Болница ТОКУДА - тема 3

• 94 590
  • 885
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Искам да попитам, някой знае ли, дали  док.Д.Илиев има частен кабинет и къде? Понеже аз съм му пациентка и хода все в Токуда:)
За д-р Д. Илиев: информацията ми от преди седмица е, че преглежда САМО в Токуда- в четвъртък след обяд. Но ако има нещо спешно и в другите дни.
Пациентка съм му отдавна и знам че винаги се е отзовавал, коаго съм имала спешна нужда от помощта му.
Да да знам и мене много пъти ме е приемал извън приемното си време, просто се чудех дали преглежда и на друго място:) Благодаря ти

# 556
  • София

Така или иначе др. месец ще ходя да се срещна с гинеколога и ще разпитвам на място ..за момента съм се насочила към д-р Колева Rolling Eyes

това е моята лекарка от няколко години вече,невероятен специалист е!Благодарение на нея имам сина ми ,след доста проблеми.Само ме е яд ,че не можах да родя при нея,че се наложи да заминем в чужбина(където за малко да провалят всичко,но това е друга тема).
Надявам се със следващото да съм в нейните ръце до края.

И аз съм при Колева, просто е невероятна!!!!
Аз пък не съм толкова възхитена от д-р Колева. По-конкретно от отношението и, като специалист е ок!

# 557
  • София
ами може,не знам,към мен винаги е било отлично,пък и зависи какво считаш за лошо отношение.
И все пак при моите проблеми ми е важно лекарят да е специалист,да предвиди всички възможни усложнения и да ги парира в зародиш,с което тя се справи отлично!Не ми трябват сладки приказки и напразни локуми ,без накрая да е свършено нищо.

# 558
А бихте ли ми обяснили какви по-точно са допълнителните изследвания на бебето, които са вкл. в този "пакет за новороденото" /или както там се води/..

# 559
А бихте ли ми обяснили какви по-точно са допълнителните изследвания на бебето, които са вкл. в този "пакет за новороденото" /или както там се води/..

1. трансфонтанална ехография - ехография на главичката на бебето.

2. ехография на тазобедрените стави - при нас се откри незраялост на едната става и един месец носихме ортопедични гащи,
след терапията на прегледа всичко беше наред.

3. ехография на коремни органи (стомахче и бъбреци) изключително важно!
На бебето на моя близка откриха проблем, ако не бе отстранен овреме
последствията щяха да са много сериозни.

За всяко от тях получавате лекарска епикриза и насоки за специалист и лечение, ако се налага.

И всичко това във времето в което сте в болницата.
Само си преставете прибирате се у дома и решавате да направите всичко това, (организация, време и нерви)

# 560
Мishanta много благодаря   bouquet

# 561
Аз раждах нормално и бях заявила упойка, но тя ми беше включена в тези 1500лв, не съм плащала допълнително 300лв за упойка, знам, че за нея се плаща допълнително ако си си заявила определен анестезиолог!! Peace

Упойката не е 300 лв - изборът на анестезиолог е толкова. Епидуралната упойка е 150 лв. Иначе венозните са безплатни, няма да ви оставят да се мъчите. Аз си платих епидурална за след операцията, но не знам дали беше добра идея, че имаше малко усложнения и не ме отпускаше. КАзаха ми, че катетърът се е закривил и е засегнал някакъв нерв. Не ме пускаше над 12 часа. Наложи се да я спрат, за да си почувствам пръстите на краката едва-едва 30 мин по-късно. На следващата сутрин (понеже пак ми я включиха през нощта) не си усещах десния крак. Левият си беше на мястото.  #Crazy Луда работа. Но както и да е, всеки си преценява.

# 562
no name, права си, не съм се изразила правилно- аз бях с епидурална, но не са ме карали да си плащам допълнително 150лв, беше включена в пакета!!

# 563
Stefaniata, не знам точно какво не ти е харесало в д-р Колева като отношение newsm78??? Все пак за мен е важно, че е наясно с новоститите в акушерството и взима адекватни решения!!!! Аз съм раждала при нея преди две години, имам сериозно автоимунно заболяване и тя единствена ме окуражи да продължа бременността (за разлика от други светила, които държаха да я прекъсна)....сега се радвам на живо и здраво момченце, а автоимунното ми заболяване е в ремисия, благодарение и на д-р Добрева! Сега планувам 2-ра бременност и живот и здраве пак ште сум при Колева! Още повече, че нея ми я препоръча Доц. Димитрова от МД!

# 564
  • София
ами може,не знам,към мен винаги е било отлично,пък и зависи какво считаш за лошо отношение.
И все пак при моите проблеми ми е важно лекарят да е специалист,да предвиди всички възможни усложнения и да ги парира в зародиш,с което тя се справи отлично!Не ми трябват сладки приказки и напразни локуми ,без накрая да е свършено нищо.

Така е, най-важно е лекаря да е добър специалист! Аз затова уточних, че става въпрос за отношението, а не за уменията и! За напразните локуми си е така, ужасно е да те подмятат от кабинет на кабинет, времето си минава и накрая.. едно голямо нищо! Мога само да кажа, че д-р Колева е по заплетените случаи, за останалите остава впечатление, че едва ли не не ги помни!Не ми се иска да задълбавам повече по темата, не обичам да злословя.  Peace

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 22:34 от stefaninata

# 565
Сега планувам 2-ра бременност и живот и здраве пак ште сум при Колева! Още повече, че нея ми я препоръча Доц. Димитрова от МД!
Да.Нормално е да ти я препоръча.Нали работят заедно във МЦ"Фемина".....

# 566
  • София
Здравейте, имам следните питания , свързани с ЖК/раждане в Токуда и ще се радвам, ако някой може да ми отговори поне на част от въпросите:
1. При проследяване на бременност (ЖК) при тях получавате ли си резултатите от изследванията или се съхраняват там ? Питам, защото ходя там на ЖК, но вероятно няма да раждам там.
2. Не ползвам направление по НЗОК, а ползвам здравна застраховка (един вид платен прием). В този случай те ли ще ми издадат болничен за 45 дни преди раждането?
3. Ако реша да се възползвам от НЗОК за раждането, кой ми дава това направление. Джи Пи -то ли ? (този не касае особено Токуда май  Mr. Green)
4. Цената за нормално раждане в Токуда същата ли е като за секцио ?
5. Отзиви за д-р Попова - моите от първия преглед са положителни. Simple Smile

Предварително благодаря на отзовалите се. Hug

# 567
  • София
Сега планувам 2-ра бременност и живот и здраве пак ште сум при Колева! Още повече, че нея ми я препоръча Доц. Димитрова от МД!
Да.Нормално е да ти я препоръча.Нали работят заедно във МЦ"Фемина".....

Колева не работи във Фемина от 2 г. и повече !

биби ,само за изследванията мога да коментирам - аз ходех на ЖК там и си правих изследванията в тяхната лаборатория.При лекарката пристигаха резултатите по мрежата направо и аз не съм си ги взимала.

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 12:15 от angels_zg

# 568
  • София
bibi,

1. Както ти е писала angels_zg, резултатите пристигат директно при лекаря.
2. Дори и при платен прием, лекаря който ти води ЖК ти издава болничния, аз бях с такъв платен прием.
3. Направление за раждане отново ти издава лекаря, който ти води ЖК, като здравната каса поема самото раждане, но избора на екип се заплаща.
4. Цената за нормално и секцио е една и съща - 1500 лв, като това е цената за избор на екип, 1500 лв. се поемат отделно от НЗОК ако си здравно осигурена. Единствено разликата е в неонатологичния пакет, който се заплаща за бебето - при нормално раждане цената е 500 лв. , а при секцио е 600 лв.
5. Отзиви за д-р Попова не мога да дам  Embarassed.

Успех  Hug!

# 569
Ами за д-п Попова имам положително мнение. Внимателна е и определено знае какво прави. Докато лежах една седмица в АГ-то, успях да се запозная с работата на всички аг специалсти там и с положително впечатление освен от д-р Колева съм и от д-р Герганова, Кирякова и Попова...

Общи условия

Активация на акаунт