ЮНСКОТО бебе расте, а мама радва му се от сърце! Тема №83

• 17 198
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
  • София
ох, момичета, направо откачам вече. Сигурно само моето бебе е супер ревливо и иска само на ръце. Едва ли са колики вече, но не се издържа. Спи само ако е в ръцете ми или до мен в леглото. Аз не мога нищо да свърша и Габи ревнува и днес много рева. Вече трети ден е така, а предишните беше по-спокоен. Навън не ми се излиза, защото само реве и трябва да го нося, а с Габи няма да се оправям. Тя категорично отказва да ходи при бабите, те не идват всеки ден за разходки.......... Като не мога да го оставя няколко часа и го слагам в кенгурото, за да свърша някоя работа, но много ме заболяват раменете, сигурно е станал 5 кила. Не знам вече какво да го правя, а и нощем не мога да се наспя като хората, защото Габи спи от едната ми страна и той като иска само при мен в леглото, спя като някой арестант. Rolling Eyes Габи ми беше такова супер ревливо бебе и не искаше навън да стои и сега и той, ако се окаже такова, ще се гръмна.

# 91
  • Плевен
Аааа Гъди, не така, аз мисля, че има, и то много, които са изцяло и само на кърма  smile3521
Ние сме добре, само жегата много ни мори, но сега се обади татите, че взима голям басейн за двора и от утре или вдруги ден започваме да си правим плаж на моравата   grinning039  bath1  1swing

Ох, Петя миличка, направо ми е жал за теб. Ако имаше как да ти помогнем, щях да го направя. Габи не може ли да ходи на ясла, поне само с Марти да се занимаваш? При нас е така и определено и той е по-спокоен когато аз съм спокойна. А аз съм спокойна като сме си само двамата през деня  Mr. Green

# 92
Петя, искрено ти съчувствам.
Моят племенник го носехме на ръце, докато навърши годинка-нито в количката искаше да се вози, нито да седи в люлка, кенгуру и пр.
Някой мисля че, Aya беше писала че, не може толкова малко бебе да бъде научено на ръце, но аз съм на коренно различно мнение. С очите си съм виждала не едно и две бебета, които винаги, когато са в нечии ръце са спокойни, а когато бъдат оставени в леглото си например пищят с пълен глас. Та нека не подценяваме малките бебчета.

Гъди, споко лактационната криза скоро ще премине и пак ще си въведете стария режим.
А иначе и аз съм на мнение, че доста бебета са само на кърма.

На Симона пък много й харесва музиката от турския филм Мелодия на сърцето, сега си спи и го "гледа".

# 93
Петя,  Hug дано да е само период и скоро да отмине.

Вики също за сега е само на кърма.

# 94
Здравейте момичета!

Петя, много изтощително звучи как описваш Марти! Ти нали пробва със слинг, ио в слинга ли не иска да стои?

Франчи, за носенето на ръце - не знам дали бебетата свикват, или просто някои бебета са наистина по-чувствителни. Аз съм склонна да вярвам, че зависи повече от темперамента на бебето. Има различни теории по този въпрос, за съжаление ние възрастните не можем да влезем в мозъчетата на малките и да ги разберем....Затова всяка майка си знае най-добре.

Ние сме също изцяло на кърма. Да питам - задължително ли е при лактационна криза да се дава АМ?  При нас сигурно предстои, тъй като сме трета седмица. Стефан си има клъстерните хранения, както Айла беше описала - сутрин обикновено хапва на 1.5часа - в 5.30-6, към 8 и после ако не сме излезли още, към 9-9.30 (иначе пропуска това ядене, ако сме вече навън). След това през деня си прави 3-4 часови паузи, и вечер пак му се събират клъстерни хранения. Затова пък нощем спи от 9 до 3 и после се събужда в 5-6 сутринта.
Утре сме на консултация, и ще  го мерят, но според мен и минал 4 кг, а го изписаха 3.100 от болницата. Ще ни предпишат и витамин Д, че нали сме северна страна, няма много слънце, и много държат да се пие витамин Д.

Момичета, които ходите много по разходки - забелязвате ли промяна в тена на бебетата? Ние сме навън по 2/3 часа сутрин и следобяд, много рано сутрин и късно следобед, винаги на сянка, винаги в количката, ако го кърмя, е покрит с шал, и пак ми се струва, че бузките му са почернели - не са изгорели, просто все еддно има тен...Беше по-беличък преди. То може и боята да си сменя де, т.к. и двамата с баща му сме доста мургави, но пак се чудя дали не хваща тен през сенника на количката?! Не ползвам никаква слънцезащитна козметика, пък и не съм сигурна дали се препоръчва при толкова малки бебета, но ако сенника на количката не е достатъчен, ще почна да ползвам. Не е хубаво отсега да му се излага кожата на слънце, но не знам какво да правя  Thinking

И още един въпрос, за колко време става акта за раждане? Ще пращаме документи на майка ми и пълномощно да му вади българско ЕГН и акт за раждане, които ни трябват за паспорт, и искам горе долу да знам какво да очакваме като времетраене на процедурата. Има ли експресни поръчки?

ХУбав и слънчев следобяд ви пожелавам и повечко сън на всички бебчета и майки!

# 95
Да питам - задължително ли е при лактационна криза да се дава АМ? 

Тъкмо обратното,прибързаното даване на АМ в такъв случай е много погрешно.
Чрез честото сукане на бебето то подава сигнал до тялото(мозъка)на мама да произвежда повече мляко за нарасналите му нужди;ако се намеси АМ в процеса,организмът на майката няма да получи достатъчна стимулация и скоро недостатъчното производство ще бъде факт.

Петя,съчувствам ти искрено...не знам какво може да се направи,ти сигурно всичко си опитала вече.Моля се да отшуми този период на Марти бързо!

Гъди,всъщност бебчетата само на кърма също са доста,а и аз и Близначкова,хранещи по двама,надявам се сме добър пример за по-неуверените момичета,че няма невъзможни неща Hug

# 96
snowwhite, права си, че зависи от темперамента на бебето. например племенникът ми и до сега вече на 6 г. си е доста ревлив.
По принцип по време на лактационната криза само в краен случай се прибягва до даването на АМ, вода, залъгалки и т.н.
Ето тук е описано много добре:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5186
Това не помага
-------------------------------------------------------------------------------------
“Успокоение” на плачещото бебе с биберон-залъгалка.
Даване на вода.
Използването на бутилка, независимо какво се налива в нея.
Дохранване на бебето с изкуствено мляко по-рано от 6 дни от началото на кризата.
Постоянното теглене на детето.
Физическата умора на майката, отсъствие на помощ у дома.
Съмненията на околните дали майката има достатъчно количество мляко.

--------------------------------------------------------------------------------------

Актът за раждане
става за няколко дни до около 2-3 седмици. Зависи от натовареността на общината.

За тена- такова чувство имах с Кати, но тя е много светла. Симона е мургава и не ми се вижда почерняла.

Феникс, лично аз ви се възхищавам от все сърце за това че, успявате да кърмите по две бебчета. А също така много се зарадвах, че въпреки проблемите с кърменето Рая е успяла изцяло да мине на кърмене с Ема.

# 97
Петя съчуствам ти искрено!Нашата голяма кака беше такова бебе,слезне ли от ръцете и пищи неистово,към 3 годишна се кротна а сега в пубертета е пак ужас  Mr. Green

# 98
  • София
момичета, благодаря ви за съчувствието, но тая работа не е нормална. Иска само да го разхождам, не само да го гушкам. Габи все искаше да е гушната, но тя поне се успокояваше на гърда и можехме с часове да лежим, а сега не мога да седна дори. Ще взема да извикам пак педиатърката, която идва вкъщи. Допреди три дена се беше поуспокоил и даже мислех, че коликите отминават, а тя каква стана..............

# 99
petia_tag, съчувствам ти. При нас е трудо заспиването, пък като заспим не щем да ставаме за папкане...пак, и е един страшен кръговрат.

# 100
Петя, съчувствам ти. И моя син в къщи не иска да стои нито в леглото си, нито в шезлонга, нито в кошчето за кола, нито в кенгурото. Иска само да е гушнат, но поне не иска да го разнасям. Ето и сега е в на баща му ръцете, за да не мрънка. Но за сметка ан това навън в количката си спи екстра /да чукам на дърво/. Днес ходихме до педиатърката с количката и по пътя и на отиване и на връщане спа. После пак го изведох до близкото кафе и пак по пътя заспа, а и там спа през цялото време.
Днес му биха ваксината против хепатит и въобще не плака. Педито каза и да си го изкъпя тази вечер - нямало никакъв проблем. За пъпчиците каза, че са нормални за тази възраст, а и от топлото. Забелязах, че като го кърмя и на бузката, която му е опряна на ръката ми се зачервява и пъпките избиват. Сега го слагам на тензухена пелена. Днес купих и сребърна вода да го мажа.
Гъди, и аз само кърмя, добавка не давам. За месец качи килограм, което си е в нормата. Кърмя на поискване и понякога кърменето ми отнема час. Сега сме 6-та седмица и явно има криза на растежа, защото все по-често иска да яде.
Айла, твоите постове са ми много полезни. Hug
Анито, без да влагам лошо чувство - завиждам ти, че живеете на село и имате двор, особено като сподели за басейна Grinning

# 101
Каква е тази сребърна вода newsm78,че и Дени има пъпки?

# 102
Здравейте момичета!!!

При нас нещата сякаш вървят все по-гладко, да чукна на дърво! Най-хубавото е, че Бобо вече спи по 6-7 часа на нощ и ние също успяваме да се наспим! Събужда се към 6, храня го около час (при него е цяло чудо да се задържи по-кратко на гърда), после баща му го приспива около час и после спи още около два часа. Денят обикновено го изкарваме в разходки, защото така е най-спокоен, кърмя го по пейки из парка, понякога ако съм седнала на заведение, където не ми е много удобно да кърмя толкова дълго, колкото той суче, му давам малко изцедена кърма - нося винаги за зор заман по около 50 милилитра с нас, за да нямаме кризи. Най-тежко ми е от 18 - 19 часа вечерта до полунощ, когато детето въобще не спи и непрекъснато иска внимание. Тогава го разнасяме, къпем, суче по сто пъти... Не ни остава време да поседнем да се видим с баща му... Но пак, не мога да се оплача, камо ли на фона на това, което описва Петя  Sad Ще ми се да можех да дам някакъв съвет, но нищо не ми хрумва. Дано педиатърът измисли нещо... Нашият Бобо колкото и да се дере, слагането на гърда винаги го успокоява като с магическа пръчица.

Ние от около 2 седмици вече сме изцяло на кърма. Аз я ползвам и цедена - когато ми се налага да го оставя на някого и да свърша нещо, когато сме навън и не е удобно да кърмя, когато съм го кърмила с часове и съм заспала, а баща му е останал да го приспива, понякога му дава... На мен това ми помага много, макар да не е съвсем по правилата. А сукателният рефлекс на Бобо си е толкова силен, колкото и в началото.

Както и други момичета писаха, Бобо също от 2 дена има малки пъпчици по лицето, с бели връхчета! Предполагам, че това  е бебешкото акне и не го третирам с нищо. Ще пробвам да подлагам тензухена пелена под бузката като суче, че май наистина това го запарва. Дано се изчисти скоро!

# 103
  • Пловдив
Aila сърдечно ти благодаря за съветите!  Hug
Що се отнася до езичето-плези го и си го върти.
Днес цял дане се разхождам в къщи само по цици, защото определено така ми е по-добре.
За правилното поставяне на гърдата съм изчела и в кърмаческия и се опитвам да го практикувам, но явно бъркам някъде. Гледам да вкарвам в устичката й и част от ареолата. Нямам нищо против някой консултант да ми покаже.
Дано ми отшуми скоро болката на зрната, че да мога да си я кърмя спокойно.
Днес имаме само един памперс с ако и това ме притеснява дали е нахраненео детето.

# 104
  • Варна
Здравейте мили мамчета , да се отбележим и ние ! Нашето момче се роди по нормален начин 4250 , 53 см и се казва Пламен и ме направи невероятно щастлива жена!
Сега ще наваксам с чеенето , че много съм пропуснала.
Спокойна нощ на всички пожелавам  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт