Септември `09 - 30

• 12 630
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
  • където има любов
Малта,аз АБ без антибиограма не давам! NaughtyЕ,почти винаги си плащам за това,но пък съм сигурна,че даваме точния антибиотик.Друг е въпроса че ги изтребваме за няколко месеца,но после пак си ги носим от градината.Просто за някои родители ПОСТОЯННИТЕ  ГРАДИНСКИТЕ СОПОЛИ СА НЕЩО НОРМАЛНО Crossing Arms!

# 91
Чифлигарова, моето СУЕ беше 40 миналия месец, а в най-първото изследване е било 22 при горна граница 20. Незнам, може би е нормално да се качва още.
Аз се чувствам ужасно зле. Още ходя на работа и имам 4 седмици и мислех да си ги изкарам всичките, но просто нямам сили. Не вярвах, че ще стане толкова зле. Трета сутрин за тази седмица ходя да повръщам тука , без значение какво съм яла. Първите месеци повръщах доста, но на работа се случи съвсем инцидентно тогава, а сега това чудо какво е незнам. Ужасно ми е отпаднало и ми се гади често. Следобед ми е малко по-добре. А трябва да си завърша нещата, поне да ги предам на колегите. Знам, колко е тъпо да се притеснявам в такъв момент за работата, но уви..

# 92
  • София
Здравейте и от мен Hug
Да се отчета за прегледа от ЖК.Бебо е станал 1530 кг и 35 см.И на мен като на vesita007 ми издърпват термина напред ,пък да видим колко вярно ще излезе. Ние също не сме почнали с пазара, защото имам доста неща от първото ми дете. А пък мъжът ми все вика, че било рано. #Crazy Много от мойте приятелки родиха и като гледам малките сладки бебешоци, как ми се иска и аз вече да гушна моя бебок  Hug
Усмихнат ден на всички, за сега Grinning

# 93
Здравейте момичета! Редовно ви чета, но рядко се включвам. Утре заминавам за две седмици на гости при мама и ще бъда лишена от интернет и честно казано ще ми липсвате.
malta, и при мен има проблем с околоплодните води. Миналата седмица бях на преглед и докторката каза че били достатъчно, но били на долната граница. Много строго ми каза, че трябва поне три пъти на ден да лежа по час-два в покой, никакво физическо натоварване, да не достигам до фаза "умора" и да пия много течности. И сега утре, преди да тръгна трябва да мина през кабинета й за "зелена светлина" за пътуването. А аз бях решила че трябва много да ходя и да се движа.
Гледам, че коментирате темата с шишетата. Аз леко съм се ошашавила на тази тема. Първо дали въобще и ако да - колко да купувам и второ - какво мислите по темата с отделянето на бисфенол. Четох тук из форума мнения, но май още повече се обърках....

# 94
Здравейте и от мен, и аз все още съм на работа мисля да изкарам до края на юли след това малко отпуск докато дойде време за болничният от 45 дни. Момичета да ви попитам краката ми адски много се надуват дали е то това че пехапвам доста сладко или е просто от това че по зял ден на работа съм седнала на стол. Солта съм я ограничила до минимум така ми каза доки но няма ефект и още нещо последо време все ме мъчи едно разстройство има ли го при някой друг?

# 95
desi_k84 и аз съм с разстройство, но при мен предполагам, че е от многото плодове, които поглъщам - около1-1,5кг. на ден. Ама като ми е вкусно...не мога да се спра.
А за отоците по краката...ако урината ти е добре, значи е от седенето. Вдигай краката, колкото ти е възможно по-високо.

Стефи, на мен нищо не ми казаха за лежането. Нищо не пречи да опитам, макар че ми е доста трудно да лежа така. Преди 2 седмици бях в болница и там ме държаха на системи по около 14 часа. Но това с лежането направо ме побъркваше, хем си имах телевизор в стаята, весници, книжки...та си изпросих по-лека стойка за системата и си обикалях даже и пред болницата по пейките.

Няколко интересни 3Д - клипчета за последното тримесечие:
http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?page=13&language=13

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 11:59 от malta

# 96
Здравейте момичета! Simple Smile

Отдавна не съм писла, но ви чета редовно.

На празнуващите и на Тринити - честото! Да сте живи и здрави и да се раздвате на любов, разбирателство и на здрави и щастливи деца.   bouquet

Неки, много се радвам, че Манос наддава добре и вече проявява характер.  Hug Твоите постове ги чета с голямо нетърпение и вълнение.  Hug Креватчето много ми хареса и аз оглеждам да купим някакво подобно.

Прочетох и за неволите на някои от вас, пазете се момичета и стискам палци да няма повече притеснителни случки.  Praynig

Добре дошли на новите мами и лека бременност! Simple Smile

Добро утро и от мен, момичета Hug
TRINITI , мерси за изкушаващото кафенце.
Аз сега се връщам от преглед - бебо е станал около 1,700 кг., вече се е обърнал с главичката надолу и се оказа, че термина ни е за 10.09, а не за 23.09 както бяха казали в началото. Доктора каза, че за сега върви едричък, та нищо чудно да се родим и август Laughing

Весита, усети ли бебчето когато се е обръщало? Аз ще съм следващия вторник на ЖК и много ми се иска да ме зарадват с тази новина, но не съм усещала по драматични премествания из корема ми и се чудех дали е възможно бебчето да направи такова голямо завъртане без да разбера.  Joy

Ако си спомняте, преди една седмица се бях запътила на една лекция за естественото раждане и кърменето на бебетата.
Успях да отида, макар и с малко закъснение. Беше ми много интересно, показаха ни различни техники за релаксация след като започнат контракциите и окончателно се разделих с погрешната си представа, че като те почнат контракции, трябва да се тича в болницата, да ляга човек на леглото и да чака да роди. Всъщност, движението и правилното дишане много помагат да се разширят родовите пътища и главиката на бебчето да се намести в по-добра позиция и не бива да се бърза да напъва човек.
Ако намеря пак някъде да се провежда подобна лекция, отново ще отида и ще си водя вече записки, че не съм сигурна, че всичко съм запомнила, а си е полезно.  newsm78

Друго, за което вече нямам никакво съмнение е, че не бива да се спи по гръб. На мен така понякога ми е доста удобно, друг път се задушавам, но дори и да ми е удобно, казаха, че този начин на спане и лежане трябва да се избягва. Тежестта на бебчето и матката притискали някаква вена и така самото бебче не се хранело и кръвоснабдявало добре, а и за самата майка понякога е противопоказно и особено във финалните месеци можело да доведе до прилошаване. Това го потвърждавам, понеже на последната ЖК ми призля, докато лежах по гръб да ме гледат на видеозона.

Искам да попитам момичетата, които бяхте сега на отворените врати в Тина Киркова, погледнахте ли тоалетните какви са там? Че това ми е едно от големите притеснения и кошмари - дали ще е достатъчно чисто.

Още неща исках да пиша и да питам, ама забравих...  ooooh!
И може би е за добре, че постът ми пак стана ужасно дълъг.  Blush

Лек ден на всички ви и до скоро.  Hug

# 97
Привет!
Днес бях на ЖК - ха, познайте-докторът е категоричен,че бебето е момиче  Laughing ОшашавЕх вече  Crazy
Взеха ми кръв и урина, та да видим какво ще излезе там.

# 98
Привет!
Днес бях на ЖК - ха, познайте-докторът е категоричен,че бебето е момиче  Laughing ОшашавЕх вече  Crazy
Взеха ми кръв и урина, та да видим какво ще излезе там.
Joy
Браво! Дано това да е последното мнение, което чуваш и Честито! В крайна сметка ще се ползват розовите дрешки и нека да е със здраве!  Peace

# 99
Атракция, май до септември няма да си сигурна момче ли е или момиче.
Аз бих повярвала на това, което са ми казали на ФМ.
Много често бъркат пъпната връв с пишка.
абе щом толкова различни мнения има значи е момиче. Момчетата ги познават по- категорично още отрано.

# 100
malta, с интерес изгледах 3Д клипчетата. Така се загледах в движенията на бебоците че чак после видях, че има и текст  Laughing
Може би защото моята беба така и не успяхме да я зърнем - не стига че образа не е много ясен заради предната плацента ами и тя все се дупи като отидем на преглед.
А относно лежането и на мен хич не ми се отдава - два дена спазвах строго "рецептата" и на третият пак захванах по улиците. Ама си налагам някакъв режим заради най-важното сега - бебка. Утре ще видим дали има някакъв резултат

# 101
Eхееее,Атракция съвсем те ошашкаха тези лекари Mr. GreenМай наистина най-сигурно ще е едва ,като се роди бебо Wink

Чифлигарова :много лошо това със сополите,нашите градински вече 1,5 месеца не спират. #Cussing outДнес пуснах Зояна градина,добре беше,дано не лепнем нещо пак,че ми писна вече. #2gunfireИначе и утре ще давам антибиотик и край.

За шишетата да кажа:аз бях взела 3 бр.на Чико и на Авент.На Чико са по-удобни,на Авнт са по- обемни и трудни за обхващане,но пък после може да им се сложи нетечащ накрайник и дръжки и да станат на чаша.Та от всички тези 3 шишета не съм използвала нито едно,понеже Зоя не пиеше вода.Не съм  и преварявала такава.Беше само на кърма до 6 месец,към 8-9 месец се учихме да пием вода,ама чак към 10 месец пропи лятото в жегите и то не от шише с биберон,а от нетечаща чаша с накрайник.Сокове започна да пие около година и 3-4 месеца,но и до сега не им е фенка,а чай така и не иска.Та моя съвет е,вземете едно шише и ако не ви се получи с кърменето,тогава винаги можете да купите още.

# 102
здравейте мамии от мен Hug и аз съм чувала че на Авент шишетата са много хубави, но ми препоръчаха Тommee Tippee бола с мн хубава помпа за кърма и мн удобни шишета и т.н.та се чудя  дали да не си взема от нея и помпа и шишета защото  познавам само едно момичиче което я  ползва а на Авент всички ми ги хвалят newsm78

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 14:11 от keri_

# 103
и още нещо да питам.някоя от вас да е изполвала или чувала отзиви за киличките ESPRIT Simple Smile

# 104
Привет!!!
Благодаря за ценните съвети за шишетата на всички ви. Като гледам Авент е преобладаващата марка , а за каната за вода , може би става само че да си взема още една може би която да е само за бебека. Снощи да ви се похваля направих списък да го покажа на таткото и като му сервирах една сума  #Crazy #Crazy, горкия каза "Олеле майко"- този списък трябвало да се преработи smile3513. Бях включила вътре и количка и столче за кола и шезлонг , а той отсече че това може да ни го подарят. Ама аз от каде  да знам дали ще стане така. Не мога да кажа на някои "подари ми го" smile3516 Голям спор му ударихме Joy Това за какво било онова за какво било..... box Ще видим де , ще водим преговори още , ама наистина има неща които съм ги писла ей така цените без да съм сигурна че са толкова и неща които не съм сигурна че ще ми трябват newsm78. Вие до каде стигнахте със списъка....

Общи условия

Активация на акаунт