Болница ТОКУДА - тема 3

• 92 921
  • 885
  •   1
Отговори
# 840
Хъни - Бъни, има добри отзиви за д-р Илиев. Изчакай няколко дни и мисля, че събереш доста мнения за естествени раждания в Токуда  Peace

# 841
  • София
Хъни - Бъни В Токуда си потребител на здравна услуга и ако не избереш Кръстанова можеш да се уговориш за всичко, което желаеш, което е разумно и разрешено от закона. Докато бях там имаше повече вагинални раждания, отколкото секцио. Някои от вагиналните продължаваха прекалено дълго, за да се смятат за пресирани от медикаменти.
Избери си лекар, направи си среща с него/ нея и поговорете хубаво за това, което искаш. Информацията от първа ръка, т.е. която ще разбереш лично ще е най- достоверна. Успех!

# 842
Хъни - Бъни, със сигурност д-р Илиев е горещ привърженик на естественото раждане. Вече съм писала тук - аз съм на 38 години, това ми беше първо раждане и въпреки, че по време на цялата бременност АГ, която следеше бременността ми твърдеше, че трябва да родя секцио, д-р Илиев ме убеди, че няма медицински причини за това и че няма проблем да родя вагинално. Друг е въпроса, че след като стоях повече от 24 часа в болницата с контракции се оказа че имам само 4 см разкритие и по-скоро по мое лично решение се пристъпи към секцио. Дори и тогава д-р Илиев беше готов да продължим нормалното раждане, но аз бях физически и емоционално изтощена. Погрешно се смята, че в Токуда родилките се подтикват към секцио - това е мое лично мнение.

# 843
  • София
Хъни - Бъни, имах сходни притеснения с твоите - желанието ми бе да избегна секцио; Темата обсъдих с Илиев на една от консултациите, той ми се стори привърженик на вагиналното раждане и не е отварял въпрос за друго. До последно имах притеснения за това, че могат да ме посъветват за секцио, а поради дълбоко вкорененото ми уважение ми към авторитети  Wink се притеснявах, че ако ме "посъветват", може и да не успея да отстоя своето. А пък съм доста дребна и класическото "тесен таз" щеше да ми прозвучи съвсем логично.

отн окситоцина и епизиотомията - не съм настоявала да ги няма. Докато обикалях коридора, чакайки разкритие, питах акушерката дали задължително режат или все пак имат някакъв индивидуален подход. Увери ме че имат и наистина - поизчакаха ме преди да ме резнат, почти сигурна съм, че ако бях настояла, че не искам, нямаше да го направят.

Успех!

Докато съм писала, д-р Илиев е получил и друго положително мнение Simple Smile

# 844
  • София
Момичета чета темата и за Токуда и ми прави впечатление, че повечета от вас раждат там секцио или може би аз да съм в грешка Embarassed за което се извинявам Embarassed
Искам да питам лекар от Токуда който да се води предимно за привърженик на вагиналното раждане.
Искам ако мога да избегна почти задължителния окситоцин в държавните болници и епизиотомията.
Ако имате впечатление от такъв лекар които води раждания в Токуда ще се радвам да споделите Hug.
Записала съм си,че такива лекари са Кирякова, д-р Лазарова - привърженик на естественото раждане и май това са  newsm78
Въобще имате ли информация как стои въпроса в Токуда за т.н раждане с минимална медикаментозна намеса и дали някой е попадал на лекар готов да води раждане максимално естественно, без бързане и т.н.

Бих ти препоръчала д-р Кирякова. Още на първата ни среща и дадох съвсем ясно да разбере, че не желая да чувам думата секцио, освен ако НАИСТИНА не е наложително и този въпрос повече не беше повдигнат Peace

# 845
  • София
Хъни - Бъни,
аз родих 4 килограмово бебе вагинално, а съм висока само 160 см. През цялата ми бременност дори и намек нямаше за секцио от страна на д-р Лазарова, при все че знаеше че бебето е доста едро и че терминът ми беше около лятната й отпуска. Тя е абсолютен привърженик на вагиналното раждане и както ми обясняваше и акушерката, която ми води раждането (за съжаление не й помня името) ще пристъпи към секцио само и единствено ако това е наистина необходимо.
За окситоцина - на мен ми сложиха, защото си поисках епидурална и явно двете неща вървят заедно. За епизиотомията - пак ми направиха - ама моя мъж си беше огромен, та ми обясниха много подробно защо се налага.
Както правилно са те посъветвали всички тук - отиди на среща в Токуда достатъчно рано и обсъди всички твои желания с избрания доктор.
В Токуда наистина се съобразяват с желанията ти в рамките на разумното.
Успех  newsm10

# 846
Мерси момичета Hug.
Корко по рано да отида newsm78.И час на регистратурата ли се записва - може би час за консултация?
Няма да отида само при един де.Ще пообиколя поне двама и ще си избера.Проблема е нали са колеги newsm78 може ли да се отиде на консултация при двама и да се обсъдят желанията ми независимо с двамата.
Малко ми е неудобно, но newsm78

# 847
Изобщо няма какво да ти е неудобно..при положение, че те третират като клиент, и си плащаш солидно..за какви притеснения говориш Wink

# 848
  • София
Мерси момичета Hug.
Корко по рано да отида newsm78.И час на регистратурата ли се записва - може би час за консултация?
Няма да отида само при един де.Ще пообиколя поне двама и ще си избера.Проблема е нали са колеги newsm78 може ли да се отиде на консултация при двама и да се обсъдят желанията ми независимо с двамата.
Малко ми е неудобно, но newsm78
Най-късно 7мия месец трябва да отидеш и да си избереш АГ, с когото да обсъдите желанията ти и да ти проследи бременността до края.
Час се записва на АГ регистратурата - тел. може да намериш в сайта на Токуда. След като отиваш за първи път не знам дали трябва да е за преглед или за ЖК - би трябвало да ти кажат на регистратурата какъв да е.

# 849
Води се първичен преглед  Peace

# 850
  • София
Хъни Бъни преди 12 дни родих нормално при д-р Кирякова и съм много доволна. За първи път отидох на преглед при нея в началото на 8 месец - с цел избор на екип. Реално тя започна да ме следи от началото на 9-ти месец и нито веднъж не спомена раждане секцио. Както Elyah е писала, аз също държах на епидурална упойка и ми включиха система с окситоцин. Някои майки казват, че окситоцина ускорява контракциите, но аз не усетих никаква разлика - честотата на контракциите си остана същата. При мен също имаше епизиотомия, но явно главата на бебето беше много голяма. За самото раждане и целия си престой от 3 дни в Токуда съм много доволна от всички - като отношение, грижи, условия. Вярно е, че си плащаме, но нито за миг не се почуствах като клиентка. Просто родилка, на която й се отдаваше нужното внимание, грижи и човешко отношение. Освен това д-р Кирякова идваше всеки ден да провери как съм и дали зарастват шевовете.

# 851
Здравейте, аз също мисля да раждам в Токуда. Терминът ми е през март и ще се върна в Бг за раждането. Имам записан час при доктор Димитров в края на декември. Някой може ли да каже какво се случва първия път, това преглед ли е, или само обсъждане? Колко време продължава и може ли да отида с мъжа ми?

# 852
Редактирам се - не се води първичен преглед, а предродилна консултация - от регистратурата ме бяха объркали и затова така писах по-горе.
Аз се видях с д-р Илиев в четвъртък и останах с добри впечатления. Действително е привърженик на естественото раждане и макар, че при мен има фактори, които евентуално могат да наклонят везните в позла на секцио, той не беше категоричен (така както д-р Герганова примерно), че трябва да родя с операция.
Самият пръви преглед включва основно разговор, преглед на изследванията до момента, а след това гледа и на ехограф. После пак се връщате в кабинета му, той си дава напътствията, определя кога пак да се видите и така. Моментът е удачен за задаване на всякакви въпроси - той е търпелив и отговаря изчерпателно. Peace

# 853
Редактирам се - не се води първичен преглед, а предродилна консултация - от регистратурата ме бяха объркали и затова така писах по-горе.
Аз се видях с д-р Илиев в четвъртък и останах с добри впечатления. Действително е привърженик на естественото раждане и макар, че при мен има фактори, които евентуално могат да наклонят везните в позла на секцио, той не беше категоричен (така както д-р Герганова примерно), че трябва да родя с операция.

При мен се получи точно обратното Герганова държеше на нормално, Илиев каза за секцио  и в крайна сметка родих нормално при Герганова ,но и Илиев ми присъства на раждането!!!! Laughing Много съм доволна и от двамата, даже повече от Илиев, като отношение!!

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 11:00 от somebody

# 854
Не знам. Просто доста преди изобщо да забременея бях при Герганова на преглед и в момента, в който казах, че съм с лазерна корекция на късогледство, тя отсече - секцио. Сега, вече бременна, съм на терапия с фраксипарин и въпреки това Илиев не каза, че задължително трябва да е секцио, даже напротив. Времето и остналите прегледи ще покажат, но така на мен ми е по-спокойно - като знам, че все пак ще бъдат отчетени всички фактори. Да сме живи и здрави само! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт