Великобритания - тема 26, Отпускарска

• 22 582
  • 287
  •   1
Отговори
# 255
Хареса ми много есето на Мари от чисто литературна гледна точка.
Прекрасно е.
Друг е въпроса, че не съм изпитала/съгласна с много от написанато.
В това отношение мнението  ми се припокрива с по-горното на tzvatak.
Но не е в това въпроса. Аз просто обичам красиво написаните неща..
Наслаждавах се..

Онзи ден звънях в две агенции за имоти, които са в друг град.
Приятелка започва там работа и се нуждае от квартира.
И двете агенции откликнаха, не бяхме игнорирани, а момичето е още в БГ.

Някой клиенти, хора, които срещам много ми се радват като кажа, че съм от България.
Правят ми комплименти за името, че било хубаво, за английския..
Има и идиоти, но за щастие съм се сблъсквала с тях много по-рядко.
До колкото знам, много зависи и от края, в който живееш...

Хора всякакви.
Но не позволявам да ме третират като втора ръка, само заради country-то of origin  Naughty

# 256
Мари,поздравявам те   bouquet
Много ми хареса това което си написала ,аз също съм изпитала  някой от нещата който си написала.

# 257
  • Лондон
Ave, цялата 2008 изкарах в България, така че не ми казвай, моля, колко мача къде мога да гледам, не съм пропуснала такъв от тукашното първество дори когато бях с малко бебе. Обаче не ме кефи българската телевизия, журналистиката ни е на много ниско ниво, предаванията също, не съм фен на Слави, та дори за няколко мача повече ня бих си я инсталирала тук, в Англия. Мисля, че всички ме разбраха какво искам да кажа, ок?

# 258
  • Bristol
Между другото тази сутрин нас ни разлюля,тук в централна България не го усетихме много,но виж съфорумките от Варна и околностите бая се постреснаха Shocked
И нас ни люля, докато се излежавахме на плажа Simple Smile Децата се плацикаха в морето и го пропуснаха Simple Smile

# 259
Мари браво, увлекателно пишеш, стана ми тъжно в началото, но пък завършва с хепи енд.
Имам въпрос към мамите в Surrey околията,Woking, Kingston- Знаете ли  къде има магазин с турско-полско-български стоки в този район ? И има ли въобще ?

# 260
В Woking има много полски магазини, но за турски или български наблизо не съм чувала.
Мари пиши по често  bouquet

# 261
до колкото знам най-близкият ти бг магазин е в Кройдън.

# 262
Здравейте!
Ние се завърнахме от бг. ваканцията. Малко дълга беше(3 сед.) и за мен и за Томи. Догодина 2 седмици само. Grinning
На отиване попаднахме в ужасно задръстване на магистрала заради катастрофа,2 часа. Хванахме самолета в последната минута,така да се каже. Изкарахме в Бг най-големите жеги и лично аз предпочитам хладното лято тук.На плажа стигнахме 2-3 пъти за 3 седмици.  Grinning  Прекалено горещо и Томи не издържаше на жегите. Специално в Лондон има толкова много забавления за деца през лятото ,че се чудя от къде да започвам.

Мамите  наоколо,а и надалеч(да не ви изброявам поименно  Grinning  ) да ми пишат за срещи с и без деца .

Мари,увлекателно пишеш. Но какво е да си емигрант иначе?! Всеки минава по този път. Успех в Испания и само хубави емоции!

ЛОКО,има магазин в Кингстън ,който продава бг. храна/консерви,ако това те интересува.Индийски е мисля,от тези ,които продават всичко. Не знам името му ,но е в центъра, около Бенталс.До него има дискотека и магазин за мебели (с лампа кон в цял ръст на витрината!). Дано съм била полезна.

Някой питаше за хотели. Не мога да препоръчам,но проверете веригите за най-изгодни цени. Или  трипадвайзър.

# 263
Добър вечер,момичета!
Подадох документите за виза и сега чакаме със затаен дъх какво ще решат,а решението е минимум след 15 дена.Ние така сме се приготвили,толкова пари похарчихме/докарахме от Англия специален бус за багажа ни,осигуровки,такси,кучета,дъщеричката на мъжа ми може да си пропусне рождения ден в Англия/и ако накрая ми откажат,ще е много много тъжно.Стискайте ми палци Praynig
matzo ball, Peaceсъгласна съм с теб за жегите и аз вече не мога да ги понасям,прекалено е.Лято,лято,ама цяло лято вкъщи си седим на климатик.
За Бг магазините ние с мъжа ми определено ще се възползваме,специално той много обича бг сирене, шпек и баница.
Нас ни мъчат зъбки и сме най-киселите на света,а аз Confused
Лека вечер ви желая,тук валя дъжд и сега е почти английско навън Wink

# 264
Привет Simple Smile

Ние утре се местим и е малка лудница у нас. Добре, че Тео е при баба и дядо.

За среща в седмицата м/у 17ти и 21ви как ви се струва?

На 24ти си заминавам за седмица до Бг. Трябваше това да е септември, но шефа малко ми поразмести плановете.

matzo ball, добре си се завънрнала. На мен ми се иска вече да си отида за малко и да почувствам жегата. Липсва ми слънчице.

S T A R D U S T, разбирам сега защо са така строги към униформите. Но то като се замисли човек, всички в униформи си ходим на работа. Костюмите са си униформа, само където не е задължително да сме едноцветни всички.

Darima , успех с документите  Peace Чакаме добри новини. Съчувствам ти и зная през какво минаваш, защото и аз бях така само преди няколко години.

# 265
Номадик, леко местене и късмет в новата къща !

# 266
  • Лондон
Мари, благодаря ти, че ми позволи да надникна в 'твоята' Англия! Хубаво пишеш - прави го по-често!

Номадик, леко местене!

И ние сме с БГ телевизия - главно заради мачовете. Аз нямам нищо против да имам и двете - избирам си според настроението. Важното е да имаш избор, във всичко Wink

Освен мачовете имаме и ХБО, Синемакс, ХБО Комеди, супер 7 и т.н. А аз обичам да гледам филми!

Мацобол, добре дошла обратно! Ние сме следващата смяна! Sunglasses Sunglasses Sunglasses Sunglasses Sunglasses
Броя дните!

Аз не съм имала досега никакви проблеми с агенциите за къщи! Всички са много мили... е, не особено добри професионалисти, но то няма нищо общо с произхода ми /им.

След дълго живеене в чужбина вече не деля хората на българи, иранци, англичани и т.н. а на умни, добри, интересни и добре образовани срещу глупави, озлобени, ограничени и скучни. Гледам да ограничавам контактите си (доколкото мога) с втория тип - във всяка страна, в която се намирам. За съжаление в България (заради мащабите и природата на сегашните новобогаташи) това е по-трудно.

С телевизиите положението е същото - има хубави предавания, но има и боклук. Въпросът е да имаш избор!!! Peace

# 267
Мацоболска, добре дошла. Ще ти пиша на лични да чукнем една срещичка.

Девойки, ако обичате разходки сред природата, сега е моментът, докато е сухо. Днес хвърлих едно око в книгата ми за разходки, които не са далече от Лондон, забучих пръста на един маршрут и сега се връщаме оттам, супер доволна съм. Там стигнахме в 11.30, оставихме колата и ходенето, плюс длъжка почивка отнеха 7 часа (то не че ходенето беше много, ами пабът, в който спряхме за обяд, беше много хубав  Crazy). Понеже времето беше толкова приятно- нито горещо, нито студено, се насладихме на английския country-side в цялата му прелест: подредени ниви (обаче с right of way за народа), малки горички, големи горички, китни селца с много цветя (и кръчми), покрай пътеките расте риган, кантарион, равнец, къпини, работещи ферми, ниви с царевица, овощни градини и всичко, като го хем е нагряло слънцето, хем има влага е едно такова дъхаво, билково и жужащо. Кеф.

Та, книгата се казва Time Out Books of Country Walks, макар че то вече и от интернета сигурно може да се отпечатат маршрутите. Препоръчвам, много добре подбрани и обяснени маршрути (а и кръчмите по пътя са добре указани.)

# 268
Здравейте момичета!
Събота вечер и преди 2 часа се прибрахме от Хоулеттс - http://www.totallywild.net/howletts/index.php?p=Howletts_Home_Page. Невероятно място - доста добър ден изкарахме с още едно българско семейство, пък и пикник направихме. Ако имате време и желание да видите нещо доста по-приятно и като място, и като философия, в сравнение с типичната зоологическа градина, струва си и карането (около час е от М25 - по А2, по посока Дувър), и цял един почивен ден. Пътищата са доста тесни след магистралата, но романтични с вековни дървета и "зелени тунели" от надвесени над преминаващите коли клони....
Номадик - нова къща, нов късмет! За евентуална среща между предложените дати, ще сме си в БГ, ще запазя удоволствието да се видим отново след почивката..
И ние сме с БГ ТВ. Не бе мой избор, но и за футбол, когато поредният мач не е по Скай-а; и за гостуващите ни баби (да са живи и здрави, да идват по-често;о)!) - ни върши засега добра работа.
На всички завърнали се от почивка - мами: Добре дошли обратно! Дано аклиматизацията към английското време да е все така приятна - поне днес и утре ще се радваме на слънце и сухи чадъри!
Алиса, Мерси за идеята, ще я погледна книгата, дано сме късметлии с това темпераментно английско време през септември - за да я използваме и ние.
Дарима - пожелавам ви късмет и скоро да ни пишеш на Дорсетска земя.

Имам предложение - щом почне сега футболният сезон, дайте да съберем всички мъже футболни запалянковци и да си гледат заедно мачовете, така поне ще имаме и ние, жените - временен достъп до тв приемниците.  Mr. Green

# 269
Алиса, благодаря за идеята.  В Гугъл открих следният линк www.walkingclub.org.uk, където има пълен списък с маршрути. Вече даже си набелязах няколко наблизо и смятам да се възползваме при първа възможност. На пръв поглед няма отметки за кръчми по пътя - но не е болка за умиране, откриваме ги и без карта.  Grinning

Днес решихме да отупаме колелата от паяжините и открихме това www.goape.co.uk в близката гора. Преди съм виждала само за деца, но този специално става и за възрастни. Ако някой е пробвал, моля да сподели колко точно добра физическа подготовка е необходима.

Общи условия

Активация на акаунт