Отговори
# 90
Здравейте, включвам се само да кажа на Бургаските майчета хайде в бургаската тема да си пишем да не занимаваме всички:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346491.msg10651935#msg10651935

аз съм всеки ден в морската напоследък от 7 сутринта до към 13ч Simple Smile
утре и в неделя ме няма така че хайде от понеделник нещо да нагласим.
НАЛИ Simple Smile
Хайде лека и спокойна вечер, малкия ме вика вече  Simple Smile

# 91
  • not found
 bdbaloni на Калин на Nanny ; на Боряна на Abrikotin ; на Мария на рони ; на Теодор на darling1981 ;

# 92
Предния път като писах забравих да честитя днешния празник на бебоците на рони,Nanny,Abrikotin и darling1981  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Nanny,браво на теб за почерпката,ами тъй де,ние все се черпим тук я със бонбони,я със сладки,я с торта,и някой друг коктейл.А то за бебетата една е истината Mr. Green
Ха да им е честит празника отново Hug Hug Hug

рони,кръщенето ще го направим на именния и ден на Ани(9 декември).Само се чудя дали тази година,или догодина Thinking.Сашко го кръщавахме на 2 годинки и половина(пак на именния му ден),и не е плакал изобщо,напротив беше му много интересно,все изкаше да духне свещите hahaha,и с голям интерес гледаше попа докато течеше церемонията.Като го топнаха във водата много му хареса,писна когато го извадиха Laughing,не искаше да излиза от там Crazy.Та затова се двоумя-Ани нищо няма да разбере,а като е  толкова малка да не се стресне,пък да писне... Crazy,ама то няма гаранция че няма да направи същото ако е по-голяма...Та ще видим какво ще измислим накрая,засега само датата е ясна,но не и годината Joy

Didka_132 ,много са ти сладички момиченцата newsm06

# 93
  • Лудогорието
Здравейте и от нас с Иван  Grinning
Отдавна не сме се включвали, но нали знаете-разходки, домакинстване и т.н. Иван е добре, расте, само на кърма е и почти всеки памперс е наакан. Коликите почти отшумяха, той си гука активно, прави опити да се обърне по корем, но успява само на половина  Laughing Като го сложа по корем бърза да изпълзи напред, но не се сеща, че трябва да мести последователно и двете ръце. За съжаление мъката, която изживяхме покрай раждането му /ниско тегло, кувьоз, системи/ не е свършила. Открихме му хипоспадия http://www.lekar.bg/bolest-147/info-104/%D0%A5%D0%B8%D0%BF%D0%BE … 0%B4%D0%B8%D1%8F/ Sad
Налага се като стане поне на годинка да го оперираме в София. Хубавото е, че е в лека форма и се надявам операцията да е само една  Praynig
Иван много се радва когато е във ваничката-изплисква водата с ритници. Режима му е в 8.30 сутрин и вечер. Направихме му клипче преди 6 дни и го пратихме на родителите на мъжа ми. От тогава като го къпем вечер овиква квартала. Като го извадим започва да се смее и да гука. Сутрин не плаче, а вечер... newsm78
Честита месечинка на всички бебоци   bouquet

# 94
maimunka07 пожелавам от сърце всичко да се оправи от веднъж.И аз много се уплаших когато ми казаха,че бебчо най вероятно има киста на дупето и ще трябва операция на годинката,но за моя радост хирург каза че е просто малко дефектче!
zelenoto oko такава докторка като др Димитрова никъде не съм срещала а вярвай ми съм обиколила доста.Такива прегледи прави че чак да ти падне шапката.Добре че беше тя и ни откри хернията и също ми показа как да се справям със заголването на чурката защото беше прекалено малък отвора.Много съм й благодарна на тази жена,препоръчвам я горещо.
И Емо прави опити да се обърне ама засега са неуспешни.
Kafenceto главичката ще се оправи когато бебето вече стои седнало няма да остане така не се тревожи.На една приятелка бебето беше с направо сплескана глава от едната страна а сега няма и помен има си страхотна главичка  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 18:50 от desi054224

# 95
  • not found
maimunka07,какво ядеш , че всеки ден акате ? Аз от днес съм на плодове предимно и супи  Wink И малко хляб , защото иначе трябва непрекъснато да ям  Crazy
И как разбрахте , че има хипоспадия , при лекар ли сте ходили ?

# 96
maimunka07, не се притеснявай, всичко ще се оправи. Тази диагноза често се среща, и операцията е рутнна.  Hug
Жулиета, аз ям кайсии. Немного, сдържам се! А обичам кайсии страшно! Миша ака всеки ден по 2 пъти минимум. Предимно кайсии  Mr. Green
Кафенцето, Маги беше с хематом на глава, затова не искаше да лежи на едната страна изобщо. Беше й много смешната глава- от една страна сплескана, а от другата "шишарката"  Flutter А сега е най-умната и най-красивата главица!  Heart Eyes

# 97
  • Sofia, Bulgaria
Влизам на бързичко да ви почерпя ! Моето момче е прието на първото класиране ! Второ желание - ЕГ -английски и френски език . Ние искахме английски и испански и сега ще разчитаме на резерви ,но и френски да си остане пак е добре  Wink Браво на момчето ми зa старанието и за труда

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 23:09 от emiliarie

# 98
emiliarie браво!!!дано все такива успехи го съпътстват от сега!!!
ние направихме една яка разходка като спря дъжда  Mr. Green
аууу събуди се след дъъългия си 40-минутен сън.......с рев....отивам да ми се оплаче

# 99
  • София
Маймунка , единият от малките ми племенници  имаше  такава  "аномалия" . Направиха му операция когато стана към 2 годинки   и  сега  няма абсолютно никакъв проблем  Heart Eyes . Операцията беше лека и  свърши бързо . Възстановяването беше само няколко дни  а единственото неудобство  беше ,че  ден,два  ходи с катетър ,което е абсолютно безболезнено за  детенцето ,просто трябва да се  следи да не го свали  сам. Да ти е жив и здрав юнака  Heart Eyes  Hug ! Ще видиш  и това ще мине бързо  и  повече няма да има проблеми  Hug !

emiliarie , голяма гордост си имаш ти вкъщи  Hug ! След стреса  от кандидатстването  сега идва ред малко да го поглезиш  Grinning ! Нищо ,че е вече голям ,нали и той е детенце  Hug ! не, че  и за теб не е било стрес ,но теб  да  те  поглези  татито  ви   Wink

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 23:31 от Kafenceto

# 100
Мале, моят маймун направо ме разбива. Заспива като пенсионер където свари. За ваната няма да споменавам, там му е любимо придремването, както и след това, докато го мажа. Днес нали му биха ваксинка, та само го заплакнах преди сън. Гушихме се досега и нали ми е посерко, направи един шприц със скорост 100км/ч. Отивам аз до го преобувам, а той лежи на повивалнята и ми се подсмихва насън. Сега го чакам да заспи дълбоко и да го преместя в креватчето.

Рони, и мЪжо поп Ефрем го е кръстил. Laughing Но каза да не се притесняваш, отдавна не е на служба, но си има достойни заместници де... Joy 'дето миришат на саламче. Sunglasses
За срещичката съм "За", наистина в неонатологията на Шейново, нали са си писукали 3 дни под ушенце smile3514 - няма начин да не се познаят.
Забравих да дам отчет и на нашите мерки и теглилки: 5670кг и 60см. Наддали сме само 500гр., но покрай жегите Кико доста намали дозата. Все пак доки ме успокои, че едно бебе на 4месеца трябва да си е удвоило кг. от изписването, т.е.ние имаме само 330гр. за един месец да натрупаме.
Днес, покрай суетнята за ваксината, /на която дори и не мъцна  Shocked/, доки реши да забели и пишлето на баткото. Аз хич не се бях настроила, но по-добре, не ми беше на премисли. Малеее, как го дръпна  #Crazy , но интересно, че нямаше кръв, нито разни насъбрали се мръсотии. Сега имам тежката задача утре отново да забеля, да промия с реванол и да намажа с банеоцин, след което да успея да върна кожичката на мястото й. Страхувам се да не срастне наново. ooooh! Днес първият път като тръгна да пишка, страшно го защипа и се спря. НА втория аз бая го окуражих/като акушерка над родилка/ та се изпишка добре,но на милото ми, после му трепереха крачетата. Накупих му де що боклуци пожела, нали е на мама юначето.  Изяде си дажбата бонбони, близалки и т.н. за една година напред.

Маймунка, щом операцията е рутинна и следва бързо възстановяване, не се тревожи. То е лесно да се каже, но и това ще мине.  Hug
emiliarie, браво на голямото ти момче!  bouquet

Отивам да си местя бебчо от повивалнята в кревата. Лека и наспивна! Hug

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 00:18 от Nanny

# 101
след храненето към 3 следобяд,когато заради коликите се хранихме 40 мин и пропищяхме света,следващите 4 храненета бяха спокойни  Shocked нямаше дърпане на цица,ръмжене,реване...с две думи кеф!след като се нахрани в 23h заспа  Shocked а обикновено се започва едно дундуркане,приказване и баламосване до ей това време  Shocked Shocked Shocked
появява ми се искрица надежда че коликите може и да отшумят скоро   fingerscrossed

# 102
 food010  Добро утро! ..на вън е доста мрачно, какво е това лято брейй?!! тцтцтц...
Благодаря на всички за поздравленията Simple Smile  Heart Eyes
Рони кимам аз кимам.... Бобата съмнително се киска и ще правим очна ставка вече newsm47
Kafenceto и ние имаме леко сплесната кратунка в долната лява страна, доста се притесних и аз... но и педката а и вчера на ортопед бяхме... казаха,че ще се оправи детето ..доста често се наблюдавло при бебковците! Не,че няма да съм на трънчета до като не се убедя с очите си... и моята не ще на другата страна,но започнах да я храня само от дясната страна и така заспива.... само с надхитряване му е цаката при нас  Mr. Green още от сега
maimunka07  Hug малък Ваньо- сладураньо толкова игрички-белички го чакат,че цяло детство няма да му стигне  smile3540
emiliarie Честито успешно класиране на вашия бати!!  smile3529
mimeto80  Two Hearts много целувки на малката принцеса  Hug
... и така слънцето го няма за това да запазим поне настроението слънчево Simple Smile ние с малкото шефче ще се киприме за погачата на МАЙската ни приятелчица  Kissing Heart

# 103

появява ми се искрица надежда че коликите може и да отшумят скоро   fingerscrossed
А,дано fingerscrossed

emiliarie ,браво на момчето ти,стискам палци все пак да влезе с испански,дано има късмет Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

maimunka07,вече са писали момичетата по-горе-всичко ще мине и замине,не се тревожи Hug,ще се оправи детенце Heart Eyes

Nanny ,герой е твоето голямо момче Hug,спомням си колко болезнено беше,когато лекаря направи същото на Саши(беше на 2 годинки).Изобщо не беше пишал цяла вечер Rolling Eyes,но на сутринта вече всичко беше нормално.Няма да залепне отново,предполагам лекаря е обяснил какво трябва да се прави за да не се случи това.На нас ни каза след като е забелена напълно кожичката един-два пъти седмично е достатъчно да се дръпва.Сашко сега голям мерак сам да си я дърпа докато го къпем Crazy.Отначало се дърпаше,и не даваше,но не след дълго свикна и всичко вече беше о.к.За една година не се е случвало да залепне кожичката пак Wink,да се надяваме че няма и да се случи fingerscrossed
Напоследък го отричат това принудително забелване,човек да се чуди кое е по-правилно-да се изчака физиологично да се случи това или да се намеси Thinking.То при нас свърши вече де,но наистина ако може да им се спести този момент на момченцата,би било хубаво Rolling Eyes.Аз не очаквах че ще е толкова болезнено,когато заведох Сашко на хирург Rolling Eyes Confused

# 104
  • София
Чета, че за забелване си говорите. Thinking На Вели една ТЪПА сестра без да се усетя така му я дръпна кожичката (на 6 - 7 месеца беше), че щях да я пребия там на място. Не го заболя много, пишкаше си нормално, но още на следващия ден залепна. Въпреки, че мажехме с риванол на всяка смяна на пампата. newsm78 И сега с баща му като се къпят, той издърпва лекичко, но казва, че има малко слепено. Ние сме решили, да изчакаме естествено да порастне главичката и кожичката да се отдръпне, няма да позволя пак такива "интервенции", защото дърпането със сила си е късане Sick, ако толкова не се отмести до пубертета, ще го заведем на хирург, грамотно, бързо и с упойка да стане всичко. Както и той да съзнава напълно какво му се случва. А не да се травмира. Дано не се стигне въобще дотам, де. Praynig

Маймунка, наистина отстрани лесно да ти даваме кураж, представям си какво ти е, но мисли, че е само козметичен дефект и операцията е съвсем рутинна. Ще минете и през това и няма да усетите даже. Нали е юнак Иван. Heart Eyes

ронка, интересна тема за кръщенета и софри Mr. Green си подхванала. А и 15 август е страхотна дата да кръстите Мария. Heart Eyes Хем си е на именния и ден, хем е най - големият Богородичен празник, та е хубаво да се кръсти което и да е момиченце тогава. Мислим и ние тогава да кръстим Елина. Когато и четоха 40 дн. молитва, свещеникът ни обясни, че колкото по - рано се кръсти детето, толкова по - добре. В смисъл, за неговото здраве и бъдеще. И че напоследък е модерно да се чака до 1 годинка, за да се слеят двата повода и да има родата двоен повод за запивка, но от религиозна гледна точка е хубаво да е по - рано. Едва ли някой в днешно време има възможността да спази точно Канона и да успее с организацията точно на 40 - тия ден, но мисля, че на няколко месеца като е бебчето вече е добре, да се направи.

Сериозно ми се иска да ви видя вече  Sad, а времето стана толкова гадно, у наШ квартал така духа, че как ще ги озаптявам днес двамината вкъщи нямам на идея... Елина как спи на конския тропот и цвилене на брат си, акъла не ми го побира. ooooh!

Много красиви снимки на близначките на Дидка, пупуу кукли! Heart Eyes Изобщо АПРИЛско грозно нЕма! Grinning

Ето една фотосесия и на моето малко човече Heart Eyes, а и по - голямото го има тук - там, с ужулена брада, че много луд е станал... Crazy

http://media.snimka.bg/3604/013462996-big.jpg
http://media.snimka.bg/3604/013463229-big.jpg
http://media.snimka.bg/3604/013462994-big.jpg
http://media.snimka.bg/3604/013463441-big.jpg
http://media.snimka.bg/3604/013463551-big.jpg
http://media.snimka.bg/3604/013463563-big.jpg

Аз пък днес съм "била имала" Mr. Green ИМЕН ДЕН  Blush, та отивам да се правя красотна, както и да обмислям менюто. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт