Болница ТОКУДА - тема 3

• 94 583
  • 885
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Здравейте!!!

Пак да се обърна към вас за съвет!! Предстой ми раждане в Токуда - секцио. Искам да ви попитам, какви обезболяващи Ви слагаха след операцията. Първият път раждах в Тина Киркова и ни слагаха само течен аналгин. Като ходих последният път попитах и ми казаха 4а слагат система, има и вариант за епидурална упойка..........

Споделете какво е усещането при различните видове обезболяване и кое препоръчвате и от гледна точка кърменето......

Очаквам мненията ви и благодаря на споделилите предварително!!!!  bouquet

Не мога да кажа какво е усещането при различните видове постоперативно обезболяване, защото моето беше епидурално. Бавно си раздвижих краката, защото спиналната отпусна, но ме хвана другата. Анестезиологът няколко пъти идва да проверява дали ме боли и да контролира. Докато си под влиянието на упойките нямаш грам възможност да кърмиш, дори да искаш, още повече че и кърма нямаш, освен няколко капки коластра, евентуално. Анестезиологът ще ти каже дава или не дава да кърмиш (слушай лекарите, не сестрите!).

Привет и от мен и честито бебенце!!!
Как се казва? Да е многооооооооо здраво!!
Ти при кой лекар беше и колко плати на болницата!!!!

.
Благодаря! Лекарят ми е д-р Димитров, а на болницата платих: 1500 лв раждане+125 лв втората упойка+600 лв бебешките грижи и изследвания.

# 706
  • София
SoulMate, честита радост!   bouquet Така бодро го разказа, че ми се прииска вече да раждам  Mr. Green
За постоперативното обезболяване може и да си права, но пък друга съфорумка беше брала ядове с него, така че не знам дали ще си го поръчам от менюто  Thinking
Ако бебето го носят за хранене чак на следвашия ден, дотогава предполагам,че са му давали нещо  newsm78 Има ли вариант, ако не береш душа, да ти го донесат по-рано?
Благодаря и на теб, желая ти същата радост! За обезболяването - на мен ми се схвана левият крак, та цяла нощ се пулих в тавана в опити да се наместя удобно. Сестрата спря системата в 4 през нощта, а кракът ми се възстанови чак към 12 на обяд. Затова пък не ме болеше, докато съседката по легло не можа да спи от болки. И доста по-леко се раздвижих.

Дават изкуствено мляко на бебетата, освен ако не поискаш да не го правят - консултирай се с неонатолога. Моето е с ниско тегло и беше наложително да го хранят. Ще ти го донесат да се гушкате и без да си го поискаш  Hug

# 707
Мерси за разясненията!   bouquet

# 708
  • София
И аз благодаря за подробният разказ!!!

Приятна вечер!!!! Peace  bouquet

# 709
  • София
SoulMate честита радост вкъщи!
До края на месеца се очаква и аз да родя в Токуда, но тъй като не се знае нормално ли ще е или секцио - твоят разказ ми е много полезен. Мерси.  Hug

# 710
SoulMate честито бебче.  bouquet

# 711
Привет! Ние онзи ден се прибрахме, след планово секцио в Токуда! Всичко мина по план... Е, вярно, да си в съзнание и да ти правят разни неща е малко странно като усещане, но се понася! Най-гадно беше излиането от упойката (бях със спинална), сложиха ми обезболяващо, но въпреки всичко си болеше. Изправиха ме за кратка разходка на следващата сутрин и да си призная беше болезнено, но пък това си е коремна операция - боли си.
Бебетата бяха през деня при нас, взимаха ги само за през нощта....

Раждах при д-р Колева и съм безкрайно доволна!! Сега имам едно сладко момченце - Явор, което плаче, папка и ака  Flutter

# 712
Аннтония, честито бебче и на теб! Бързо възстановяване и да ви е жив и здрав Явор, много да ви радва!  bouquet
Ако всичко върви по план, колко време приблизително продължава самата операция?

# 713
SoulMate и Аннтония, честити бебчета  Hug!
И аз много благодаря за разказите - ще са ми страшно от полза, тъй като планирам да раждам в Токуда (със секцио) второто си детенце след около 5 месеца  Simple Smile.

# 714
аннтония Честит Ви син!
Дано няма колики, а на теб -бързо възстановяване!

# 715
Здравейте настоящи и бъдещи мамчета!
И аз наскоро родих в Токуда (нормално раждане) и искам да споделя страхотните си впечатления от всички специалисти там. Раждах при доктор Вероника Кръстанова и мога да кажа само суперлативи за нея - страхотен специалист, внимателна, отзивчива, винаги на разположение. Благодарение на нея и акушерката Мария (за съжаление не зная фамилията и) раждането ми мина прекрасно!:)
На разположение съм, ако някоя от бъдещите мамчета се интересува от допълнителна информация!
И успех на всички!

# 716
Честит син и на теб!  bouquet
Каквото и да споделиш, все е от полза. Тук четем и попиваме  Mr. Green

# 717
  • София
И нас ни изписаха преди 2 дни. Раждах нормално, с епидурална, в присъствие на таткото. Изборът ми на лекар бе д-р Илиев, анестезиолог - другият д-р Илиев. Много   Hug  и на 2мата. Раждането мина бързо и леко. Акушира ми една мила дама на име Ели, нямам идея как бих могла да й се отблагодаря за грижите по време на раждането и след това, когато бе на смяна. Раждането мина бързичко и без проблеми, малката се роди малко по-малка отколкото ми се искаше, така че разчитах много на грижата на неонатолозите. За отношението на всички в болницата, за организацията  и за битовите условия не мога да кажа нищо лошо.

аннтония, ние с теб бяхме съседки. Целувки на  baby_neutral Явор!

# 718
  • София
anelliya Много се радвам, че д-р Кръстанова се е променила в такава посока. Раждах в Токуда преди две години и тя беше дежурната, която ме прие. Мога да кажа, че рядко съм срещала по- агресивно, неприятно и зло човешко същество отнасящо се с пренебрежение, отвращение и цинизъм безпричинно към друго човешко същество поставено под негова грижа. Тя беше един от малкото недостатъци, на които се натъкнах в тази болница и до днес за всичко останало мога да кажа само добри думи.
Най- вече за неонатолозите и д-р Масларска, която уникален специалист и великолепен човек.

# 719
Здравейте на всички следя си темичката от самото начало .И аз ще раждам в токуда и тъй като днес ми е термина ,но май ще се преносим ми е интересно да ви питам ;ако се случи да ме започнат болките през ноща и дежурните са си по отделенията аз каде трябва да отида ,малко ми е неясна тази процедура .

Общи условия

Активация на акаунт