Болница ТОКУДА - тема 3

• 92 914
  • 885
  •   1
Отговори
# 855
Сега разглеждам сайта на Токуда
на едно място там пише
Обезболяване на раждането и възможност за присъствие на бащата. Всяко раждането е в индивидуална родилна зала
а на друго
6. Възможност за избор на екип по желание на пациента
7. Възможност за раждане в индивидуална родилна зала
8. Възможност за присъствие на бащата по време на раждането
Та кое от двете е вярно.
Най вероятно индивидуална родилна зала е т.н ВИП зала и за нея се заплаща отделно.
Нормалните родилни зали с по колко родилки са там?

# 856
  • София
Не ми е известно да имат зали за повече от една родилка. Залите са като големи стаи, с нормална обстановка, телевизор, баня.

# 857
  • София
Да, залата е за една родилка  Peace

# 858
Има 2 предродилни зали и всяка от тях е за 1 родилка.

# 859
  • София
Да, има само една родилна зала! Като изключим операционната за секциото.
Аз раждах с още една жена. И тъй като тя беше отишла преди мен, беше настанена в единствената предродилна зала, а аз като втора (и явно прецакана  Mr. Green) ме натикаха в едно клаустрофобично помещение, с големина на килер. Така че не усетих нищо от екстрите на предродилната (като да се разсейвам с гледане на телевизия примерно).

Има 2 предродилни зали и всяка от тях е за 1 родилка.
Имаш предвид моето килерче ли?  Shocked То е всичко друго, но не и зала  Naughty

# 860
Значи има две предродилни зали за по една родилка(една нормална и т.н килерче) - всяка родилка от двете си е сама при чакане на разкритие до 10 см.
Родилната зала с магарето е една.
Аз поне така разбрах newsm78.
Какво става ако има повече родилки newsm78

# 861
  • София
Значи има две предродилни зали за по една родилка(една нормална и т.н килерче) - всяка родилка от двете си е сама при чакане на разкритие до 10 см.
Родилната зала с магарето е една.
Аз поне така разбрах newsm78.
Какво става ако има повече родилки newsm78
Правилно си разбрала  Peace
Ако има повече родилки, предполагам, че третата може би се смества в залата с  първата.
Аз да уточня, че малката предродилна е до голямата зала и с врата между тях. В килерчето няма баня и тоалетна  Crazy Мястото е колкото за леглото! Дори нямаше къде да си сложа някои подръчни неща и сакът ми стоеше до леглото, за да си вадя нещо, когато ми потрябва.

# 862
Ох, доста тегаво звучи  ooooh!  Tired

# 863
  • София
На мен изобщо не ми беше приятен фактът, че плащам като всички останали, а не бях поставена в равни условия. Май по-добре да си бях чакала разкритието вкъщи, а не в онази теснотия, в която не можеш и въздух да си поемеш..

# 864
Ох, доста тегаво звучи  ooooh!  Tired
Да не кажа отвратително.Всичко хубава ама пак за който изкара късмет.
И ако се падне човек в килерчето плаща като другите пък дори не разполага с баня и тоалетна.Ако ти се наложи да отидеш - а то ще се наложи Mr. Green къде да отиде тогава тази прецакана родилка.
Другата сряда има отворени врати в Токуда.....ама едва ли баш малката зала ще ни покажат Mr. Green
tonkabonka ти добре, че се обади Hug, че има такъф филм там.
Ако сваря да ида ще взема да позапитам за тоя килер hahaha

# 865
tonkabonka , точно същото нещо си помислих и аз...Ако човек ще ражда нормално, май е най-добре да си стои вкъщи възможно най-дълго. Обаче първо,че те хваша паниката сигурно, и второ - ако си с епидурална, може да отидеш твърде късно, за да ти я сложат..макар,че при първо раждане разкритието едва ли настъпва толкова бързо newsm78
При всички положения намирам за неприемливо да се плащат еднакви пари за различни условия  Naughty
Хъни, питай ги и за датите на отворените врати през януари, ако се сетиш.  Peace И да - добре, че поне знаем за килера, та да си има едно на ум човек, да не се изненада прекалено  Crazy

# 866
  • София
tonkabonka ти добре, че се обади Hug, че има такъф филм там.
Ако сваря да ида ще взема да позапитам за тоя килер hahaha
Това според мен първоначално е било някакво помощно помещение или склад  newsm78 После са му бутнали едно легло, та при наплив от родилки да могат да ги сместят.
И друго да кажа. Която от вас твърдо е решила да ражда с епидурална анестезия, изрично при постъпването да го повтори няколко пъти. Защото моята лекарка си направи оглушки и не си беше направила труда да звънне на анестезиолога, при положение, че го бях заявила и вписала името му в докумените при постъпването. По-натам не питайте какво ми беше...

# 867
  • София
Другата сряда има отворени врати в Токуда.....ама едва ли баш малката зала ще ни покажат Mr. Green

На отворените врати ще ви покажат болнична стая от етажа на гинекологията и ще ви кажат, че горе са същите. Но наистина е интерсно да питаш изрично за предродилната, аз - при все че съм раждала там - не знаех, че втората е различна.

Отн родилните - зная, че ако "нормалната" родилна зала е заета, 2рото успоредно раждане се прави в т. нар. операционна за секцио.

# 868
  • София
Веднага уточнявам! В килера прекарах около 3 часа, докато жената, която беше в предродилната зала, я преместиха в родилната. След това ме настаниха на нейното място  Peace Виж, за две нормални раждания по едно и също време и аз си мислех, че може би едното го провеждат в операционната.
В деня на отворените врати е изключено да ви пуснат в родилното отделение и така е редно!

# 869
Да и аз минах през "килера", но само за не повече от 10 мин бях там , и аз се ужасих първо,като ме вкараха там,едно тясно  и мрачно, беше жега, там нямаше климатик със затворени прозорци и първата ми работа ,като ме оставиха дори и за кратко беше да отворя прозорчето, което пък гледаше към другите стаи  за безплатна  шоу програма Mr. Green но ми казаха, че ще ме преместят, защото санитарките чистели в момента предродилната и след 10 мин си ме вкараха в хубавата предродилна! Явно съм извадила късмет/стоях 5 часа там/, че не сме се застъпили 2 женки!!! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт