МАРТенските ни деца греят като златни слънчица!

• 8 881
  • 302
  •   1
Отговори
# 255
Честити месечинки!

Цветке да се оправяш бързо.
за колики след захранване- при нас няма такова нещо. Даже я забелязвам, че има дъвкателен рефлекс.
И ние като Ади на Бодливка (а и Борката на Васида) се  smile3534 Ние по- малко. Но пък си имаме една нацупена физономия.
Днес ни наваля стабилно, та си имахме гости. Елия е драка и му бръкна в устата на Боби и го разплака. А той един шавлив. Много весело ни беше. Потренирахме от сега за зимата.

Аз сега правя пюре от праскови.

# 256
бодливка,постоянно му правя масажи,хич не ги обича,скъсва се от рев милия,но като знам,че и аз съм била същата като бебе,разминала ми се е операцията,но още имам проблеми с окото.А иначе като му правя масаж нищо не излиза,както си описала,че трябва да излиза секрет  newsm78,да не би да не го правя правилно  Thinking
Е,то не излиза непрекъснато..Офталмоложката не ти ли показа как да го правиш?
На каката най-тежко беше положението сутрин,не можеше да си отвори окото милата,залепнало от секрет по миглите даже.. Tired

мами как разбирате, 4е е запушено това слъзно канал4е, бебо си има гурел4ета, сега са жълтеникави (бяха бели), но като реве си му излизат сълзи  newsm78 Бодливка, ти как разбираш?
В началото не разбрах,но това често гурелясване ме отведе при лекарката.. И на каката бяха първо бели,после жълтеникави.Не можех да разбера дали като реве има сълзи,защото все и беше влажно окото,абе виждах че нещо става..и така.
Преди няколко дни на Ади се зачерви окото,че чак и половината чело и взе да сълзи,и направих масажа но нищо не излезе.На другия ден се оправи,най-вероятно си е бръкнала в окото я с пръст,я с дрънкалката се е центрирала.. ooooh!
За личните в Продавалника,нямам идея що така.. Не ми се е случвало.Пиши на някой мод.

Момичета, някой знае ли нещо за fever, danielka, marusia, maria...? Скоро, като не съм влизала и нищо не знам...
fever не съм я засичала в скайпа скоро,а Маруся е с нов ник и май не е взлизала отдавна във форума,иначе сигурно чете.. Rolling Eyes

Белла,а ти сигурна ли си че любимия ще те остави да спиш..? Mr. Green

# 257
и аз питах, но ме отсвирихте  Sad явно щото не съм от редовните  Rolling Eyes

Не е така.Ето,че и Бейби Мони не се сещам,че е питала.А гледам съвестно да си чета всичко Mr. Green,ама просто всяка по различно време се сблъсква с дадени проблеми и обръщаме внимание на това,което ни вълнува най-много на момента.Сори,че и аз питам тогава за енти път. Embarassed

# 258
Здравейте и от нас с Тоби!
Днес ставаме на 4 месеца.

Бодливка, пазя го медала и още как! Grinning
Елуинг, ти питаше за количката, стабилна е, да. Нямам никакви оплаквания.
Днес печа банички със спанак със страшна сила. Утре е партито на Риша и не може да няма нещо българско.  bg

На Тоби не давам вода, но тук няма жеги. Пак се захлади и вали, дано утре се размине дъжда, че няма да се съберем толкоз народ у нас.  Confused

# 259
  • София
споко бе мацки, не сме деца да се сърдим Simple Smile имате късмет, че не се засягам лесно, като някои мами тук Peace, иначе  #2gunfire и ще ви изпиша половината тема в упреци  Joy
 ooooh! колко съм отнесена...Честито на бебоците, които имат повод  Hug

# 260
  • София
Здравейте пак от нас. Тук има топли минерални извори и днес купихме най-простия надуваем басейн, който напълнихме с минерална вода. Е няма такава радост, Калин много се смя и с радост се плацикаше в него на двора. Бяхме подложили кърпа под главата и това беше всичко откъм "оборудването". Исках да питам има ли някой, който би правил подобни неща, но в апартамент, примерно на терасата, да обменяме опит. Защото после Калин спа като къпан  Mr. Green

просто всяка по различно време се сблъсква с дадени проблеми и обръщаме внимание на това,което ни вълнува най-много на момента.

Точно така си е, а и нали дечицата ни са си с разлики, които в тази скромна възраст са значими  Peace

# 261
Ех, успях да ви изчета най-накрая  Laughing

Дессисс, ето и нашите финни мерки за сравнение. Родихме се 3450гр., 49см
1мес. - 4070гр, 55см
2мес. - 4670гр, 58см
3мес. - 5200гр, 60см
4мес. - 5610гр, 63см

Ще видим дали ще качиме повече от пюретата  Laughing

Иначе ние се справяме много добре с пюретата. Но трябва да й спазвам графика до минутата. Малко да закъснея и се почва реев и нямаме никакво търпение за лъжичките и си искаме да се нацокаме набързо  Mr. Green Даже в началото, докато схвана какъв е проблема, си мислех да спра с пюретата и да пробвам по-късно. Сега изяжда по едно пюре от 125гр. Оставям я около 30мин да й стигне до мозъчето, че й е пълно коремчето.  И после, ако иска й давам да цока. В повечето случеи иска. И аз се чудя не й ли е достатъчно едно бурканче  newsm78 Де да знам, не съм свикнала на гладно бебе  Mr. Green  Laughing Маги нито ми е ревала от глад, нито ми е искала "допълнително" след дажбата  Laughing Маги, ако изядеше едно бурканче вдигах банкет  Mr. Green Камо ли да я де още мляко след това  Laughing
Но за това пък Любомира е по-слаба от Маги с 300-400гр  Crazy Нещо хим не ми се връзват нещата, ама може малката да е от щастливките, дето ще може да ис хапва на воля и да си седи слаба  Mr. Green За разлика от майка й, която само да си помисли за шоколад и качва 1кг  Crazy

За връщането на коликите от пюретата. Май има нещо такова при нас, но не е точно както при коликите. От време на време се посвие и се изтръцка едно звучно и после се хилим много доволно  Laughing Но за това пък разредихме аканията  Rolling Eyes Вече акаме на 2-3дни. Вярно, че го правим качествено и за един ден поне 2 пъти, но преди акаше най-много през ден. Сигурно, защото аз сега ядем само моркови и картофи. Другата седмица мисля да включа тиквички, а по-другата се чудя дали да включа тиква или пащърнак  Rolling Eyes Аз съм взела един пащърнак на Семпер.

За слъзните каналчета. Нашите бяха запушени, но се оправиха към 3-ти мес. Педи и на нас ни каза да правим масаж, но честно казано не съм го правила много често  Embarassed Добре, че се оправиха вече  Grinning

И аз не помня датата на двете чертички  Laughing Но си снимах теста и там си има дата  Crazy
Гледам вече се говори за втори бебчета  Mr. Green Много хубаво. Макар, че с породени деца не е хич лесно. Аз пък се замислям за трето, но с по-голяма разлика. Може би Маги, като стане първи клас. Тогава и ще си изплатим кредита /живи и здрави/ и ще си разполагам пак с всичките финанси  Simple Smile

Аз от няколко дни не мога да си позная бебето. Да не дърпам дявола за опашката, но си спи в леглото с бибата и си откарва по 1-2 часа, пу-пу  Grinning Ох, дано да посвикне вече там да спи  Praynig Понамалихме и нощните кърмения. Вече се буди най-много 2 пъти и то за малко хапване  Grinning

За сядането, ние продължаваме с коремните преси и си става до седнало положение като е в скута ми. Но аз не й давам да седи така и я бутам назад.
Иначе вече се обръща. Но само от гръб по корем. Позата по корем хич не я долюбваме и като я оставя така да се пробва да се обърне обратно, забива нос и почва да ревее  Laughing

За кръщането. Аз мисля да го правим другия месец на 28 или 29. Тогава ще правим точно 6мес. За кръсница питах една моя приятелка от студентските години. Тя ме запозна и с мъжо  Mr. Green Но тя не е кръстена и май не става  Rolling Eyes
За това сега се замислям дали да не питам баща ми. Така и така малката е с неговото име, той да й стане и кръсник. Дали може дядо й да й е кръсник  newsm78 На Маги е сестра ми  Rolling Eyes

Ели, значи успя да ви навали. Ние се прибрахме точно преди да завали. И точно си мислех дали сте ходили до парка или сте решили да се разхождате някъде наоколо. Приятно ви изкарване на вас  Hug

Белла, приятно и на вас с мъжа ти  Mr. Green

Хайде, че стана много дълго  Grinning

# 262
Мечо Пуух, изненадана съм от реакцията на вашата педиатърка от наддаването на детето. Моят Пресиян е ден по-малък, роди се 3100 и на консултацията днес го изтеглиха 7900гр. Вярно, че е пухкав, но това никога не е било коментирано като проблем от лекарката ни. Само на кърма е.

Ivema  Hug, благодаря ти много, добре, че има мами, които ме успокояват, ама ние сме девойки де Flutter и си имаме доста гънчици видими.

просто всяка по различно време се сблъсква с дадени проблеми и обръщаме внимание на това,което ни вълнува най-много на момента.
Точно така си е, а и нали дечицата ни са си с разлики, които в тази скромна възраст са значими  Peace
Точно така е, аз отговарям само на това, по което мога да взема отношение, ако никой не ми отговори, значи нямате моя проблем Hug

Честити месечинки на Тоби и Крис  bouquet

# 263
Здравейте и от мен, че скоро не съм се включвала.
Днес Лора става на 5 месеца и след няколко дни се каня да захранвам сигурно картоф ще дам като за начало. Иначе пюренца съм си купила предимно на Хип и скоро ще започнат да ми вършат работа.
За обръщането, Лора се обръща и в двете посоки от доста дълго време.
За сядането, от около 2 седмици вдигам количката на 45 градуса и я слагам така, много се кефи. И педи потвърди, че може така.
Да се включа и за мерките, за килограмите добре, но за дължината на 4 и половина м. Лора беше 68 см.  Rolling Eyes Много ми се вижда нещо, даже и педи се за чуди и я премери втори път. Но като сравних на същата възраст и Боби ми беше толкова дълъг.
Аз да ви се оплача, напоследък взе по често дохранвам с АМ, ами видимо си реве детето от глад и това е  Sad
Това е за сега, лека и спокойна от нас  Hug

# 264
Аз съм си екстра вече  Peace мерси за подкрепата  Peace Все пак днес си стоях вкъщи, да не повторя, ама от утре съм на линия в парка, стига и времето да е хубаво, че днес така се изсипа и тук  ooooh!
За коликите при захранването - нямаме такива "екстри", както каза и Мънки, пръцка си човечето, ама не се пъне като едно време.
И ние нощно време се будим по-малко. Хапва веднъж-към 1-2ч и после проплаква към 4ч. но не иска да цоцка, ами с малко гуши-люши и се оправят нещата Hug и откарваме чааак до 5 ч Mr. Green

# 265
Здравейте, мамчета!
Честито на всички празнуващи бебоци.
Днес макар и в много малък състав се състоя Пазарджишката среща бяхме само аз и Слънцето.Зора не успя да дойде, а пък с Дани неможахме да се свържем.Но пък така хубаво се набъбрихме 3 часа.Ето ви и малко снимчици.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=398573
На нсички много Hug

# 266
Деси добре ти е казала mp3lp3 и аз храня непрекъснато няма режим няма нощ непрекъснато предлагам шишето. Само каде се давим от голяма дупка на биберона. Някакъв ад е. Имали сме периоди в БГ на жегите спираше да яде изобщо , а и вода не пие. Като се прибрахме се пооправи малко. Имам два вида шишета на авент с силиконов биберон и на Нук с калчукови анотомични и непрекъснато ги въртя и Никол се лъже. Като не иска от единия давам другия и така.
Дано да ни позволят да се захраним след една седмица ,че малката направо и текат лигите като ни гледа как ядем. Леле а като проходи какво ще сваля това дете нали тогава отслабват. Реве ми се направо.
Да честитя на месечинковците. Да са живи и здрави и да не ядосват майките си.

# 267
Здравейте,
днес повече чета, отколкото да пиша... ама нещо ме мързелосва.

Зеленко, моля те прати ми пак сметката за Марина, че съм затрила бележката ти и не можах да преведа парички днес. Hug

# 268
Мами,аз чак след 4 месеца се навих да си купя слинг  Mr. Green Embarassed,,с къв акъл не съм си взела още като родих не знам  doh
Криси иска само на хълбока да го нося и вече много се изморявам,та сега разглеждах и съм се навила да си шия  Peace
Благодаря ви за пожеланията  Heart Eyes
Слънце,Ан-ив супер те си изкарали,браво.Симонка и Габчо май са се харесали а  Mr. Green http://www.snimka.bg/album.php?album_id=398573&pid=13457571
охх тука пак каква буря настана  ooooh! ooooh! ooooh!

# 269
така,
ние си направихме пюрето (употребих 5 от 25бр пликове за кърма, че и без това си седяха ей така), напапахме се с тати, изкъпах Елия и сега яде с татко и. Аз да ви кажа лека нощ и си слагам един   bath и после  smile3524 Нещо покрай таткото и Елия нямам никакво желание за секс. Добре, че мъжо е контузен и не може да ходи, та кой го знае къде какви ще ги върши и после ще трябва да се  bambam fight    Joy

Бела- весело изкарване и да внимавате ради да не стане батко  Rolling Eyes

Хайде лека и мека.

Общи условия

Активация на акаунт