МАРТенските ни деца греят като златни слънчица!

• 8 930
  • 302
  •   1
Отговори
# 195
Белла тези 190гр. до каква възраст са? въобще за млякото нали уж дозата е бр.месеци + 100 (в нашия слу4ай - на лактаната пише от 5ти м. от 3 до 5 хранения по 200мл. готов р-р)
как да се ориентирам в грамажите за разли4ните месеци за пюретата  newsm78

АлЕкС-мама ето малко инфо http://logika.start.bg/article.php?aid=7120, а ина4е в гугъл има още доста статии.
ето и тази - http://www.bg-donna.com/samopoznanie/care_indigo.html

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 17:12 от беба

# 196
  • Варна
Гери, аз съм давала инцидентно АМ, беше Нутрилон. Сега на пътуването яде Фризолак. Само по едно ядене, после цялата кутия отива в коша, защото траят по 3 месеца след отварянето. Аз имам една неразпечатана ХИП, мислех с нея да караме в Швейцария, но се наложи да я оставя тук и да взема в София Фризолака.
Офффф, дали може нашата докторка да бърка за тези зъбни зародиши  newsm78  newsm78
Ще ги наблюдавам, то ще си покаже.

Беба, това е столче вече, от чам, става на маса и столче после.

Аз споменах на педиатърката за гъненето на мост и тя не отреагира по никакъв начин  newsm78 

# 197
  • под кривата круша
Бухта, Есме, за стойката в мост мисля Мирамар беше писала, че едно от момченцата й правело така и някакъв д-р го намерил за проблем  Rolling Eyes , не помня подробности, не знам дали е и същото.
[
Абе и аз имам някакъв смътен спомен, че съм чела из книги, че може да е проблем, но никакви подробности не помня. Ще се разровя за поста на Мирамар, мерси Hug

# 198
zapis !!! Hugизчетох ви най-после!
глафира, Peace Heart Eyes
за АМ- ние сме на смесено хранене от самото начало,така че...хапваме розовиЯт ХИП,само един път го смених с друго АМ,защото закъсах неочаквано,но не му понесе.Знам ,че не е добре да се сменят марките.
за къпането- от месец си го къпя сама,къде в банята, къде на мивката,както дойде
рязането на ноктите го правя когато спи,иначе шава като за световно Wink
ваничката ни е от тези,анатомичните,ама все ми се иска да го пусна в басейн ,да плува Wink Laughing,малка ни се вижда
ние почнахме да се обръщаме много активно от началото на месеца, не смея да го оставя ,без да е обезопасен Naughty,че нищо чудно да се намери на земята...като му подпра крачетата се гърчи като червейче и почва да опитва да пълзи,ама нещо дупето май му тежи повечко и почва едно пъшкане,голям смях.А, и се върти около остта си Laughing
сега свикваме със зеленчуковите пюренца за обед,но си го дохранвам и с АМ,плодовите ще ги почвам другия месец,засега пием сокчета и чайче повечко, явно ожаднява  от жегите,милото( то и на мама как и се смуче биричка  Laughing Grinning )
смятам с кашичка ,пак след месец,да почна да замествам следобедното хранене,но постепенно. ще започна с ориз на НЕСТЛЕ,елда на ХИП, или ориз и царевица на МУЛИПА...
АМИ ТОВА СЕ СЕщАМ.....стана дълго ,но незнам кога пак ще се включа...

# 199
Русанче,абе нали вие слагахте Ротарикс?Кка ви се отрази,някой друг,ако е слагал също ,моля да сподели  Rolling Eyes

# 200
Русанче,абе нали вие слагахте Ротарикс?Кка ви се отрази,някой друг,ако е слагал също ,моля да сподели  Rolling Eyes
Natsti, по-добре го понесе от Пентаксима,никакви реакции нямаше,от Пентаксима много плаче и е крив цял ден,но от Ротарикса нищо не забелязах и на 2-та приема  Rolling Eyes

# 201
Ей голяма скука ми е днес. Цял ден лежа (имам да гладя и да готя, ама ме мързи), а Елия се люшка.

За АМ- ние сме на син Хип.
За пюретата- аз давам само на обяд зеленчуково половин бурканче и 120мл мляко.
за ноктите- режем през ден, но винаги е будна.
за сандалките- ние имаме 5 чифта маратонки и сандалки (за газарията).

# 202
Да ви почерпя и аз -днес Симона навършва 4 месеца

Ние от една седмица ядем зеленчуково пюре на обед,но нещо се цупим и едва изяждаме дори и по малко от половината.Имам чувството ,че никога няма да може да изяжда по цяло пюре  ooooh! Колко време е необходимо да свикне бебока с пюрето и да си го изяжда цялото  Thinking

# 203
  • Варна
Здравейте  Hug
Днес бяхме на консултация, е, кво да ви кажа - ще сме фина дама (като майка си  Wink ). Иначе - дебелка, оформена, много подвижна и..... лека  Whistling В този ред на мисли, може ли мамите на фини мадами да споделят как качваха и колко им беше теглото по месеци  Hug
Сложихме и втория Пентаксим - еми след първия си бяхме ок, но днес е едно хленчене, един рев, неиска да яде, не искада заспи - за втори път я приспивам сега и се буди...няма Т сега я мерих. А как плака като и я сложиха  ooooh!  ужас, мин. път не беше така....
Гери Мур , ние се дохранваме с Фризолак - не е скъп и и понася добре, не   се е запичала  Peace
Абе, май наистина вече повечето сте на пюрета, а ?  Whistling  Ние за сега сме си на кърма и АМ  Peace
За ноктите - режа ги през ден, задължително докато спи и ги пиля с пиличка за да не дерат  Peace

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 22:22 от dessiss

# 204
И ние днес купихме на малкия сръдльо няколко пюренца.На Хип,Гербер,Сънвал-бананче,круша,ябълка и сливи.Много ми се иска да започваме да папкаме вече,но ще видя  как вървят гадните колики и ще преценя,че много ме е страх.Но се чудя,ако си се напъва с тях до годинката,както съм чувала за някои случаи,то кога ще го захраня?!Не ми се ще да е много късно,мисля,че си му е време вече-заглежда ме когато ям,отваря уста като му подам лъжичка,опитва се да седи седнал Laughing А и ми е толкова любопитно как ще се справим.Чудих се с какво да почна,та реших като никога все пак да послушам педито и да захраня с плодови.После каза да продължа с плодово-зеленчукови.Ще видим до къде ще я докараме.Ама пусти колики! #Cussing out
За ноктите-режа ги само докато спи,защото ние да седим малко по-нормално за 5 минути не можем-диваци сме от класа. Mr. Green

# 205
Здравейте момичета Hug, откога се опитвам да напиша нещо и доникъде не стигам....отделен въпрос е, че не мога да изчета всички написани дотук теми и затова и аз да си кажа... Grinning
Ние все още сме си кърма, пюрета не давам и незнам откога да започна-може би към средата на 6-ти месец със зеленчуково-картоф.
По въпроса за обръщането-няколко пъти го направихме и вече не иска... ooooh!
Явно ни мъчат зъбки,защото ръцете са непрекъснато в устата на бебочка и каквото друго хване несъзнателно също тъпче в устата.
Опитвам се да я уча да хваща и забелязвам,че от няколко дена посяга към предмети-отделен въпрос е какво и как хваща Joy
Притеснявам се,че не пием вода,а и предлагам редовно.-.Майките, които са на кърма биха ли споделили пиете ли вода?!
Ох, толкова неща исках да напиша,но май ги забравих вече newsm78.Напоследък много забравям-дано този период отмине,че...тази вечер например сложих да варя ориз и отидох да къпя малката-изкъпах я, поиграх си с нея, помотах се и познайте какво стана с ориза...
dessiss-ние също ще сме финни-четвъртия месец качи 600гр,сега незнам,но не качва по много......Относно пентаксима-на нас първия ни понесе зле-беше кисела, не можеше да заспи и плака цял следобед , а накрая за капак вдигна и температура..

# 206
Halkidiki, и ние сме все още САМО на кърма и вода не иска да вкуси. Явно кърмата си и стига, защото си има достатъчно много напишкани и наакани памперси. И на мен докторката ми каза да предлагам вода, ми предлагам почти всеки ден, ама не иска и това е.

Айде, аз отивам да  newsm39  animal085 и после да  smile3524

# 207
  • София
natsti -  и ние сложихме Ротарикс. Не усетих дали нещо й стана от него, всичко си е нормално. Но ако си се замислила да слагаш, знай, че първия прием е хубаво да се направи до16 седмица.
Честита месечинка на бебоците! Малко на финала на празника им, ама- сега сколасах да пиша.
Мария още не е заспала- направо ужас! Голям кукуряк!
dessiss - колко сте? Мария не е от финните май, че да сме ти за пример, ама ето- как вървим- 3,200 родени, 3ти месец 5,500, 4ти-6,200.И аз кърмя и дохранвам вечер. Но тя не яде много през деня. Общо взето май ще е на нашия режим с баща й- само вечер да се тъпче,а през дена да избягва Laughing Wink
Има ли някакво АМ, което да се приготва с вода около 40 градуса? Това вече ми омръзна- вари, та изстудявай до 70- че после пак изстудявай до 37 ooooh!

# 208
  • Варна
Dessiss, ние сме от фините. Симона е родена 3400гр, изписаха ни 3120гр.
На 1 месец - 4000 (+880)
На 2 месеца - 4600 (+600)
На 3 месеца - 5150 (+550)
На 4 месеца - 5600 (+450)
Важното е да са здрави и жизнени дечицата. Лека нощ  Hug

# 209
Ха здравейте пак !  Mr. Green

Ние се върнахме от срещата на курса, изкарахме си много добре, а София слушка повече от кака си/че на нея пък и беше скучно, ама кво да я правя/.Кой ли не я гушка, а тя милата само им се смее, все едно всеки ден ги вижда  Laughing Сестра и изобщо не беше така, не даваше чужд човек да я доближи  Crazy

Halkidiki
, ние сме само на кърма и почти не пие вода.Аз всеки ден и предлагам шишето, ама тя ме гледа странно, все едно се чуди какво и давам, дъвче го, мотае нещо с езика, явно и е кеф да си чеше с него венците, ама водата и се стича отстрани, почти не я преглъща, даже се дави понякога.
А за забравянето...кво да ти кажа, толкова съм отнесена, че няма докъде вече.Ето и днес, оставих колата на синя зона, пуснах си смс и си викам, после ще го подновя...да, ама къде ти, като се видяхме с колежките, аху-иху и аз се сещам по някое време, че не съм пуснала втори и лошо ми стана/че не един път забравям и ми слагат скоба/.Слава богу, че беше към края на работното време и нямах скоба  Praynig

Деси, не се притеснявай, ние също сме от фините мадами : родена 3кг., изписана 2.800 кг.

1м. 3.800 /+1кг.

2м. 4.250 /+0.450 кг.

3м. 5.150 /+ 0.900кг.

4м. 5.650 /+0.500кг.

Елле
, ние излезнахме днес, ама нямаше никой и към 15.30 се прибрахме, че трябваше да излизаме.
И да ви кажа, аз все се чудих кви са тия хора, където все ви дават акъл и правят неуместни коментари относно бебетата, и днес както си седя на пейката, София си спинка и минава някаква жена/ на вид уж нормална/, спира се до количката, чак се приближава и наднича вътре  Crazy Аз я погледнах озадачено и се започна: на колко е?/до тук добре/ Момченце е, нали?/вярно, че всичко и беше синьо/, Ама нещо много е бледичко,а? На което аз и викам" екстра си е"При положение, че дори са и леко загоряли бузките на София от морето. Ама много сте го завили, не му ли е топло  Crazy А тя с една тънка памучна пелена...абе казвам ви, направо онемях.Тъкмо се чудех дали вече да спирам да съм любезна и да и тегля една, а тя: всичко хубаво, да ви е живо и здраво, голяма красавица да порасне...и аз  Shocked Викам си, тая или е луда или е лекарка  Mr. Green Та такива работи...

Окич, не знам какво мляко даваш, ама кво им се впрягаш толкова на тия градуси? Аз няколкото пъти, в които съм давала АМ на София /Аптамил/, просто леко претоплям в МВ преварената водичка /винаги има в чайника/, колкото да може да се разтвори млякото и давам.Как точно ги измерваш веднъж 70, после 37 градуса? Гледай да е приятно топличко за пиене толкова?

Хайде лека нощ, че днес голяма активност му дръпнах, направо не мога да се позная  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт