Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 23

• 11 003
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, ние още нямаме достатъчно стаж за вашите редици, ама натам сме тръгнали  Grinning
Имам питанка и предполагам, че тук може да намеря отговор  Hug Малко е странно, но може и на друга да се е случвало. Значи става въпрос за кърменето за приспиване (ние все още спим сутрин и следобед) - като кърмя сутрин и вечер за приспиване, заспива на гърдата след 5-10мин. Всеки път. Следобед, ако и дам да суче, насуква се и става да пълзи нанякъде. Търка очичките преди това, натежават и клепачите, гушка се в мен, но сукне ли - край. Дотам със спането. Ако удържа фронта и не и дам, заспива само с люшкане, подрусване, галене по главичката. Защо го прави? На някоя друга мама случвало ли и се е? Благодаря предварително за отговорите  Hug

# 136
Може да се ориентира вече да сменя режима, но може и два месеца да минат дотогава. При нас също когато още бяха два съня през деня, следобед беше много трудно. Реве, търка очи, едва се движи, но не заспива със сукане. Върнахме се на приспиването от втория месец - на цица и люшкане настрани. Така 10 мин. и заспиваше. Ще го израсте (както всяко друго неща  Grinning)

# 137
онзи ден водих точно такъв разговор с моя позната. Казва, че лекарката й казала, че не е наддало бебето достатъчно, само 700 гр за втория месец.,
На всичкото отгоре това наддаване си е съвсем нормално, наистина лоша работа с педиатрите! ooooh!

# 138
  • До хладилника, който обичам
Mръх, от активности няма човек време за форум Mr. Green

човек, който вече взима хапчета за спиране на кърма, трудно ще се върне назад.
Трудно, но не невъзможно. Мери е права с подчертаното - "ако наистина има желание". Скоро една история на майка, пила хапчета 2 седмици, а после премислила и с много, много усилия, упоритост и желание - възстановила кърменето, отново ме изуми на какво са способни телата ни. Човешката природа някой път върви едва ли не на въпреки на модерните времена.

# 139
margarita1 мойта примерно много често съм я виждала изморена, но след като се насуче сякаш презарежда и включва турбото както ние  викаме  Mr. Green щот не спира да бяга по цял ден  Crazy сигурно се дължи на това че още я кърмя щото навсякъде където отидем изумява народа със енергията си  Crazy

# 140
  • в страната на чудесата
е да, ако не е достинекс. доколкото знам след второто хапче възстановяването е mission impossible.

# 141
Здравйте мами,и аз съм в отбора на дългокърмещите,но никога до сега не съм писала тук.Ще се радвам да ме приемете сред вас.Кърмим се вече 1 год. и 3 месеца.  bouquet

# 142
Маргарита, аз лично си мисля, че е заради преминаването от два пъти към едно спане на ден. И моята е така - днес ще спи два пъти, утре - веднъж. Когато уж ще спи за втори път, търси цицата да се приспи, суче и ... скача, пълна с енергия за игра. Laughing Не я мисля толкова.. растат децата, променят се, явно вече събират сили да будуват по-дълги периоди. Wink Това, което ме кефи най-много от цялата ситуация е, че вечерта към 9 вече клюма, къпя, давам цица и за 5 мин. отлепя, та мога да се насладя на цяла свободна вечер. Mr. Green

# 143
Явно е от периодите когато иска, ама още не може  Mr. Green Аз не се притеснявам, хванала съм и цаката - давам и да суче, после беснее половин-един час и после се приспиваме без сукане  Simple Smile Просто ми беше интересно защо го прави и дали има и други такива бебета 

# 144
И аз познавам една мама,на която отрочето е само на десет дни и засега е на Хумана,докато и минат зърната на гърдите.Не знам дали дотогава въобще ще има мляко и дали пък бебето ще иска да суче.
Това ме кара да се замисля какво бих правила аз, ако на мен ми се случи подобно нещо. Моите зърна също бяха много чувствителни, болеше ме при кърмене, но не стигнах до рани. Баба ми по бащина линия е кърмила само 18 дни точно поради много разранени зърна, а аз приличам на нея - тънка кожа и т.н. В страха си, да не ми се разранят и на мен, сложих за 1-2 дни силиконови зърна и всякаква чувствителност мина от раз, като с магическа пръчка. Всъщност видях, че много лесно се изтеглят зърната с помпата, когато са със силиконовите отгоре, в смисъл, че вакуума явно помага да останат издърпани малко по-дълго време - достатъчно, че Настя да може да засуче. Имахме проблем с засукването и на ареолата (предполагам това също е било причина за болезнеността на зърната ми, освен хормоналните причини, де) и това много помогна. Чак доста по-късно попаднах на статия против силиконовите зърна, за това, че бебето може да се "пристрасти" към тях и да не иска после да сучи от майчините и др. евентуални проблеми. Но дори и да знаех за тази опасност тогава, пак щях да го направя. Настя беше живо бебе, плачеше повече, отколкото спеше, нахвърляше се на сученето като истинско зверче и не мисля, че щеше да се омързеливи и да отказва да сучи. Тоест дори и да знаех, щях да поема този така да го нарека разумен риск, защото другият - да продължа да кърмя с болезнени зърна, без да направя нищо за подобрението им, не ми се вижда никак разумно с оглед на успешното бъдещо кърмене.
Затова ми стана интересно какво бих правила, ако все пак бях стигнала до истински болезнени рани, кръв и т.н. Какво се прави в такива случаи? Само не ми казвайте, че трябва да се търпи! Не зная как биха минали такива сериозни рани при положение, че кърменето е през минимум 3 часа (на по-често още по-зле). Предполагам, че има цели статии със съвети, но аз ей така импулсивно се впуснах да питам тук и да получа бърз и кратък отговор.  Blush  Пък и си мисля, че ще е полезен и на други, които също нямат достатъчно време да прочетат по проблема. Аз затова много съжалявах, че не четох достатъчно преди да родя - ама като не знаех какво ме чака и как няма да имам време за елементарни неща, камо ли за четене, ровене и тепърва да се ограмотявам.  Crazy 

# 145
Деси, на първо място се търси причината за рагадите, а тя обикновено е неправилно захапване на бебето. Иначе казано, намери ли се правилната поза и захапка, кърменето спира да боли, дори в момента зърната да са рани.
Помага ланолина, омекотява и заздравява кожата, не се налага да се отмива. Гърдите не се мокрят, за да не се изсушава кожата допълнително. Добре е да се оставят голи колкото се може повече, кислорода, остатъците от кърма и бебешка слюнка са чудесно лекарство.

# 146
  • В сърцето на ММ
И аз имах големи проблеми със зърната първите 2 месеца,защото първото ми дете така и не засука и зърната ми бяха плоски.
Мажех се след всяко кърмене,ходех си гола из къщи ,четях тук,писах лични с въпроси.Но бях решила да кърмя на всяка цена и се подготвях за това докато бях бременна-радвам се,че успях.

Ние повече от 2 седмици не сучем през деня.
Сега хем съм доволна,хем усещам как млякото намалява и ме боли.Може би накрая е така.Добре,че той разбира и като му кажа през нощта ,че ме боли,цоква малко и пуска. Heart Eyes

# 147
Деси, на първо място се търси причината за рагадите, а тя обикновено е неправилно захапване на бебето. Иначе казано, намери ли се правилната поза и захапка, кърменето спира да боли, дори в момента зърната да са рани.
Помага ланолина, омекотява и заздравява кожата, не се налага да се отмива. Гърдите не се мокрят, за да не се изсушава кожата допълнително. Добре е да се оставят голи колкото се може повече, кислорода, остатъците от кърма и бебешка слюнка са чудесно лекарство.

Ох, така е, Мери, вярвам, ама мойто дзверче нямаше как да му дам да сучи правилно - тракаше с ченето като менгеме бързо бързо и въртеше главичка наляво надясно непрекъснато. Това да отвори устичка, нослето да е под правилния ъгъл и т.н. - мисия невъзможна. Аз, честно казано, не се сещах в началото, че трябва да се изцедя малко преди кърмене, за да омекне малко ареолата. После започнах, но пак с помпа, де, че иначе в началото ме болеше, абсурд да стискам с пръсти да цедя. Затова казвам, че със силиконовите зърна и помпата се получаваше най-хубавото дъъълго зърно. Но пак казвам, съвсем за кратко ги ползвах, просто нямах нужда от дълго време - всякаква чувствителност ми мина отведнъж - и хормоните, и бебето явно е засмукало вече по-правилно, след като са ми поомекнали ареолите като цяло.

# 148
  • София
Mръх, от активности няма човек време за форум Mr. Green

човек, който вече взима хапчета за спиране на кърма, трудно ще се върне назад.
Трудно, но не невъзможно. Мери е права с подчертаното - "ако наистина има желание". Скоро една история на майка, пила хапчета 2 седмици, а после премислила и с много, много усилия, упоритост и желание - възстановила кърменето, отново ме изуми на какво са способни телата ни. Човешката природа някой път върви едва ли не на въпреки на модерните времена.
О, Бу, аз нямах предвид трудно физиологично - защото е взела хапчета и те ще й попречат да кърми, а трудно психологически. Ако си решил да вземеш хапчета, за теб кърменето е приключило още преди това - в главата ти Confused. Естествено, изключения винаги има, и е хубаво, че е така. Simple Smile

# 149
Е, ако са наплашили убедително жената, че кърмата и не струва и тя, за да се предпази от проблеми с препълнени гърди, е започнала с хапчетата. Може и това да е случаят - хората като не са чели и изпълняват машинално, без да се съмняват.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт