ЮНСКОТО бебе расте, а мама радва му се от сърце! Тема №83

• 17 189
  • 286
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро!
Стелиян откакто се нахрани сутринта до преди малко не спря да се криви  Sad Вчера сутринта пак ми спретна същия номер, но да кажем че тогава си имаше оправдание-не беше акал сутрешно и се пънеше докато не я свърши работата, после разбира се на секундата заспа.
Да се оплача че и на нас са ни излезли ситни пъпчици по бузките и малко и на коремчето Sad За момента не ги обработвам с нищо. Вие как процедирате? Прочетох нещо за смрадлика, но ми се ще да прочета и други алтернативи за лечението им.
Аз като изключим оня случай с болезнената гърда, не съм се цедяла. Мисля си че кърмата се регулира според нуждите на бебето, а непрекъснатото цедене по-скоро може да ми докара някой проблем. Това разбира се е мое мнение с което не ангажирам никого. Аз от около седмица не сменям гърдите на всяко хранене, а започнах да давам едната гърда на едното хранене, втората на следващото. Тази схема повече ми допада от предишния вариант Simple Smile
Снощи от доста време насам поспахме до към три и половина с таткото на спалнята, а малкия в кошарката си (нали мъжа ми спи в момента в друга стая). Много ми беше приятно! Направихме и някакъв опит за секс. Не беше съвсем зле. Следващия път да се надяваме че ще бъде по-добре.
Нашия човек и той два или три пъти ми е правил този номер с пускането на цицката и истеричното реване, което първия път много ме стресна тъй като той е много лаком. Правил го е когато се напъва да се изака.
Честита месечинка на Катерина и Магдалена!

# 271
Привет и от нас!

Честит празник със закъснения на Ayas и lionka.bonbonka!   bouquet   bouquet

Честити месечинки на прекрасните бебчета на elde, Михайлова, vanny_76 и dessista! Да растат здрави и усмихнати!

Somebody, включвам се по въпроса с повръщането. Ние сме така още от родилното. Даже матрака му е повдигнат. Слагам го легнал винаги на една страна, подпрян с възглавници, за да не се върти и да не се задави като повърне. Понякога повръща много, направо се излива от устата му - това го прави, когато има колики и се свива като буболечка. Въртим се в порочен кръг, гърда-повръщане. Като се успокои, заспива и се прекратява всичко. Понякога, когато е сложен да спи, започва да се напъва наново и пак връща. Трябва да го следя от близо. Майка ми каза как да го познавам, че предстои криза - побелява му горната устна, точно под носа и брадичката. Като при големите хора, когато им е лошо. Даваме Саб Симплекс, Био Гайя, Чай на ХИП с копър. Аз пия БГ лактогонен чай (за него 100% фен, препоръчвам го!). Имам чувството, че коликите не зависят от нищо и не се оправят с нищо, освен с гушкане, сукане, и успокояване.

Акото ни е с променлив цвят през различните хранения. Отдавам го на това, че понякога има добавка, понякога лекарства и колики. АйлаHug, беше поставила много полезна статия за това, ето цитат: На петия ден след раждането изпражненията му вече са жълти. Жълти, жълто-зелени или жълто-кафяви изпражнения  с гъстотата на горчица (течни и неоформени) – това е нормалния вид на изпражнения на кърмачето. Рядко изпражненията на кърмачето могат да имат зелен цвят. Мирисът им е слаб и не е неприятен.

Gydelichkova, браво бе, все рекьордоски вървите! Прочетох доста за капките Саб, да ти спомена тук, че може да е интересно на повече хора, дават ги преди кризата, защото действали веднага. Аз, знаейки кога ще се измъчва, давам една лъжичка кърма с 15 капки преди ядене. Мисля, че има ефект. А с това цедене  #Crazy, аз се натъртих от помпата, не ща да я помириша вече!

Безколиков ден от мен за всички! Нямам представа кога ще пиша отново! Целувки и всичко НАЙ!

# 272
  • Ловеч
Добро утро..
Честити месечинки на всички бебоци,да са живи и здрави..
Фреш,добре дошла,ще чакаме по честичко включване от вас..
Гъди и аз чета противорвчиви мнения за цеденето,ошашавих се вече...Голяма хамалогия това кърмене..
Момичета най накрая взех кабела на апарата,та качих няколко снимки на Траян в албумчето..
Хайде отивам да хвърля душ,докато дреме малкия,до после

# 273
Добро утро!
Ние като по чудо спим (пу пу).Вчера половината ден бяхме навън, половината вкъщи и почти не е спала. Мисля, че ни застигна лактационната криза, защото постоянно беше гладна...и товаа заедно с коликите просто е картинка...
Вчера сутринта бяхме на първата си консултация - за 17 дни след изписването сме качили 650-700гр. (бяхме с памперс, а нз в болницата как ги теглят). Не ни измериха на дължина  newsm78 Док и изписа Зимафлор, вит Д и едно за мазане за ушичките, че много суха кожичката там. Каза пъпчето да не третирам с Топоцин...вие колко време слагахте? Беше ни се напълнило пъпчето и там го почистиха, за което съм много благодарна, защото незнам аз как щях да го чистя.

Конците от шевовете ми още не са паднали  #Crazy Казаха ми след 10-на дни, а вече мина повече и те още са там. И ме боли... Някой знае ли защо може да е така. Дори не ме извикаха на контролен преглед  #Cussing out А при тази от ЖК за да отида трябва да си платя, защото имала свободни часове само за платен преглед  #2gunfire

Вани, Михайлова, честити месечинки!  Kissing Heart

# 274
  • В Европа!!!
Честити месечинки на мамите и бебчовците   bouquet!
Да ви се оплача че вчерашният ден беше направо ужасен както за мен така и за Дениз  ooooh!.Толкова нерви и всичко това продължи до 24.00ч като и двамата ревахме  ooooh!.Тази сутрин сме по-спокойни и се надявам така да продължим  Praynig.С тези колики наистина единствения вариант е да се държи на ръце и на-вече да лежи по коремче на моето  Peace.Така даже и си спинка и понякога го оставям и аз си заспивам с него в тази поза  Heart Eyes.
Някой има ли идея как мога да го накарам отново да засуче от гърдите ми-защото отказва и аз се цедя с помпа и му давам с шише,но вече ми писва и искам да си го кърмя  newsm78?

# 275
Вчера е било някакъв по-особен ден,сигурна съм Thinking
Децата се скъсаха от рев вечерта.Беше някакъв малък ужас-тъкмо бебетат кротнат и батко им заплаква за нещо и после обратното,и така малко преди окончателно да заредя пистолета,заспаха всички,така че ви се размина да четете денс в 24 часа как Феникс се е хвърлила от 10 етаж Mr. Green

Гъди,много ми става мило като чета за Боянчо,понеже с Яско имат много сходни мерки,и той беше едро бебе и на 3 месеца носеше размера за годинка и беше 8 кила GrinningБоян върви по неговите стъпки,а какви хубави са пухкавите бебчета,пупу Heart Eyes

mayjko,похвално е,че искаш пак да кърмиш от гърда,желая ти успех Hug и ето ти няколко съвета,с които аз учех малкият Бо да засуче(той не можеше в началото):
1.Не го чакаш да зареве от глад,а при ранни признаци го поставяш на гърдата,все едно си се гушкате.Не си поставяй за цел да засуче,то и няма да стане веднага,но нека да му мирише на мама.Може преди това да поизцедиш малко,колкото да тръгне мляко и да му замирише на кърма.Предполагам,той няма да тръгва да суче от раз,а ако въобще не захване гърдата,не се ядосвай,имай търпение.После можеш да си му дадеш шишето,като огладнее.
2.Другото,което съм пробвала,е противоположнопто-чаках да зареве от глад и тогава му давах,защото засукваше по-енергично.Но бебетата стават доста нервни тогава и не сучат добре.
Можеш да пробваш и двата варианта,а иначе виж и тази статия ( тя е по принцип за кърмаческа стачка,но проблемът е сходен-да се накара детето да се върне към сукането от гърда):

Цитат
Първи етап (подготвителен)

Не е лесно да се справите със стачка, затова се постарайте да приключите всичките си неотложни ангажименти и да се подсигурите с подкрепа. Помолете близките си да поемат домакинските задължения за две-три седмици, за да можете вие да посветите цялото си време и внимание на детето. Опитайте се да им обясните какво и защо възнамерявате да правите и ги помолете да не ви се бъркат минимум три седмици. Добре ако до вас има жена, която да е способна след като чуе всичките ви оплаквания да каже нещо от рода: “ И все пак браво на теб! Постъпваш правилно и със сигурност ще постигнеш успех”. Подготовката може да отнеме от няколко дни до няколко седмици. Всеки ден е от значение, затова тя не бива да се проточва прекалено дълго във времето.

Втори етап (основен)

Той се провежда чрез малка “обсада”. За две-три седмици майката остава насаме с бебето, затваря се от външния свят и възстановява изгубените взаимоотношения, осигурявайки на бебето условия, максимално напомнящи състоянието на комфорт вътре в утробата.

Цялото това време тя прекарва много време с бебето на ръце или като лежи, гушкайки го. Често майката практически не напуска пределите на стаята или дори на леглото. Когато излиза от стаята, взема бебето със себе си. Изключва се всичко, което би могло да отвлече вниманието на бебето от мама: разходки, посещения от гости, отиване до поликлиниката, масаж. Бебето не се взима на ръце от други хора. Две-три седмици само майката докосва бебето.

Премахват се всички предмети за смукане: шишета с биберони и залъгалки. Те се премахват завинаги. Ако дохранвате бебето от шише, се научете да го правите с лъжичка. Това може да стане постепенно за три-четири дни. След това махнете биберон-залъгалката. Ако бебето е по-малко от два месеца, веднага забравете за нея. Ако бебето е по-голямо и е свикнало със залъгалка, я оставете за няколко минути преди заспиване, а след това я махнете изцяло. По-нататък следва да научите бебето винаги да заспива на гърдата.

Ако бебето се дохранва с адаптирано мляко, се намалява неговото количество. За това винаги трябва да се съветвате с консултант. Състоянието на бебето се контролира според количеството на отделяната урина.

Майката следва максимално да се съблече, идеалният вариант е да облече къси панталонки и лека риза с копчета, максимално да съблече бебето. Важно е бебето колкото се може по-често да докосва майчината кожа, да усеща, че гърдата е наблизо и е винаги достъпна.

Честотата, с която бебето с слага на гърдата, зависи от възрастта и пола на детето, както и вида на кърмаческата стачка. Винаги предлагайте на бебето да суче преди заспиване, при събуждане както и при всяка проява на безпокойство. Предлагайки му да суче, не настоявайте. Ако опитът не е бил успешен, успокойте бебето. Спете прегърнати и през деня и през нощта. По време на сън предлагайте гърдата веднага, щом бебето помръдне.

Не бива да допускате бебето да плаче на гърдата. Ако това се е случило, покрийте гърдите си и го успокойте, отвлечете вниманието му с нещо друго.

Ако бебето суче, не му отнемайте гърдата, докато само не я пусне.

Обикновено ако майката изпълнява всички препоръки, след около три до пет дни бебето започва да отстъпва. Борбата със стачката се смята за приключена когато бебето започне само да си иска да суче. При всички случаи продължавайте “обсадата” не по-малко от две седмици.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124928.0

Рая123 също би могла да се включи,тя успешно възтанови кърменето Hug

# 276
  • В Европа!!!
Феникс много ти благодаря за инфото което си ми дала  Hug.Заемам се веднага с тази сложна задача и дано да имаме успех  Praynig.

# 277
  • София
Здравейте,

Честити месечинки на всички бебенца!

Марти наистина се успокои вече, пу-пу. НО, сега ме тресът други притеснения, снощи бяхме в контакт с едно бебенце на 8 месеца, което сутринта се е обринало и педиатъра е казал, че това е шеста болест. Аз не бях я чувала, но се оказа вид шарка и вероятността да се разболеят, особено Марти е много голяма. Направо ми се реве. Cry Сега трябва да чакам 7-17 дена инкубационен период.

# 278
Mayjko,включвам се веднага,както предложи Феникс Wink

Реших да пробвам отново да кърмя съвсем  случайно-като гледах Ема как извърта главичка когато е гладна,си казах че това е инстинкт и бебето си иска цицката!
Отначало мислех че нищо няма да се получи и то защото постоянно четях,че веднъж прекъсне ли се кърменето-край!
Но изобщо не било така! Едно бебе трудно се отучва от топлата прегръдка на мама и вкусното мляко.

Един ден сложих Еми на гърдата,и тя за мое очудване засука веднага.Само че постоянно изпускаше зърното и аз го поднасях по 100 пъти към главичката,намествах я,препрочитах дали я поставям правилно и тн.М-у храненията когато плачеше все си мислех че е останала гладна и я дохранвах(моя грешка),и за 2 седмици направи едни огромни бузи Embarassed
Така храненията ни бяха през час,два...докато за около седмица нешата се оправиха.Е
Еми вече суче като пиявица.Давам и и двете гърди.Предлагам втората когато пусне първата.Така за около 15-20мин е вече сита.И никога не ми плаче (от глад) м-у храненията Naughty

Още нещо-през времето когато възстановявях кърменето давах чая с шише,както и залагалка,но това не и е повлияло по никакъв начин!

# 279
Феникс, даааа, супер сладки са пухчовците. Освен, че е едричък, като че ли и маниерите му са като на по-голямо дете. Понякога такива физиономии прави, придружени с едни чупки с ръчичките, някакви негови звуци и много жив поглед, че имам чувството, че всеки момент ще ми проговори или че иска да ми каже нещо   Party   Предполагам, че и зъбчетата по-рано ще му изникнат. При Яско как беше?

А твоите бонбони също са големи сладури, много им се радвам на снимките  Heart Eyes  У вас сигурно е голям купон  Crazy

petia_tag, искрено ти съчувствам, какво ли не преживя и ти. Дано Марти не се е заразил. А ако се е заразил, опасно ли е? По принцип нали казват, че шарките по-лесно преминават при малко детенце и дори е по-добре да ги изкарат, докато са дчица, но не знам дали това се отнася за бебенца (искрено се надявам да е така).

raia123, добре, че си се доверила на инстинкта си, а не на прочетенето (понякога многото четене наистина вреди според мен)  Peace

# 280
Гъди,на Яс му изби първо зъбче на 5 месеца-те всъщност избиха 2 наведнъж...всъщност обаче при всяко бебче е различно,но е възможно по-едрите бебета по-бързо да вадят зъбки...иначе наистина е много яко да имаш пухкалак вкъщи.Май единствения кусур е,че тежи повече...иначе е много яко да ви спират на улицата и да му се кефят на бузите Heart EyesЕх,спомени...а дано близнетата направят и те бузета,няма по-сладко нещо от бебепки бузки Heart Eyes
Ох,май прекалено се разтапям вече...не ми обръщайте внимание,днеска съм в особена фаза LaughingМилото каца днес най-сетне Heart Eyes

А!Вече за трети път казвам,дайте ми ако искате парлола за админ-акаунта.Аз поне веднъж дневно влизам във форума,така че ще мога да пускам нови теми и да правя поправки,ако се наложи.Понеже виждам,че всички сме малко или много ангажирани около бебоците Grinning

Петя,дано не се е заразило Мартито.

# 281
Честито и от мен на порасналите бебоци!

Петя,какъв е този вид шарка,за пръв път я чувам?При бебета ли е най често?

И аз умирам за бузести бебета.Само са защипане и цункане!!!

Моята бибоманка от 2 часа се мъчи да заспи,но пуста му биба все пада Mr. Green

# 282
Нетитоп, виждам, че четеш, как си, отдавна не си влизала?  Hug

Авеили, готово, извинявам се за грешката, поправих данните  Heart Eyes

# 283
  • София
ето за шестата болест, засяга деца до 2 годишна възраст http://www.evropea.com/sixth_disease.html

# 284
Вече разполагам с паролата и мисля да пусна новата тема Peace

Общи условия

Активация на акаунт