ЮНСКОТО бебе расте, а мама радва му се от сърце! Тема №83

• 17 199
  • 286
  •   1
Отговори
# 105
Petia нещо много ценно за мен.Оставям ревящото бебе да се "изреве" дори да е много силно и да се дере, прочетох че така бебето си казвало каквото има да каже,или ако има натрупано през деня да го изразходи.Но не зарязано на леглото,а го гушкам и галя и му говоря.Първия път щеше да ми се скъса сърцето като го гледам.Рева,дра се,мята се и накрая утихна и спа като заклан.Вече ги изревавам всеки ден.Всъщност Макси е всеки ден,а Ерката е по-кротичък.НО трябва да си сигурна че се е наял и не плаче от глад.

Вече почвам да се окопитвам и да разбирам от какво имат нужда бебетата,а не както се бях шашнала в началото.

Не мога да си  представя как ще отпадне нощното хранене, като ви чета и се чудя как сте успяли.Ние още сме изцяло на кърма.И ядът през 2 часа,маааксимум на 3.

Правихме чиста молитва и 2 погачи Simple Smile Снимките са в подписа Wink

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 20:24 от Bliznachkova

# 106
Ха,нощното хранене при Ясен продължи доскоро,така че не се и надявам да се откажат малките,но като са до мен хич не ми пречи,наспиваме се и нямам оплаквания.Честно казано,аз бих се разтревожила,ако почнат да правят много големи паузи-мънички са ми и трябва да наваксват.

denisss честито и добре дошла Grinning

# 107
  • Плевен
denisss, Честито ти бебче, да ти е живо и здраво! Аз те виждах в списъка и се чудех защо не се включваш да се похвалиш. Хайде, дано бебо да е кротичък и да се включваш по-често  Hug

Нана, и аз се радвам, че живея на село. Плевен ни е на 15 км., всички работят и учат там, а тук само се живее, селото ни е като вилна зона, чисто и хубаво, с много млади хора и бебета. Не е някое западнало, както съм виждала села... Пробвахме се да живеем в града на квартира с мъжът ми, но и двамата издържахме точно 5 месеца, искахме си свободата и си се прибрахме  Flutter Липсва ми само магазините и хубавите паркове на Плевен, но колата ми е в гаража, товаря количката и съм там.

Aila, много се радвам, че се включваш и даваш полезни съвети на момичетата. Благодарим ти! Виж колко е приятно при юнките  Wink Продължавай да ни посешаваш и съветваш! Нагушкай трите принцески!  Heart Eyes

А да ви питам, знаете ли откога може в кенгуру да се носят бебоците. Четох на няколко места, но доста противоречиви са мненията. Аз мисля, че след 3-4 месец, да е заякнало гръбчето, но има пък и такива след първия месец  newsm78 Андреа не съм я носила в кенгуру, навсякъде мъкнех количката, но сега съм решила да го използвам.

Близначкова, олее колко са пораснали! Браво, все по-големи сладури стават и вече са оформени човечета. Да са ти живи и здрави!

Хайде лека и тиха нощ, да спинкат бебоците!

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 22:29 от anyto

# 108
Aila, благодарности и от мен   bouquet Аз май ти прочетах постовете и забравих да благодаря  Embarassed

# 109
Bliznachkova ,сега разгледах снимките,супер са.По-дебеличкият ли е Макси?Аз по това си ги различавам моите( Blush),Йо върви малко по-голям.А,и питката с двете бебенца-пашкулчета е много свежа Laughing

Децата заспаха,а аз си открих един сайт,с който вече се хиля истерично Joy
Ето,който има време да разглежда(и поназнайва малко английски)
engrish.com

# 110
    Здравейте! Напоследък много малко време ми остава време дори да вляза в нета, какво остава за четене на форума... Между кърменията или сме на разходка, или чистя, или готвя, или гладя. Не се оплаквам, стигат ми силите за всичко, ама не ми стига времето. Тази вечер като сме се закрмили от 19 часа и чак досега с прекъсвания...  
    И ние сме изцяло на кърма, много сме лакоми, нощем правим паузи понякога по 4 часа, понякога по 6... всяка нощ различно, защото сме на поискване.
    Освен това имаме и пъпчици с бели върхове по личицето, много неприятни  Rolling Eyes
    Много ми се ходи към морската, ама сме доста далече, пък и трябва мъжът ми да ме закара, а той сега е с счупена ръка и трябва да молим кръстника да ни кара където и да е, абе неудобна работа. Пък не ме пускат и с автобуса да ходя, така че незная...  докога ще издържа само в квартала, незнам. Иначе в Младост детският кът ни е на 5 минути с кола, и много ми харесва, май там ще ходим. Айде лека нощ на всички!

# 111
Добро утро!

Аз тази нощ не можах хубаво да спя, но не от Силия, ами от моята опашна кост. Много ме боля, място не можех да си намеря. Утре имам час при специален доктор (не знам как се казва на български) дано да ми помогне да не ме боли толкова.

Anyto, не знам за кенгуру, но аз нося Силия в кърпа, много й харесва. В момента, в който я сложа моментално заспива.

Близначкова, това за "изреваването" ми го беше казала една акушерка, когато се роди Килиан и много плачеше особено вечер. Каза, че така си "казва" преживяванията през деня и че трябва да го оставим да си плаче, но да го носим и гушкаме, а не сам в леглото или на друго място.

Айла, благодаря ти, че се включваш в нашата тема с такива полезни съвети!

# 112
Сватя Близначкова, много сте пораснали и мнооого хубавеете Simple Smile Прекрасни снимки имате, аз нагло нахлух в албумите и ги разгледах Simple Smile Количката наистина е супер удобна! Добре, че ми каза за обявата в продавалника, сега и ние се разхождаме в Пег Перего благодарение на теб Simple Smile

Анито, толкова е хубаво, че живеете на село! Благородно ти завиждам! Нямам търпение момите да поотраснат и да ходим на нашата вила, която е на 30 км от Пловдив.

Да ви похваля скъпия ми мъж!  Heart Eyes Simple Smile Снощи си легнах в 23:30, а бебките останаха при него в хола. Събудих се в 5:00 сама в спалнята, а той решил да ги гледа, за да мога да поспя. Не бях спала тооооолкова дълго от  newsm78... не помня от кога  #Crazy И сега съм свежарка!  bowuu

love001   Целувки на всички и прекрасен ден от двумесечните вече  Сави и Ники   love001  

# 113
  Добро утро мами sling
Ние си продължаваме по вече утвърдения график - през деня,когато е на разходка Йоана е самото блаженство,а нощем сме кисели и ревливи breastfeeding
   Искам да ви попитам с какво мажете зърната си ?  newsm78 Аз не давам от шише,само на гърда сме,но чувствам много неприятен дразнещ гъдел,който ме влудява .Слагам Гермастан и Мустела,но ефектът не е голям Sad Имам чувството,че и тези подплънки за кърмачки запарват  Thinking . Не мога да стоя на голо  защото капят bombs

# 114
Катеринка честит втори месец на двете кукли Ники и Сави. Да растат здрави и много да ви радват!  smile3525

LEILA , с нищо не мажа зърната на гърдите си, но не ходя със сутиен е дома, защото наистина и подплънките и сутиените в тази жега запарват.

Момичета, пожелавам ви весело и спокойно лято с вашите бебенца. Нека бъдат много спокойни, да растат много и да ви дават повечко време за почивка. Ще се "видим" чак на есен, отивам на спокойствие извън лудницата в София.  Hug

# 115
Франчиии, ще ни липсваш!!!  Hug Но пък отиваш на спокойно, зелено, чисто и просторно място и само мога да се радвам за теб и за децата Simple Smile

Момичета, не смогваме със сушенето на прането и ще си взимаме сушилня. Дайте препоръки, ако сте доволни от някоя марка и модел. Трябва да е без отводнителни маркучи - т.е. независеща от водопроводната мрежа.

# 116
Катеринка ,честита втора месечинка на Ники и Сави...леле как минава времето,а? Hug

Франчи,ще ни липсваш,а и ще пропуснеш срещата с бебоците,но това да ти е кахъра.Иначе отиваш на страхотно място,приятно прекарване  Grinning

LEILA BEL,непрекъснато ли капят?Аз вкъщи ходя без сутиен и даже някой път въобще без горна дреха.На мен ми потича спонтанно кърма само докато кърмя от другата гърда.

# 117
  • Варна
Добро утро и от мен Simple Smile
Не, че сега сме се събудили. Мъничката се ококори в 7, хапна и от тогава спи на пресекулки. За нощното хранене не виждам как ще го спре, защото след като яде към 12 се събужда около 3-4 и си хапва стабилно, не само 20-30мл например, а е на АМ. Пъпчици и тя имаше, но се поизчистиха.Ама и ние сме си виновни, че я претоплихме, а то милото изобщо не понася жегата. Днес мисля да й взема бодита без ръкав за вкъщи и за навън, че оня ден в колата при пуснат климатик уж беше по къс ръкав, а се беше изпотила доста.
Да ви питам, понеже Ивето като сме навън все си спи и си е в количката, като вземате мъничетата от количките слагате ли им шапки и завивате ли ги с нещо?
Честита втора месечинка на двете съкровища на Катеринка Simple Smile baloni

# 118
KaterinkaM, честит втори месец на Сави и Ники! Да са живи и здрави и много да радват мама и татко! Ние нямаме сушилня така че нищо не мога да кажа  Sad
Франчи, сигурна съм че ще си изкарате много добре сред природата! Ще ни е мъчно за теб  Hug
Кажете кога точно се правят тези питки. Вероятно на месец или пък на 40 дни  Thinking И аз съм мераклийка да направя на малкия, а идея си нямам за какво става на въпрос.
Аз чакам да дойдат моите родители да видят Стелиян. Днес откакто съм станала в 7:30 толкова работа свърших из къщи, че направо се гордея със себе си  Embarassed Разбира се малкия спеше. Размърда се 8:45, че нали в 9 ядем. Изкъпахме се, преоблякахме се, хапнахме и пак заспахме. На мама послушното момче  Hug
Ами аз от вчера вече взех да обличам блузки, иначе се размотавам из къщи по цици  Embarassed да съм винаги на разположение  Joy Зърната ми се разраниха леко в болницата, но на втория или третия ден след като се прибрахме ми минаха и от тогава да чукна на дърво съм нямала проблеми. Никога не съм ги мазала с нищо, а сме само на кърма.

# 119
  • София
Франчи, адаш, приятно изкарване сред природата  Hug

Катеринка, честит втори месец на малките принцески!!!

Аз само се включвам уж да ви чета и да пиша, а малката като започне да циври зарязвам всичко и все не мога да ви изчета. Но за протокола - вчера бяхме на първата консултация. наддала е само 800 гр, пораснала е само с един сантиметър, но детето е здраво. Биха ни ваксина, голям рев падна.
След малко пак ще пиша, само да сложа месото да се пече

Общи условия

Активация на акаунт