Болница ТОКУДА - тема 3

• 94 585
  • 885
  •   1
Отговори
# 210
Аз родих на 34 за първи път. Не съм имала някакви проблеми. Ако човек е здрав, бременността не е рискова, няма причина всичко да мине лесно и спокойно. Моята тапа и водите ми изтекоха към 15ч., в 16ч. ме приеха в акушеро-гинекологичното отделение, защото нямаше свободна ВИП стая в родилното. Бях само с 2см. разкритие, почнаха и контракциите, които през ноща се усилиха. Родих в 13ч. на следващия ден. Ако смятаме всичко, значи 22 часа общо. Нощта ми се видя най-дългата и болезнена, но след като родих, всичко забравих. Така че, няма нищо страшно, ако човек е спокоен и не се паникьосва. Не съм била в предродилна зала, а от стаята направо ме закараха в родилна зала. Навсякъде съпругът ми беше с мен. След раждането ме върнаха в стаята, а на следващия ден се освободи ВИП стая в родилно отделение и бебчо си беше вече при мен постоянно. Съпругът ми се притесняваше от нещата, които може да види  Shocked, но всичко е поднесено много подходящо и премерено за мъжа Peace.  
Д-р Лазарова е точният човек за нормално раждане, имаше родили при нея момичета и бяха много доволни. Относно чепатия й характер, всяка споделя своя опит, независимо дали е положителен или отрицателен, за да сме полезни едни на други. Аз самата си избрах д-р Диков от впечатленията на много момичета от този форум, независимо че и за него имаше отрицателни мнения.

Detenchuha, браво че всичко е минало така, малко е било по-продължително, но е минало благополучно. Защо не си си поискала упойка за болките. Казваш, "Така че, няма нищо страшно, ако човек е спокоен и не се паникьосва", но да си спокоен в такъв момент, предполагам че е много трудно. Някак си ситуацията би трябвало да е стресираща - болница, лекари, болки и пр. Или може би не съм права? Ти не се ли притесняваше поне малко в определен момент?

# 211
kleopatra 10, мисля, че ми сложиха епидурална едва към 9.30 сутринта, защото доктора чакаше да получа достатъчно разкритие. Исках да родя с колкото се може по-малко намеса, но когато сутринта към 8 д-р Диков дойде, аз му казах, че не издържам вече и искам упойка.
А за спокойствието - в 7 месец ми казаха, че ми се е появила херния и че като родя трябва да я оперирам. Всичките ми приятелки раждаха със секцио и не кърмеха. Аз си казах, че сега и д-р Диков ще каже секцио заради хернията, но той каза ОК за нормално. Като изключим контракциите, бебето се роди бързо и много лесно, кърмим се и сме огромни. Но просто от самото начало на забременяването бях много спокойна и и позитивно настроена. От хернията няма и следа, изчезна newsm78.
Когато бебето тръгне да излиза, вече действаш подсъзнателно и не мислиш, всичко става от само-себе си. Е, трябва да се слуша и акушерката, защото тя е шефа и казва кога да напъваш и кога не.
Вярно, че това все пак е болница, но условията в Токуда са супер, а и си обградена от много мили и грижовни хора.

# 212
Да попитам задължително ли е при планово секцио да се постъпва един ден предварително в болница? Благодаря ви!

# 213
  • София
        Здравейте. Мисля ,че е препоръчително. Аз лично постъпих предния ден преди секциото. Но мисля, че може и в деня на секциото.За мен беше добре, че бях предния ден, защото ме подготвиха за операцията.  Със сигурност трябва да говориш с лекаря , който ще извърши операцията.

# 214
kleopatra10, мисля че ги пукат за да забързат родовия процес (както и сума ти други неща, които правят). Аз съм гледала раждане, при което водите се пукат сами вече когато бебето излиза.
Detenchuha, на теб не искаха ли да ти сложат системи с окситоцин или защото нямаше свободна родилна зала не бързаха ?
brambolina, аз сигурно съм от старомодните, но си мисля, че е по-добре да раждам едно денонощие вместо за 4 часа и с големи рискове за секцио по спешност или големи разкъсвания, просто защото организма не може да реагира за това кратко време. Не претендирам, че съм права, това са ми наблюденията.

# 215
Здравейте! Вероятно вече е коментиран въпроса, който ме вълнува, но все пак - може ли тези от вас, които са раждали в Токуда да споделят от опит, кои са всъщност наистина нужните неща, които трябва да си сложим в чантата за болницата? За бебето знам - ръкавички и евентуално биберон-залъгалка. Но за майката? Нощници? Колко? Какви превръзки смятате, че е най-удачно? Трябва ли да си нося прибори за хранене /че в други болници трябва/? Нещо друго, което ще ми е нужно, но не се споменава в традиционните препоръки? Ако съм секцио кога най-рано ще ми разрешат къпане?
Май ми станаха доста въпросите, но ще съм ви истински задължена - все пак казват "питай патило"  Simple Smile

# 216
На отворените врати д-р Илиев каза, че нашия багаж трябва да е като за почивка Laughing . Не ти трябват прибори. Аз лично съм си приготвила превръзки, но от болницата дават лигнин, техните нощници са за еднократна употреба. Аз съм си приготвила 2 бр. мои.

# 217
Да попитам задължително ли е при планово секцио да се постъпва един ден предварително в болница? Благодаря ви!
Чувала съм, че при желание и съгласие на лекаря може да ти разрешат да си у дома вечерта преди операцията.

... Нещо друго, което ще ми е нужно, но не се споменава в традиционните препоръки? Ако съм секцио кога най-рано ще ми разрешат къпане?

Нощници не вземай - от там дават. Удобни са за кърмене и не ти пука, ако случайно ги оцапаш.
Превръзки - зависи лично ти с какви се чустваш най-комфортно. В болницата дават лигнин. Лично аз ползвах лигнин само първият ден, после предпочитани от мен превръзки.
Достатъчно е да вземеш: Лична козметика, гащички за еднократна употреба, фотоапарат и телефон, кремче за зърна и помпа, кърпи за къпане и стек вода. По всяко време може таткото да ти донесе нещо, от което имаш нужда.
На раната поставят водоустойчива лепенка и може да се изкъпеш още на следващият ден след операцията.

# 218
denica007, много ти благодаря за отговора 

# 219
Момичета, вече изпадам в ужас!!!!  ooooh!
Първото си дете родих със секцио преди две години и сега през септември чакам второ.... Много държа този път да родя нормално и понеже съм чувала добри отзиви за доктор Димитров си записах час на 10 август при него. Впоследствие след като се порових из форумите почти навсякъде пише, че той е почитател на секциото. Много съм уплашена и съм на път да откажа часа си при него и да се насоча към някой друг. Страх ме е, че след консултацията си при Димитров той ще ми обещае нормално раждане, за да го избера за лекар и в хода на раждането ще му писне да чака и ще ме среже....само за това мисля и вече съм се панирала ужасно. Моля ви споделете впечатленията си за него и ако смятате, че страховете ми са оправдани препоръчайте ми друг лекар, който ще отстоява нормалното раждане докрай Hug
А доктор Диков, като последно знае ли се, дали ще продължи да изражда в Токуда и след напускането си?

Сестрата на мъжа ми и две мои колежки родиха при него нормално (в рамките на година). Мен самата до последно ме убеждаваше, че е по-добре да родя нормално, но бебчо не се обърна и в напречно предлежание, нямаше как - направи ми секцио. Той ми обясни, че втория път ако всичко е наред и детето се обърне правилно мога да си родя нормално.
Успех  Peace

# 220
  • София
Здравейте! Вероятно вече е коментиран въпроса, който ме вълнува, но все пак - може ли тези от вас, които са раждали в Токуда да споделят от опит, кои са всъщност наистина нужните неща, които трябва да си сложим в чантата за болницата? За бебето знам - ръкавички и евентуално биберон-залъгалка. Но за майката? Нощници? Колко? Какви превръзки смятате, че е най-удачно? Трябва ли да си нося прибори за хранене /че в други болници трябва/? Нещо друго, което ще ми е нужно, но не се споменава в традиционните препоръки? Ако съм секцио кога най-рано ще ми разрешат къпане?
Май ми станаха доста въпросите, но ще съм ви истински задължена - все пак казват "питай патило"  Simple Smile

От приборите може да си вземеш нож, защото не дават. Аз си бях взела и чаша. Ще ти трябват и чехли/джапанки. За другите неща са ти писали вече.. Simple Smile Успех!

# 221
  • София
техните нощници са за еднократна употреба.
Е, не са точно за еднократна употреба, но са малко амортизе поради многократното препиране. Инче аз ги ползвах тяхните и не съм си носила. Веднъж ми се падна една доста опърпана и една акушерка като ме видя  Shocked и веднага ми даде друга, че какво щели да си помислят хората, като се разхождам из болницата все едно току що са ме били, драли изнасилвали и т.н. Mr. Green

# 222
Линката, благодаря ти, много ме успокои! Hug

# 223
Аз бих добавила към списъка сутиен, подходящ за кърмене и подложки за гърди bombs
На мен ми потече коластрата на втория ден и нощницата ми отпред беше здраво "колосана" Mr. Green

# 224
Привет Дами!

Предстои ми второ раждане края на октомври, началото на ноември.
Преди две години родих сина си при д-р Диков, но той вероятно няма да бъде там по това време.
Ще звънна в понеделник да питам за това и ако той наистина не е там, ще трябва да си запиша час за друг.
За мен е важно да родя в Токуда заради Неонатологията и д-р Масраска основно.
Но и опериращия ме лекар също е важен, затова разчитам на вашето мнение.
Колебая се между трима негови колеги д-р Кирякова, д-р Димитров и д-р Лазарова.
Ще раждам секцио, първото ми раждане бе така.
Д-р Кирякова ми допадна много като отношение миналия път при престоя ми там,
но като че ли повече мнения за нея срещнах положителни за нормално раждане.
Д-р Димитров и д-р Лазарова ми бяха препоръчани от моi близки.
Благодаря предварително за всяко изказано мнение!

Мишанта,
и аз идвам от там, от където и ти Wink. Само че на мен ми е за първи път. Та и мен при д-р Владимиров ме посъветваха за д-р Диков, но той със сигурност от 3 авг. е в Шейново, а на мен ми се ще в Токуда да раждам. Ходих на един преглед при д-р Колева, но нещо не ми допадна. Сега на 10 авг. имам час за д-р Димитров и после ще споделя впечатления. Моля те и ти пиши, ако ходиш при някой от токудските лекари.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт