ЮНСКОТО бебе расте, а мама радва му се от сърце! Тема №83

• 17 208
  • 286
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте и от нас,
при нас нищо ново спинкаме, кърмим се на поискване, колики много слабички и от малко Еспумизан минават.

Честито на Маями, трябва да си направим една пловдивска срещичка, да си запознаем бебоците, а и ние да се видим.

Честита месечинка на щерките на Катеринка!

Пускате ли климатика при бебетата в къщи е 30градуса в повечето случаи и аз не знам какво да правя?

# 151
Маиами, добре завърнали се  Hug.

Петя, интересно ми е какво ще каже лекарката. Нора също иска на ръце и да се разхождаме, но не толкова колкото ти описваш  #Crazy. Дано този период бързо отмине. Нали имаш слинг, с него как е?

Взех решение и аз да купя, но не мога да реша какъв модел, споделете тези , които имате как е  Praynig? Иначе и аз цял ден я разнасям на ръце и Ема започна  да се тръшка за всичко. А и да ми е по-удобно за кърмене навън.

Катеринка, честито на твойте госпожици  Heart Eyes.

# 152
  • Ловеч
Aila и Феникс благодаря ви за информацията...Доста по спокойна се чувствам..
Значи ще спирам да се цедя,и кърмата ми ще се регулира според нуждите на бебо...Силно се надявам да стане така...Хем това цедене толкова ме измаря и дразни..Е,няма да имам запаси във фризера ама какво да правч..Важно е бебо да има прясна кърмица Grinning
Маиами,честито и добре дошла...

# 153
ФЕНИКС той наистина в един момент е като мишле в друг като коте,но го оприличавам и на други животинки PeaceБаща му като ми слуша обръщенията и казва,че се чувства като в зоопарк Mr. GreenГАЛЕ бебоците са големи сладури Hug

# 154
Здравейте и от нас!
Днес бяхме на първата консултация. Вики е 5 кг, а ни изписаха 3,580 кг.И е пораснал с 2,5 см.Направиха ни и ваксина.
Да ви питам вие давате ли витамин Д-Вигантол. Лекарката ни каза, че лятото не се препоръчвало да се дава, защото го извеждаме навън, да започна да давам от септември.
На 2 месеца ще купувате ли от 5 валентните ваксини?Аз мисля да купя.
Иначе и Вики си има колики-не знам кое по ред шише Еспумизан пием вече. Днес е много ревлив иска да го нося постоянно, а така не мога нищо да свърша.
Сега щяхме да излизаме, но пак вали, а като е навън му е много добре.

# 155
dari_sari-ние пием Вигантол-на нас ни казаха да го взимаме от 20-тия ден.А също така пиеме и Зимафлуор за зъбките.
И ние имаме колики засега пиеме чайчето на Хип и взимаме капки Колииф ама май не му помагат кой знае колко Thinking
Честита месечинка на принцесите на Катеринка.   bouquet
Хайде аз изчезвам,че Марти се пробужда. baby_neutral
Лека и спокойна вечер на всички. Peace

# 156
Ехо и от нас  Flutter

За климатиците , ние пускаме вкъщи на 24-25 градуса , с лека вентилация и гледаме да е насочен надолу . Иначе не се стои вкъщи и на бебе Юли му излизат пъпчици от прекалената жега , а и забелязвам че като е по-хладно спи доста по добре  Peace

За витамин Д , нашето Педи каза че няма нужда да даваме , евентуално есента  Peace

За ваксините на втория месец , аз смятам да купя Пентаксим  Peace

За обривите , нашите бяха от жегата , педи изписа едно спрейче , един път го пръснахме и всичко изчезна ,казва се Джинджира  Peace

Аз имам малко въпроси :

Мамите които са дават АМ , каква марка давате и доволни ли сте от него ??  newsm78

А тези бебчета които са само на АМ , имат ли проблеми с изхождането и как се оправяте с това ??  newsm78

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 17:29 от Mindi

# 157
МИНДИ аз дохранвам с Фризолак и съм доволна Peaceза сега няма проблем с изхождането вече 10-12 дни.

# 158
  • Germany
Здравейте и от нас Simple Smile
Тези дни бебчо доста плачкаше и нямах време да пиша но гледах поне да ви чета. Иначе сме добре. В неделя правихме погача и сега имаме играчки за всички бебета от квартала Simple Smile. Беше хубаво, но лудница и повечето си приятелки не можах да видя, че рано си тръгнаха. Тази събота живот и здраве изпращам таткото и баткото на море и с бебчо ще се гледаме сами.
За адаптиранто мляко - ние сме на Аптамил. С него проблем с изхождането нямаме. Преди това бяхме на Нутрилон/ на баткото давах такова/ и беше все запечен. После Аптамил Комфорт с които беше добре но се прави с гореща вода и изстудяването нощем е тегаво и сега сме с нормалния Аптамил. За сега съм доволна.

# 159
Здравейте и от мен...аз май отдавна не съм писала, но ви следя редовно.
Не ми тежи гледането на малката, а напротив, но да поддържаш голяма къща и да вървиш след 3 деца и мъж си е доста изморително. Каката ми помага много, но тя се занимава повече с беба, която през деня е като ангелче Simple Smile.  За сметка на това вечер ми разказва играта...стенка, мрънка, ака поне два пъти, яде си редовно, дори понякога и през два часа....пълен ужас. Коликите и започват към 1 сутринта и карат до към 6. И тя се успокоява, ако я носиш на ръце, но аз съм намерила решение с вибриращото столче...дори сега, като пиша съм я сложила в столчето на земята и я люлея с крака. Не мога да нося на ръце или в слинг...след време животът ми ще се превърне в ад. В момента много не разбират, но след 3 месец става кошмар.

Ние също сме с хъркащо носле и до сега лекарката ни казваше да ползваме само физиологичен разтвор и помпичка, но след вчерашния преглед ни изписа капки, които се приготвят в аптека. Явно е решил, че наистина е инфекция пренесена от болницата след раждането.

За коликите пробвах почти всичко и май нищо не действа. Спомням си и със сина ми беше така. Докато не навърши 3 месеца не му минаха, но поне неговите не бяха през ноща, като на тази дребосъчка. Не се съобразява, че майка и е почти на 40 год. и няма нерви за такива бебешки прищявки.

За ваксините и нашата педиатърка спомена за Пентаксим. По принцип в Америка беше задължителна ваксината за менингит, но тук не знам как е.

Моята бебка е на АМ от раждането. Може да ме оплюете, но не мога да кърмя. Давам Аптамил комфорт имунофортис и за сега съм доволна. Хапва си го и нямаме проблем с акането, а напротив. Дриска на почти всяко хранене. Не повръща и за две седмици е качила 1 кг. Изписаха ни 3600 г., а сега е 4550 г.  На три часа си изяжда винаги дозата от 90 мл. Вода не давам. Биберон ползва, когато е нервна и има колики. За мен бибероната е вълшебно изобретение и не смятам да я отказвам от нея.

# 160
Само бърз привет от нас Simple Smile
Целувки на всички бебоци и честити им месец и два!

На вас много спокойствие и радост с тях!

Петя, дано това отмине, че този твой сладур, който така геройстки износи, трябва да те слушка Wink
 Hug

# 161
  • София
ох, момичета, отчаяха ме тези педиатри. Прегледа го и се усъмни за ушички. Прати ни при един УНГ в Правителствена. Той каза, че няма никакъв проблем с ушите. Там го прегледа и техен педиатър и ни казаха, че са колики. Явно се усложняват. Rolling Eyes Викат, че трябва да ги изтърпиме и това е. Ама как се издържа това носене нон стоп? Вече не можем и с количката да излезнем с това носене само.

# 162
Mindi , и ние сме само на АМ от самото раждане. Давам НАН и съм доволна. Вики си се изхожда нормално и засега нямаме проблеми.
И ние сме с хъркащо носле и капим Тонимар.
А пъпчици имаме само по лицето много ситни, но днес докторката нищо не каза и аз забравих да я питам. Мисля си, че може би е от топлото, но не знам дали е  възможно да има само по лицето и тук-там по главичката.
Петя, стискам палци Марти да се поуспокои и да не се налага непрекъснато носене, защото и аз сега разбрах какво е бебето да иска само да го носят. Наистина не се издържа.
Спокойна вечер!

# 163
Ние сега се връщаме от разходка,вече всеки ден се кърмим навън baby_neutral

За климатика-пускам го на 25,26 градуса,че иначе не се диша.Нощем спим на отворени врати.

Ваще бебоци гукат ли вече? Ема непрекъснато издава гукащи звуци,много е сладка,даже вече галено и казвам Бубу,защото постоянно повтаря бу-бу-бу Mr. Green

За ваксините,не съм наясно,но щом всички слагат пентаксим и аз ще взема да я купя.

Вие чистите ли всеки ден? newsm78 Аз всеки ден мия пода и бърша прах...леко взе да ми писва,че ставам вир вода...

# 164
И ние пускаме климатик колкото да се изстуди малко стаята и го спирам че не се трае.Дока спомена че тези пъпчици може да са от алергия към белтъка на майчината кърма.Ама вече 3 седмици са тез пъпчици и не се махат,така ако караме кога ще сложим ваксина.Да не вземем да подминем някой срок.

Общи условия

Активация на акаунт