(Био) зеленчукова градина

• 153 875
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
                 Зарзаватите са между китките  Wink
                 Ние така садим - лехата с домати или пипер , а около тях китки за красота
                      smile3525

# 541
Абе не пречили да са едно място зарзавати и цветя newsm78
Комшийте ще  ми завидят за градината Joy та вместо зеленчуци могат да почнат да си просят цветя Laughing
По нашия край в градините си слагат едно растенйе,което като изкласи се превръща в кажи речи -дърво.
Тук го наричат"Рицин"-семената му приличат на кърлеж.Засаждат го против къртици.
Ама казват че не помагало.Става много високо и много красиво.

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 22:10 от mimi_vi2

# 542
                      Досега не са пречили -проверено е през годините .  Hug
                Но садим цинии . Хем са нисички , хем цъфтят красиво .  bouquet
               Също и тагетес .  Не е имало проблеми .А и градината придобива
                   друг изглед  Peace

# 543
А против попово прасе в картофите се сади канабис. Спокойно, от нашенската, дивата разновидност, не от индийската.  Mr. Green

# 544
Честит празник, башчеванджийки! Да ви цъфтят китките, да ви връзват плодовете и зеленчуците!

А против колорадски бръмбар се садят тикви, или тиквички. Цигулките правят най-дълги милини, но пък пречат при копаенето и натрупването на пръст. Една цигулка покрива картофи ар - два.

# 545
  • Пазете Гор
Нищо против китките, Даже някои са полезни в градината зеленчукова: тегетис срещу почвени нематоди. При мене се саморазвъжда.

# 546
     Ч Е С Т И Т  П Р А З Н И К , М О М И Ч Е Т А !

http://www.vbox7.com/play:23e9e634&start=1

# 547
  bouquet Честит празник, мили момичета! Нека бъдем много, много обичани и сбъднем всички свои желания!
За рицина знам, че е силно отровен и трябва много да се внимава с него, особено такива като мен с малки деца.

# 548
  bouquet  bouquet  bouquet newsm18Честит празник и от мен Embarassedс малко закъсненйе Embarassed
Да ви се похваля-посадих си краставици сорт-"Деликатесна" в кутийки в началото на февруари.
Сега както са тръгнали май ще цъфнат Laughing.Та бях се наточила да ги слагам под парника.
Ама така като гледам май ще почна да си ги бера от кутийките.Много гадно време.Тая година направо си
навакса изпуснатата зима миналата година.
Вчера засях репичките набързо.Като гледам една седмица го дават само снежни виелици-дано скоро да си иде зимата вече. Close

# 549
  bouquet Честит празник, мили момичета! Нека бъдем много, много обичани и сбъднем всички свои желания!
За рицина знам, че е силно отровен и трябва много да се внимава с него, особено такива като мен с малки деца.
Аз и за това не го сея-ще вземат да го помислят за бонбони например Shocked Laughing

# 550
За колко време ти поникнаха?То и аз съм сложила, но не са още. Но и да са поникнали- в това време навън... Тук е снежна виелица, сняг, студ и мор!

# 551
За колко време ти поникнаха?То и аз съм сложила, но не са още. Но и да са поникнали- в това време навън... Тук е снежна виелица, сняг, студ и мор!
На втората седмица ми поникнаха и сега пу да не им уруки миличките растат стремглаво Laughing
Сложих по три семки на кутийка в тези от кисело мляко.В градината ще сложа сорт-Гергана.
Минала година сяхме от деликатесните-страшен аромат имат.
То и при нас времето такова-ужасиино и марзеливо.

# 552
Благодаря ви мили хора за съветите!  Hug
Реших да изкопая  30 см надолу в земята-там да си хвърля почвата.А градината ще оградя с плет-поне 2 педи висок.Хем да задържа,чем да дренира пороя.
Един родопчанин ме научи миналото лято да го плета.
Да видим дали ще го прескачат зайците.Имам една майка-зайка под люляка.Гладна,апетитна..
Куркума-а кой тор е по-мазен,да слепва частиците почва-овчия или кравешки?
Ще ти снимам мравуняците след 1 месец да видиш.Да не са пък термити някакви?
Аз краставици не садя,че стават горчиви моите.
Мими В2-а твоите по земята ли пълзят или ги вдигаш на високо?
Честит 8-ми Март и от мен!
И ледът днес започна да се топи!  bouquet

# 553
Веселчето, не разбирам какво не й харесваш на оригиналната почва в градината си.
Глината слепва, аз имам една малка градинка и едва по-голяма. Малката е малка дори за две кайсии, там е страшна глина. По рано копаех траншеи и ги пълнех с пръст от къртичини и горска пръст, и в тях садях домати. Наесен, като обръщам, да се смеси. Сега смесвам с листата да изгният, сякаш взе да става по-рохка и водопропусклива, поне най-горния слой.
Добре угнилата тор е с цвят на канела, и така се рони.. няма никакви следи от недоразложени сламки или барабонки.

# 554
Вес, там у ваше село градинари не търсят ли?
Да се грабнем с Вълка с един аероплан, да се цаним такива.
Той опит и знания има, аз мерак...

Общи условия

Активация на акаунт