда тогава.Не е фатално,че не доизцеждаш нищо,може беб да изсуква всичко,може просто помпата да не дърпа добре и т.н.Нали знаеш,никога не се гледа на изцедената кърма като показател има ли нещо или не Wink

Кърмата е  твърде малко вероятно да спре при наличие на активно,редовно сучещо бебе!
Има случаи на временно намаляване,какъвто е лактационната криза-и отминава бързо до няколко дни  без нужда от нищо друго,освен просто да оставяме бебето да суче колкото и когато пожелае!
И другото е-при сериозен стрес може да секне кърмата,но това също в повечето случаи е възтановимо!И все пак става дума за много голям преживян стрес,а не за случващите се на всички ни безсънни нощи и притеснения около бебетата Wink

Фантазия,НЕ сменяй гърдата по своя преценка,нека бебека я пусне сама,оригваш и тогава даваш другата,ако желае малката. Grinning

Давайте по-уверено,момичета!Непрекъснатото взиране в това,има ли или няма кърма,храни ли се добре детето,защо плаче и т.н. водят до проблеми с кърменето,каквито спокойните и уверени в способностите на телата си майки често си спестяват! Simple Smile

А ето ви и нещо леко носталгично:
Аз съм Сънчо,ида от горица... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт