Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо рибата се въвежда като храна след третата година?
Защо оризовата каша се счита за подходяща храна за започване на захранването?
Какви са основните принципи на захранването според СЗО?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо рибата се въвежда като храна след третата година?
-
Защо оризовата каша се счита за подходяща храна за започване на захранването?
-
Какви са основните принципи на захранването според СЗО?
Основните принципи на захранването според СЗО включват въвеждане на различни храни в определен ред и в определени периоди, като се вземат предвид възможните алергии и хранителните нужди на бебето. Препоръчителният ред на въвеждане на потенциални алергени е ясно определен, като се отделя специално внимание на глутена, млечните продукти, яйцата, рибата и други потенциални алергени.
-
Какви са основните аргументи за и против съвременните методи на захранване?
-
Какво е мнението за късното постепенно въвеждане на твърди храни при бебета?

Според мен няма правилно и неправилно в цялата тази работа, ако не се вършат съвсем дивотии, т.е. не се изпада в крайности. Така че, мили мама и щерка, няма смисъл толкова да се карате - и двете искате най-доброто за детето.
Най - щадящ се води ориза, затова е популярно да се въвежда като първа храна, но това може да е и зеленчук или дори плод. Няма задължително. По - скоро се казва, че СЗО препоръчва да се захранва около шестия месец, когато детето покаже признаци, че е готово, това е по - важното. Относно даването на вода пък, златната среда е да се предлага, а ако детето иска ще пие, тъй че пак няма какво да упрекна майка ти относно водата
За киселото мляко също съм на мнение, че не е страшно ако се даде по - рано, но е безсмислено, защото какво печели детето от това
то се предполага че е на кърма или АМ, какво му даваш с киселото мляко, което то не получава. Тук е нещо като със соковете - вредите може да са по - големи от ползите. Пък и при теб когато си била бебе нещата са били различни, това ХМ колко качествено е било според теб
, а глутен майка ми не знае какво е
И защо всъщност тя още е жива като е хранена от 6-тия месец с краве мляко, квасено от мен, в добавка към хуманизираното. Изобщо без каквито и да било изкуствени тъкани! И с пране на 20-30 пелени дневно, отделно дрешките и гладенето. Мога да ви разкажа за това... 
Уважавам усилията и отделеното време на една майка, за да проведе разговор и да поспори с дъщеря си на нейна територия.