Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са специфичните въпроси и проблеми при продължителното кърмене (над годинка)?
Защо някои майки смятат, че продължителното кърмене е необходимо?
Какви са специфичните опасения, свързани с употребата на лекарства по време на кърмене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
- 
				Какви са специфичните въпроси и проблеми при продължителното кърмене (над годинка)?
 - 
				Защо някои майки смятат, че продължителното кърмене е необходимо?
 - 
				Какви са специфичните опасения, свързани с употребата на лекарства по време на кърмене?
 - 
				Какви са различните позиции за кърмене на по-големи деца?
 - 
				Какви са мненията относно влиянието на кърменето върху увисването на гърдите?

направо сме си пристрастени не знам кога ще я отбия ма се замислям сериозно над това иска ми се тя сама да се откаже ма май ще се наложи аз да го направя, сега като дойде есента ще видя на какъв акъл ще съм. 

докато бях бременна (отделно от желязото с фолиевата), дори без почивки, не знаех, че трябва  
  Ясно е, че не гориш от нетърпение. Толкова сме свикнали, че сякаш ни е страх, че може да възникнат проблеми ако спрем да кърмим - я детето да се разболее и да се обезводни, примерно, или да не иска нищо да яде или пък в моменти на силен плач как ще се успокои. Не зная какво ще е Настя като достигне възрастта на вашите, но засега това е най-бързия начин за успокояване и единствен за приспиване. И тя не признава да я отклоняват, като реши, че ще сучи, вкъщи, слава богу, навън рядко - примерно днес докато прегръщаше едно друго дете падна назад върху главата си с детето върху нея. Много силно се разплака и и дадох да цокне за утеха. Тя бързо се разсея с нещо и се отдръпна, но не забрави - след секунди пак поиска и ревна като видя, че няма да и дам (няма смисъл навън - много се разсейва), но пак бързо се разсея като и заговори една друга мама. 					

То толкова неестествено състояние - последните 5 год. съм била все или бременна или кърмеща.