ЮНСКОТО бебе расте, а мама радва му се от сърце! Тема №83

• 17 196
  • 286
  •   1
Отговори
# 240
Ехо и от нас  Mr. Green

НИе растем и хубавеем  Crazy , бебе Юли вече почна да издава различни звуци , главичката си я държи все по стабилно , даже на моите приятелки които са го държали им прави впечатление че е много жилав и си държи главичката доста добре за месец и половина бебе , иска да го държим изправен и да гледка наоколо . Ние сменихме млякото за да се справим с трудното изхождане , сега сме на Фризовом и засега всичко е нормално , направи ми впечатление че това мляко е доста по гъсто и мазно и явно повече го насища , защото изкарва повече от три часа между храненията , И да се похваля че снощи като го нахранихме в 21:00 се събуди за следващо хранене чак към 6:00 ч сутринта  newsm44 ... дано да продължава все така и да нямаме нощно хранене , не че той е имал досега , ама все пак  Mr. Green

За къпането , нямаме проблеми вече с него , и малкия много плачеше , но откакто сменихме схемата е добре , първо го храня изчакваме да му мине храната около 30 мин - 1 час и го къпем , гък не казва и му е хубаво , та установихме че преди е плачел защото е бил гладен , не от страх към водата  Peace

Сега гледах албумчето със снимките , много сладки бебоци , но аз си харесах една снахичка  Mr. Green Whistling Whistling, принцеса Емануела на мама Рая , много чаровно бебче , много красива пу пу  Heart Eyes

maiamiii да , тази щипчица всеки ден се завърта по малко , докато не падне самичка , а самото пъпче си остава в нея , педиатъра ви не ви ли е посетил да ви покаже как да го правите и с какво да го третирате  newsm78

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 13:55 от Mindi

# 241
  • около Варна
Привет и от нас!
Дребния спи в кенгурото Blush та използвам да драсна някой ред.
Нашето кенгуро го дават от първия месец, но се притеснявам, че вратлето му увисва и все го придържам та в крайна сметка пак съм с една свободна ръка.

Днес бяхме на консултация, сложихме първата ваксина, Жоро е пораснал с 1500 гр. и 2 см. Продължава да е пъпчив, като се изпоти пламва целия, когато е хладно му се изчиства лицето.

Малкият господин се очертава да е голям ревльо/в този ред на мисли искам да пожелая на Петя нейния Марти да се успокои, че с две малки деца никак не е лесно/, ако не спи все реве или хленчи, та нищо не мога да свърша в къщи, като спи пък трябва постоянно да го люшкам, защото се събужда.

Кърмата ми пак се увеличи, явно съм била в такава криза лактационна, каквато обсъждахте тук. Не кърмя навън, редовно давам изцедено мляко на разходката, не мисля че толкова лесно ще откаже да суче, освен това не смятам докато кърмя да не мога да мръдна никъде без него, така че спокойно му давам да пие и от биберон, залъгалка също ползвам. Практикувала съм го и с дъщеря ми, не отказа гърдата, но всяко бебе е индивидуално.

Май пак прекалих с писането, за което се извинявам.
Предлагам ви да разгледате сайта на д-р Марио, там открих доста полезни неща, не знам защо не ми позволява да пусна линк.

Хубав неревлив ден на всички мами и бебоци  bouquet

# 242
Ние направихме 3-часова разходка и после минахме през педиатърката. Познайте колко тежим вече - 5300 гр. и сме дълги 58 см.  Mr. Green  Бием всякакви рекорди. Вече сме с размерите на 4-5 месечно бебе май  Joy  Пу-пу, все така да ми расте мъничето, много му се радвам, вече съвсем заприлича на човече. Другата седмица ще му бият ваксина, малко ми е кофти, че ще го бодат, ама какво да с прави  Whistling

Главичката той още от първите дни си я държеше изправена за няколко секунди, а вече съвсем самичък го прави и то за доста дълго време. Понякога, като лежи в мен, се мъчи да се изправя и на крака. Опасен е просто. А и много силен се очертава, като ми се ядоса нещо, докато го гушкам, ми хваща косата и опъва, без да пуска, чак ми се насълзяваха на няколко пъти очите от болка  Shocked

За акото знам, че като е зелено, значи детето е простудено. Онази вечер Боян го бях разгологъзила и на следващата сутрин памперса веднага беше оцветен в жабешки цвят  Laughing  Като акото е слузесто, не знам дали е нормално. Но мисля, че няма проблем и че важното е цветът да е жълтичък - както ни казха на една лекция, бебешкото ако трябва да прилича на бъркани яйца, за да е нормално.

wiwi, да чукам на дърво, и моят син не отказва нито беберон, нито гърда. На няколко пъти дори ми се е случвало първо да дам биберон и веднага след това да дохранвам с кърмене - изобщо не се е дърпал за второто  Peace Дано продължи така и занапред  Praynig

Преглед при ортопед си мисля, че се полага по ЗК - аз досега не съм плащала за никакъв преглед при педиатърката, а миналата седмица тя ми прави план по дати какво ни предстои и ми каза, че трябва да платя само ваксините. А беше включила и прегледа при ортопеда.

maiamiii,, ще ми напишеш ли пак информацията за първата страница - дата на раждане, тегло, ръст, термин и град. Като влезна следващия път, ще те добавя. Или някоя от другите администраторки, ако влезе преди мен, да го направи  Heart Eyes

# 243
  • Плевен
Аз добавих данните за Миамии и Авеили, но да, трябва да дадеш датата Маямиии!

# 244
За акото - от опита ми с миналото дете - при нас се оказа от млечни Sad и аз няколко месеца ги ограничавах /но акото все си стоеше такова/
но може да е от газове, друга храна, това за простудата моят лекар го отрече.
Забележи дали на някое от другите изхождания не се връща към нормален вид - при нас имаше един път такова, но след това беше нормално. Знам, че не е хубаво и да има лош мирис, слуз и черни нишки.
А попита ли педиатъра?

Гъди, браво на юнака!
Петя, радвам се за развитието!

Днес тати се появи по-рано и ми развали дисциплината - Стоянчо дълго не заспиваше...

Благодаря ви, момичета, за поздравите!

# 245
привет момичета,
аз не писах, защото изкарах един кошмарен понеделник и после почти цялото ми време беше ангажирано с цедене и кърмене и един куп други неща, но искам да предупредя всички кърмещи- цедете се редовно и не се отнасяйте пренебрежително към процеса, защото аз именно така си изпатих здраво! та в неделя целия ден гърдите ми едни такива мекички, готини, чак се притесних, че ми е намаляла кърмата. в 12:30 през нощта се събудих от зверски болки в дясната гърда, чак ръката не можех да си мръдна, а птстрани ме болеше като от натъртване, но по- силно, имах и температура почти 39 градуса и ме тресеше като за световно. веднага минах през личната /в 7 сутринта/ и съответно почнах антибиотик, горещи компреси, цедене и пак така до отказ. целия ден ми беше ужасно зле, накиснах се в оцет, но температурата така и не падаше. вечерта вече бях в отчаяние и се обадих на една възрастна комшийка от съседния вход, която преди години е помагала за кърменето на моята приятелка. та дойде жената и като ме хвана да ме цеди на ръка  Shocked  Shocked  Shocked такава болка просто няма, раждането не беше нищо пред това мъчение, но като ме настиска едно хубаво и веднага ми мина и температура и болка. после още няколко пъти идва докато съвсем разбием всички бучки и отпушим каналите, но вече не беше толкова болезнено. и сега, мързи, не мързи, на всяко кърмене- топла кърпа и яко цедене /аз и преди стриктно си се цедях, така и не ми стана ясно от какво се предивика това чудо, нито стегнати дрехи нося, нито даже кърмя навън, за да не се налага да нося и помпата и да се цедя в някой парк/ та исках да ви предупредя, че и такива гадории се получават!
в този ред на мисли- отдавна се каня да питам мамите, които кърмят навън- как миете гърдите и после как се доизцеждате???
на мен тази седмица сигурно ми е критична, защото и компютъра ми се повреди /изключих го преди голямата буря и после не поиска да се включи/, оказа се, че му е изгорял процесора, дъното и незнам си още какво- т.е. нов компютър направо и сега съм на лаптопа, който ми е безкрайно неудобен за писане, ама като няма друго  Sunglasses  
Петя, питаше дали Марти е най- ревлив  Naughty моята Дани изобщо не му отстъпва- по цял ден се дере с пълно гърло, като с всеки изминал ден гласа и става все по- силен. давам инфакол, чайчета от какви не билки, даже идва масажистка у нас да и прави масажчета против коликите! взех да мисля вече, че страдаме от глезотия- докато я нося на ръце всичко е наред, оставя ли я на леглото и настава ужас! дори ако е заспала и я оставя, след малко се събужда и надава вой! вече не ми е ясно колики ли са или просто се гаври с нас! а вече сигурно е към 5кг и доста ми тежи, добре, че мъжа ми я поема вечер! в понеделник ще ходим да се мерим и теглим, а тази събота става на 1 месец /с което приближава края на коликите  Praynig /
може ли някоя с повече време да ми обясни за тези питки и молитви, за които всички пишете, май само аз не съм наясно с повечето български традиции. за което наистина съжалявам, но няма и кой да ми ги казва тия неща- с българската си баба рядко се виждам, другата е украинка и изобщо не е в час, а нашите не са в БГ от години.
сега ще се опитам да прочета малко, че имам около половин час до следващото кърмене, а като по някакво чудо, малката още спи!!!
 Hug  Hug  Hug на всички и хубав ден!

# 246
  • София
  Airina  радвам се, че сте взели мерки и запушването и Т са се оправили.
  Искам само да споделя, че наистина е много важно да се изцедят добре и напълно гърдите при подобни проблеми, но в никакъв случай цеденето на гърдите след кърмене не е профилактика. Реално в такъв случай просто стимулираш гърдите да произвеждат повече мляко. Това води да по-голяма опасност да се получават и запушвания по-късно вследствие на хиперлактацията. Организма на майката се натоварва излишно, а и отнема много време, което би могло да се използва за гушкане на бебчо. Съществува и опасност при хиперлактация бебчето да хапва само от предното мляко и да се натоварва с повече лактоза, отколкото може да преработи и да не успява да стига до задното по-богато на мазнини мляко.
   Нито един бозайник, включително и ние хората няма нужда да се изцежда след кърмене. При отговаряне на нуждите на бебето количеството кърма се регулира точно спрямо това колко е необходимо на даденото бебче, на дадената възраст.
   Ето и една полезна статия - Изцеждане на кърмата, кога е необходимо това?

# 247
Консултирах се с педиатърката, но тя не му обърна много внимание и каза, че е от нещо, което съм яла... От тогава не повтарям ядене , ям много разнообразно... промяна няма..
Това с газовете - има много , тренираме за следващия 2-ри юни  Crazy
Не съм пила прясно мляко откакто родих. Кисело хапвам рядко и то малко..

# 248
датата е 4-ти юли:)  / а термина беше 30-ти юни/
Mindi - педиатърката ни посети вчера още и всичко ми обясни, ама само не бях разбрала какво всъщност е пъпчето, защото сутринта щипката беше паднала - намерих я в памперсчето и затова питам дали това е всъщност??

# 249
Аз да ви питам всички ли давате витамин Д на вашите бебета, чета доста противоречиви мнения за него, и още не смея да и го давам, да го почва ли детето или не?? Thinking

И това нейно повръщане ще ме умори, преяжда ли от коликите ли е незнам, но е факт, че след всяко ядене връща поне по 2 пъти, сега я теглих качила е 730 грама за 3 седмици, незнам дали е нормално, дали не е малко, щото е бая клощавичка, като сравнявам с вашите бебенца по снимките, има егаси клощавите крака  и ръце, май само на  дължина дърпа, поне така ми изглежда , пък и съдя вече от дрехите, които вече са и  точно на дължина, но иначе  са  и широки??!!Та има ли сред вас, такива бебенца, като моето, които повръщат  след всяко хранене??И как може да се справим с това??

# 250
ами ние връщаме,но имаме поне 3 пъти хранене през нощта и през деня ядът през 2,5 часа максимум,което е по-различно.Направили са едни бузи и двойни брадички Simple Smile

# 251
Здравейте Hug Hug Hug
Благодаря на всички за хубавите пожелания,разчуествахте ме

Влизам набързо да кажа че от вчера вече сме в къщи
за сега нямам време да разказвам но като влезем малко в ритъм и имам малко повече време ще пиша веднага

# 252
Fresh_ , добре дошла и бързо 'влизане в час'   bouquet

somebody , аз не давам и също съм пред дилемата, но решавам да изчакам... все пак е лятно бебе и всеки ден излиза навън  Thinking

# 253
somebody Деян вчера и днес ми повърна ама много сигурно половината от изяденото!И аз незнам дали е нормално и на какво се дължи ако продължава ще трябва да посетим педи!

# 254
 somebody, моето бебе повръща в несвяст, още от болницата след всяко хранене повръщаше, като го претеглихме се оказа, че е страшно лакома девойката- вместо там 40гр беше изсмукала 100 и акушерката се хвана за главата!  #Crazy намалихме времето за кърмене, после нещата се пооправиха, ама сега и давам по около 20 мин да суче и ако се случи да ми е по- пълна гърдата после задължително повръща! педиатърката каза, че това не е проблем щом наддава /последно беше качила 400 гр/, т.к. на бебетата не им се затваряло нещо на гърлото и затова често и лесно повръщали.
за витамин Д- на нас ни казаха да почваме Вигантол от 25тия ден и даваме по две капки всеки ден /така ще бъде докато детето стане на годинка/. Да си призная, не съм чела още нищо по въпроса с този витамин, просто не ми остава време!
мерси за статията за кърменето, но при нас то е на режим- нали бяхме 12 дена в болницата и малката оттам свикна да яде през 3 часа /в 07:00, 10:00, 13:00, 16:00, 19:00, 22:00 и около 04:00 през нощта, даже напоследък нощем се буди чаааак към 5:30, а на мен ще ми се пръснат гърдите и ставам да се цедя!/ иначе кърмя от едната гърда и изцеждам другата колкото да омекне, много ли е грешно така??? режима ни не е стриктно по часовете, но се върти около тях- плюс, минус 30 мин! а е направила едни бузи Даниелка, имам чувството, че и тежат на главата!!!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт