ИЗДРЪЖКА НА ДЕТЕ- АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА ДАДЕ СЪВЕТ МОЛЯ ДА ПОМОГНЕ

• 3 074
  • 7
  •   1
Отговори
Не съм омъжена и имам 13 годишно дете, припознато от бащата.
Бащата е осъден на 70 лева месечна издръжка.Имам заведено изпълнително дело и вече две години все още не мога да получа нищо.Бащата не е платил нито една стотинка и няма нищо на негово име.
Има единствено ЕООД с 5000 капитал, което е пречка да бъда прехвърлена към Общината. Съдия-изпълнителя ми предложи да наложим запор на дяловете му т.е. на капитала на ЕООД, но това ме плаши защото същия има задължения от тази фирма към НАП за над 100000 лева да не стане така, че да си навлека и задължения вместо да взема нещо.
Опитах и чрез прокуратурата образуват в момента Наказателно дело и ще го осъдят на безвъзмезден труд, но от това, че той ще работи на държавата без пари аз не получавам нищо.По време на изтърпяване на това наказание ако не  получа пак нищо ще трябва да завеждам ново дело за да го вкарам в затвора и в крайна сметка аз пак няма да получа нищо. Всичко това става излишно да се прави т.к. ще ми остане само набутването. А помощ нямам от никъде! Ако някой вече е попадал в подобна ситуация моля да помогне. Получавам висока заплата само на книга т.к. плащам заеми, които успя да ме излъже да изтегля на мое име. Така че и от социалните немога да получа нищо.
Благодаря предварително!

# 1
Моят случай е същият само,че при мен ситуацията е,че има запор върху заплатата си,и то от към банките.
А децата са ми две,така,че мисля и аз да си търся правата в съда.
Другото което,е че той постоянно ми парадира,че по голямото дете по негово желание стои при него.
Само когато му се наложи да се види с приятели тя е при мен.
Накратко emali_vg,не мога да ти помогна,но ще следя темата! Hug

# 2
emali_vg, май при теб положението е доста сериозно. Не знам дали ако говориш с адвокат, той няма да предложи нещо. След като е осъден да плаща издръжка - не приеха ли, че Общината ще ти дава парите, а тя после ще си ги търси от него. Но не знам как е в твоя случай с това ЕООД.
А той, т.нар. баща, човек ли е да поговориш с него нормално или не става? Пробвала ли си да обсъдите нещата като нормални хора - да му кажеш, че детето има нужди, че тези пари не са за тебе и че той не прави услуга на тебе, а на детето си ... Май не е такъв да се трогне.
А детски добавки полагат ли ти се? Доходът на член от семейството не трябва да надвишава 350 лв. на месец.
ptica, потърси правата си в съда. Мисля че банките ще са на второ място след децата ти. Потърси си правата.

# 3
emali_vg, май при теб положението е доста сериозно. Не знам дали ако говориш с адвокат, той няма да предложи нещо. След като е осъден да плаща издръжка - не приеха ли, че Общината ще ти дава парите, а тя после ще си ги търси от него. Но не знам как е в твоя случай с това ЕООД.
А той, т.нар. баща, човек ли е да поговориш с него нормално или не става? Пробвала ли си да обсъдите нещата като нормални хора - да му кажеш, че детето има нужди, че тези пари не са за тебе и че той не прави услуга на тебе, а на детето си ... Май не е такъв да се трогне.
А детски добавки полагат ли ти се? Доходът на член от семейството не трябва да надвишава 350 лв. на месец.
ptica, потърси правата си в съда. Мисля че банките ще са на второ място след децата ти. Потърси си правата.

[/quot

# 4
Питай в темата на Пела, тя ще ти даде насока.

Оххх, винаги се дразня като чета за "отговорни" бащи

# 5
Благодаря за съвета .Ще пробвам!

# 6
# 7
  • София
Сигурна съм, че таткото не дава издръжката от инат и егоизъм.
В този случай малко обществено полезен труд, положен от таткото, може да ти бъде от полза.
Благодарение на тази мярка в САЩ се справят с най-големите наглеци.

Общи условия

Активация на акаунт