Виж, ако можеш да изчакаш в разумни граници - изчакай. Аз нямах избор - Енчо ми хапваше по 200 мл през 2 часа, и все гладен ходеше, горкото дангалаче...
Как започнах:
Първо със зеленчуково - на хип картоф и морков. Запече се, спрях го за около седмица и започнах сама да си бъркам. Отначало - само картоф с малко зехтин. После - по малко морков, докато не стигнах количеството, от което започва да се запича. После по същия начин - тиквички. Сега ще вкарвам и чушка, да видим... По същия начин вкарах и заешко и пилешко.
С картофа започнах - 2 лъжички първия ден, увеличавам с по една лъжичка всеки ден, докато стигнах до едно бурканче 125 мл. Всеки нов зеленчук - бъркам в картофеното пюре първо по 2 лъжички, увеличавам всеки ден, докато не достигне 1/3 или 1/2 зеленчук, останалото - картоф. Месото слагам доста по-малко, разбира се.
Така... На третата седмица въведох плодова закуска. Основно пюрета на Хип и Нестле разхлабващи - круша, кайсия, праскова, сливи, имаше и някакви комбинирани разхлабващи. Пак с по 1-2 лъжички отначало. Сега вече и плодовите си ги правя аз - изчиствам, махам кората, пасирам.
Та в тоя ред на мисли... Мами, трябва да включа безглутенова каша, но не знам коя. Дайте акъл с какво да почнем, а?