) За сега сме основно на кърма "на повикване" + по 10-20 мл сок от някакъв плод през ден, може и всеки ден. Докторката ни съветваше да вкарам по малко този месец картофено пюре, но го отложихме за следващия, т.е. ако почна да я захранвам след 25ти, то от 25ти август (орентировъчно) би трябвало да заместя 1 хранене с пюре, ама пък ако си имам достатъчно кърма не ми се иска, чета тук, че си е много по-добре да започна захранването по-късно. Така че си оставя детето основно на кърма, стига да имам + лъжички пюре + сок някъде м/у храненията или за допълнение. Това ми е като идея, въпросът е дали ще успея да събера толкова кърма? Сега се кърмим на около 2 ч (пак условно, защото понякога стават 3, понякога 1,5 ч). Две седмици преди да тръгна ще се опитвам да се цадя и да слагам кърма във фризера, хич не ми се вярва да мога да докарам 3-4 литра, но ще се пробвам, ще се наливам с мляко и лактогоен чай и ще видим. 2 седмици, защото в темата пишеше, че до толкова мога да съхраня кърма в обикновен фризер този към хладилника, който е. Във Вис Виталис видях, че има торбички за сърханение на кърма, потърсих из нета и мисля, че бяха точно от този модел: http://www.csnbaby.com/Playtex-5666-5459-PTX1007.html Ползвали ли сте ги? Вътре мисля, че има и шише
, но продавачката не знаеше, а и беше запечатано, така че не го отвори, а аз съответно реших, че ще си купя следващия път. И ако изцеждам по 30 мл примерно кърма за 1 път трябва да я поставя в 1 торбичка и следващият..да кажем след 1 ч новото количество в друга или може да допълвам? Веднага след изчеждането ли да я поставям във фризера или първо в хладилника, за да се охлади?За размръзяването мисля, че беше така: фризер-> хладилника-> в стаята поне за няк минути и после да се затопли под течаща вода, като се разклаща плавно и не се тръска.
Доста дълго стана, дано ви се чете.
Като изцедях, слагах направо във фризера, при следващото цедене- ако количеството е по-малко, просто досипвах към вече замразеното. Целта е новото да не е повече от предишното, за да не се разтапя. Така си трупах дози от по 100-150 мл. 

Благодаря ви за съветите, момичета!
А преди това (ок месец) е пила по малко вода/чай от същото на вид шише - просто, имам и някакво на Аvent, което така и не съм отворила, та си мислих от него да и дават или в крайна сметка с лъжица (нека се помъчат малко
но само за опит - по нататък ще има да яде.
)... Това имах предвид. Иначе ако си имаш помпа, шишета и торбички, предполагам, че ще е лесно. Аз като ги купувах, не бях догледала (взех ги онлайн) и ми се наложи после да се мъча с гореописаните методики...
Оляляя чак сега си обясних какво представляват тези пликчета и шишето, цялата работа била да не се цапа шишето, а млякото да е в торбичката. Попитах Гугълчо за Пликчетата на Playtex и пише, че са стерилни, но никъде не се казва, че стават за съхранение във фризер както казва и suncholina