Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 23

• 10 970
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
Да споделя за следобнето кърмене за приспиване - моят прекарва доста време с баба си откак беше на 3 м, когато започнах на половин ден работа. Следобед си бях вкъщи, но той и сутрин поспиваше и привечер, и никога не ме е търсил за това, когато ме няма. С таткото също без проблем заспива по всяко време, стига да не му съвсем празно търбюхчето. Отскоро дори и да съм вкъщи, но той вече да е сукал, спокойно си заспива с баба си, и с дядо си, който доста по-рядко вижда също е заспивал. Просто му трябва найко да му поговори, да го погушка, и евентулно да го полюлее и това е. Но ако съм този някой, без сукане не минава! Вече започна като ме види без сутиен, веднага да ми се лепва  Laughing

# 211
Като стана въпрос за Младите майчета-аз Родих на 20г. и половина.Сега дъщеря ми е на 1г.и 3 месеца и се кърмим все още(даже предимно сме на цока Mr. Green)Винаги съм знаела,че ще бъда дългокърмеща мама.Просто така го усещам и го искам с цялото си същество,а и детето го иска Two Hearts.Бях чела преди бременността предимно книги,но бях твърдо убедена,че бебето ми НИКОГА няма да вкуси АМ. NaughtyЗакърмих я на 5-тата минута от раждането и така вече 1г.и 3 месеца.Но за мен това е началото. PeaceУспех на всички мами-- в отбора и дано той да се увеличава с всеки изминал ден.  bouquet

# 212
Да споделя и аз за нашето следобедно заспиване-при мен без цок не е заспивал-ако се опитам да го забаламосам много се ядосва,сърди се,плаче и аз ...давам,къде ще ида.Свекърва ми стана няколко пъти го приспива,но аз задължително не съм в къщи.Само първия път е плакал много и то защото са били в спалнята,където знае,че мама дава  Mr. Green.Като са се преместили в дневната се е успокоил и е заспал.Следващия път тя директно го е приспивала в хола и той е заспивал буквално за 2 мин.Та така при нас.Деси,пробвай някой друг да го приспива наобяд.

# 213
Помощ!!! След 2 седмици тръгваме на ясли...  Sick
Не знам как ще го понесем и аз и детето! Живеем в чужбина и нямаме помощ от роднини. 24 часа сме заедно и е много привързана, а ако плаче за мен ще ми скъса сърцето. А как ще заспива на обяд, без да суче, не знам!
Някой да знае някой номер за лесна адаптация?  Rolling Eyes

# 214
Единственият номер за лесна адаптация, който знам е плавността в прехода. Първо оставяш гледане през оградата, после посещения с мама за няко и друго час, после детето само за някой и друго час, и чак накрая оставяне за цял ден. За 2 седмици може да стане  Simple Smile

# 215
Ех, ако можех моите да ги дам на ясла за един ден поне  Tired  Хич няма да му мисля  Simple Smile Не се притеснявай, на тази възраст мисля че ще й е и много интересно да играе с други деца, забелязвам как моите като са с други деца и си играят въобще не се сещат за мен  Simple Smile Както ти е казала и Мег опитай да направиш прехода плавно т.е. да я оставяш постепенно за по-дълго време. Бахме обсъждали веднъж в една друга темичка и май дългите сбогувания не са за предпочитане, само изнервят повече децата.

# 216
Да и мен яслата ме вълнува че може септември да тръгнем ама как ще стане с раздялата не знам и как ще и повлия е, тука като си я гледам си е волна птичка а там трябва да свиква на ред и дисциплина, а има нужда от това оф не знам като дойде момента ще видя какво ще стане и на място ще преценя да я оставям ли или не  newsm78

# 217
  • Германия
Ауч! Ясла...ако е възможно и позволено, нека да има по-дълга адаптация, както беше предложено по-горе, първо за малко, после за повече, на обяд...те милите са толкова изморени, че заспиват без много зор (повечето) Обаче, всяко дете е различно, първото ми кърмаче така или иначе тръгна рано на ясла и след 6 месеца не ме пускаха вече вътре да кърмя..Заспивал е с рев, така заспиват и до сега доста от бебенцата  Cry Чувам ги всеки обед като мина покрай яслата.
Второто ми кърмаче е от 2 месеца на градина, но...понеже имам горчив опит с първото, малкия ходи само до обяд и прибирам, кърмя и заспива почти веднага. Сърце не ми дава да го оставя там да спи, хеле пък като знам, че често остават гладни децата, я храната не е вкусна, я не е стигнала..Иначе, възпитателките в яслата навремето позволиха да оставя едно одеалце, което да мирише на мен и така Мартин заспиваше обедно време в яслата.

# 218
Дългокърмещи мами,искам да ви попитам един въпрос,който ме вълнува.До каква възраст кърмихте нощем,тъй като ние сме вече на 1г.и 3 мес. и не сме отказали нито едно нощно кърмене.През нощта се буди на 3 часа горе-долу да суче.При вас как е.Споделете.И не повлиява ли отказването на нощните кърмения на лактацията. newsm78 Thinking

# 219
До година и половина горе-долу,после взе да пие само вода като се събуди.

# 220
Кlemensia, на вашата възраст Ралица също сучеше много често през нощта заради зъбоникненето. Изобщо не съм се занимавала да прекратявам нощното кърмене, тя сама направи по-дълги периоди на сън и сега в спокойните нощи се размрънква само веднъж. Рядко се случва да не се събуди изобщо. Решението за нас беше да спи на нашата спалня, така е от новородена.

Последна редакция: нд, 02 авг 2009, 12:18 от Чикита

# 221
  • София
Понякога суче често, почти постоянно(по време на зъбоник нпример), а друг път прави по 5-6 часа нощни паузи. Не съм се опитвала да махам нощщното кърмене, но съм чела, че е добре ако се налага, но детето отказва да се примири, да спи с друг близък за няколко нощи- татко, баба... с когото е свикнал.

# 222
Нашият батко си сучеше до последния ден нощем /2 години и 9 месеца/.

# 223
  • В сърцето на ММ
Ние спряхме всички дневни сукания,само през нощта сучем 2-3 пъти. Peace

# 224
... че често остават гладни децата, я храната не е вкусна, я не е стигнала..
За дълга адаптация съм и аз, но където и да е и с когото и да е в един момент почва "мама, мама....." и така докато не се появя!
Относно храненето: в градинката в Гърция, където съм я записала сутрин си носиш храна за детето - задължително обядът, а ако желаеш - и закуска и плодове. Аз лично не мога да си представя как всяко дете яде различна храна, но ще видя как се справят... Каквото остане вечер се връща на родителите, със отчет какво е изяло детето през деня (за тези, които не са носили закуска, а ползват полагащата се). Впечатли ме, че не ползват микровълнова, а затоплят храните във фурна. Вилиците са забранени и децата ядат всичко с лъжици  Laughing
Също така майката носи чаршафчета за креватчето.
С две думи - озадачена съм много и страшно притеснена!  Cry

Общи условия

Активация на акаунт