ЮНСКОТО бебе расте, а мама радва му се от сърце! Тема №83

• 17 194
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
Airina много съжалявам за ужаса, който си преживяла Shocked, Aila вече ти е отговорила на въпросите. И при мен се получи така, но само на 4-тия и 5-тия ден, когато слезе млякото изведнъж. Оттогава изобщо не съм изцеждала/затова не ми е проблем да кърмя навънка/, просто слагам бебка да суче, ако трябва я будех през нощта, че заради режима в б-цата отначало и тя поспиваше 3-4 и дори 5 часа през нощта, но вече се събужда съвсем редовно през нощта на всеки 2 часа, максимум 3ч., а през деня иска дори още по-често -през 1-1.5часа. Ако започнеш да я кърмиш по-често, постепенно ще намалее нуждата от изцеждане и така няма да се предизвиква хиперлактация, пък и като поема по-често, но по-малки порцийки мляко, може би и по-малко ще повръща. Hug
Somebody и на мен 5-7 хранения за които беше писала преди ми се видяха малко, ние май не сме падали под 12 хранения за денонощие, но пък добре си качва Андреа според мен, не се притеснявай, ако искаш опитай да увеличиш броя на храненията. Може би прави големи паузи, защото хапва по-голямо количество мляко и така се натоварва повече.
За вит.Д и аз се чудя, педиатъра каза по 1 к-ка от 20-тия ден, но мисля да го започна малко по-нататък.
Fresh, добре дошла!

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 18:23 от vanny_76

# 256
  • варна
Мили мами, кажете къде да прочета повече или ми помогнете с храната, която да ям като кърмачка, за да не дразня корема на бебо...искам да избегнем гадните колики...а сме вече на 18 дни и май днес ни нападнаха...Благодаря Ви.

# 257
Здравйте и от нас... днес бяхме при друга педиатърка за второ мнение дали да дохранваме малкия или само на кърма да е...и там като го прегледа педито каза че има някакъв шум на сърцето и каза че било нормално и щяло да отмине та въпроса ми е на някой от вас казвали ли са им подобни неща и по принцип до колко време изчезва и трябва ли да се притеснявам? Благодаря предварително   bouquet
Фреш добре дошла  Hug
И да почерпя днес ни е първата месечинка   cook cook cook

# 258
Фреш, добре завърнали се  Hug.

Аяс, честит рожден ден на патерици   bouquet. Всичко най най  Hug. Бъди много обичана и все така всеотдайна майка , съпруга и приятелка.

anjeelina , чувала съм за това и наистина отшумява, така че не се безпокойте излишно. И честита ви месечинка   bouquet.

Airina , и на мен ми се случи, но беше по-леко. Както ти описваш , все едно ми е насинена гърдата , не мога да я пипна от болка, но знаех , че цаката е да се изцеди и цял ден слагах Нора да суче само от тази гърда и отделно с помпата, та на следващия ден бях ОК.

Момичета, според мен дали да се дава Вигантол е строго индивидуално, не знам как сами взимате решения да давате или не. Педито опипа много внимателно главата на Нора и каза , че най -вероятно ще се наложи да започнем още щом навърши месец. Аз слушам и изпълнявам, не смея да взимам сама такива решения.
А за ваксините, като съм питала за Ема дали да купувам по-хубави, тя ми твърди , че и тези от здравната каса са френски и не са лоши  и да не си даваме излишно парите. Сложихме по-късно две платени ваксини за минингит и Хепатит А.

Иначе ние сме добре, чета всеки ден, но обикновено Нора ми е в ръцете и не мога да пиша. Не обича много да е в кревата си, щом я оставя се ококорва и почва рев, та и аз я нося по цял ден.

# 259
  • В Европа!!!
Да се похвалим-и ние станахме на 1 месец   Tada   cook  bigdance2.
Само дето нищо не разбрахме защото от сутринта е невероятно крив и реве постоянно  ooooh!.
anjeelina честито и на вас   Gift-виждам че сме на една и съща дата  Peace.
Нали мога да си нося вече бебчето в слинг или кенгуро?Че с това носене на ръце не се издържа.А и да ми кажете каква е разликата между тези две неща и кое е за предпочитане  newsm78?

# 260
Привет и от нас!

Всичко е наред, както писах и преди, нещата се успокоиха много при нас; може би все повече знаем какво да правим с баща му и как да го залисваме Simple Smile. Момчето както въобще не спеше, вече си спи доста. Писах вече, че през нощта сам се отказа от нощните кърмения и спи по 6-7 часа на нощ. И останалите му хранения са доста нарядко - събират му се по 5-6 на денонощие, но пък като започне да се храни, се храни по два часа, та се сливат може би по две хранения в едно... Никога не е връщал храна. Вечер будуването му също вече е много по-леко, защото го слагаме в столчето за кола докато вечеряме и той си гледа наоколо и се чувства, все едно участва, а не сме го оставили да лежи някъде. Понякога залюляваме с баща му столчето с крак, а той също успява да си го залюлее сам с ритничета - много се впечатлихме като започна да го прави! Така цари голяма идилия и по час - два можем да изкараме в пълно спокойствие докато той си гледа наоколо.

somebody, нали си бяхме говорили, че си приличат нашите двамата и ще ги запознаем. И аз показах снимка на Андреа на баща му и оттогава името Андреа се чува много често вкъщи. Като нещо реве нашия баща му казва да се стегне, че какво ще си помисли Андреа. Днес Взима Жоро една дрънкалка на малкия под формата на телефонна слушалка, вдига я и казва: "Андреа, да, Богдан е тук, но в момента не може да се обади - цока! Удобно ли е да звънне като свърши??" И после казва на Богдан: "Андреа те търси."  rotfImbo На мен наддаването на Андреа ми се вижда нормално... Богдан за 5 седмици е наддал 900 грама и се е удължил с 3 сантиметра. Не е много в сравнение с това, за което пишат някои момичета тук, но мисля, че е приемливо... Моята кърма му стига, но сме на ръба - излишъци няма никакви и бая мрънка преди да реши, че се е наял. Но не давам добавка и смятам да продължавам така.

Витамин Д нашият лекар ни каза по 1 капка на ден на слагаме. Започнахме да го правим от вчера.

Обривите на Бобо започнахме да ги мажем с памуче, натопено в отвара от смрадлика. Повлияват се добре и докторът ни каза да продължаваме така да ги третираме и че най-вероятно са от топлото. Отложи му ваксинирането с 1 седмица.

# 261
Фрешче, добре дошла  Hug 

Прочетох статията за изцеждането, но малко се обърках - нали идеята е да не получим мастит, а там пише, че цеденето се прави, когато маститът е налице. В крайна сметка, как да го избегнем?  newsm78

Сега се чудя след кърмене да се цедя ли, да не се ли цедя? Май колкото повече неща чета, толкова повече се обърквам и накрая ще взема да спра да чета  Thinking

Обикновено след хранене гърдата ми омеква, цедя само, ако на места я чувствам все още твърда. Aila, правилно ли е това?

# 262
 Момичета, благодаря ви за отговорите, малко ми е трудно да пиша, че Андреа ми е в ръцете, много се разглези това дете, от 3 дена е точно , като Марти на Петя, само реве и иска на ръце и да яде,и биберона плюе вече,почна да си скубе косата, колкото и странно да изглежда, къде ми изчезна доброто дете Sad, в количката навън също не иска и реве, прибираме се по следния начин  Андрей я носи на ръце аз бутам  празната количка,само така е спокойна дано отшуми този период.Аз съм без лява ръка вече, а като натежи повече какво ще правя незнам. Sad Признавам си, че за три дена с новото лице на Андреа, започнах лекинко да се изнервям и да полудявам ! Crazy

Sv.., кажи на Богдан, че зор ще види с тази ревлива мадама, отсега да си калява нервите Laughing

Май и аз ще почна да давам капките, като минем първия месец!  ThinkingPeace

# 263
МОМИЧЕТА, падна пъпчето на Светослав, вече се притеснявах и май сме рекордьори за сега -на 20 ден. Усещам,че имам повече кърма, но на някой хранения се дохранваме. не се отказваме и двамата, той си цока много упорито и се надявам да даде резултат. Сигурно е заякнал, преди беше по-мързелив. Лека вечер и нощ навсички и да спинкат бебоците.

# 264
mayjko честито и на вас много здраве и щастие ви пожелавам  Hug

# 265
Аз добавих данните за Миамии и Авеили, но да, трябва да дадеш датата Маямиии!

Anyto, благодаря че ме вписа, само 2 леки поправки моля: 22 май, а не 22 юни и аз съм от София, а не Казанлък. Извинявяй, че ти създавам работа.

Тя мойта малко стана като вица - "Верно ли Иван си е купил мерцедес" - Да, ама не Иван, а Пешо и не мерцедес, а Лада, и не си е купил, а го е блъснала..." smile3521

Fresh, добре сте дошли с бебо!

Е, хайде лека нощ и спокойни бебоци, мили мамки!

# 266
Най после и аз да се добера до компютъра...
Тази сутрин написах суоер дълъг пост,но нещо заби и всичко се изтри..

Аяс, и аз да се вредя в честитките-всичко най хубаво ти желая  bouquet

Минди, запазваме ред с предимство на бебе Юли че кандидатите са много Mr. Green

И аз да се похваля Еми снощи спа от 9 дооооо 5  е това ако не е рекорд!

Тази вечер като я храних много се изнервяше,постоянно писукаше и дърпаше цицката? newsm78 Някой има ли представа какво означава това? Да не би да тече млякото прекалено бавно,или да е много гладна,...

И Ема си държи главичката но не особено стабилно.Аз умишлено я слагам по корем да тренира.

Фреш Hug

Гъди,изцеждай да не си докараш по гомяла беля Naughty Цедене му е майката! Аз така бях с буци,синини и температура-кошмар!

Я кажете за тая ваксина какво и е толкова специалното-на мен ми се струва че е малко прехвалена...

Напоследък много трудно заспивам вечер,но пък спим до късно с писанка.

Лека нощ на всички и да но успеете да поспите!

# 267
Добро утро! Днес ставаме на 1 месец и ще почерпим виртуално:

Честити месечинки на бебоците на anjeelina и mayjko, бързо да растат и много да слушкат мама и татко!
Гъди -няма объркване, щом ти остава твърда гърдата трябва да я изцеждаш докато се облекчи, но не до последна капка. Другия вариант е големия юнак да действа по честичко, докато омекне... Grinning
Да отговоря на bore77 понеже виждам, че никой не й е отговорил. Ето линкове за храненето на кърмачката и коликите:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188569.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=33738.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29220.0
Честито на Катеринка на мама Михайлова, да ви е жива и здрава малката мадамка!

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 09:00 от vanny_76

# 268
Днес правим един месец!Почерпете се за наше здраве!

Вани честита и на вас  bouquet

# 269
Добро утро.

vanny_76, честита месечинка  Heart Eyes С удоволствие ще се почерпя с тази бебешорска тортичка за ваше здраве  Laughing

Михайлова, честита месечинка и на вас   bouquet  И от вашата торта ше си хапна  newsm03

raia123, Боян също ми ги прави тези номера с пускането и нервното дърпане на цицката. Все си мислех, че е гладен, а се оказа, че това са коликите и когато го боли, той просто търси нещо да суче. И аз си го тъпчех ли тъпчех с кърма или чай, като си мислех, че е гладен или жаден, а най-накрая се усмиряваше със залъгалката в уста. Може и при вас това да е проблемът.

Вчера, като четох за мастита, доста се притесних, защото от ден-два чувствам напрежение отново в дясната гърда.  #Puppy dog И като станах за нощното кърмене, тя беше много твърда, болезнена и на буца  no Малкият доста изсука, но продължи да е така - е, като се хванах с помпата, час и половина цедих, чак до 3 часа, но мисля, че отпуших запушените канали, защото буцата почти напълно изчезна, както и болката. На сутринта вече беше добре, сега малкият хапна от нея, след малко ще поизцедя отновно, но много мъничко, колкото да предотвратя ново запушване  newsm10   Явно наистина трябва мого да се внимава с тези неща, че да не си докараме някоя голяма беля.

Да ви се похваля за нашия растеж - крачетата или по-точно петичките на Боян ми се струват пораснали  newsm47  Добре, че още не носи обувки, защото нямаше да смогваме да му купуваме  newsm62   Обаче лошото е, че около слабините се е изринал зверски от памперсите и сега го мажем с онова лилавото мазило. Дано бързо се излекува, щото и мазилото е гадно, и на него сигурно изобщо не му е приятно.

somebody, да не би коликите при Андреа да са се засилили сега и затова да се държи така? При нас също имаше период, в който само на ръце го държахме, иначе ревеше. Оказаха се колики, аз бях останала без ръце, но периодът отшумя от само себе си. Очаквам ново включване тези дни.  Хубавото при нас обаче е, че като е навън в количката и го возим, си кротува като агънце.

А на банята как се кефи, не е истина. Вчера дори си мислех, че като порасне малко и като започне да не слуша, ще му пълня ваната и ще го оставям да си се плицика там, за да кротува  newsm08

Общи условия

Активация на акаунт