Септември `09 - 30

• 12 614
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
Това са цени за раждане по каса?????? И какво значи "пакет за бебето"?

# 181
  • Испания и Стара Загора
Здравейте и от мен,
dreemsПовече ми харесва Христиан. PeaceИначе и аз искам бебка да е кръстена на майка ми ,която се казва Христина и на мъжа ми ,който е Кръстин.За това се спрях на Кристина.
Аз съм готова с покупките за бебето и вече нямам какво да взимам.Само трябва да изпера количката,но има време. Wink

# 182
МаммаТ,писах ти на лични,ако имаш други въпроси питай. Simple Smile
Аз само ходя на консултации там,но за раждане съм се ориентирала към Тина Киркова!Първо защото на мен с близнаците ми излиза 2700лв в Токуда,а и Тина Киркова все пак си е АГ болница! Peace

# 183
МаммаТ, да ти пиша и аз за Токуда. Аз там ходя на ЖК по ЗК също при Живкова. И мен така само ме мерят, тук таме някое изследване на кръв и урина. Е, вчера бях и тя реши да ми пусне "бонус" още един ехограф Laughing. Но мен не могат да ме впечатлят с апаратурата, защото в сравнение с тази във Фемина, нищо не е . Дано да ти е полезна тази тема за раждането в Токуда : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=411307.0
Аз също като Мимчето, мисля да раждам в Тина Киркова. Токуда ми е втория избор, а за там предимно добри отзиви съм чувала. Можеш да си харесаш някой лекар от тази тема или някоя друга, има доста.
Аз да се похваля, че вчера ми казаха, че бебето е с главата надолу, беше ми голям дерт и много се радвам Simple Smile. В понеделник съм на подробен преглед във Фемина, май имаше още много момичета за тази дата там, но бяха по-късно, аз съм от 9 часа.

# 184
Гингерина,аз съм от 10.00 ,на 13.07, при Славкова-надявам се да се видим и с теб! Peace

# 185
Здравейтеее, как стев в тва гадно време на вън. Мен много ме потиска ама това не ни попречи с с мъжът ми цял ден да сме на вън... нали сме в колата - няма да ни стопи.
VALKATA, аз съм тази от "ГОРЧИВО", ама нас ще ни дават на 23 или на 24.07- следи да не ни пропуснеш Joy.Ние си получихме гостуването като подарък за сватбата от братовчед ми - той ни беше записал, от нас се искаше да си пратим само снимки и да идем на записите. Иначе и на нас ни подариха количка ама оранжева- лятна Wink
dreems   и двети имена са готини, но имай на предвид че както и да го кръстиш все ще му викат Ицо, Ицко... и т.н.
Ние все още го умуваме и накрая ще видите как ще се окажем неподготвени, макар че мкоя мъж казва че като видя бебето аз ще взема решението и ще го реша много бързо. Той не можел да каже име за някои които не е видял hahaha-представяте ли си, та аз да не съм го виждала. Ама каза " ти като я гушнеш за първи път името ще дойде бързо" Rolling Eyes
По темата за Токуда и аз ходих един път през тази бремйенност- про д-р Колева, когато ми правиха изледването за Даун, аз бях толкова притеснена и отидох за допълнителна консултация. Тя беше страхотна. За първи път я видях и беше толкова мила, така ме успокояваше че всико ще е наред че просто се изумих. За съжаление нямам възможност да платя толкова мнго пари за раждане там . Останах мн очарована , но все пак някак си ми се виждам много парите ... то бива , бива... ама чак , толкова . Смятам е 1500-те лв които даваш са напълно достатъчни че да искат и за бебето допълнително. Вярно болницата е като хотел 4 звезди ,ама това все пак е раждане и трябва да е достъпно за повече хора. ooooh!
Е , който  има парички и може да си позволи няма лошо, нека не се замисля изобщо!!!

# 186
Момичета вижте на какво се натъкнах "Размери на семейните помощи за деца

·        Еднократната помощ при бременност е в размер на 150 лв. за периода от 45 дни преди определения термин за раждане.

·        Еднократната помощ при раждане на дете е в размер на 200 лв. за първо, второ и трето дете. За четвърто и всяко следващо помощта е в размер на 100 лв. при раждане на близнаци, един от които е трето дете на майката, помощта се изплаща за всяко дете-близнак в размер като за трето дете.

·        Месечната помощ за дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст е в размер на 18 лв.

·        Месечната помощ за отглеждане на дете до навършване на една година е в размер на 100 лв.

·        Целевата помощ за ученици е в размер на 80 лв. за 2005 г.

Някои има ли представа за тази помощ за 45-те дни преди раждане. Как да го разбирам че за тези 45 дни ще ми изплатят само 150 лв или тези 150 плюс самия болничен спрямо осигурителния ти доход newsm78??????

http://www.mlsp.government.bg/bg/public/deca.htm

# 187
Здравейте,
Аз пак не мога да спя.
Дундито, колко е актуална тази информация, която си публикувала? Детските мисля, че са 35лв., но не всеки ги получава-зависи от дохода на член от семейството. А, еднократната помощ за бременност, предполагам касае онези, които не са осигурявани.
Аз вече имам списък за покупките. Днес дори ходихме до Пигис-хаус и Вис Виталис. Определено избора в Пигис е по-голям. За жалост аз няма да участвам в самото пазаруване. Таткото и бабата ще свършат най-приятната работа.
Мисля, утре да си стъкна торбичката и да се обадя на АГ-то да ме прибира в болницата, за да съм и под око.
Вкъщи само се тревожа, не мога да спя, и съм зомбясала.
Аз ходя в Токуда, на частно- при Колева, виждам, че някои от вас я познават. Та, се надявам да се съгласи с мен, че е по-добре да ме прибере там до края. Обстановката наистина е прекрасна,не само като материална база, но и като отношение. За жалост обаче никой не отсяда там на почивка.
Лекарите работят до изтощение. Последния път като бях при Колева тя изглеждаше ужасно, от едната и ръка тъкмо бяха взели кръв, а от другата стърчеше абокат, но жената беше на работа заради пациентите си.
Ще ни е много трудно с паричките, но ще остана в Токуда до края, каквото и да ми струва. Колева е единствения лекар, който пое отговорност да изведе бременността ми до край.
Опс, това май е за друга тема, но понеже разисквахте Токуда...
Извинявайте, ако ви подтискам с постовете си, ама ми е едно такова,....спръцафръцано

# 188
malta    Май само ние с тебе не можем да спим щом по това време сме в форума Grinning Егати съмнабулите сме #Bad Talk

# 189
Добро утро!

# 190
  • София; Дружбето
Дубрутру. Отново е дъждовно и не си представям какво ще шравим цял ден в къщи с малката ooooh!
Дундито, това инфо е доста старо. Тези 150 лв за са безработни майки до колкото си спомням. Иначе за раждане на пъвро дете дават 20лв, за второ 600, за трето и т.н. по 200. Детските са 35лв за първо и 50 за второ
Моите станаха, отивам да видя как са Grinning

# 191
Момичета вижте на какво се натъкнах "Размери на семейните помощи за деца
Старо ти е инфото или се отнася за неосигурени майки. Вчера на бременното училище беше такава темата-имаше присъствие на социалните и тр. борса, а НОИ все отказвали поканата.
Цвета,как е малката?
Тук се сцепи да вали,няма мърдане.

# 192
  • Габрово
Ето тук има актуално инфо...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=405235.0

Ама пише, че детските надбавки са 35 лв. за всяко дете и за второ е колкото за първо. И аз се водя, че имам второ дете, а взимам смао 35 лв.

malta , щом в болницата ще си по-спокойна по-добре е наистина да си там под наблюдение.

дундито, няма да пропусна да гледам "Горчиво" с ваше участие  Wink

А Горска китка защо я няма, не знам. Беше толкова редовна в писането преди  Rolling Eyes

# 193
момичета,днес бебо ме подритва там от където ще излиза,или поне така аз го усещам,много е странно.На някой случвало  ли му се е newsm78 newsm78 newsm78 Да не ме изненада?

# 194
Случвало ми се е, Бамба. Явно така му се ще Simple Smile Не се шашкай!
Валка, вчера казаха,че детските са 35лв , независимо от поредността на детето.

Общи условия

Активация на акаунт