Великобритания - тема 26, Отпускарска

• 23 033
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
от сайта на БГ Посолство в Лондон съм копирала следното,
от там и ми бяха казали че е задължително детето да се регистpира и да му се издаде БГ ЕГН,
а това ЕГН, както и паспорта се издават само срещу писменното съгласие на бащата.
от тук  и моята чуденка , как хем е задължително, хем се иска неговото съгласие, ами ако той не е съгласен?
Май наиситна мн се оплетохме..
Аз засега не смятам да издавам Бг паспорт,
Защото пък тогава трябва да правя и това разрешително от бащата,което да показвам на границата...въобще гледам с по- малко бюрокращина да се занимавам...

Регистрация в България на дете родено във Великобритания     
Новороденото дете трябва да бъде регистрирано в България в рамките на 1 година след раждането си в общината по местоживеене на майката, ако тя е българска гражданка. В случай, че само бащата е български гражданин, детето се регистрира на адреса по местоживеене в България на бащата.

Необходимият документ за регистрация е Удостоверението за раждане /формата с имената на родителите/. Документът се заверява във Форин офис, 

The Legalisation Office, Foreign and Commonwealth Office, Old Admiralty Building, Whitehall, London, SW1A 2LG. Tel: 020 7008 1111. Fax: 020 7008 1010.
Internet site: http://www.fco.gov.uk/legalisation

След легализацията е необходимо документът да бъде преведен на български език, което може да бъде направено в България от лицензирана за това фирма или от някой от заклетите преводачи, регистрирани към Посолството на България в Лондон. Ако преводът е направен от заклет преводач в Лондон, той и оригиналният документ се заверяват в Консулската служба на Посолството в Лондон.

След оформянето на документите в посолството, те се изпращат в общината по местоживеене на единия от родителите в България, където детето се регистрира и получава  българско удостоверение за раждане с ЕГН. Английският документ за раждане се задържа от общинските власти.

# 91
Цитат
Английският документ за раждане се задържа от общинските власти.

Ъ?

# 92
Здравейте на всички мами по шарения свят. Скоро предстои преместване на мен и бебето(11м.) в чужбина, мъжът ми е вече в Ливърпул и ме интересува какво ли не за местната атмосфера, за да се чувстваме спокойни, доволни, дръзки, красиви....ще се радвам, ако някоя мама намери време и желание да разкаже онова, което смята, че е важно да знае всека нова место-обитателка на Ливърпул

# 93
  • UK
да, акта за раждане остава в общината.
Детето трябва да се регистрира в рамките на една година но само,ако родителите желаят да му направят егн.

# 94
На мен ми задържаха английския документ за раждане на Лео, когато му извадих акт за раждане в България. А на границата всеки си прави каквото иска, както и на навсякъде в България, за съжаление. Много зависи на кой служител ще попаднеш.

# 95
Цитат
Английският документ за раждане се задържа от общинските власти.

Ъ?

Така е. На нас ни задържаха чешкия акт за раждане.

Венка10, а на мен никой не ми иска разрешение от мъжа за издаване на ЕГН на детето. Изобщо даже не питаха къде е таткото.

Както казва Троллипен-всеки си права каквото иска, и дори човек да има желание да сложи нещата в ред, то е толкова тромаво всичко, че накрая вдигаш ръце и си във въртележката заедно с другите... При следващото ни ходене в България ще й направя паспорт. Щом трябва...

# 96
  • Bristol
Ей, как съм ви изпуснала ...

Единствената разлика при нас е, че като сме в движение, нося от онзи антибактериален гел, който се ползва ако не можеш да си измиеш ръцете.
И аз се чудя да си го купя, но единственото, което ме спира е, да не е прекалено вманиачаване  newsm78 Тъй или иначе, винаги под ръка имам влажни антибактериални кърпички.
А какво се чува за ваксините? Всички ли ще могат да си ги слагат или само определени групи? Някои от вас ще се ваксинират ли?

Не е задължително детето да е български гражданин! Има правото да бъде, но дали ще изберете това гражданство, си е ваше решение и негово, след определена възраст  Peace

butterflyve, браво на щерката! И какво, от септември в ново училище ли ще е  Grinning

# 97
Мери, в Boots и SuperDrug (значи, навсякъде) го има този гел. Но той е просто заместител на миенето на ръце, ако сме на къра и си отворим бохчата, например.  Wink

Ваксините не са готови, очакват се наесен, а злите езици казват- по коледа.

Аз досега не съм се ваксинирала против грип (на работа обикновено ни идват на крака и слагат на желаещите Rolling Eyes), и сега не смятам; за децата съм още в размисъл. Претеглям рисковете, ама де да имах перфектна информация.

Хубу де, как може акт за раждане да си остане, ей така, в общината, во веки веков. Ами това е важен документ, и попадането му в неблагонадежни ръце си е "молба" за шашми.

# 98
  • UK/София
Някои от вас ще се ваксинират ли?

Аз днес говорих по тази тема с нашата педиатърка.Тя каза, че този грип е като всички останали, просто много шум се вдига едва ли не за да си продадат ваксините newsm78Каза, че според нея няма смисъл да се ваксинираме.Аз като се замислих в службата ни много колеги си биеха противогрипни ваксини.Не знам как ставаше, но точно те след това се тръшкаха болни....едва ли е чак такова съвпадение Confused

Мари, ако знаеш как ти завиждам HugНо как ще изоставиш и съседката ти....кой ще я контролира като си къпе детето в басейна през март месец Joy Joy Joy

Стардъст, да ти е много здрава и щастлива Викториа!

Златната толумба, много ти благодаря за информацията!  bouquet

# 99
То може да стане като със здравното осигуряване Simple Smile.
Алиса, ти ли ме прокле, че паднах днес с колелото в едни храсти?
За актовете за раждане, тук няма ли възможност да се извадят два, така един си остава във вас?

Съседката ме информира, че ваксинирането ще става по "ред" - първи били тези, от които зависи тока, после бензина и т.н Simple Smile)
Като опре до ваксините, тогава ще мисля, до сега нито на нас, нито на децата сме слагали противогрипни.
Дано наистина да се окаже малко пресилена всичката тази шумотевица около този грип ...

# 100
298, има възможност да се извадят 2 акта за раждане. Мен ме питаха колко броя искам. Така единия си е в мен и тук само английския ползвам. БГ акт за раждане си стои в БГ и ако се наложи, там го ползвам.

# 101
  • London,UK
Здравейте момичета! Hug От доста време ви чета и най-сетна се наканих да пиша. Иска ми се да попитам дали има мами живеещи в Northampton.Нашия татко живее там от няколко месеца,преди това беше в Лондон и на нас с моя син(5г) ни предстои да заминем там през есента. Ще се радвам много ако има мами ,с които да се виждаме на кафе , да ходим в парка и пр.

# 102
Здравей honey14,
Ние не живeeм там, но родителите на мъжо са в Northampton , така че често ходим до там,
Ако искаш ми пиши на лични

# 103
  • в едно миланско село
да благодаря на Алиса и Stardust за предложените магазини.
всъЩност на  Stardust  не знам дали да съм и благодарна, 4е в дезигуал пазарува майката на пубертетката и кредит картата проплака на касата  Laughing
добре 4е беШе последния ден (тук на дезигуал има само корнери в 2/3 магазина и аутлет, който се оказа, ми е наблизо  Shocked)

понеже ви е отпускарска темата, желая ви весели ваканции, моми4ета

# 104
Моля, моля.
Нали знаеш Наполеон как е нарекъл англичаните: нация от магазинери ("A Nation of Shopkeepers" /"L'Angleterre est une nation de boutiquiers"); за нас остава само да ги посочим на желаещите да подкрепят английската икономика.  Wink
Много ми беше приятно да ви видя.

Общи условия

Активация на акаунт