Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 23

• 11 023
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
fata morgana ми че ти си добре само по 2 пъти на ден може скоро и към отбиване да вървите, ние нямаме никакви такива признаци  Tired направо сме си пристрастени не знам кога ще я отбия ма се замислям сериозно над това иска ми се тя сама да се откаже ма май ще се наложи аз да го направя, сега като дойде есента ще видя на какъв акъл ще съм.
А витамини и аз не пия щот съм много несериозна бях си взела една опаковка в началото ма се отказах после да си купувам и така  Simple Smile

# 106
Витамини доста изпонаизпих  ooooh!  докато бях бременна (отделно от желязото с фолиевата), дори без почивки, не знаех, че трябва  Confused След раждането - бирена мая, но само на няколко пъти. Просто не им вярвам вече, че се усвояват и играят въобще роля. А и като прочетох, че се натрупват в кърмата, а за мъниците ни не е желателно да приемат изкуствени витамини, мисля.  Thinking
Фата Моргана, не ги ли кърмиш за приспиване? Ако само 2 пъти сучат, то направо са си готови за отбиване! Определено, обаче, ти първо трябва да се подготвиш за отбиване.  Wink  Ясно е, че не гориш от нетърпение. Толкова сме свикнали, че сякаш ни е страх, че може да възникнат проблеми ако спрем да кърмим - я детето да се разболее и да се обезводни, примерно, или да не иска нищо да яде или пък в моменти на силен плач как ще се успокои. Не зная какво ще е Настя като достигне възрастта на вашите, но засега това е най-бързия начин за успокояване и единствен за приспиване. И тя не признава да я отклоняват, като реши, че ще сучи, вкъщи, слава богу, навън рядко - примерно днес докато прегръщаше едно друго дете падна назад върху главата си с детето върху нея. Много силно се разплака и и дадох да цокне за утеха. Тя бързо се разсея с нещо и се отдръпна, но не забрави - след секунди пак поиска и ревна като видя, че няма да и дам (няма смисъл навън - много се разсейва), но пак бързо се разсея като и заговори една друга мама.

# 107
  • Толбухин
Май ми е време да се запиша във вашите редици. Rolling Eyes
При нас за отбиване и дума не може да стане.Дани види ли ме седнала идва сяда срещу мен и се обслужва. Laughing
Витамини и аз отдавна не съм пила,като бях бремена пиех фолиева киселина и желязо.След това 2-3 опаковки бирена мая,но имам чувството че от нея се напълнява.

# 108
  • София
Fata morgana, май спокойно можеш да махнеш следобедното, щом се налага да ги викаш понякога, значи си е време - нямат чак такава нужда от него. А след това - както дойде, ако тръгнат да се отбиват - 2 г. е прекрасна възраст за отбиване, аз щях да я отбия, ако имаше такива признаци, но при нас още е химера това - като сме заедно, суче по 3-4-5-6 пъти на ден. За заспиване задължително, а това е много важно сучене.

# 109
  • София
Fata morgana, май спокойно можеш да махнеш следобедното, щом се налага да ги викаш понякога, значи си е време - нямат чак такава нужда от него. А след това - както дойде, ако тръгнат да се отбиват - 2 г. е прекрасна възраст за отбиване,
Те явно натам отиват децата, но на мама не й се ще. Wink Както стана и с мен, ама никой не пита  Laughing - вчера ме гледа по сутиен, възклицава 'мамо, мляко' и до толкова. Още ми е трудно да свикна с мисълта, че не кърмя. Sad Whistling То толкова неестествено състояние - последните 5 год. съм била все или бременна или кърмеща. Laughing

# 110
  • София
Скок! Чак на 8ма страница ви хванах. Поумешах се малко по чужди хора, понаизнасях лекцийки за кърменето тук-там, някъде 'фащат декиш думите, другаде удрям на камък, ама такова животно голям кърмак, никъде не видях. На изчезване ли сме? Стринка ми пък упорито му обяснява на Митко, че в циците ми нямало мляко. Предложих и да си цокне, ако смята детето за будала.

Моя кърмак не приема "Не" за отговор и аз си знам, че по-добре кърмене на кротко момченце на обществено място, отколкото кърмене на разярен малчуган, разтеглящ блузата, месещ циците ми, крещящ:"АМ, АМ, АААААМ". Опитах се да следвам съветите ви за отказ, ама не ми вършат работа. Занимавам го, говоря му, а той пищи и се изнервя, че се правя на неразбираща. Викам да си седим така на поискване докато, до тогава, но пък ми идва друга идея в главата(дойде ми след като прочетох заглавието на една книга):"Родителите, които се страхуват да кажат "НЕ". Е в книгата не става въпрос за кърменето, но аз май по тоя път съм тръгнала. Вдигам блузата, но мир да е. Ако ще в рейс, в ресторант, където ме свари. И преди беше така, с всички ви е било така, но сега като са ни по-големички децата, вие можете да отказвате, а аз - не.

# 111
Мен пък ме мори това, че с второто бебе май нямам достатъчно много кърма, като с първото... а хем се очаква, че сега съм много по-опитна кърмачка и знам сума ти повече мурафети! Но защо така се развиват нещата?...
Дали женският организъм не се "уморява", ако трябва дълго време да е все бременнен и/или все да произвежда кърма или просто аз си мисля глупости, щото ме мързи да прочета нещо по-сериозно по този въпрос.  newsm78

# 112
  • София
Като ти гледам лентичките разликите на децата ни са горе-долу еднакви. Simple Smile Няма такава умора, и аз бях за  5г. или бременна или кърмачка, но нямах проблеми с кърмата с малкия. По-скоро ми се струва, че в момента малчото ти е в скок на растежа. Wink

# 113
  • София
...но сега като са ни по-големички децата, вие можете да отказвате, а аз - не.
Оооо, Скреч, зависи, аз още не отказвам навън винаги - всъщност по-често давам, защото не ми се занимава с истерясало дете. Макар, че снощи бяхме на вечеря с едни приятели /които не сме виждали от година, те сигурно си мислят, че отдавна съм я отбила/, и не ми се искаше да предизвиквам изумени погледи, и като й стана скучно на Анна да седи на стола и си поиска "ам", аз й казах, че точно сега не може и след малко ще си отидем вкъщи - учудващо, но го прие ок и не повдигна повече въпроса. Та, явно има моменти, когато е възможно, но твоето дете ми се вижда още малко, аз отскоро успявам.

# 114
...или просто аз си мисля...

Просто си мислиш  Hug
От началото на 2004 съм бременна или кърмачка, или бременна кърмачка  Mr. Green, не пия витамини или добавки.
Какво те тревожи в кърменето?

# 115
  • sofia
Та, явно има моменти, когато е възможно, но твоето дете ми се вижда още малко, аз отскоро успявам.
Просто пробвайте в прав текст "Сега не може, навън не се цока" и подобни. От раз естествено няма как да стане, но най-неочаквано ще се разберете. Преди да излезете може да споменете, че навън не се цока, ако иска сега, и лека-полека дечко ще свикне с мисълта.
Към втората година вече може да има режим  Wink

# 116
До 3-та година аз не успявах да "отбивам атаките" навън. Кърмих, та пушек се вдигаше. След това вече човека сам се отказа.
Сега само ако е много уморена и раздразнена пита дали ще и дам, но казва "у дома" и приключваме въпроса.
Но пък въпросът с отбиването при нас остава някъде в мъглявото бъдеще...
Обяснявам много внимателно, че е пораснала, казвам приказки, и т.н. че е голямо дете и няма нужда вече от кърма. Човека каза "Като стана колкото теб, ще спра да цокам." и точка.  ooooh! И се е научила малката маймунка да обяснява колко е полезна кърмата! и "чете лекции" на мен  Laughing

# 117
Човека каза "Като стана колкото теб, ще спра да цокам." и точка.  ooooh! И се е научила малката маймунка да обяснява колко е полезна кърмата! и "чете лекции" на мен  Laughing
Joy Joy Joy аа вие ме разбихте, ми има си теория човека и знае мале само и аз да не се докарам като вас не искам вече да я кърмя ама от друга страна ако не я кърмя не знам какво ще правя и все отлагам за есента от есента за пролетта ма предполагам че ще я отбивам вече и няма да е никак безболезнено  Sad

# 118
  • у нас
...
Обяснявам много внимателно, че е пораснала, казвам приказки, и т.н. че е голямо дете и няма нужда вече от кърма. Човека каза "Като стана колкото теб, ще спра да цокам." и точка.  ooooh! И се е научила малката маймунка да обяснява колко е полезна кърмата! и "чете лекции" на мен  Laughing

Joy Joy

# 119
  • FRANCE
Здравейте и от нас, От хайманосване не мога да стигна до форума. Преди време писах че отделих Алекс в собствено легло и стая. В началото се бъдеше както обикновенно тоест по н-пати на нощ и аз притичвам по цяла нощ. Но от около седмица се буди не повече от 2-3 пъти. направо си е чудо. Установих че ако сам заспала в нейното леглото  Embarassedпочва пак да се буди на всеки 40 минути и да си търси да суче.

...

Joy

Общи условия

Активация на акаунт