ЮНСКОТО бебе расте, а мама радва му се от сърце! Тема №83

• 17 201
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
Ayas, честит рожден ден! Много щастие, любов и милиард усмивки   bouquet

Петя, Ди, благодаря   bouquet

Михайлова, значи сигурно ще се видим там ако успея да дойда Simple Smile

# 226
Благодаря ви, мили мами!
И вашите дечица да растат щастливи и усмихнати!

Петя, а в слинг навън как е Марти? Да не би да не обича да го друса много количката? Аз забелязвам, че на Велинчо повече му харесва на заспиване само много леко да поклащам настрани количката и то като е спряла. А Стояни искаше все да го бутам и колкото се може повече да го друсам Simple Smile

Велин не обича да се опитвам да го приспя легнал в количката докато не се е оригнал - човекът си знае и си търси "облекчаването" на проблема Wink Та, вадила съм го няколко пъти докато люлея големия и съм го мятала на рамото си.

Да ви кажа, всеки ден прибирам умалели дрехи...сега спи с едно боди за 6 месечно на батко си.

Много полезни са ми едни бермуди от памук от Вис Виталис /7/8 ми са, не си ги изува както ританките, тях въобще не ползвам/.

Днес се пробвах да изям половин грейпфрут /много обичам/, та ще видя как ще реагира бебо. През 6-7ми месец от бременността, благодаряние на това, че ядях по два или един огромен грейпфрут на ден, ми се спука и изтече едно начално на ечемик на единия клепач, а сега ми стои и на другия - тогава не се спука; надявам се и его по този начин да ликвидирам, че не ми се ходи на операция Sad ; но се чудя защо предния път само едното се спука и то по-късно образувалото се  newsm78, дано имам късмет.../

Иска ми се да имам повече време да чета и пиша и ще намеря.
Лека вечер!

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 23:49 от ayas

# 227
Здравейте и от мен! Започнахме да си плачем и особено след баня и това си ! Както казва Катеринка старая се да го успокоявам веднага. Хубавото е, че както плаче спира и почва да се смее. може би и те преживяват емоции от деня и реагират различно. На първата консултация сме наддали 1 кг. и 6 см. Имаме дребни пъпчици от две седмици, като личната каза че са от някоя храна (прекалих с черешите сигурно), но не ни минават, намаляха само. Сега съм се ограничила от всички алергизиращи храни и дано има ефект. Имаме жълтеникав секрет от дясното око и много ни сълзи и правим масажи за отпушване на сълзен канал. Окото ме притеснява много и дано се оправи скоро. През нощта става в 3 и след това в 6 и това са му двете кърмения по 15 мин. на които се наяжда много добре. През деня се кърмим през два часа. Как ще го спирам храненето през нощта не знам.
Лека и спокойна нощ!

# 228
Добро утро. Аз поспах 6 часа (пак имаме баба на помощ за 2 дена) и сега се чувствам супер бодра. Свърших сумати работа, а и тепърва ще се захващам със задачки, малкият докато спи блажено.

Да се похваля, че кърмата ми се върна и в момента е доста обилна  smile3521 Вече се храним най-вече от цица, но от време на време давам и малко АМ. Днес сме на преглед и ще видим колко е наддал.

tainstvena_f, Боян е същият по отношение на банята - докато го къпем, гък не издава, толкова много се кефи, че чак потреперва от кеф. Обаче както го извадим от ваничката, започва такъв рев, че съседите сигурно мислят, че го колим  Laughing  Като го завия като пашкулче в хавлийката, понякога му давам няколко глътки затоплен чай от копър, чувала съм, че било хубаво. Така се успокоява поне за 1-2 мин. Ако положението стане много нетърпимо обаче, давам залъгалката, защото докато го намажа с всички мазила и го облека, настъпва следващият ден  Whistling

ayas, и ние по едно време имахме този проблем с дрешките, но пък сега ми се струва, че е спрял да расте на ръст и все още тези, които му ставаха преди 2 седмици, и сега му стават  Thinking Но в такива моменти много се радвам, че и ние имаме един голям батко (пеменникът на Жоро), чиито дрешки износваме, в противен случай определено щяхме да фалираме  newsm10

Лек ден от мен. Дано днес коликите пощадят всичките ни бебчета.

# 229
За проблеми с оченцата-капване по 1 капка кърма.

За банята,на мойте бебета им влияе възбудимо-после се ококорват и не мога да ги приспя,затпва ваната гледам да е в по-ранен час.

В магазина от вчера правим ликвидация, махаме го защото ще продаваме на едро, има страхотни дрешки и играчки.Ако имате възможност минете през подлеза на НДК-срещу фонтаните. Peace

# 230
Добро утро!
 ayas , Честит Рожден Ден и от мен, макар и със закъснение!Да си жива и здрава!
Вики снощи спа спокойно и се надявам да идва края на коликите.
Лек ден!

# 231
  • София
ayas, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ МЕН! Пожелавам много здраве на теб и на семейството ти!

# 232
Аяс, с леко закъснение - Честит рожден ден много здраве, щастие ти пожелавам!!!  И честита месечинка на Велин bouquet

Петя, снимката на Марти в смешни е уникална просто Simple Smile Голям сладур е и пак ти пожелавам вече да не плаче

# 233
  • Ловеч
Добро утро и от мен..Минавам да се разпиша за днес и ще излезем малко на разходка че нр ни се спи нещо...До после

# 234
AYAS честит рожден ден и честита месечинка на бебо да сте живи и здрави!!!/с извинения за закъснението/.
Bella мисля, че по здравна каса не се полага преглед при Ортопед, освен ако джипито не се съгласи да ти даде направление. Peace И аз ползвам препарата Surecare  и праха и съм много доволна, че нямат мирис, да бях ги имала докато ми се гадеше ужасно в първите месеци, че тогава беше голямо мъчение да търпя миризливите препарати и прахове.
  Малката продължава в същия ритъм спи и яде хубаво през нощта, а през деня все приплаква, будува доста и дори да реве силно и да мисля, че е много гладна, като я сложа на гърда-суче съвсем малко и започва да се пуска и да си играе. Не мога да разбера защо не иска да суче през деня и взех да се страхувам да не би вече да е недохранена, само на кърма е, но и акото се разреди веднъж на 3-4 дена, както беше от 3-4 до 6-7 пъти дневно, напишани памперси си има. Ще видим другата седмица дали е наддала. Иначе се храним през 2часа, много рядко през 3ч., а често вечер или рано сутрин и през около час, час и половина. Вода или чайче от копър предлагам от време на време, но не я иска, най-много да изпие 2-3глътки. Май пак се появиха и гадните гъбички Sick, мажа я с Дактарин, че приготвения разтвор се беше развалил.

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 11:31 от vanny_76

# 235
Здравейте Simple Smile
Бях попитала за акото , но никой не отговори... Изцяло е слузесто и с неприятна миризма... Някой на има идеи?

# 236
Мона-балона аз избягвам да давам съвети, защото съм много препатила и понякога не гледам обективно на нещата, НО акото може да е слузесто и зеленикаво от настинка и от колики също.

Моят съвет е консултация с педи и ако той прецени да изследвате секрет.
Но аз мисля че е от коликите.

# 237
  • София
Здравейте, благодаря на всички за съчувствието  Hug
Марти от вчера е много по-спокоен пу-пу. Вчера цял дена само спа, а следобяда и ние с Габи покрай него 3 часа. Наадявам се повече текива проблеми да нямаме.

Mona balona, точно тези кошмарни дни, на Марти акото стана по-зелено и с малко слуз. Аз веднага започнах да давам Био Гайа и се пооправи.

# 238
Здравейте мами, как сте! Ние засега се справяме:)
Понеже аз съм най-прясната мама май /а може и последна юнка да съм/ искам да попитам какво значи паднало пъпче - когато падне щипката ли, това ли е?
И още нещо - видях, че никой не ме е добавил на първа страничка, може ли някой да го направи, че аз незнам как  newsm78
Нашето ако също е слузесто, ама жълто - и аз незнам от какво е?

# 239
Голямо затишие днеска във форума  Shocked
Mona-balona, не отговорих предишния път защото не знаех на какво се дължи  newsm78
При нас нищо ново. Малкия спи, аз чакам мъжа ми да се върне от работа. Ще нахраня Стелян в три и ще поизлезем с татко му. Гласяхме да направим един бърз плаж, но времето не е такова каквото ни се изкаше  Sad
Вчера първото ни къпане в корито приключи много успешно. Противно на очакванията ми малкия изобщо не плака и като че ли му беше приятно  newsm78 Нямам търпение пак да стане време за къпане. Започнах да мажа подсечените гънки под мишничките и между краченцата отпред с крема срещу подсичане на Веледа. Иначе продължавам да мажа обилно дупето с другия ни крем против подсичане. Не че сме чак толкова подсечени - малко му се е обелила кожичката на гънките на тези места, но не ми се иска изобщо да има такива неща по него Confused

Общи условия

Активация на акаунт