Болница ТОКУДА - тема 3

• 92 945
  • 885
  •   1
Отговори
# 825
Nenna, и от мен честито !!!   bouquet

Момичета, а дали случайно някоя от вас знае за свестен кардиолог в Токуда, защото през втората ми бременност нещо често ме наболва сърцето. Надвам се да е просто невралгия, ама го споделих с д-р Димитров и той ме посъветва да се консултирам със специалист, за да съм по-спокойна, ... ама не ми каза име, а като вляза в страницата на Токуда са адски много лекарите ...???
Мерси предварително!

# 826
ivemom преди няколко месеца тук ми препоръчаха д-р Кючуков. Трябваше ми за майка ми и тя остана доволна от прегледа и от него лично - бил приятен и любезен човек Peace

# 827
ivemom преди няколко месеца тук ми препоръчаха д-р Кючуков. Трябваше ми за майка ми и тя остана доволна от прегледа и от него лично - бил приятен и любезен човек Peace
Подкрепям! Той ме консултира, докато лежах в родилното.

# 828
Много ви благодаря, момичета !!!
Веднага ще се обадя за час при него.

# 829
Приеха съпруга ми с диагноза пневмония и направление от личен лекар, след седем дни ме излъгаха че пътеката изтича и сега е частен пациент,по-точно клиент. Чисто изнудване - за шест дни - хиляда и четиристотин. Един лекар обяснява едно, друг съвсем друго, страх ме е да не у навредят нарочно. Какви суми сте плащали за пакети? Нищо не ми обясниха какво включва неговия "пакет".

# 830
Приеха съпруга ми с диагноза пневмония и направление от личен лекар, след седем дни ме излъгаха че пътеката изтича и сега е частен пациент,по-точно клиент. Чисто изнудване - за шест дни - хиляда и четиристотин. Един лекар обяснява едно, друг съвсем друго, страх ме е да не у навредят нарочно. Какви суми сте плащали за пакети? Нищо не ми обясниха какво включва неговия "пакет".

Това ми звучи адски странно. Те пътеките, че са калпаво измислено и в ущърб на болните, това е ясно. Но лекарите знаят вратичките и според мен биха могли да направят нещо по въпроса, така че да не заплащате тази баснословна сума. Това в кое отделение и при кой лекар?

# 831
При мен раждането в Токуда беше "почти по спешност" - избягах от друга болница  Simple Smile та затова и неонатологичния пакет ми беше малко мъгла. Не казвам, че е лошо, просто го написах, за да го имат майките впредвид и всяка да си реши.

# 832
Здравейте, искам да попитам нещо във връзка с раждането в Токуда??? На 18.12 ми предстои секцио и доктора ми е дал списък с неща, които да си нося, едно от тях е прибори за хранене .......  въпросът ми е там не ти ли дават с храната, че трябва да си нося /странно ми се струва/. другото, което искам да попитам е кога са свижданията и дали след операцията таткото може да види бебето и къде всъщност трябва да изчака, за да го види????

# 833
  • София
Мисля ,че таткото чака пред родилно отделение. Бебето дават да го види таткото.  След това се вижда с майката. Свижданията мисля, че бяха от 16-18 часа. Посещения може и в друго време. Майката излиза от отделението. Бебето не се показва, освен при раждането. Това е когато си в обща стая с четири легла. За прибори не съм си носила. Но това беше преди 1г. и 9 месеца.

# 834
  • София
За приборите - и в моя списък ги имаше; носих си, но не се наложи да ги ползвам  Peace

# 835
Прибори не е необходимо да се носят. А таткото вижда бебчето веднага след раждането (още преди да са го изкъпали и даже докато шият майката при секцио), чака да го извикат пред родилното отделение. Вижда го през стъклото, не му дават да го гушне. После му дават да влезе за малко в стаята при майката след операцията.

# 836
  • София
Здравейте, искам да попитам нещо във връзка с раждането в Токуда??? На 18.12 ми предстои секцио и доктора ми е дал списък с неща, които да си нося, едно от тях е прибори за хранене .......  въпросът ми е там не ти ли дават с храната, че трябва да си нося /странно ми се струва/. другото, което искам да попитам е кога са свижданията и дали след операцията таткото може да види бебето и къде всъщност трябва да изчака, за да го види????
Когато родиш и те настанят в стаята, таткото влиза в отделението - вижда бебето и теб и после си тръгва. По време на престоя там можеш ти да излизаш в т.нар стая със Слънчогледи - до нея се стига с асансьор от към спешния вход. Там има столове и таткото и родата може да идва по всяко време на деня, дори и след 18 часа е идвал моя мъж. Изписването също става от там - направено е с цел да не се минава през самата болница, а директно да се излезе на вън. Когато те приемат ще ти обяснят всичко подробно Simple Smile
За приборите - по принцип не ти трябват - сервират ти храната на табла с прибори естествено. Ако ти си внасяш някаква храна от вън и ти потрябват тогава. Аз лично не съм носила и не ми трябваха. Болничната храна общо взето става за ядене. Санитарите по някога ми оставяха лъжица за да си изям киселото мляко по-късно - така че и от тях може да получиш прибори.

# 837
Момичета чета темата и за Токуда и ми прави впечатление, че повечета от вас раждат там секцио или може би аз да съм в грешка Embarassed за което се извинявам Embarassed
Искам да питам лекар от Токуда който да се води предимно за привърженик на вагиналното раждане.
Искам ако мога да избегна почти задължителния окситоцин в държавните болници и епизиотомията.
Ако имате впечатление от такъв лекар които води раждания в Токуда ще се радвам да споделите Hug.
Записала съм си,че такива лекари са Кирякова, д-р Лазарова - привърженик на естественото раждане и май това са  newsm78
Въобще имате ли информация как стои въпроса в Токуда за т.н раждане с минимална медикаментозна намеса и дали някой е попадал на лекар готов да води раждане максимално естественно, без бързане и т.н.

# 838
  • София
Моята докторка в Токуда през цялото време бързаше, защото имаше среща вечерта в 20,00 ч. В тази връзка не ми се размина нито окситоцинът, нито епизиотомията, нито нищо. За лош късмет на "д-р" Кръстанова, некадърната акушерка (някаква пикла) ми скъса плацентата, та се наложи близо час интервенция под пълна упойка. Така че поне ти давам едно име, което да НЕ избираш  Peace

# 839
tonkabonka Hug.За Кръстанова вече имам мнение, че бърза.Благодаря ти  bouquet за споделеното.
Съмнявам се точно в Токуда да намеря лекар готов да води максимално естественно раждане, но  Rolling Eyes  нищо не пречи да пробвам.Може пък и да има такъв Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт