Отговори
# 75
  • пак там
Рися Peace,да може да ми споделиш как захранваш,ще ми е много от полза.Макар ,че аз мисля още малко да поизчакам.

Виж, ако можеш да изчакаш в разумни граници - изчакай. Аз нямах избор - Енчо ми хапваше по 200 мл през 2 часа, и все гладен ходеше, горкото дангалаче...

Как започнах:
Първо със зеленчуково - на хип картоф и морков. Запече се, спрях го за около седмица и започнах сама да си бъркам. Отначало - само картоф с малко зехтин. После - по малко морков, докато не стигнах количеството, от което започва да се запича. После по същия начин - тиквички. Сега ще вкарвам и чушка, да видим... По същия начин вкарах и заешко и пилешко.

С картофа започнах - 2 лъжички първия ден, увеличавам с по една лъжичка всеки ден, докато стигнах до едно бурканче 125 мл. Всеки нов зеленчук - бъркам в картофеното пюре първо по 2 лъжички, увеличавам всеки ден, докато не достигне 1/3 или 1/2 зеленчук, останалото - картоф. Месото слагам доста по-малко, разбира се.

Така... На третата седмица въведох плодова закуска. Основно пюрета на Хип и Нестле разхлабващи - круша, кайсия, праскова, сливи, имаше и някакви комбинирани разхлабващи. Пак с по 1-2 лъжички отначало. Сега вече и плодовите си ги правя аз - изчиствам, махам кората, пасирам.

Та в тоя ред на мисли... Мами, трябва да включа безглутенова каша, но не знам коя. Дайте акъл с какво да почнем, а?

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 16:12 от Рися

# 76
Eй, dessi06, тъкмо си мислех днес за теб, че се изгуби от известно време. Радвам се, че баба ти все пак е пристигнала и сте си прекарали добре. Много е хубаво да видиш близък човек, когато си далеч от родината! Ама ти добре си си починала  hahaha
Цитат
Аз тук 10 дни много готино с баба си прекарахме,тя гледа бебо аз оправям къщата,прозорци,пердета,бани всичко свети
Ама аз по между другото чистих Embarassed.....инак все ходехме на разходки и по магазини....весело беше Laughing

# 77
riccie,страхотна изненада ти е направил съпруга   bouquetМного обичам мъже,които знаят как да се извиняват.

В тази връзка искам да благодаря на всички момичета,които похвалиха моя мъж.Наистина има за какво и с всеки изминал ден оценявам какво съкровище имам у дома.

И ние акаме по 2-3,че и 4 пъти на ден  Simple Smile Затова се и притесних,че като дам пюре от круша ще се одрискаме,но стана точно обратното.Акото ни се стегна и не е така течно както беше станало когато започна да излиза слузта.А и това е единственото пюре,което Белослава хапва с апетит.Давам и го вече 3-ти ден  Simple Smile

Деси,радвам се,че си си починала докато баба ти е била при теб.Между другото е страхотно изглеждаща прабаба.

А среща и аз се надявам да има  Peace

# 78
Миленка, многоо сладко ново семейно аватарче да ти е честито!!! Hug
Ние бяхме на разходка до преди малко, ама мн каръшки ден...почти нищо не успях да свърша дето го бях намислила, но и утре е ден Whistling
Поне храна за рибите на мъжото купихме с малката Laughing

# 79
Момичета..аз нали ви писах по едно време че като започнах да давам пюре от морков,много ни се влоши кърменето..и тогава спрях пюрето и всичко се нормализира.Да обаче пак реших да пробвам вчера..и днес имаме 7 часова пауза без кърмене Rolling Eyesт.ст извода за мен е че няма как от 7 или 8 лъжички дадени вчера да е сит и днес Winkно не знам какво става..пак спирам захранването..до ххххх време Grinning
Мерси за комплиментите за бабата....
ето още една снимка пра баба и внуче

# 80
[Моля ви някой с количка МАг Ингланд да сподели дали вече слагате бебоците в полулегнало положение и как се задържат така без да се свличат надолу. Аз досега даже и пелена постилам в количката, но при повдигнатите положения не става...

Оф, това с колчката е много кофти ситуация. И аз изкарах летния кош на Йоан, но след два дни го прибрах. Той е толкова голям, че детето освен че се губи в него, се свлича надолу, а коланите му закриват постоянно лицето. И на мен все ми се струваше, че хич не му е удобно и ако бях аз сигурно щях да се схвана в тази поза. Нашият летен кош няма напълно легнало положение, но на най-крайната позиция изглежда точно като шезлонг.

mama_pettty добра тема за размисъл. Ние също търсим столче, но не толкова настойчво. Сега като показах на милото този на BebeComfort, той каза, че е чел в едни краш тестове на Адака за тези столове и са на едни от първите места по сигурност. Ама са си и бая цифра.  Shocked Гледах ги сега в MyToys ,там ги дават за скромната сума от 199 евро  Confused Като добавим към тази сума и столчето за хранене, което съм хареса трябва да приготвим около 600-700 лева за столове. Ми то 4 стола за трапезарията ще си купя за толкова  Joy

За срещата пред Народния съм навита, но ако е в по-прилично време. Много горещо взе да става напоследък и не ми се иска да седим с малкия навън след 1-2 часа.

Деси радвам се да те видя  да разбера, че си добре. И аз се бях притеснила да не се е случило нещо покрай последните изцепки на сестра ти.

Ками, Иве днес открих "Моето бебе и аз" и имам книжката, но все още не съм я поглеждала. Това ще стане най-рано довечера и ще коментираме ако имам нещо неясно.

Момичета днес се срещнах с едни колежки и само ми размътиха главата с мисли за работата. Явно и в нашата фирма се усеща криза. А на моето място взеха две момичета да ме заместват. И сега ключовият въпрос е какво ще правим като се върна  newsm78 щото работа за трите няма да има. Може ли някой по запознат да ми каже има ли вероятност да не ми подновят договора?
Това отвори на преден план и другият проблем с гледането на Йоан след това. Въобще си нямам и на представа какво ще правим. На държавна ясла не можем да го запишем заради алергията, дори и да можеше не е ясно дали ще го приемат. Частните разполагат с много малко места, доста парички са , а и алергията може да се окаже пречка да го вземат  Confused Вариантът друг човек да го гледа / непознат, защото бабите няма как/ не ме устройва. просто нямам доверение на никого, пък камо ли да го затворя в къщи сма с детето ми.
Абе с две думи - яко се сгомних нещо и цял ден само мисля и премислям.

# 81
Ками,благодаря ти!Чудех се аз къде си ти,че две сутрини не сервира закусчица.Снимките на Сияни са супер!

Десика,и аз имам проблеми с връщането на работа,т.е няма къде да се върна.Закриха ни целия отдел тук в Бс и сега майките заварено положение се водим в друг град на работа.Като ми изтече майчинството е ясно,че няма как да се върна там.Кофти е,че и мъжо хич,ама хич няма работа  Sad Имаме 3 огромни кредита,които изплащаме и направо не ми се мисли  Cry Нямаме и една стотинка настрана и общо взето караме ден за ден.Но винаги казвам най-важното е да сме живи и здрави и да сме си заедно.И гледам да не мисля много за това  Peace

Ние отдавна сме на летния вариант на количката и Белослава се вози изправена под 45 градуса.Не се свлича,защото колана от долу я прихваща.Горните колани са и малко големи,но пък тя си игре с тях и ги лапа.

"Моето бебе и аз" си го купувам много отдавна.Книжката за захранването е много интересна  Peace

# 82
Рисе, обикновенно се въвежда оризовата каша като безглутенова. Мисля, че елдата и царевичния грис също бяха безглутенови. newsm78 Изобщо елдата ми е фаворит, ама е хубаво да я започнеш рано, защото вкусът и е е малко особен и по-късно може да не я хареса. А и е много полезна, аз като бях бременна си вдигах хемоглобина с елда сутрин, че е много богата на желязо.
Ние вече сме с летния кош от няколко дни, че почти не се събираше в зимния, пък и да може да и подухва, че иначе не се изтрайват тези жеги.
За столчето за кола- с каката бяхме със съвсем обикновено Бертони- и си спеше в него без проблем, и си седеше с кеф, даже сега смятаме да ползваме същото за малката, че каката е вече голяма и е със седалка. Но засега кошницата още ни става, та си я ползваме нея. За мен по-важно от марката е изобщо да има столче, да е правилно сложено и детето да е закопчано вътре, независимо на какво разстояние се вози.
Днес бяхме на консултация- 7400, 66 см. сме,350 гр. е качила за точно 2 седмици. Биха ни ваксината- ДТК и полиомелит по ЗК. Сложих и риванол на мястото на ДТК-то, като се прибрахме, надявам се да не вдигне температура. Педи каза вечерта да и дам еднократно 2,5 мл. Панадол и да я следя. Сега спи в спалнята. Поговорихме си за захранването, че следващия месец ще е на 6 месеца, когато дойде време за консултация. Общо взето, аз казах, че ще захранвам с картоф, а тя каза ОК. Mr. Green
По темата за работата- и аз няма да се връщам. Смятам малко да се пробвам да поработя по специалността, ама първо, че не ми се ще да ставам даскал в днешното бг училище и второ не знам дали ще се справя, вече 8 години откак съм завършила и почти нищо не помня, а и дали ще ме вземат като нямам и ден стаж по специалността. А Калина ще бъде 1 клас в годината в която ми изтича майчинството, отделно Ралица ще започне ясла, първа група много се боледува, та ми се иска да съм на разположение. Държавната работа си е държавна работа, нищо, че парите са малко. Не знам, хем ми се иска, хем не ми стиска. Thinking

# 83
Гал, и аз съм с такава количка и се чудех същото напоследък. Макар, че вчера педиатърката отсече, никакво сядане преди 6 месеца, колкото и да напира. Но точно, за полулегналото положение, вероятно трябва с коланите... newsm78

^desika^ , не го мисли отсега. Може дотогава да го израсте детенцето. Или пък да се намери ясла, в която да няма проблем. В градината на Мими - имаше дечица с алергии, с диабет и пр., и много се съобразяваха с тях. Но няма ясла, за жалост.
А, за гледането и връщането на работа - минах през всички варианти - имах детегледачка (попаднах на много свестно момиче, но това не ми пречеше да си представям апокалиптични картини и да си спомням всички трилъри с бавачки - психопати Laughing); после градина + болести+ алергии+ нова работа, на която трябваше да се доказвам... Спомням си за едно от изпълненията на Мими от тогава.
Понеже сутрин беше истинско мъчение - ревове, тръшкания изобщо да тръгнем на градина; като се склоним - ревове, тръшкания какво да облечем и каква прическа да направим; като се приготвим - ревове, тръшкания защо мама не може да е леличка в градината... И понеже във въпросната ми работа държаха да се цепи секундата, аз веднъж в отчаянието си, обясних на горкото дете, че ако мама закъснее, шефът ужасно се притеснява и започва да киха така жестоко, че треперят прозорците. Shocked По - страшно и от Карабас - Барабас.  Laughing (Явно, съм решила, че това е някакъв по - мек вариант, за да не кажа, че е лош, ще ме уволни, глоби и пр., и за да не създам негативна представа на детето за работодателите Mr. Green). Естествено от тогава минават месеци, веднъж ме взимат със съпруга ми от работа, запознават се с въпросния шеф, Мими го измерва от глава до пети и отсича: "Ама той хич не киха, бе мамо!" Laughing Embarassed Crazy
Така, че ти предстоят весели случки. Peace

# 84
  • пак там
Ламтурниче, а ти готови ли си използвала, или си си ги правила сама? За детето, имам предвид... Че мен това с оризовото брашно ми е малко дерт, нали младежът ми се запича...

# 85
Писче, сега стигнах с четенето до твоя пост за банана. Не знам дали някоя мама ти е отговорила вече, но да ти кажа аз как го приготвях с каката - В малко вряща вода слагам нарязания банан и варя за няколко мин. под капак да омекне още повече. После пасирам с малкото останала вода и става супер пюренце. Ама да не е много водата. Друг вариант е варен на пара за 5-10 мин. Има си такава специална решетка за готвене на пара, сигурно имаш. Тогава се пасира с малко адаптирано мляко или вода и пак става супер. така въведох първите плодове на Мишката - банан, ябълка, круша - но ако вариш ябълка или круша за тях трябва малко повече варене  Peace Четох, че плодовете най-добре се понасят от организма като са варени първоначално.
Офф, докато го напиша това и каката натвори една супер беля - изсипа цяла чиния със сирене върху килима и сега е натрошено толкова много че незнам с какво ще го събирам, че да не размажа  Mr. Green

# 86
Милека бяхме малко по търново почивните дни, четох ви,ама не съм писала тогава Peace
Момичета, за работата при мен положението е същото, плащала съм си осигуровки към фирмата на баща ми, която е в Г. Оряховица. Мъжа ми работи край Сливен за една бургаска фирма и заради него сме тука с малката.
Не се знае до кога ще сме тук, камо ли да тръгна да си търся работа за постоянно. Сияна няма алергии за сега пу..пу, ама и нея няма кой да я гледа / има 6 баби и няколко дядовци, ама няма да си оставя детето една камара километри при тях/ нито знам къде да я записвам ooooh!
^desika^, радвам се , че си намерила списанието Flutter

# 87
Gall78 и аз съм с маг-ингланд и от време на време я слагам на 45градуса за по 15-20мин да погледа какво се случва навън.че даже и бе коланите защото тя Мая много стабилнои си седи,естествено в този момент не я возя Peaceтя много напира да седи ама не може ,и на мен педито категорично ми забрани.абе нещо ми мирише много лошо лаптопа все едно се е запалил.да взема да го изключа да почине ли? newsm78айде до по късно

# 88

Моля ви някой с количка МАг Ингланд да сподели дали вече слагате бебоците в полулегнало положение и как се задържат така без да се свличат надолу. Аз досега даже и пелена постилам в количката, но при повдигнатите положения не става...

И ние сме с такава количка,положението е същото,свлича се и се свива на кълбо.пробвах с малка възглавничка под кръстчето,за да е полулегнал повече,но нямаше ефект.Май ще чакаме като започнат да сядат стабилно и изправим облегалката на следващото ниво. Sad

# 89
Ками, Десита благодаря много за отговорите за банана. Добре , че попитах, щотот аз си мислех да му го пасирам направо така и в устата. Никак не ми звучи вкусно това да се бланшират плодовете ама щом по-добре ще се понесе от незрелия организъм на детенце няма начин. То аз се чудех защо на ХИП банана има такъв гаден вкус , та сега съм в чуденка дали изобщо да приготвям аз плодовите пюрета или да продължавм с готовите. Аз се спрях на Сънвал като марка и каквото не мога да намеря давам на Хип, Гербер или Бебевита.
 За връщането на работа и аз съм в тъча. Сегашната ми работа я започнах вече бременна, и дори не знаех как ще реагират работодателите като им кажа за бремеността. Е бяха коректни, за което им благодаря. Но нямам никаква уговорка да ми пазят мястото и да се връщам на тази работа. Знам, че по закон не могат да ме уволнят, но с тази криза и в тази фирма настъпиха промени и моя район го разделиха между другите колеги, а жената, която постъпи на мястото ми отиде в друг район. А много ми се иска да се върна, защото работата е идеална за гледане на малко дете. По 5-6 часа на ден със служебна кола и винаги мога да отскоча ако се налага. Но имам още няколко месеца да видя как ще се развият нещата, а от сега съм в чуденка как ще се доредим до ясла. За частна или за жена не мисля, че ще се справим с парите, а и сме под наем. Изобщо идилия..... Tired

Общи условия

Активация на акаунт