Отговори
# 45
Мамчета, започнахте ли да повдигате нивото на количката или е още рано? Аз напълно изтрещях, забравила съм всичко... newsm78  На кенгуру мога ли да го слагам вече? Страхувам се за кръстчето, доколко е укрепнало.

Нагледах се на много пухкави мушморочета, качих и аз малко снимчици в албумчето за 2 мес.
Ние в петък сме на Пентаксим, надявам се да няма проблеми, както при първия прием.
Чудя се дали и аз да не започна Био Гая-та, че с това наше прословуто дрискане. Току що пак оакахме пейзажа. Crazy

# 46
Nanny, аз мисля, че за момченцата е раничко да се повдига нивото на количката. Макар, че моя все се надига и се мъчи да се изправя, като го хвана за ръчичките. В кенгуру след 4-ти месец вече е добре, но има смели майки, които и по от рано си носят бебетата в кенгуру.

# 47
  • not found
Направихме клизма на Тони  Cry всичко стана мазало  Laughing Laughing Laughing Айла искам да те попитам , говорихме с 2 лекари и като им казахме , че Тони от 7 дни не е акъл всички първо предположиха , че не се наяжда  newsm78 Каква е връзката би ли ми обяснила и ако нещо бъркам да сменям подхода : Значи нашето ядене протича по следния начин - слагам го да хапва , яде 5 мин. и заспива , бутам го - спи ... Така поседява около 30 мин , защото не яде , но и не пуска  Flutter Устата му се пълни с мляко и той просто си отваря устата за да се излее  Joy Така и двамата ставаме мокри ... После спи или играе около часа , 2 , 3 различно е всеки път и пак иска да хапва ... Ако по този начин протича яденето има ли вариант да не си дояжда ?   4uu

# 48
Нани, когато бяхме при ортопеда (на месец беше Мария), той каза че може спокойно да я разхождам в кенгуру. Дребното вече има няколко заспивания в него. Като тръгнем на разходка го пъхам в багажника на количката, че не знам кога ще си имам бебе на ръце и количка, тикана с корем.  Grinning Не си спомням дали съм те питала, но вие къде ще скиторите в Рила - в някое от селата или на хижа?
Жулиета, не съм Айла но си спомням че на Жабчето неакливата девойка си наддава добре въпреки тази лекарска теория. Според мен неядящо дете не наддава стабилно.  Peace
Четвърт годинковци,  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.

# 49
  • not found
Тони също наддава добре , даже последните 2 пъти беше на границата на затлъстяването . Просто не иска да се наяде стабилно за 3-4 часа , а иска на всеки 2-3 часа даже понякога и по-малко да си хапва . Като казахме на лекарките веднага и двете много убедени бяха , че на Тони не му стига млякото , а аз съм повече от убедена , че се наяжда , просто по този начин си е при мама и си се лигави .  Peace Никой не може да ме убеди в противното , детето ми е щастливо  Flutter , игриво е понякога и ревливо , но то си има причина . Пък и да няма - все пак е бебе  Flutter , а те понякога си плачат просто така  Grinning

Сега се сетих , че лекарката му каза , че вече мога да му давам сокчета  #2gunfire утре като се видим , ще й съобщя , че плана за захранване сама ще го определя . В тази връзка днес свеки също ми каза да започна със сокчета , но аз категорично отказах  Crossing Arms Малко ми се нацупи , но знае , че не трябва да ми се бърка в това отношение   Naughty

После пак ще пиша , че Тони е вир вода , целия потен   Rolling Eyes

# 50
Здравейте и от нас с Йоан
Утре сме на ваксина и силно се надявам да минем без прблем .....

Искам да благодаря на asja първо и преди всичко за рецептата много е гадна на вкус, но наистина прави кърма благодаряяяяяя още веднъж.

Мисля че ме спаси от дохранване поне засега Hug Praynig

# 51
Рони, свекър ми е от гр. Рила, имат къща там.
Кико съм го пробвала точно 2 пъти в кенгуру, в домашни условия...за проба и мисля, че му хареса, но седи кротък около 5мин., след което му омръзва.
Jylieta След като Тонката наддава повече от добре, значи не е недохранен.
Кико също хапва през 2-3ч. средно по 120мл, изсуква ги за 5мин.
sunshine_74 , и според мен е раничко да се вдига нивото на количката, но да питам. Поне нашата е с доста голям наклон, като я вдигна и бебо седи някак неестествено. Защо за момченцата е по- непрепоръчително полулегналото положение?

Нашият маймун се отспа, а още не сме го къпали. Спи в люлката, но сме я пригодили за неговото гръбче. Ставам да мия челядта по ред на номерата.
Спокойна и наспивна нощ на всички! Hug
П.П. Vili Shildarova, изпуснала съм рецептата. Crossing Arms Blush Ще споделиш ли? Praynig

# 52
Здравейте мили момичета и сладки бебоци!

Липсвахте ни много! Ех,не мога да ви изчета....ама успях,де Laughing!
Всички сте страхотни,няма да изброявам ,за да не пропусна някой Hug

Ние бяхме на лека почивчица и сега сме отново на линия!Чустваме се чудесно и двамата>Борис е спокоен и крптък,ама той си е такъв от самото начало.Вече гука мноооооого и ми пълни душата ,както и на тати.....в този ред на мисли, Hug  bouquet за заглавието.

Вери найс, с леко закъснение се включвам да обсъдим рисунката на бонбона Габи.
Не се тревожи от цялата рисунка лъха позитивно и прятелско желания на Габи да доминира  Laughing
Първо това,че си я представя руса със сини очи е много хубаво.Обикновено русите и синеоки хора будят у всички нас асоциация за ангел,херувим или най-тривиалното миловидно бебе.В психологията има и термин за такива хора - бейбифейсиднес, т.е хора с бебешки лица.В повечето случай при вида на такива хора ,независимо от възрастта им изпадаме в умиление и някак такива хора успяват да ни спечелят по-лесно именно заради невиннот и беззащитно излъчване ,което имат.Това,че Габи възприема Вики така е показателно ,колко й е мила и ,че подсъзнателно си дава сметка ,че тя е беззащитна,което е в твоя услуга ,защото ще помогне на Габи да осъзнае потребноста на бебка от грижите на мама.Вероятно й е трудно все още да презнае това пред света,но явно детето е наясно с това,което е по-важното.
Прави ми впечатление ,че нарисувала себе си в панталони ,а Вики с поличка.Обикновено панталоните са символ на мъжкото и на доминиращатото Твърде вероятно по този начин би искала да се чуства по-голямата ,водещата и някак по-важната , нали е кака.А и самата позиция ,която е заела е на някак вървящата напред,което отново е много добър показател.Тя си дава ясна сметка ,че ще учи сестричката си ,ще споделя опит ив много неща ще е първата.Това ,че се държат за ръчички е много хубаво и няма много нужда от тълкование.Нарисувала и двете с чантички или кошнички ,което подчератава желание-намерение да правят нешо заедно ,което означава,че тя не отхвърля Вики ,а напротив с желание я включва в представите си за бъдещето .И на финала , много ми хареса факта ,че нрисувала в един и същи цвят,част от облеклата ина двете- нейната блузка и поличката на Вики.Идеята на това е ,че подсъзнателно образуват едно цяло.Нямаш повод да се притесняваш според мен.НО !!! Все пак ,ако имаш и малки опасения за спокойствието на детенце се обърни към специалист ,който може да се срещне с детенце на живо.Ювинаги подобен контакт е от съществена важност.Това са важни иотговорни неща и не бих искала да те успокоявам,чрез някакъв форум и от разтояние ,без дори да познавам детето.Психиката на децата и крехка и трябва да сме много осторожни.Целувки и за трите ви.
Сега да се върна на една много прозаична и злободневн а тема.хахах.Замислих се над факта,че ние ще захранваме бебоците си наесен ,когато изобилието от хубави летни плодове и зеленчуци ще е отминало.Знам,че на пазара няма ,кой знае колко истински неща вече ,особено в София ,ама мисля да направя някои неща .От инж по хран-вкус. Промишленост знам,че нитратите са водноразтворими и мисля да направя следното.Ще купя тиквички, нали са сравнително сладък  зеленчук , ще ги кисна много във вода,след това леко ще заваря и ще пасирам.След това  ще поставя във формички за лед или в малки контейнерчета за урина и ще замразя.Иделята да имам достъпни малки количества от замразеното.Същото ще направя с кайсики,праскови, сини сливи ,круши и т.н сезонни плодове и зеленчуци. Идеята ми подсказа една миналогодишна априлска мама – дидка целувам те.
Вие какво мислите по въпроса?
Прекалих с поста си ,ама имам да наваксвам.
Благодаря ,че ме изчетохте
П.С.Айла,възхищвам ти се , разгледах снимките и мисля ,че си повече от мама –герой.

Целувки за всчики

# 53
  • not found
 bdbaloni на Николай на dena_klv ; на Елина на Олче ; на Виолета на suny78 ; на Ана-Мария на ljusi ; на Ася на Галя86

# 54
  • София
Тони също наддава добре , даже последните 2 пъти беше на границата на затлъстяването . Просто не иска да се наяде стабилно за 3-4 часа , а иска на всеки 2-3 часа даже понякога и по-малко да си хапва . Като казахме на лекарките веднага и двете много убедени бяха , че на Тони не му стига млякото , а аз съм повече от убедена , че се наяжда , просто по този начин си е при мама и си се лигави .  Peace Никой не може да ме убеди в противното , детето ми е щастливо  Flutter , игриво е понякога и ревливо , но то си има причина . Пък и да няма - все пак е бебе  Flutter , а те понякога си плачат просто така  Grinning

Преди шестата седмица, по-рядкото изхождане е сигнал, че може и да има проблем с кърменето и наддаването.  И тогава се проверява наддаването. След като вие наддавате повече от добре, явно няма защо да се притесняваш  Simple Smile А в тези жеги много бебенца искат да сучат по-често просто за да си утоляват жаждата  Simple Smile Както и другите мами и аз смятам че всичко е наред и имаш едно здраво, хубаво и добре наддаващо доволно бебенце  Simple Smile

# 55
  • София
magdalena.savova да и аз от известно време си мисля за замразяване или затваране в бурканчета на сезонни зеленчуци. Добре че ме подсети и мерси за поздравите за снимките  Simple Smile

# 56
  • not found
Айла , много ти благодаря  Hug За зеленчуците - това е много добра идея , аз също бих го направила  Wink

# 57
  • София
И аз мисля да захранвам наесен Simple Smile но с бурканче Simple Smile
В краен случай замразените продукти ми се виждат добра алтернатива.
Нашия тати май е с конюнктивит Sad Вечеряхме навън и той малко зачерви окото и докато вземе душ цялото око зачервено. И ходих до аптеката за капки, добре че ми дадоха без рецепта , ще видим утре очния какво ще каже. Утре сутринта ще стерилизирам цялата къща. Много се уплаших за бебка, но мисля, че с добра хигиена няма да се зарази.
Аз вече спрях всякакви капки. Засега сме добре без колики. Simple Smile Много се усмихва като и говоря и пея, и днес даже два пъти яде на 4 часа.

# 58
  • София
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ БЕБЕНА КОИТО ИМАТ МЕСЕЧИНКИ!
Вили Шилидарова и аз съм изпуснала рецептата.Може ли да споделиш и на мен,може и на лични да не се повтаряме за по разсеяните Embarassed
Ние нещо днеска от рано започваме с лудорийите.Станахме в 3 часа Tired
Отивам да полегна че май заспахме току що. Mr. Green

# 59
  • Варна
Вчера ни биха ваксините. Ние не сложихме Пентаксим, а тези от ХЕИ-то. Маги поплака като ги слагаха, но след това беше спокойна. За всеки случай дадохме Панадол вечерта и нямаше никакви проблеми.  Иначе е качила 1.300гр., вече е 58см. Laughing
Аз смятам от следващата седмица да започна със сокчетата. На голямата ми дъщеря дадох сокчета на същата възраст и нямахме проблеми. Ако сега нещо не се получи просто ще отложа с няколко дни или седмици.
Asia_nik, вчера и аз ходих да търся капки за очи. Диди си беше напрашила окото от градината /кой знае как са се ринали в пясъците/. Минах през три аптеки, не ми дадоха без рецепта. Накрая в една малка квартална аптечка ми дадоха. Не мисля, че проблем за бебчето, наистина е важна хигиената и няма да има проблем  Peace

Общи условия

Активация на акаунт