Рецепта за пухкав ябълков кекс?

• 25 669
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  Може да с направи плодов сладкиш и от пандишпан. Simple Smile

Селма,сладкиша ти е.... Crazy
Записвам рецептата веднага Hug
   Мерси!Записвай!Пухкав е наистина! Wink

# 16
Здравейте,мили момичета.Редовно чета вашите рецепти,част от тях пробвах и вече са любими на семейството ми.Ще ви предложа един невероятен ябълков сладкиш-направо се топи в устата.

4 яйца
          1 чаена чаша захар
          1 чаена чаша брашно
          1 пакетче масло/125 гр/
          1 пакет висквити-"Еверест"
          2-3 ябълки

Маслото се разтопява в тавата,върху него  се нареждат бисквитите,а отгоре обелените и нарязани на шайби ябълки.Яйцата,захарта и брашното се разбиват и се разстилат отгоре.Пече се на умерена температура.По желание се поръсва с пудра захар.
          Не мого да покажа снимка-просто не съм се сетила да го снимам,но наистина е невероятен.

# 17
Едно предложение и от мен за кекс с ябълки и овесени ядки -> http://medical.bg/recipe/34.html

# 18
Моят ябълков кейк,е много лесен ,пропорциите са точни и не ме е излагал никога.Щом имаш много ябълки -пробвай го -няма да ти отнеме много време приготовлението и вярвам ще го харесате Laughing
Продукти
4 яйца
1ч.ч захар
1/2 ч.ч. олио
1ч.ч. обелени и настъргани ябълки
2-3 ч.ч. брашно
1.ч.л. бакпулвер
1ч.л. канела,ако обичате
Може и шепа орехи.Приготвя се кексово тесто,като ябълките се слагат накрая и след това само брашното с бакпулвера.Пече се в предварително загрята фурна на 170 гр. с вентилатор за 5 мин/ или на 180-190 гр ,ако няма вентилатор/ и после на 170 без вентилатор още 45-50 мин.

# 19
  • забравих си мисълта...
Ябълков кекс

Продукти за тестото:

150 гр.               Прясно масло
    4                     Жълтъка
    2                     Белтъка
    1,5      ч.ч.       Пудра захар
    1         ч.ч.       Прясно мляко
    1          пак.     Бакпулвер
    2,5 – 3 ч.ч.     Брашно

Продукти за покритието:

5                 Ябълки   настъргани (aз ги нарязах на малки кубченца)
0,5               Пакетче канела
1       к.ч.     Орехови ядки
1                 Прах ванилия
2       с.л.     Галета или бисквитени трохи

Маслото с една ч.ч. от пудрата захар се разбива на пухкава смес. Постепенно се прибавят четирите жълтъка, прясното мляко, брашното, бакпулверът и разбитите на сняг два белтъка. Полученото тесто се ароматизира с ванилията и се изсипва в кексова форма, облицована с хартия. Отгоре се поставят настърганите ябълки размесени с галетата, счуканите орехови ядки и канелата.

Кексът се пече при 200°C около 35 – 40 минути.

Готовия кекс се покрива с белтъчен сняг от останалите два белтъка, разбити с 0,5 ч.ч. пудра захар, и се до запича при ниска температура.

Когато правих кекса втори път използвах захар кристал вместо пудра захар и добавих мрежа (ако мога така да се изразя) от пасирана извара (250гр.), едно яйце, захар,лимонов сок и ванилия. Тази смес шприцовах във форма на мрежа върху тестото и в квадратчетата поставих ябълковата смес, прибавих и стафиди. Семейството ми го хареса и в двата варианта.

Източник: "направи си сам ЗНАЕТЕ ЛИ КАК?... издание на Държавно издателство "Техника" 1986 год.

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 01:16 от Venetta

# 20
Здравейте, тъй като съм се заринала с ябълки, искам да направя някакъв ябълков кекс, но да не е от тези прекалено сочните, а да стои по-пухкав и въздушен някакси.

Сложи повече жълтъци, вместо цели яйца - например 3 жълтъка и 1 цяло яйце. От това ще стане пухкаво  Grinning Също има и чалъм при добавяне на яйцата. Маслото и захарта се разбиват първо да стане пухкаво и да побелее. После се добавят жълтъците към маслената смес. Добавят се там брашно, мляко и т.п. А белтъка от това едно цяло яйце го разбий със част от захарта на пухкава пяна. Добави белтъчната пяна най-накрая, като само я смеси с кръгообразно бъркане към останалата смес.
Ако правиш така всеки сладкиш ще стане по-пухкав от обикновено  Grinning

# 21
запис за рецептата

# 22
като ученичка правех супер лесна ябълкова пита, рецептата беше все по една чаша, разбиваха се жълтъците и накрая се прибавяха снежните белтъци и настърганата ябълка, обаче съмзагубила рецептата и не можах да я "нагодя", можете ли да помогнете? Praynig

# 23
като ученичка правех супер лесна ябълкова пита, рецептата беше все по една чаша, разбиваха се жълтъците и накрая се прибавяха снежните белтъци и настърганата ябълка, обаче съмзагубила рецептата и не можах да я "нагодя", можете ли да помогнете? Praynig
мама Галка ,не заня да ли ще ти помогне,но разгледай тук - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2256.msg48758.html#msg48758/

# 24
мама Галка ,не заня да ли ще ти помогне,но разгледай тук - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2256.msg48758.html#msg48758/
Оу , намерих нещо дето е с по една чаша , остава да пробвам, благодаря delicate!

# 25
момичета днес ще правя кейк от ябълки. ще правя по-горната рецепта на healthi ,но имам и една на ябълков пай. преписвала съм е от нета,
5-6 настъргани ябълки
3 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч.канела
шепа счукани орехи
2с.л. масло или маргарин

Общи условия

Активация на акаунт