Отговори
# 150
Не е шарка,слава Богу.Нещо го е полазило,както предположи Олче,някоя гадинка-я паяче,я нещо друго Rolling Eyes.Едно балсамче за мазане му изписали,и дежурното антиалергично сиропче.Дано спре да го сърби,че като го видя как се драпа ooooh!,все му говоря,но кой ти слуша Whistling

Забравих да кажа  welcome на didi_hs   bouquet

Аничка,chicco имат серия п/в комари,която става за новородени дори,и за по-големи бебета и деца.Можеш да погледнеш тук: Zanza No

За консервиране говорите  Thinking,аз нищо не съм приготвяла така никога... Rolling Eyes.И как точно консервирате?Аз освен да бухна във фризера това-онова,по друг начин не мога да запазя храна Embarassed

# 151
  • Хасково
Благодаря за гостоприемството, момичета!
За сребърната лъжичка- каката порасна и без такава.
За уроките - вярвам. Нашият татко е свещеник и редовно ни доставя светена вода. Преди две години дъщеричката ни няколко часа плака неутешимо. Заведахме я на лекар. Препратиха ни към болницата със съмнения за менингит #Crazy. След прегледа я измих с вода от чешмата в кабинета /да се успокои малко/. В таксито детето заспа, а в болницата лекарката ни се скара, че  сме и завели детето заспало. Не успяхме да я събудим, за да прегледа. За абсурдната иагноза да не говорим. Убедена съм, че беше урочасана.Оттогава и баща и вярва повече, в това, че има хора с лоши очи.
ани4ka и ние се носим и бутаме количка. Понякога се чудя за какво излизаме с нея. Ако евентуално заспи го слагам вътре, но в повечето случаи нося покупките вътре.
Каката обаче е голяма мераклийка да се вози вътре, но като бебе беше като брат си. #Crazy

# 152
Добре дошла  Hug
Айла , Тони е малко над 3 мес.  Flutterима ли смисъл да пращам снимка  newsm78 и снимките ще са в София , нали ?

Здравей и моя Тони е на 3 месеца и 7 дни. Аз също бих участвала Simple Smile
Иначе с децата сме си в София. Баткото пак се е изринал от едни домати Sad
В четвъртък ще ни правят пентаксима.
До скоро

# 153
Здравейте мамчета,
благодаря ви за прекрасните съвети за урочасването, до колкото разбрах трябва да и  мия 3 пъти очите със светена водичка, дано да ни помага, а относно това дали вярвам - много вярвам защото когато съм била малка и мен много са урочасвали и дори и сега понякога ми се случва
За сребърните лъжички аз купих специални които реагират на различна топлина с цел да не се дава гореща храна на детето, обаче ако трябва ще купя сребърна ако такава е традицията Peace
Иначе ние се движим добре за 15 дни сме качили 500гр и сме 64см Heart Eyes
Ето и малко снимки от нас http://www.snimka.bg/album.php?album_id=397459&pid=13405719
гледа лаптоп : http://www.snimka.bg/album.php?album_id=397459&pid=13493559
първият и сок от моркови: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=397459&pid=13493627
играта е удоволствие : http://www.snimka.bg/album.php?album_id=397459&pid=13506669
a ето и Диди на барбекю : http://www.snimka.bg/album.php?album_id=397459&pid=13506671
Поздрави от нас и прегръдки Heart Eyes

# 154
ани4ka на чико има едни мокри кърпички против комари струват около 50 ст бройката.Аз ги ползвах редовно с каката.
Десси и нашата кака все я лази нещо и все с пъпки ходи милата,дано бързо му минава!
Гледах една сребърна лъжичка но.......85 лв за лъжичка.....ще спя на вън после  Mr. Green  Mr. Green
И аз вярвам в урочасването,моя мъж може да бае и редовно Емко като плаче му бае и той заспива.

# 155
Здравейте,здравейте, мили, момичета! Simple Smile))

Ние бяхме за 4 дена при свекитата, та сега прегледах на бързо темата. Да ви кажа това свекървата е наистина същество от трети вид (както беше писала някоя мама - мисля, че поем). Та въпросната жена, първо реши, че аз трябва да ям като за световно - готвеше се и се сервираше по 4 пъти на ден - ама здраво ядене!!!! Не просто нещочко за похапване.... и като откажа се сърдеше и правеше едни физиономии!!!  Close
И второ понеже нямаме много време да стоим там, имаме си работа и във Варна, та жената реши да ни подкупи!!!!  Money В реалния смисъл на думата - каза че ще ни плаща по 200 лв на ден, да стоим там. Цитирам: "Стоите 10 дена и вземате 2 бона!" !!! Голяма изродка  #2gunfire  - мъжа ми като чу, луда я направи!!!! Та така!!!!! Simple Smile))

ЗА сокчетата искам да кажа - малко късно, но все пак - някои мами вече са решили да започват! Момичета, доказано е, че ранното даване на сокчета води до отключването на различни алегрии, а в по-късен етап до колити, гастрити и т.н. защото все още стомашната стена не е плътна и хранителните вечества преминават направо през нея.... Охххх немога да го обясня по-добре.  Така или иначе има много инфо в нашия кърмачески.... прочетете това онова и после ако решите пак си дайте сокчета, но след като имате вече съответната информация. Моята кума си захрани детето на 3 месеца и нещо със сок - и след 2 седмици тя разви алергия към млякото - включително и към нейното мляко. До този момент беше кърмена малката и се наложи да я отбие. Никой не може да каже, че е от соковете, но е възможно. а лекарите в испания много и се скараха, че е решила да дава толкова рано сок. По новите стандарти в захранването, сок се дава след 8, 9 месец.

А сирените, дето ги изпробваха мисля, че точно под нас някъде звучеше една, направо щеше да ни избие прозорците силата на звука! Но поне не се шашнахме защото чухме и думичките преди да пуснат сирените: "Внимание, внимание, внимание, извършва се техническа проверка!" Че и на английски го казаха! Simple Smile)) И чак после ги пуснаха!

Честито на всички празнуващи месечинки!

Съни, я кажи от къде да си ги взема тези подплънки на Авент. Търсих в 2 магазина, нямаше!

Варненските мами, да си направим среща за сладолед, а! Simple Smile)) Аз ще гледам да се спусна тези дни доморската, ама може и да се организираме нещо. Утре? В четвъртък?

Щях да пиша и още нещо.... ама забравих!
Хайде до следващия път!!!! Simple Smile)))

# 156
snesh, можеш да си купиш подплънки на Авент от Бебе борса до пазар Чаталджа. Това е улицата, успоредна на Ген. Колев, където има няколко бебешки магазинчета с памперси и детски храни. Има също и един м-н с дрехи предимно на фирма Сали. Сори, но не помня името на улицата.
За УРОЧАСВАНЕТО и аз вярвам, че има хора с лоши очи или пък такива, които от много радване примесено с лека благородна завист урочасват. Като малка и аз съм била много пъти урочасвана. Майка може да бае и ми е баела, но понякога се е налагало да ми бае една стара баба от село, за да се успокоя. Вдигала съм Т или съм се превивала от коремче без причина. Напълно съм убедена, че на два пъти ми се случи да ми урочасат момиченцето. Единият път бе брадовчед, а другият път една продавачка в детски магазин. И двата пъти /малко след като си отиде бардовчеда и след като се прибрахме от магазина/ малката така силно се разрева, пищеше и нищо не можеше да я успокои. Прегръщах я, целувах я, шътках й, но се успокои и заспа само след прибайване.

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 23:01 от sisely

# 157
didi_hs, добре сте дошли в компанията!   bouquet
За сребърната лъжичка това не го знаех. Явно имана някаква символика, че си спомням за венчавката, че сребърни чаши имаше. Служебни обаче бяха.
После ще се пише пак, щото сега някой се събуди и иска много да е ръцете на мамка си. Laughing

# 158
Хайде и аз набързо да се разпиша,че все не смогвам.
snesh за свекървите не всички са от третия вид PeaceА относно ранното захранване,се чудя след години какво ли ще се докаже ,но не вярвам да сме гледали децата си правилно.На Вики дадох сок след като навърши 1 месец,на 3,5 вече ядеше кисело мляко,като основно защото нямах кърма,няма алергии и други проблеми  Praynig дано винаги е така.Сега Ники ще приема сок и пюрета много по-късно,кисело мляко също,но се съмнявам това да е правилния начин за гледане на бебе след някоя и друга година.
За урочасването аз също вярвам.Вики прекара много тежък вирус с повръщане и разстройство на 2,5 години.Докторите направиха всякакви изследвания и се видяха в чудо ,направиха всичко,а състоянието и се влошаваше.Не искам да си спомням аз в какво състояние бях изпаднала,баба ми предложи да се бае на детето.Тогава изобщо не се сетих в кой век живеем ,а след като Вики изпи водата изследванията се оправиха и започна да яде.След два дни си бяхме в къщи.Не вярвам на шарлатани ,които искат пари и те завличат ,но вярвам ,че има хора които могат да помагат.
asia_nika знаем в кой век сме много често съм срещала да го напомняш,но има случаи в които се налага да прибегнеш до методи от предните векове"все пак".На никой не го пожелавам.
didi_hs добре дошла Hug Е още една мама от нашия край.
*dessi* добре ,че не е нещо сериозно със Саши.Вики не мога да я отърва от гадините.
ben78 винаги можеш да разчиташ на нашата морална подкрепа.
very nice не се притеснявай да ни занимаваш,нали затова пишем тук да споделим и обменим опит.Понякога само за да ни олекне,с вас сме ще се справите сигурна съм.
mara casy  Hug къде се губиш толкоз време ти?Твоя юнак пораснал и красив HugЛеко да си призная сега аз се кефя на твоите въпроси и чета отговорите WinkЗа въртележката са ти писали -наистина е красива ,но не си заслужава.Нашата е от 20лв.хубава шаренка и Ники много и се радва Simple Smile
За сребърната лъжичка и аз сега чувам ,и не мисля да купувам.
Хайде и от мен едно въпросче -Някой смени ли вече памперсите с 4-ка?Аз купих един пакет и 3-ката ни стават ,но ми се струва ,че прекалено му се отбелязват .Страх ме е да не го стискат ,а може и да си въобразявам,но на пакета пише 7-18 ,а ние сигурно вече имаме 7 кг.

# 159
  • София
Добре дошла  Hug
Айла , Тони е малко над 3 мес.  Flutterима ли смисъл да пращам снимка  newsm78 и снимките ще са в София , нали ?

Здравей и моя Тони е на 3 месеца и 7 дни. Аз също бих участвала Simple Smile
Иначе с децата сме си в София. Баткото пак се е изринал от едни домати Sad
В четвъртък ще ни правят пентаксима.
До скоро
  Мисля че няма да има проблем да изпратите снимките. Аз също не съм съвсем запозната, доколкото схващам им трябва малко бебе,  около три месеца, надали няколко дни са проблем, просто Хедра ме помоли да го пусна в отчетните, нямам повече инфо  Simple Smile

# 160
Привет и от мен, хайде и аз да се отчета.
Днес ни биха втори Пентаксим. Засега сме добре пу-пу. Обаче ни мериха и трглиха,лелее какво конско ну дръпнаха, макар и с много нежен и почти шептящ глас. Много сме били наддавали,не може така, децата не стоели по корем как може, ми те изостават е малко де,но....После се оказа, че гривничките на  едната са повече на едното краче малее май има нещо и аз се препотих сто хиляди пъти.Какво ли им има.А  Драганов каза,че няма нищо тревожно. После, педито млъкна и каза само повече по корем да ги даржа.Лелеее, направо откачих от притеснение, като капак на всичко мъж ми вика: Еее,ами какво ниски , набити и в г.... развити.Направо шях да го  #2gunfire. Е,то всъщност ,явно на майка си са се метнали, но това е положението Wink

didi hs , добре дошла в отбора,

И аз мия три пъти на чешмата, но когато се сетя,преди години малкият ми племенник го бяха урочасали, спа цели 24 4аса непробудно,накрая сестра ми му направи някаква бабина деветина и му мина. Лъжа,истина, ама се оправи детето!
Ben 78, Very nice,*dessi*,  Hug, бързо да минават всички болежки  на децата и несгоди!
Ох айде,че прекалих!

# 161
  • София
И ние се връщаме от 2 - ри Пентаксим. Дано нямаме реакции, че какви ужасии съм чела... Тая нощ явно ще се препипваме по 100 пъти... Tired
Не е наддала много този месец мацката, 500 г и е порастнала с 1 см. Laughing Какво да се прави, като мама и тати не са от най - едрогабаритните, да не кажа хич. Но като цяло, педи каза, че се развива перфектно на мен друго не ми и трябваше да чуя Whistling, и че е прекрасна! Heart Eyes
Пъпчето и се е оправило, 2 - те серии лепенки и упражненията дадоха ефект. Яника, още веднъж приеми моите благодарности, когато имаш възможност да го прочетеш. Hug
Педката предложи да и давам сок, или да дохранвам по 50 мл след кърмене, няма да направя нито едното, нито другото. Mr. Green

Рапорт даден!

П.С. Все забравям - L.V., девойките са ти страхотни. Да си гледа работата ваШта педка. И Елина ненавижда коремните пози, но това не е показател, че нещо и има или изостава. Темперамент. Twisted Evil

# 162
здравейте пак  Grinning
върнах ме се от пазар  Mr. Green купихме генгуру,голям кеф,определено така й е по-удобно отколкото да се мъкне на ръце!обаче голям проблем докато разберем как да го нагласим да е с лце напред  Thinking уж има картинки,ама те едни картинкиии  Crazy newsm78
в крайна сметка това се получи:цъкнякой ако знае на бертони кенгуруто как се наглася моля да сподели  Heart Eyes
а какво е това баене? чувала съм но така и не знам какво е
цък и цък

# 163
  • София
  Някога баба ми ме научи и мога да бая с брашно против страх и отделно против уруки. Почти не съм го правила, много не вярвам, но на село съм виждала как баба ми познава и как хората са благодарни и спокойни след това. За възрастните може да е от внушение, но бебе което преди това е ревяло по цяла нощ, после са споделяли че вече е кротко и спи спокойно  Simple Smile

# 164
  • Бургас
Добра вечер Simple Smile
Може ли някоя мама да разкаже за този обичай със сребърната лъжичка, защото и аз не съм наясно... а ни подариха  Blush

За носенето на ръце и бутането на количката и ние сме отбора...от самото начало... детенце е толкоз любопитно, че наспана ли е и нахранена няма как да си зяпа само в небето иска да се разглежда, пък аз не мога да се осмеяла още да вдигам количката под ъгъл... а за кенгурото ми се струва твърде горещо... та се носим... ама и на мен ми е кеф  Wink Mr. Green докато не стане по-големичка де...  Hug

И аз вярвам в това за урочасването... пу пу, да не се случва... различни енергии имаме хората и затова така се получава... поне така сама си го обяснявам... мием очичките след като се приберем, но то на мен си ми е навик, самата аз като се прибера освен ръцете си мия и лицето, че твърде много хора срещам всеки ден в работата и някак ми тежи после на главата един вид  Rolling Eyes

Малката след вторите ваксини изкара няколко неспокойни дни и сега ме е малко страх как ще минат третите... дано няма силна реакция... има време де  Praynig

snesh, подплънките би трябвало да ги има при всеки дистрибутор на Авент... поне тук е така...

Олче, dena, L.V.,   Hug

L.V.,   тя и мойта калпазанка малко стои по корем... даже се и сърди като я оставя за повече от 2-3 мин. ...

Днес бях за последно на работа... някак ми е странно щото не зная кога и как ... та даже и къде ще работя отново... ще видим... живи и здрави, все някак ще се нареди...

Спокойна вечер от нас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт