Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 23

• 10 989
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
  • Varna
Аз изобщо не по темата и много се извинявам за спама, но прото не мога да се сдържа.
Пролетна фея поздравления за големия и хубав отбор, и аз съм навита за трето, но таткото каза, че няма да е от него  Laughing

За храненето - старая се да е здравословно, но в много от случаите не се получава.И таткото и каката нарушават периодично. Малкото и то си хапва "боклуци",но рядко. За захранванео - започнахме с домашно приготвена храна.До годинка и няколко месеца нямаше заместено хранене.

За привързаното родителство -  половината в нашето семейство сме за него, т.е. аз.Много ми е трудно отделянето от децата и искам да съм навсякъде с тях.Малката спи  в кошарка залепена до нашето легло, но в много голяма част от ноща е " на гости".Обичам да ги гушкам и за мен това е по - добрия начин, отколкото да ги оставя да се нареват.
Иначе  таткото е зад нас на 100% за кърменето!

А по въпроса за яслата ще докладвам другата седмица когато смятам да я оставя да спи там. За сега не ме е издала на лелките ,че е кърмаче. Ако сама не си каже аз определено няма да ги информирам. Тя е заспивала веднъж в живота си с друг човек. Сега не я кърмя преди обедния сън и заспиваме обикновено гушнати след четене на книжка, но много по - бавно от преди.А как ще е на  яслата просто не ми се мисли. Много ми е притеснено, но и до там ще стигнем.

А за годините и аз след някой месец ставам на 34.

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 14:24 от Gabonchi

# 181

Abloy и Fata Morgana, и аз съм във вашия "клуб" - на 41 г. съм.
  Hug

И аз, на 34 ще стана другия месец. Да ви питам, вие ходили ли сте на мамолог и кога? Аз не съм ходила никога досега и трябва да отида все някога, но доколкото съм чела, не е хубаво докато кърмя. А нали от 6 години съм или бременна, или кърмачка и все се отлага. Нямам конкретни притеснения, просто за профилактика.

# 182
Е вие пък се изкарахте големи дъртофели. Много сте си добре, в разцвета. Аз тази година правя 32, но се чувствам като на 20. Simple Smile

# 183
  • София
Уф, не сте толкова малко, аз съм на 38 - родих първото си дете на 36, но май ми се иска и второ. Wink

Марина - аз съм с проблемни гърди - фиброкистозна мастопатия и фиброаденом в едната гърда, затова ходя на 6 м. на преглед, проблем няма да те прегледат, само не правят мамография като кажеш, че кърмиш, а те гледат с ехограф. Добре е да отидеш, ако отдавна не си ходила.

# 184
  • В сърцето на ММ
И аз не съм много младичка,но пък се чувствам тийнейджър. Whistling
Къдричка,въобще не я мисли яслата.Децата много бързо се нагаждат.А ако имаш желание все още да се кърмите,нищо не пречи да си цока само нощем.
Аз дневните хранения ги махнах постепенно за 2-3 месеца,последно беше сукането преди обедния сън.Но го отказахме много лесно -за няколко дни.
Сега си сучем само от 3 сутринта до 7-8 часа /два или три пъти-за повече не стига млякото/.Тази сутрин пожела да повтори от едната гърда и цокна веднъж и каза:Няма и пусна.

# 185
В този "клуб" на столетници  Laughing да се запиша и аз. От където и да ме погледнете (възраст или кърмачески стаж ) все съм дълго-  Mr. Green Съотношение 4/34.

Как определяте по здравословно и балансирано храненето на вашето семейство?
- не особено здравословнохранещи се - ядем каквото и колкото ни хареса. Но пък живеем на село - достъп до домати, чушки, картофи, плодове в изобилие и т.н. домашно производство.

Коя схема на захранване приложихте?
"Яж" - "Не щааа" - "Добре"  Mr. Green

За привързаното родителство какво мислите?
Привърженик. Спим тримата, ядем тримата, играем тримата (мама, тате и дечко). От 3 месеца се върнах на работа и на двете съответно ни е много криво, но... свикваме. А татето не е спирал да работи, та неговото отсъствие не се отбелязва с драми.

Как се отнася бащата към зависимостта на детето от гърдата?
Чудесно. Колкото повече расте детето, толкова по върл защитник на кърменето става мъж ми. Аз вече пропускам да отбелязвам факта, че все още се кърмим, но той не пропуска  Laughing Оня ден на негова пациентка се хвалил  ooooh! И много горд с това.

Още въпроси, моля? Simple Smile

# 186
Е вие пък се изкарахте големи дъртофели. Много сте си добре, в разцвета. Аз тази година правя 32, но се чувствам като на 20. Simple Smile

Аааа, не, хич не се чувствам стара. По документи съм на 41 г., но се чувствам на много по-малко. (А пък ако питате мъжа ми, още съм хлапе.  Twisted Evil ) Нищо не съм забравила от детските и младежките си години. Може би затова лесно се рабирам с тийнейджърите в къщи.
Най-приятно ми става, когато големия ми син ми каже колко се радва, че има такава майка и как се хвали с мен пред съучениците си.
Макар че понякога същият този син се опитва да се кара на мен и на мъжа ми - срамувал се да ходи с нас по улиците, защото сме се държали като хлапета и го излагаме! Това по повод факта, че с мъжа ми непрекъснато се бъзикаме, закачаме и се хилим.

По повод мамографиите: аз съм от рискова група - майка ми почина от рак на гърдата, а имам и други случаи на рак в семейството. До едно време ходех много редовно на прегелди, но последните 2 години (т.е. откакто забременях с Поли) не съм ходила на преглед. Мислите ли, че мога да ида сега, или трябва да го направя чак след като спра да я кърмя?

Коя схема на захранване приложихте?
"Яж" - "Не щааа" - "Добре"  Mr. Green

Е, точно така се храни наш Коко, нищо че е захранен преди 6 години.  Mr. Green

Gabonchi, благодаря
   Hug

# 187
  • в страната на чудесата
феичке, поздравления за фамилията.
иначе аз съм почти на 33. май категорията на младите майчета няма да е точно в тази тема  Mr. Green

# 188
Ми вие по големите каки давате надежда аз си мислех, че ако имам второ няма да мога да го кърмя толкова дълго заради възрастта, но вие ме опровергахте срам за младите майки които не кърмят колкото вас  Wink

# 189
  • В сърцето на ММ
Да не излезе,че тайната на дългото кърмене е в ЕГН-то.Трябва да пуснем една анкета за връзката възраст на майката и продължителност на кърменето. Simple Smile

# 190
феичке, поздравления за фамилията.
иначе аз съм почти на 33. май категорията на младите майчета няма да е точно в тази тема  Mr. Green
Е ти на 33 за стара ли се имаш? Laughing

# 191
Да не излезе,че тайната на дългото кърмене е в ЕГН-то.Трябва да пуснем една анкета за връзката възраст на майката и продължителност на кърменето. Simple Smile
Ами като нищо ще илезе право-пропорционална  Mr. Green Шегата настрана, но то с всичко е така - по-възрастен - повече опит - повече съмнения в авторитете - повече търсене на информация - повече лично мнение и готовност да носиш отговорност. Другата право-пропорционална връзка е със степента на образованост (общо).

# 192
А, Мег , не съм съгласна.. Simple Smile

# 193
JeniB, радвам се да те видя Hug ... аз съм съгласна с това, което е написала Мег и ми се струва, че ти си от малкото изключения, като имам предвид, че си младо майче, информирано, търсещо и четящо. Забелязвам около мен съвсем младите майки... неуверени, слушат предимно бабите и лошо информирани педиатри, не се съмняват в нищо и чакат просто някой да им каже какво да правят и готово, обяснението - мен майка ми еди какво си като съм била бебе - и ето нищо ми няма ........ и пр...Rolling Eyes Разбира се, не слагам всички под общ знаменател. за протокола - аз съм на 28

благодаря на всички за отговорите относно адаптацията в яслата, ще споделя как са нещата като започне  Tired

# 194
  • в страната на чудесата
А, Мег , не съм съгласна.. Simple Smile
дано се включи и Бу, но имаше проучване в щатите, че тези, които имат поне колежанско образование кърмят по-дългоможе би една анкета в кърмаческия за възраст... или пък ако някой се навие да събере данните на лични, направо ще си е проучване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт