ЮНСКОТО бебе расте, а мама радва му се от сърце! Тема №83

• 17 210
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
snowwhite,  Hug

Може би вече е обсъждано и ако е така - сори, но кога смятате да спирате със стерилизацията? И с какъв препарат след това е най-добре да се мият бебешките шишета и биберонки?

Пете, Марти още ли плаче толкова много? Миличкото... и ти горката!  Hug  Знам колко боли майчиното сърце като плачат бебчетата. Аз нашите не ги оставям и да се "изкажат" с рев. Така ми става тежко и тъжно, че гледам нещо да направя веднага. А какво ли би било, ако плаче цял ден. Дано скоро се похвалиш, че е по-тихичък и спокоен.

Относно ЕБХ-то - нашите моми се научиха като сваляме пампата с подканяне да правят а-а-то в стария памперс. Но още не мога да ги накарам да пишкат по този начин и не мога да ги усетя кога я вършат малката нужда. Иначе голямата се вижда и чува отдалече - червеното лице и ръмженето са ясен знак какво престои  Wink Как усещате малката нужда и по принцип знаете ли на какъв интервал пишкат? Има ли някой да е въвел гърнето вече? Четох случай за двуседмично на гърне (на ръце де)

# 211
Ayas, честит рожден ден! Бъди все така обичлива и всеотдайна към своите съкровища вкъщи (включително и към таткото), щедра към своите познати и приятели, а всички те, от своя страна, да те радват с много обич и уважение заради това, което си!    smile3525

Да се оплача - от НОИ отново не приемат документи заради срив в системата. Очаква се да започнат да ги приемат след 10-ти натам. Така че до края на месеца просто да забравя да постъпят някакви финансови средства по сметката ми  smile3511 smile3515 smile3516  Омръзна ми да търпя простотиите на държавните институции в тая държава.

А от 2 дни ние сме обявили "световна седмица на коликите" - Боян го мъчат много и нито капки, нито гушкания помагат. От неделя много реве, 2 нощи подред спеше доста добре, както и вчера през целия ден и тъкмо си помислих, че са поотшумяли временно, от снощи пак се гърчи от болка. В чудо се видяхме. Не знам как ще изтраем още няколко месеца, докато се махнат тия гадини  smile3518  За 2 дена свалих 3 килограма от нерви, недоспиване и дундуркане, това е единственото положително нещо. Лошото е, че покрай останалите сланини, които имам да стопявам, почти не ми личат.

С тоя витамин Д много се притеснявам най-вече за това, че не виждам колко капки успявам да му капна в устата - уж гледам да са точно 2, ама имам чувството, че май пипетката пуска по повече и дано не съм го предозирала. Утре пак сме на консултации и ще попитам лекарката. Вие директно от капкомера ли давате или ги разтваряте в нещо капките? АЗ ги давам на гладно, но веднага след това му давам и да яде, защото иначе се къса да реве от глад и го чуват чак в Пловдив сигурно  newsm78

Катеринка, аз стелиризирам 1-2 пъти в седмицата, през останалото време мия нещата с препарат за миене на съдове на Бочко. Супер доволна съм от този препарат и мисля да започна да мия и останалите съдове вкъщи с него  newsm10

А така, като не прекалявам със стерилизацията, мисля да го правя поне още 1-2 месеца...

# 212
Ayas, честит празник! Бъди много щастлива, обичана и разбирана от любимите ти хора!

# 213
Gydelichkova, имах същите притеснения за Вигантола и започнах да тренирам на сухо колко са 2 капки. И май преди съм давала по повече от страх да не дам по-малко Simple Smile Потренирай и ще усетиш какво точно е движението на пръстите за 2-те капки. Аз не смея да давам с нещо друго, защото нали трябва да е на гладно, но си права, че веднага след това влиза кърмата и те практически си се смесват в устата. Може би в лъжичка с няколко капки кърма? newsm78 Ще питам педи на 14-ти, когато ни е консултацията

#2gunfire  за НОИ и тем подобните!!!

# 214
AYAS  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МНОГО, МНОГО ЩАСТИЕ, КЪСМЕТ И ВЕСЕЛИ МИГОВЕ С МОМЧЕТАТА!!

За стерлизирането, аз стерлизирам вече, само сутрин и вечер, през деня не стерлизирам шишета/имам 5 шишета  и ми стигат за всички хранения/, мия ги с препарат Бочко! Случва ми се и да давам в нестерлизирано шише, само измито с препарата не мисля, че  е проблем!!

Витамин Д още не съм почнала да давам не смея, от Токуда не ми казаха да давам, педиатърката по ЗК ни ги изписа, но аз разбрах, след първия месец!!

Андреа продължава да повръща  и то повръща не като се нахрани, а докато спи1-2 часа след ядене и то след като се гърчи от коликите ,май те са виновни за повръщането и!! Днес за първи път поспах един час с нея на обяд, много ми е приятно да лежи при мен на спалнята,а през деня нейното креватче е неизползваемо, разнасям я да спи из всички стаи, като ме  е страх вече да я оставям сама в стаята, заради повръщането!!

# 215
Аяс честит рожден ден много здраве, щастие и бъди най-обичаната майка на света   bouquet
Ние преди час се вернахме от педито за месец малкия е наддал само 400 гр и от вчера дохранваме днес правихме пробно кърмене малкия изяжда само 60 мл и горкото е оставало гладничко  Cry утре ни праща при втора докторка за второ мнение и да видим причината за това ненаддаване
Иначе коликите тези няколко нощи много ни мъчат и почти не спим по цяла нощ давам му инфакол но на моменти направо не му действа хубавото е че не иска да го разнасям само го гушкам  Heart Eyes
Лека и спокойна вечер и Петя пожелавам специално на теб да успееш да поспиш  Hug

# 216
  • Ловеч
AYAS ,честит рожден ден Мила,пожелавам ти всичко най хубаво...

# 217
  • В Европа!!!
AYAS да ти е честит рожденния ден   bouquet.
Момичета да ви питам има ли някакви срокове за еднократната помощ за новородено?
И да ми кажете къде трябва да си пратя снимката на малкия за да се сложи в началото на темата  Embarassed?

# 218
  • София
Момичета да ви питам има ли някакви срокове за еднократната помощ за новородено?
И да ми кажете къде трябва да си пратя снимката на малкия за да се сложи в началото на темата  Embarassed?
  ПОне две или три години беше. Знам че на каките я взех малко преди да навършат две годинки, въпреки че ме изгледа старнно тази в социалните нямаше какво да каже  Simple Smile Тогава съм намерила време  Simple Smile

# 219
  • Плевен
AYAS, Честит Рожден Ден! Да си жива и здрава, много усмихната и щастлива, а най-вече много, много обичана от любимите ти трима мъже вкъщи!

Фрея, всъщност и на Андреа болестта е тази херпангина, аз не правя разлика  Blush Понеже лекарката каза, че има много налепи по сливиците и аз реших, че е гнойна ангина. На нас пък ни каза, че са вируси, но се разпространяват по въздуха и е много заразна, затова да и спрем достъпа до бебо. Но както и да е, дано и твоята дъщеричка да се оправя бързо. Андреа вече уж не вдига Т и това много ме радва, защото както каза и ДариСари, ужасно е в жегите да имаш Т  Sad

Днес ходих при гинеколожката си на контролен преглед и да и занеса за спомен една картина за подарък. Вместо картичка, сложих снимка на цялото ни семейство и я надписах с благодарност. Тажи жена ми следеше толкова проблемната бременност, постоянно ме наблюдаваше при многократните ми болнични престои и исках да и подаря нещо за спомен от нас. Прегледа ме, много съм си добре отдолу, но ми тръгна нещо като цикъл, въпреки, че кърмя на поискване. Предния път ми дойде чак на 6-я месец след раждането, а сега... Остана очарована от видът ми - стройна и стегната, сакаш не съм раждала преди месец и то второ дете за 2 години.. Е, похвалих се, ама много добре се почувствах след днешната ми среща с нея и исках да споделя с вас.

Е, не си мислете, че тазнощната 8 часова пауза означава, че сме махнали нощното кърмене.  Naughty Обикновено спи по 4 часа нощем, това е по-скоро единичен случай. Хич не смея и да се надявам, че ще бъде все така спокойни нощите, но все пак нищо не се знае  Wink

Айас, аз на Преси му слагам бяло и червено конче от мартеничка, че и аз нямах прежда, а мартеници имам едно пликче  Simple Smile Честита ви месечинка, да ти е жив и здрав момъка!

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 22:23 от anyto

# 220
Момичета, благодаря ви! Толкова сте мили, така топло ми стана като прочетох...вие сте ми по-близки от някои приятелки, които виждам.....

Кате, благодаря ти за милите думи.......

Насълзиха ми се очите....

Всички сте написали толкова хбави неща....

Аз днес едва сега сколасвам да ви напиша Sad

А днес и бебо стана на един месец!

Почерпихме целия квартал на двете разходки Simple Smile

А вас специално ви прегръщам!

Къде да намеря конец за бебо - той скъса един тънък червен конец, май трябва да търся прежда.

# 221
  • Ловеч
Хайде момичета,аз ви пожелавам лека нощ,отивам да лягам че не се знае кога господина ще реши че е гладен..Лека от мен

# 222
ayas Честит Рожден Ден ,бъдимного обичана и желана .НАЗДРАВЕ bdbaloni smile3510
 Мия бешките неща със Suarcare-специално за бебшки съдове имат и прах.Напълно безвредни ,без аромати ,оцветители,специлно за чувствителна кожа. newsm10

Стерлизирам на всяко хранене,поне първите 3 месеца.

Не разбрах от здравната каса полага ли се преглед при Ортопед newsm78 newsm78 newsm78???????????????????

# 223
  • В Европа!!!
  ПОне две или три години беше. Знам че на каките я взех малко преди да навършат две годинки, въпреки че ме изгледа старнно тази в социалните нямаше какво да каже  Simple Smile Тогава съм намерила време  Simple Smile
Е,значи да не бързам.То за кое ли по-напред да отделя време  ooooh!.Мерси за отговора  Peace.

# 224
AYAS честит рожден ден и честита месечинка на бебо да сте живи и здрави и много късмет ви пожелавам  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт