Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 23

• 10 980
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
Ама то ще е като всяка статистика - ще дава общ тренд и няма да отчита индивидуални особености Simple Smile Затова нека никой не се чувства засегнат по какъвто и да било начин  Simple Smile Важното е, че дечицата в подписите тук са доволни, щастливи и получават най-доброто от майките си  Heart Eyes

# 196
  • София
аз пак нахлувам в темичката ви, но нали все си ме влече насам  Simple Smile

За кърменето, миналия път бях много доволна от акушерките в МД, много насоки ми дадоха. Сега обаче бях много възмутена, пред мен направо отказаха две мами от кърменето, защото изобщо не обясняват как да се кърми бебето и те даваха само добавка. В същото време ги обвиняваха, че нямат желание за това. Не е само четенето, много мами четат и им се вижда супер лесно и като почне бебето да плаче и няма кой да ги насочва и хайде на шишето. Много е важно дали ще има кой да ти помага и насочва.
за привързаното родителство това е моят начин за гледане на деца. Аз лично смятам, че когато на едно дете се дава своевременно много нежност и внимание, се изгражда като самостоятелна и уверена личност. Таткото разбира се не е на моето мнение, особено след като и бебето не иска да си спи в креватчето, а за четирима вече е тясно.

# 197
А, Мег , не съм съгласна.. Simple Smile

Mr. Green Дзвинете Simple Smile
След още 1-2 дърти кърмачета и ние ще влезем в извадката  Laughing

# 198
  • София
Альоуу, лелите, дъ ни съм ви чула да говорите таквиз работи! В една друга тема сериозно се опитваха да анатемосат младите майки, че не били способни да гледат деца. Ха, дъртофелници недорасли ще ми обясняват, че били по-добри майки от мен  Crossing Arms .
 Иначе за кърменето - моя най-лична приятелка и съфорумка ми е наборка(22  Blush ), а е бременна кърмачка, която много се надява да е по средата в тандема след като роди.

# 199
Според мен си е до човека-познавам и млади и недотам млади майчета,които не кърмятили пък съответно -кърмят.Като има желание човек -намира му колая!А оправдания-също.За протокола-на почти 39 съм ,лекар ,и никога и през ум не ми е минавало ,че ще кърмя дълго.Първото дете го кърмих-6-7 месеца-просто времената бяха такива-ранно захранване,заместване на кърмене,нямаше нет-тогава.
Сега с второто влязох абсолютно неподготвена и непрочела нищо-освен преапоръките на СЗО за изключително кърмене през първите 6 месеца и недаванито на вода.Просто от първия път ми беше останало,че от кърменето по-лесно няма и бях абсолютно убедена,че искам да кърмя.Впоследствие попрочетох туй-онуй,хареса ми,запалих се просто съответстваше на моя мироглед и нагласа,педиатри,баби,роднини и през ум не ми е минавало да ги слушам Laughing,просто следвам желанията на бебето,моята интуиция и чета форума.

# 200
Ееее, ние все наборки сме тук горе-долу. Аз съм на 33. А младите майчета направо шапка им свалям, но въпреки възможностите за информиране в днешно време, определено са малцинството в кърмаческите редици.  Naughty  Аз, признавам без бой, на 22-23г. тепърва се учех да работя на компютър, за Интернет достъпа да не говорим. Та едва ли, ако не бях прочела всички тези неща последните 2 години, щях да кърмя, при това все още. Като се има предвид колко проблемно ни беше кърменето с Настя първите месеци, щях да съм се отказала "давным давно", казано по-звучно на руски. А дали се чувствам млада или стара - ами, да ви кажа, не се чувствам особено млада, когато се сравнявам с майки на моята възраст, които бутат количка с бебе, до тях върви по-голямо детенце, а понякога и вкъщи ги чака някой дангалак (чка). Но какво да се прави - късно е вече да върна времето назад. Пък и не се знае какво ми готви бъдещето - току-виж ми се наредили нещата да си помисля и за още поне едно дете.
Момичета, споделете, моля ви, как и на каква възраст точно започнахте да премахвате следобедното кърмене за приспиване!  Praynig  На Настя в момента и растат големите кътници и силно се надявам след това да се приспиваме (през деня само имам предвид) по други начини. Как успяхте да научите децата да заспиват, примерно, с четене на книжки. Междудругото да обясня, че засега книжки не и чета или пробвам само за малко, понеже тя няма търпение за това - само я дърпа, джаска и ръба и аз да се опитвам да се боря, за да и чета не става - то малко и трябва да се начумери, че и противореча (в смисъл да дърпам книжката от нея), голямо е инатче!  ooooh!  Но мисля да се опитвам малко по малко. Тази вечер бе много уморена, понеже следобяд не успях да я приспя  Rolling Eyes  и докато я бършех след банята започнах да и разказвам Червената шапцица и за малко се кротна и отпусна, но от това осъняване се присети да сучи, още преди да съм и сложила памперса. Не, че и дадох - аз не съм толкова отзивчива, така че и тя се е научила да изчаква малко, когато аз и дам, а не точно, когато на нея и се иска. А приказката малко я обърках - срам и позор, най-известната приказка!  Blush  Така, че ще трябва да си припомня малко приказки - ясно е, че ще трябва така да и ги разказвам и показвам (по-актьорски, че нали няма да има картинки). Ако знаете някой интересен сайт с приказки, пуснете да видя!  Hug

# 201
  • в страната на чудесата
http://www.az-deteto.com
има всичко - приказки, скици за оцветяване, песнички, абе каквото ти душа иска...

# 202
Хе-хе, лека полека всички си признаха, да не станем темичка на ДЪРТОкърмещите мами  Joy Аз ей така подхвърлих, защото обикновено в БГ връстничките ми имат вече деца в горния курс, а аз още колички бутам  Blush Но като споменахме статистики се разтърсих и наистина "Greater age, education, and weeks of exclusive breastfeeding were associated with longer duration of breastfeeding." т.е. "по-зрялата възраст, по-високото образование и по-големият брой на седмици изключително кърмене се пряко свързани с по-голямата продължителност на кърменето." http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7857467?dopt=Abstract На който му се четат още статистики - ето ги тук: http://www.kellymom.com/writings/bf-numbers.html
Както вече и някой друг спомена ЕГН-то със сигурност ако не друго дава повече спокойствие и увереност в собствените възможности. На 20 е много по-лесно да слушаш безрезервно бабите, педиатъра, акушерката, съседката и т.н.
Не знам защо, но съм възпитана, че едва ли не е грозно голямо кърмаче. Дядо ми е кърмен доста дълго и даже в семейството ни винаги се е споменавало като едва ли не ненормално, че той си спомня как е ходил при майка си да иска да суче. Въобще не съм предполагала, че ще успея да стигна дотук с кърменето. Най-интересното е, че нямам намерение да спирам  Simple Smile Всъщност в една от статистиките се посочваше, че сред основните причини за продължителното кърмене и нежеланието на майката да спре  Crazy 

# 203
ЕЕеееее, ай ся! ДЪРТОкърмещи мами  Crossing Arms   Joy Много сполучливо заглавие btw Peace
Аз пък ни съм млада, ни съм стара, тамън съм си!  И съм една красива - красиваааа па умнааааа  Joy

Направих си експеримент с моето кърмаче - оставих го на морето с татко му, въоръжих го с шише и с адапте за вечер и нощем; сега чакам резултата; засега всичко е съвсем спокойно и нормално, малкият е обърнал шишето за отрицателно време, без хич да се замисли... явно вече не съм му чак толкова необходима, колкото той на мен - сега едно цедене ще падне преди сън  ooooh! Да изкараме зимата, пък тогава ще видим. Лека нощ, отивам да спяяяя, да спяяяя, да спяяяяя..... до утре чак!  Mr. Green

# 204
Дами, приемате ли още една дъртокърмеща в компанията си? Съотношение 2,5 / 42 ? Май съм ви кака на всичките тук  Crazy Не че се имам за стара... днес в разговор с Бу си дадох сметка, че всъщност по-изумено ме гледат, когато кажа, че още кърмя, отколкото когато кажа на колко години съм и кога съм родила Laughing
Fata morgana, деца на мои съученички са кандидат-студенти това лято, а аз... аз обяснявам на  майка си защо не бива да говори на дъщеря ми, че "вече е срамно" да суче. Живот... всеки върви по свой път.
Desi_sunshine, аз още не успявам да приспя Рали по друг начин. Баба й обаче успя от първия опит (когато се върнах на работа след майчинството) и продължава успешно да я приспива всеки божи ден. Ако аз съм вкъщи, не става. Книжки четем, приказките наизуст ги знае и ми  разказва, но да заспи - не. Дано при теб се получи другояче.

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 23:58 от Чикита

# 205
Брееей, що народ излезе от нелегалностъ  Mr. Green
За протокола- почти 5/35, дърта- млада, нямам време да усетя каква съм  Mr. Green
Храним се здравословно, защото съм мързелива а и мъжа има болен стомах, готвя разнообразно, без пържено и много подправки. Децата захранвах късно, когато, каквото по колкото искат. Привързано родителство разбрах че се нарича моя начин на живот, когато четох тук. Така го чувствам и разбирам гледането на децата, и макар да не допада на много народ, включително на някои мои близки, не ме вълнува никак. Таткото, до колкото може да вземе отношение, все е липсващ понеже, е щастлив от начина по който отглеждам децата ни.
Деси, трудна работа, не съм отказвала и не мога да съм от полза.

# 206
  • Глоджево/близо до Русе/
здравейте,и ние продължаваме да се кърмим и наистина и при нас като кажа,че още кърмя ме гледат точно така Shocked Laughing,не че ми пука де-кърмя си я с удоволствие навсякъде пък нека гледат,за протокола-2,7/33

# 207
Аз пак не разбирам - на 30+ и в началото на 40, а пък дърти били newsm78 Grinning

И аз приспивам Ивка следобед на гърда. Друг начин не съм измислила, а и тя надали ще е навита. Simple Smile Даже по няколко пъти се приспиваме, че тя след час и половина спане се събужда да цока, и пак заспива. Като се събуди окончателно пак иска да цока. Изобщо следобед пада едно цокане.. Grinning
desi_sunshine , ако има на кой да я оставиш и да не те вижда, може би ще заспи и без цокане.

Къдричке Hug Дано да няма проблеми с яслата.

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 08:59 от JeniB

# 208
  • Varna
Деси за приспиването без кърмене - ние го практикуваме от март месец,но... само за следобедния сън. Как стана при нас. Първо започнах да чета приказки и да се опитвам да отложа сукането - да си призная  нищо не се получаваше. След като малко посвикна с четенето реших един ден,че ще опитам. Казах ,че цоките горчат и се напръсках с прополисов спрей.Поли само  се доближи, направи се ,че близва и сама си каза,че горчи.Обиди ми се , надупи се и с малко мрънкане заспа. После още два - три дена по подобен начин и започнах да и пея песнички или  да чета приказки.За мое голямо очудване не е плакала,  освен един единствен път, но определено  не плака повече от 2 минути. За жалост обаче три месеца под ред се разболява и винаги когато е болна аз давам  да суче 24 часа на поискване, та после след като оздравее пак отучвам цокането през деня. Сега започна ясла и на обяд е у дома все още и вече 2- 3 пъти си иска да цока и аз не давам, та малко ми се сърди.
Между другото преди като сучеше за заспиване правеше точно както и Настя - спеше половин - един час, събуждаше се и после искаше да си доспи с цоки в уста.Понякога успявах да се измъкна, понякога не, но спеше по - малко като време,Сега заспива много по - бавно от преди ,но спи много често 2- 3 часа без изобщо да се събуди.
Аз пък приемам съвети как да спрем нощното цокане, че дневните методи хич не  са приложими при нас.Поне не и с прополис и цитросепт(явно горчат,но не чак  толкова,че да не и се цока).Вече умувам дали да не купя Даум Ескол (не знам така ли се пише)

# 209
  • В сърцето на ММ
Деси,и аз да се включа с нашето обедно отбиване.Случи се два-три пъти по обед да е в колата на седалката и заспа там.Возеше през цялото време и не пожела да суче.Искаше след като се събуди.Не след дълго пак така в колата,но и след това или ние ходехме някъде или някой идваше в нас и толкова се измаряше,че заспиваше в ръцете ми или в градинската люлка.
И аз реших да опитам дали може да махнем това цокане за приспиване.Започнах да разказвам приказки,пробвах няколко пъти навън в люлката,веднъж дори заспа сам,докато чистех с прахосмукачката и я оставих доста време да си поработи. Mr. GreenОтначало заспиваше сам,а след час искаше да суче и аз давах.После започнах да го милвам,ако се събуди и заспиваше пак сам,като ме види до него.Всичко това месец- два се проточи.
Но разликата при нас е ,че сме по-големи и всичко мога да обясня.Казвам,че цицките не могат вече да правят мляко през деня и се съгласява.Просто той беше готов според мен.Води се по детето и с малко помощ и от теб ,всичко ще стане постепенно.
Ние против всички правила първо отказахме цокането за вечерен сън,след това цокането в 19,00 часа, и след това цокането за обяд.Най -накрай цокането  след обедния сън.
Явно за всяко дете е индивидуално.

Общи условия

Активация на акаунт