Великобритания - тема 26, Отпускарска

• 22 582
  • 287
  •   1
Отговори
# 240
Бърбери, ние сме пращали ключове с Федекс. Отиваш в уебстраницата им, намираш къде ти е най-близкият им офис или ПУНКТ (може да е в друг офис), отиваш на място и пращаш. Не идват на място както в България.

Благодаря, момичета! Какво ми стана снощи, не знам. А не бях пила! Само един чай с дъжд!:crazy: Сега го чета и има доста за поправка, ама хвърлен камък вече...

# 241
  • След завоя в дясно
Добро утро
Мари два пъти прочетох постинга ти- много интересно си го написала, хареса ми особено твоята гледна точка за теб. Определено мисля че трябва да се занимаваш с писане. Ще ми е много любопитно да разбера погледа ти за Испания, ако ни позволиш разбира се, след време като се по установите и като поутихнат страстите.

За момичетата, който искат да учат или вече го правят този сайт ще ви е полезен:  http://www.direct.gov.uk/en/EducationAndLearning/AdultLearning/F … earners/DG_172003 има възможност да те подпомогнат финансово за отглеждането на детенце ако учиш т.е. плащат ти една част от разходите за детска градина или child minder.

Вчера по ББС даваха по новините за агенции за недвижими имоти, който преднамерено отхвърляха кандидати от източна европа и изобщо чужденци, който проявяваха интерес към определени къщи, само защото собственика го имаше като изискване. Първо влезе един англичанин в агенцията и каза, че иска да погледне къщата казаха- няма проблем, след 5 мин. влезе мъж с полски акцент и агентката каза, че къщата е заета вече. Спомням си Биляна като търсеха се бе оплакала за такова отношение, явно е практика за съжаление. Не успях да го намеря линка в страницата на ББС да ви го пусна, беше интересно.
Аз докато се наканя да го напиша  и Burberry ме изпревари, имаме единомислие по въпроса

# 242
Ell, благодаря за полезния линк. няма да пиша колко си платих за курса, защото нямах понятие за този линк, а и курсът е частен и не знам дали имам подобна възможност.

Не ни обичат източноевропейците никъде, факт е. освен ако не става въпрос за работа с български.  Все пак ние сме неканените натрапници, другите в някакъв момент от историята им са поканени да подкрепят икономиката ... малко са тези, които когато има конкуренция ще изберат нас. #2gunfire

# 243
Мари, smile3501 и на мен много ми хареса и написаното и начинът на писането Simple SmileМного увлекателно!

# 244
  • Лондон
Здравейте и от мен,

много приятно си изпих кафето тази сутрин с преглед на темата, браво за раздвижването

Естествено среднощното творение на Мари е шедьовър, както вече сте отбелязали, но при внимателен прочит само подвърждава това, за което бяхме спорили с нея преди време - аз твърдях, че човек трябва да има самочувствието да представи себе си на новото място, пред новата обкръжаваща среда и да приеме основните й правила, но същевременно да запази спецификата си и да накара околните да я уважават и да харесват човека именно заради нея. Продължавам да не разбирам хората от БГ (нямам никого от присъстващите предвид, понеже повечето не ви познавам), които идват тук по някаква причина и искат да накарат новата среда да се промени, новите хора наоколо също, така че да им прилича на родното място и да се чувстват в къщи. Ами как да стане, това е друга държава, друг климат, друга култура, ако не можеш да живееш без родната атмосфера, ами стой си у дома и ходи само на екскурзии. Защо ще се сърдя на съседите, че само ми кимат за Добър ден, ами аз така искам, имам си приятели, не искам с всеки на сядам на софрата Crazy Или видях едни кафета, където се събират само българи, това въобще не го разбирам, честно, като искаш такава среда и отношение, ами хайде, по-добре в къщи тогава. Дори инсталирането на БГ чиния не го разбирам, освен финансовия аспект

Другите ми мисли са, че в една такава голяма държава има всякакви хора, вие го знаете по-добре от мен, и не е честно да обобщаваме едно за всички англичани. Имам толкова свестни колеги, толкова сме си помагали, има и абсолютните идиоти наоколо, така че...

И за дрехите, пак е до фирма, аз това с униформите за близо 6 години не съм го видяла никъде, аз преди много носех дрехи от български марки и в офиса получавах много комплименти Grinning също в петък си ходим по дънки, единственото което не би се приело е анцуг и маратонки, и бански, но това се разбира от само себе си

Последно да ви разсмея, пак е по повод на въпроса с българите и как ни приемат - отивам миналата седмица в къщата на новия ми началник, той си работи основно от там, защото е много далече от офиса и той ме посрещна с разпечатка на картина от млад български художник, не съм по абстрактното творчество, та не познах името и беше пуснал Българското национално радио (казваха за времето Grinning), всичко това за да съм се почувствала у дома Joy А той си е чист англичанин, от северните предградия...Както е казано, разни хора, разни идеали, и тук, и оттатък...

Мнооого дълго стана, за което се извинявам Grinning

# 245
S T A R D U S T, стана ми любопитно къде работиш. Много строги тези хора.

Цвете, готин шеф имаш  Grinning

Мариbouquet

# 246
Мари,това,което си написала е страхотно. Аз щях да питам откъде си го копирала,сори  Laughing Не знаех за творческите ти способности,щото съм отскоро тук.
Пиши още,плийс  Laughing

# 247
Момичета,да ви попитам,сигурно сте го обсъждали някъде из темите,но...ще трябва ли да превеждам и легализирам българското ни свидетелство за брак?От посолството за визата не са искали,но понеже ще кандидатствам по-нататък и за английско гражданство сигурно ще искат? newsm78Имам превод само,но не и легализация.Предварително благодаря Grinning
Между другото тази сутрин нас ни разлюля,тук в централна България не го усетихме много,но виж съфорумките от Варна и околностите бая се постреснаха Shocked

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 15:32 от Darima

# 248
Мари, очарователна си!Ти и твоето писание заслужавате отличен 6!Ако имаш свободно време и желание да доразвиваш есето си, с радост бих го чела.Пишеш много увлекателно!Докосваш се и до някой мои мисли, и до някой чужди, но майсторлъка е че си успяла да ги напишеш по особено интересен начин!  bouquet  Hug   bouquet

Между другото, поръчах и хигрометър, оказа се че влажността е в норм граници, просто смяната на климата ни се е отразила( дано не е така след всяко връщане от България( която според мен не е с толкова приятен климат- жеги и студове не са за мен, допада ми умереният английски )).И отново благодарности.

Нямам търпение да дойде 14 август, концерта на U2!Уредих се и с детегледачка и вече тръпна в очакване!

# 249
Darima, добре е да имаш преведено свидетелството за брак, мисля че на нас ни го искаха за ИРЛ, след това следва британския паспорт. Може да ти потрябва и за друго, за потвърждаване на променено име например - ако си работила някъде с моминското си име и кандидатстваш за работа, а подаваш сиви с новата фамилия на съпруга.

tzvetak, съгласна съм с теб и за себе си съм решила, че ще направим всичко възможно да се адаптираме и да се впишем в техните стандарти, щом сме избрали да живеем тук. Ходя на курсове, работя на място, което не мисля, че отговаря на възможностите ми, но знам, че ако искам да постигна нещо се минава през тези етапи. Ето захвърлих опита и дипломата и сега карам курс заедно с 20 годишни момичета, миналата година ходих и на английски курсове за IELTS. Казах, че се примирявам с условията и не се опитвам да променя това, което не мога. Tова не ми пречи да не харесвам много от нещата и да ги игнорирам.  БГ сателита - без него не мога, липсва ми нашата ТВ, обичам да си гледам новини, мило ми е като видя България и имаме във всяка стая. Колкото и да се напъвам да гледам техните програми - не са ми интересни, не ми е смешене хуморът им. Освен предаванията за къщи и за различни места. Харесваме СиБийбис и гледаме основно него. Не съм приела лично коментара ти и нямам нищо против мнението на всяка една от нас  Hug

Nomadic, работя в магазин на CWF (това е френски вносител на детски дрешки) на оксфорд ст., затова са толкова строги. всички сме унифицирани Simple Smile)) има компании в магазина, които имат по-свободна политика на обличане. Затова писах, че се надявам да си облека хубавите дрехи, но това ще стане, когато си намеря работа в офис.

# 250
  • След завоя в дясно
Аз гледам да се отчитам тази седмица по-често-да не ме забравите Wink
Gi приеха ни в желаното училище още през юни, и сега на есен с песен. Да питам останаха ли червей в градината още, ако не да ти пратя подкрепление едно багерче е, но работи без грешка  Grinning
Относно инсталирането на БГ чинии съм съгласна със Тzvetak, дълги години бяхме без, но да си призная мъж ми не можа да издържи изкушението от мачове и сега сме с една. Което ми напомня ако някой има нужда от човек да инсталира чиния да ми драсне на лични. Много съм доволна от "майстора" пък и цената бе доста добра.

Може би е добра идея като се отварят нови теми да се вмъкват в началната старица и линкове от полезна информация, която са били в предишната напр. Щастие беше дала линк към камп, който мисля ще се полезен на повечето от нас.
Отивам да ровя в градината със следобедно кафе в ръка Coffee

# 251
Мари, шапка ти свалям за написаното. С насълзени очи съм.

umbrella

# 252
Прекрасен, вълнуващ и точен анализ на акостирането и аклиматизация на английска земя, Мари! Всяка една от нас  сякаш препрочита малко или повече собствените си емоции в постинга ти!

За всички БГ рози на английска земя или испанска земя!

# 253
  • Лондон
Ей, както съм казвала и преди, нямам нищо лично, нито се фукам насам натам, просто ми става мъчно, че се подтискате от време на време и исках да ви кажа, че има и обратните примери и щом сме тук, трябва да го направим наш дом за известно поне време и да се мъчим да извлечем най-доброто от ситуацията и хората около нас, което включва да дадем най-доброто от себе си. Мен поне тази нагласа не ме е подвела до сега Grinning
А за идиотите навсякъде, тук май са най-много, в неделя едно 14-15 годишно сомалийче блъсна с колело Аннабел, ходехме по тротоара. Няма да ви занимавам с подробности, но още ми треперят краката, и най-лошото - загубих чувството си за сигурност, което имах тук. Вечерта четох в новините, че един без книжка, на нерегистриран мотор блъснал майка и бебе на тротоар в Пловдив, та го оставям без коментар #Cussing out

Елл, ако мъжът ти е по мачовете, то му трябва Скай, да не би да гледа БГ мачове Joy Ние сега чакаме започването на сезона, може да му кажеш да се включи да обсъждаме Бербатов Grinning

Много приятна вечер желая на всички

# 254
  • Манчестър
Ей, както съм казвала и преди, нямам нищо лично, нито се фукам насам натам, просто ми става мъчно, че се подтискате от време на време и исках да ви кажа, че има и обратните примери и щом сме тук, трябва да го направим наш дом за известно поне време и да се мъчим да извлечем най-доброто от ситуацията и хората около нас, което включва да дадем най-доброто от себе си. Мен поне тази нагласа не ме е подвела до сега Grinning
А за идиотите навсякъде, тук май са най-много, в неделя едно 14-15 годишно сомалийче блъсна с колело Аннабел, ходехме по тротоара. Няма да ви занимавам с подробности, но още ми треперят краката, и най-лошото - загубих чувството си за сигурност, което имах тук. Вечерта четох в новините, че един без книжка, на нерегистриран мотор блъснал майка и бебе на тротоар в Пловдив, та го оставям без коментар #Cussing out

Елл, ако мъжът ти е по мачовете, то му трябва Скай, да не би да гледа БГ мачове Joy Ние сега чакаме започването на сезона, може да му кажеш да се включи да обсъждаме Бербатов Grinning

Много приятна вечер желая на всички

С тънката подробност,че на Скаи не можеш да гледаш и половината мачове,които можеш да гледаш на българската Тв,особено пък за Шампионската лига....

Общи условия

Активация на акаунт