ЮНСКОТО бебе расте, а мама радва му се от сърце! Тема №83

• 17 184
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
Моите днес са кротки.Възползвах се от това и мога да се похваля,че се къносах.Много съм доволна,че го направих най-накрая.
Сега мисля да поспя с бебетата,и без това не ми се излиза,току-виж ни хване буря по пътя.Дано обаче довечера не вали,за да си поиграем с Яско навън.

raia123,ти си доказателство,че никога не е късно да се възтанови кърменето GrinningЧестно да ти кажа,по едно време си помислих,че ще се откажеш съвсем и много приятно се изненадах,като писа,че пак се кърмите.

Скоро след ражадане хормоните бушуват и може да се кърми дори и след прекъсване и намаляване на кърмата...но повечето майчета не го знаят-цари заблудата,че споре ли кранчето,спира завинаги.А телата ни са едно малко чудо и трябва да им имаме повече доверие,а не постоянно да се съмнявамне в способността си да изхраним децата си.
Най-трудно е през първите месеци,особено при първо дете.Бебето често плаче постоянно и според мен често майката просто не разбира от какво плаче то и го отдава на глад...
Или пък смята,че след като бебето току-що е сукало,не бива пак да го поставя на гърда,ако заплаче.Не е вярно.Да не забравяме,че чрез кърменето душичките не само се хранят.То е и успокоение,особено ако мама гушка бебето само при кърмене,а през другото време го държи в креватче,количка или въобще някъде далче от нея.

Нещо много се разфилософствах LaughingОтивам да спинкам Laughing

Ооо,вижте това колко е готино!
http://www.youtube.com/watch?v=_PHnRIn74Ag

# 76
Благодаря ви момичета  Hug Честита месечинка и на Тео   bouquet vanny_76 бях твърдо решена да не си плащам и това е резултата,но важното е,че сме живи и здрави с Дени!А здравната ни система незнам дали някога ще се оправи Twisted Evil

# 77
  • Germany
Запис Simple Smile

# 78
Франчи, благодаря за статията!
Всъщност забравих да кажа, че ние сме на кърмене и на АМ! Заради съсроянието ми го захраниха с АМ и после дълго време не ми даваха да го кърмя заради всичките лекарства, който ми вливаха! Накрая на 5-тия ден ми разрешиха, но кърмата не стигаше доникъде и се дохранвахме! Опитах и с кърмене на поискване, но нищо не се получи. Кърмата изобщо не се увеличи! Вися по час нагърда, но нищо! И педиатърката ми каза да дохранвам! И така до сега... Вкъщи пак опитах с хранене на поискване, но пак претърпяхме пълен провал! Сега сме на кърмене и дохранвам с Ам! Бях се замислила да спра кърмата и да минем изцяло на АМ, но после си викам "Може и да е малко, но по-добре така" и продължаваме да се опитваме! В интерес на истината в болницата се очудиха, че изобщо е потекло нещо! Явно са очаквали да сме на "сух режим" заради всичките манипулации...

# 79
Феникс, заболя ме корема от смях от всичките филмчета  Joy Тия дни много си мислех за теб и ти се възхищавах на умението и спокойствието ти да гледаш 3 деца сама!!! Защото аз останах без помагачи в събота и до снощи бях на ръба на нервна криза. Нямах време да се изцедя и ям, да не говорим за влизане във форума. Но... май лека полека му схванах цаката и започнах да сколасвам  Laughing

Да ви се похваля - дясната ми гърда отново започна да възвръща кърмата си. Пия чайче, цедя я на ръка и вече вадя по 10-20 мл. Преди и толкова нямаше. За сметка на нея - лявата изкарва по 100-тина мл от раз Simple Smile И се дохранваме с АМ.

В "Горещо" Венета и Милко Калайджиев говорили, че АПТАМИЛ-а напомпвал бебетата и било по-добре да се дава Фризолак. Някой чувал ли е медицинско мнение по въпроса????  newsm78 Нашите бебки са на АПТАМИЛ и Сави си се напомпва, защото е ламя, но не виждам Ники да расте чак толкова драстично, но пък тя си е злоядичка.

Също сме на поискване и снощи Ники ми разказа играта - "поискваше си" в 1, в 4, в 5 и в 6. Всеки път ядеше по малко и заспиваше. А Сави се събуди в 3 за да няма празно  Joy  Напоследък ми се събират по 1-2 часа сън на нощ, но не последователно.Сега ги чакам да се събудят, за да ги нахраня и да полегна и аз.

Нослетата им също се запушват и забелявах, че се случва само нощем. Започнахме да пускаме радиатор в спалнята  (ПРЕЗ ЮЛИ!!! Sick) и нещата се пооправиха. Иначе ги отпушвам с физиологичен разтвор и памучени фитилчета.

Утре ставаме на 2 месецааа Simple Smile Урааа!!! Simple Smile

Гледах, че обсъждате хората, които се заглеждат по бебета. При нас почти няма хора, които да не ни заглеждат - най-малкото се усмихват, а доста често коментират. Само ме е страх да не ги урочасат Simple Smile

Целувки от мен, някой плаче в количката. Отиваааам

# 80
Кате, Благо ми беше на Аптамил от началото, та до 2г и 6м. не само че не се напомпа но си върви и кльощав. И две от приятелчетата му също бяха на Аптамил и те не са напомпани.
След рева от колили събота вечерта започнах да давам на Ники капки Биогая, оттогава неплаче Grinning дано не е съвпадение Praynig

# 81
Момичета, искам да ви питам кой издава болничния за дните от термина до раждането, ако е преносено бебето?

Благодаря ви за поздравите, но не успявам да отворя точно тези две теми и ми е много гадно, че не мога да ги прочета всичките  Sad

Ние сме си вкъщи от четвъртък, добре сме и се кърмим. Баткото ми е болен с възпален лимфен възел е. В деня на изписването ни рано сутринта вдигна висока температура и така три дни и накрая се поду вратлето  Cry

Отивам, че Вики е гладен и после пак ще ви пиша  Hug

# 82
Момичета, искам да ви питам кой издава болничния за дните от термина до раждането, ако е преносено бебето?

Болничния за преносването ти го дава лекаря, който ти е водил консултациите  Peace

# 83
Nadeto болничния за преносване ти го издават там където са ти водили консултацията PeaceДобре си ни дошла  bouquet

# 84
Наща лекарка препоръча да ползвам Фризолак 1 за дохранване-ако се налага,защото бил най близък по състав до кърмата,и за комбинирано хранене не предизвиква запек Naughty

# 85
  • София
Франчи, благодаря за статията!
Всъщност забравих да кажа, че ние сме на кърмене и на АМ! Заради съсроянието ми го захраниха с АМ и после дълго време не ми даваха да го кърмя заради всичките лекарства, който ми вливаха! Накрая на 5-тия ден ми разрешиха, но кърмата не стигаше доникъде и се дохранвахме! Опитах и с кърмене на поискване, но нищо не се получи. Кърмата изобщо не се увеличи! Вися по час нагърда, но нищо! И педиатърката ми каза да дохранвам! И така до сега... Вкъщи пак опитах с хранене на поискване, но пак претърпяхме пълен провал! Сега сме на кърмене и дохранвам с Ам! Бях се замислила да спра кърмата и да минем изцяло на АМ, но после си викам "Може и да е малко, но по-добре така" и продължаваме да се опитваме! В интерес на истината в болницата се очудиха, че изобщо е потекло нещо! Явно са очаквали да сме на "сух режим" заради всичките манипулации...
   Здравей, извиняваи бих искала само да споделя няколко нещица. При по-често кърмене се увеличава кърмата, но става след няколко дни. Отделно кърменето на поискване не означава бебето да се държи и да виси по цял ден на гърдата, защото ако не суче реално ефективно не стимулира гърдите и няма нищо да се постигне.
   Върши работа следното - В тези ситуации се препоръчва да се следи гълтането на бебето - докато го виждаш, че гълта, нека да суче. Започне ли да заспива, може да му помогнеш с компресия на гърдата (как се прави можеш да прочетеш тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683 и да видиш тук - http://www.gentlemothering.ca/compression.wmv и тук - http://www.gentlemothering.ca/compression2.wmv). Спре ли да гълта и с компресията, направо прехвърляш на другата гърда и повтаряш и там същото, сукане и после сукане с компресия. След което вече може да го махнеш от гърдата и да дадеш добавката или след час два отново да повториш същото. Така за същото време, което ще отделиш на кърменето ще имаш по-голям брой реални хапвания и по-голяма стимулация на гърдите и поето количество кърма.
     Много помага да цедиш след кърмене за увеличаване на лактацията, като това може да стане и с помпа и на ръка, а изцеденото да го дадеш вместо добавка на следващото хранене  Simple Smile Това разбира се в случай че имаш време и възможност, защото за количестовто кърма е много важно и ти да си си починала и да имаш свободно време просто да се изкъпеш и да хапнеш  Simple Smile
     И колкото и малко количество кърма да имаш не се отказвай да храниш смесено докато можеш. Има големи предимства на смесеното хранене, кърмата и ензимите в нея спомагат за по-лесното усвояване на АМ както и неината защитна сила си остава дори и малко количество да приема бебето  Simple Smile

# 86
Здравейте момиччета....и аз да сколасам да ви поздравя за новите бебчета и месечинка....  bouquet

ние всеки ден сме с различна програма.....снощи от 6 до 1 неща да спи...мрънка....поплаква и така неделите нещо хич не ги обича.. Sick

Да ви се похваля братовчетками ми прати от нейната кукла 2 торби с дрехи и сега се чудя къде да ги нареждам...много са сладки.......

и аз нямам много кърма и я дохранвам с Ам......

става време да я храня.......до скоро и целувки.....толкова неща имам да ви пиша ама все не ми стига времето.........целувки

# 87
Благодаря ви момичета  Hug Утре ще ходя тогава до лекарката, за да ги изравни.

Някой друг има ли проблем с отварянето на 79 и 80 тема?

# 88
  • София
Добро утро!
Снощи пак висяхме 4 часа на гърдата и се сърдихме, не искаше да заспи и накрая дадох АМ и заспа. Не исках да давам, но след 4 часа висене на цицата и сърдене се принудех да дам. През ноща пак си спинкаше и не мислеше изобщо да се буди, но аз я събудих към 3.30 да я кърмя, защото усещах гърдите си ужасно твърди. Сукахме до 4.30 и спахме до 8.30.
Искам да питам момичетата които бяха с разранене зърна как се справихте с проблема. Мойте вече много ме болят въпреки, че ги мажа с Лансинох. Не искам да спирам да кърмя и стискам зъби, но трябва да направя нещо за да ми минат.
Франчи ще ни липсваш  Hug
Честита месечинка на Мима и mgamisheva
   Разраняването на гърдите може да е от не съвсем правилна поза на кърмене и поемане на гърдата от страна на бебчо. В този случай е много важно първо да се коригира позата за да може разраняването да не се повтаря и да отшуми. Правилното сукане и поза освен че е основното за да не се разраняват гърдите спомага и за хубава стимулация и увеличаване на количеството кърма.
   Ако искаш може да звъннеш на консулативния кабинет по кърмене и да обсъдите проблема, ката ако е необходимо може и домашно посещение което е напълно безплатно.
   За позата е важно ти да се настаниш удобно, с възглавница зад гърбът ти, малко столче под краката ти  и възглавничка на която да сложиш бебчо, така че да може да кърмиш съвсем спокойно без ад се навеждаш над бебчето или да те боли гърбът. Лекичко с гърдата го погалваш по горната устна, докато бебенцето не отвори широко устичка. Зърното ти трябва да сочи към нослето на бебето. Когаот отвори широко устичка леко притегляш бебенцето към гърдата си, а не ти да се навеждаш към него. Трябва бебето да е плътно допрено в теб така че да няма разстояние между вас, като неговото коремче се допира до твоето, а не да сочи към тавана наприемер, и тялото му е на една линия. Тоест главичката не трябва да е извъртяна спрямо тялото и ушенцето, рамото и крачето образуват една линия. Когато правилно е поело гърдата, трябва да е в устичката му цялото зърно и колкото се може по-голяма част от ареолата. Устничките са обърнати навън, като ъгъла който образува устичката му е почти 180 градуса. Брадичката му допира долната част на гърдата и главичкат е леко изнесена навън, така че да е лесно да преглъща и нослето да е свободно. Ето и едно клипче по въпроса - http://www.womenshealth.gov/breastfeeding/learning/
   За самото разраняване, освен мазането с Лансинох, много помага гърдите да се оставят на въздух колкото се може повече и да оставиш няколко капки кърма да засъхнат върху зърното. Основното обаче е правилната поза за да не се появяват разранявания.
    Бих искала и да попитам дали си поглеждала езичето на бебчо, дали може да си го изплези навън и свободно да си го движи?. Понякога бебчетата имат така наречената къса юздичка на езичето, която може да доведе до проблеми с кърменето и разраняване на гърдите.

# 89
Наде, сега пробвах и аз и ми дава някаква грешка  newsm78

Много гадно, да не би да ни трият старите теми  Crossing Arms

Като гледам, май почти няма мама тук, която да храни бебето си изцяло с кърма. И ние сме преидмно на смесено хапване - снощи опитах само да кърмя, ама като ми изцока цицата, реве неистово на глад. А Боян си е голям мъж и си иска повечко хранене.

Преди малко пък се събуди след 3 часов сън (ура, и аз успях да поспя малко) и този път го нахраних само с кърма, сега си спи доволно. Този път явно млякото му стигна. Не мога да му разбера тези режими  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт